leteci srbin 0 Napisano Januar 20, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Laktaši Motocikl: BMW R 1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani članovi, zanima me da li je ovaj spisak tačan.... Ovo Vas pitam pošto namjeravam uvesti motor (Honda CBF 1000, 2008 g.) iz Austrije u Republiku Srpsku / BiH... Uslučaju da je "ovo" tačno, i te kako bi mi pojeftinilo uvoz motora...Unapred zahvalan, leteći srbin.... Iz prva tri znaka iz broja okvira (broja šasije) se vidi tvornica proizvođačaKawasakiJKA KAWASAKI HEAVY INDUSTRIES LTD AKASHI/JAPANJKB KAWASAKI HEAVY INDUSTRIES LTD AKASHI/JAPANYamahaVTL YAMAHA SOCIEDAD ESPANOLA DE MOTOCICLETAS BARCELONA/SPANIENZD0 YAMAHA MOTOR ITALIA S.P.A. GERNO DI LESMO/ ITALIENJYA YAMAHA MOTOR CO. LTD IWATA/JAPANLPR YAMAHA MOTOR TAIWAN CO LTD CHUNLI/TAIWAN5Y4 YAMAHA MOTOR CORPORATION CYPRESS,CA 90630 (USA)SuzukiVTT SUZUKI MOTOR ESPANA SA GIJON/SPANIENJSK SUZUKI MOTOR CORPORATION HAMATSU/JAPANJSL SUZUKI MOTOR CORPORATION HAMATSU/JAPANJS1 SUZUKI MOTOR CORPORATION HAMAMATSU U.TOYOKAWA/JAPANLM1 SUZUKI MOTOR CORPORATION HAMAMATSU-SHI/JAPANHondaYC1 HONDA BELGIUM NV AALST/BELGIEN9C2 MOTO HONDA DA AMAZONIA LTDA MANAUS-AMAZONAS/BRASILIENZDC HONDA ITALIA INDUSTRIALE SPA PIAZZANO DI ATESSA/ITALIENZEN HONDA ITALIA INDUSTRIALE SPA PIAZZANI DI ATESSA/ITALIENME4 HONDA MOTORCYCLE DISTT. GURGAON (HARYANA)/INDNMH HONDA ANADOLU MOTOSIKLET ISTANBUL/TUERKEI1HF AMERICAN HONDA MOTOR COMP INC GARDENA (CALIFORNIA)/USAJH2 MOTOR COMP LTD SAITAMA/JAPAN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Januar 21, 2016 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za sve ove skraćenice, ali definitivno se Honda CBF 1000 proizvodi u Italiji, odnosno EU. To joj je i jedina mana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Januar 21, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam uvozio motor iz R. Hrvatske u BiH (Federacija). Radi se o istom uvozu iz zemalja EU. Carinski propisi su valjda isti za Srpsku i Federaciju. Pretpostavljam da ti ne želiš da platiš carinu, već samo PDV, jer se carina ne plaća ako je motor evropskog porjekla. Na računu kojeg ti izdaje prodavac, mora biti rečenica o evropskom porjeklu motocikla ali tačno napisana kako je u zakonu navedeno. To znaju špediteri kako izgleda. Ako se pogrešno napiše ta rečenica ili ako je uopšte nema neće ti priznati, bez obzira što ti znaš (i što svi znaju) da je motor proizveden u Evropi. Ne znam kod drugih motora, (konkretno kod tvoje honde) ali u ove aprilije što sam je uvezao, u šasijskom broju motora je sadržano slovo koje navodi na grad u kojem je proizveden motor. Aprilija se pravi u dva grada u Italiji, pa zato. Istraži kod ovlaštenog zastupnika Honde za BiH, gdje se pravi taj motor. Svakako će ti biti potrebna i potvrda od tog istog zastupnika o homologaciji motora, pa je korisno da sa njim stupiš u kontakt prije kupovine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leteci srbin 0 Napisano Januar 24, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Laktaši Motocikl: BMW R 1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani, prije svega želim da vam se zahvalim na odgovorima… Došao sam u posijed par informacija pa bih da ih podijelim s vama (možda će nekome biti od pomoći)... Moj rođeni brat (koji je inače špediter) se raspitivao i ovako stvari stoje: - inače, da bih izbjegao carinu moram dobiti “euro 1” obrazac (vjerujem da je to slučaj i u Federaciji), - za Hondu nema ovlaštenog uvoznika i distributera za BiH (postoji u Srbiji i Hrvatskoj), - zvao sa firmu "Odisej" d.o.o. Tuzla (našao na internetu) i izvjesni Selmir ili sl. mi je rekao da ne mogu dobiti “euro 1” obrazac pošto se manje od 51% dijelova pravi u EU (oni navodne ne dobijaju taj obrazac i za nove modele iz evropskih fabrika/ Italija i Španija)… Medjutim, zahvaljujući bratu uspostavili smo kontakt sa jednim špediterom iz Italije, koji je kontaktirao firmu Honda Italia Industriale SpA. Oni su rekli da im do sada niko nije tražio te podatke i da ne mogu dati odgovor dok ne kontaktiraju centralu u Japanu. Naime, obećali su da će nam odgovoriti najksanije sutra u toku dana. Za sada toliko… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Januar 26, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Izjava o evropskom porijeklu na računu - u slučaju da motor kupuješ od neke firme. Euro 1 obrazac u slučaju da motor kupuješ od fizičkog lica pa ti zastupnik iz te zemlje uradi taj obrazac a obezbjedi ga prodavac. U oba slučaj se svodi na isto da ne platiš carinu. Mislim da si na dobrom putu sa ovom Hondom Italia, ali sam sada za rezultat malo skeptičan zbog ovog odgovora od Odiseja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leteci srbin 0 Napisano Januar 26, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Laktaši Motocikl: BMW R 1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan I ja, ali nada zadnja umire :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leteci srbin 0 Napisano Januar 26, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Laktaši Motocikl: BMW R 1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju...konkretno za moj slučaj ne može se dobiti "euro 1" obrazac za izvoz iz EU u treće zemlje... Gospodin iz "Odiseja" je bio u pravu... U Italiji je samo korisnički servis, dok se sva potrebna dokumenta vezana za izvoz iz EU dobijaju od Honde iz Frankfurta. U slučaju i da sam dobio liferantsku izjavu, ona bi koštala 120 evra, tako da je pitanje koliko bi se isplatilo pribavljanje iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bundoni 3 Napisano Januar 27, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: yamaha fazer 600, 2007 godina Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u svakom slucaju na informacijama. Tema je jako bitna..vecina nas uvijek nesto planira. Sretno sa uvozom alex.bundalo@ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Januar 27, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Šteta! Al' nije valjda ta Honda jedina na svijetu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leteci srbin 0 Napisano Januar 27, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Laktaši Motocikl: BMW R 1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala vam na odgovorima... nije jedina, ali je već kaparisana .... valjda će biti još motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Januar 27, 2016 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A Sejo iz firme Odisej je član našeg foruma. Nik mu je RideHard. Žao mi je što nisi mogao uvesti Japanca bez carine, ali mi je drago da Sejo raspolaže pravim informacijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leteci srbin 0 Napisano Januar 27, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Laktaši Motocikl: BMW R 1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Sejo (RideHard) je bio i te kako sustreljiv i ljubazan, a pošto je naš član ovom prilikom ga pozdravljam i još jednom mu se zahvaljujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Februar 17, 2016 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da mi pomogne i da mi kaze kakva je procedura kod kupovine motora kod vas u Srbiji,kako bih ga ja mogao dovesti i voziti u Crnoj Gori ? ako je registrovan motor na srpske tablice,da li mogu sa vlasnikom napraviti neku punomoc i da ga tako vozim bez problema ? ili neki kupoprodajni ugovor ? ne bih ga prevodio na nase tablice jer bi to povuklo jos mnogo troskova oko odjave i svega ostaloga. ako moze neko da mi kaze kako bi se to moglo zavrsiti i je li izvodljivo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Februar 17, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Nije izvodljivo.Moras cariniti motor i registrovati ga na CG table. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...