K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Puno se putovalo ove sezone i ja vec duze vreme razmisljam da pocnem da pisem neki putopis i evo danas se konacno odlucujem za ovaj (izvinjavam se ako bude nekih pravopisnih gresaka i izvinjavam se na kvalitetu slika, jer sam slikao uglavnom mobilnim telefonom) Odmah da napisem nisam vlasnik BMW motora, niti sam ikada bio, ali postujem svaku marku i postujem sve prave i iskrene ljubitelje motora. Iskreno, merkam mozda da uzmem ovaj novi BMW XR1000, bas mi se svidja Na ovaj skup sam se odlucio posle punoo tekstova i slika koje sam video na internetu, pa mi se ucinilo zanimljivo da odem za Nemacku i posetim tu veliku moto manifestaciju. Slicno sam uradio i pre 4 god. kada sam otisao za Austriju na Harley-Davidson moto skup. Posto i sam OBOZAVAM motore, putovanja, moto avanture i sve u vezi motora, citajuci razne tekstove o ovom moto skupu, dobio sam veliku zelju da posetim tu manifestaciju, jer sam video da tu ima jako puno stvari koje me zanimaju. Ja sam odlucio da idem, a ako hoce jos neko samnom od drugara, super. Tako sam pitao mog imenjaka Nikolu iz Zrenjanina da ide samnom. Jer se cesto vozamo, a i isli smo zajedno i za Austriju na HD skup. Inace on vozi BMW-GTL 1600. Naravno, odmah je pristalo i rekao mi je da ja sve organizujem smestaj i put. Polovinom juna meseca ove godine bio sam sa Nikolom iz ZR i drugarom Draganom, motorom malo u Splitu. Svake godine tako napravimo, jedan dan skup u Sarajevu, pa se sutra dan spustimo par dana dole do Splita. U Splitu zivi moj drugar, cuveni Zeljan Rakela, veliki moto avanturista, koji je sa njegovim BMW-om ADV 1200 obisao skoro ceo svet i sa tim jednim motorom, koji je 2006god. presao preko 320.000km. Svaki put kad smo u Splitu vidimo se na picu ili rucku, tako da se lepo ispricamo i druzimo. Tako smo i ovog puta otisli u jedan divan restoran. Zeljan je inace test vozac za Akrapovic, jer je samo sa jednim auspuhom za pet godina, presao pet kontinenata i napravio 210.000km. Kroz razgovor sa njime, kazem mu da smo Nikola i ja zainteresovani da idemo na BMW skup u Garmisch-Partenkirchen u Nemackoj. Posto Zeljan svake godine ide tamo i njegov motor bude izlozen na Akrapovicevom standu, on nas pozove da budemo gosti kod njega na Akrapovom standu. Pita nas gde smo nasli smestaj. Ja mu kazem da cemo naci tamo kad odemo. On nam objasnjava da je tamo par meseci u napred sve rezervisano, ali da ima nekog prijatelja iz Agentine koji je na putu oko sveta i da je uzeo neki stan u Garmisch-u za vreme BMW skupa. Kaze da je sam u stanu i da bi mu godilo jos dvojica da se podele troskovi. Naravno, odmah smo stupili u kontakt sa njime, sve se dogovorili, tako da smo resili i smestaj. BMW skup traje od 3-5 jula (od petka do nedelje) Nikola i ja odlucujemo da krenemo u sredu, pa cemo spavati u Villahu u Austriji, a u Garmisch cemo onda stici u cetvrtak. Kao i uvek smestaj rezervisem preko Booking-a. Uzeo sam prelep Hotel par kilometara od Villach-a. Utorak sredjivanje motora, uvece pakovanje stvari i u krevet. Naravno spavanje jako slabo, kao dete pred ekskurziju Sreda ujutru ustajanje oko 7, pakovanje kofera na motor, tocenje goriva i kao i uvek odlazak kod mog kuma Gregora u kafic na jutarnju kaficu. Sa Nikolom sam se dogovorio da se nadjemo oko 8h tu u kaficu. Polazak ce biti oko 8:30. Idemo autoputem da sto pre stignemo do Austrije da imamo vise vremena u Villach-u. Naravno odlazak do Louis-a, moto Caffe-a na klopu, malo obilazak Facker See jezera, a posle odlazak na spavanje Pravimo kratke pauze. Prva oko Slavonskog Broda, druga posle Zagreba, treca ova na slici posle Ljubljane. Nisam slikao nesto puno do Villach-a, ali pre tunela Karavnke se odvajamo za Kranjsku Goru i preko Podkoren-a ulazimo u Austriju. Naravno Garmin Zumo me ne pogresivo vodi do same adrese hotela. Malo mesto na nekih 9 km od Villach-a. Dolazak pred smestaj. Raspakivanje I odlazak prvo do Louis-a. Do Villach-a vidim jedan jako interesantan kruzni tok Odlazak do Louisa, pa klopa u moto kafeu I povratak u smestaj na odmor. Tako je odprilike prosao prvi dan. Sutra ujutru (cetvrtak) pakovanje, dorucak i polazak za Nemacku. Ja u Garmin kucam Salzburg – Minhen –Garmisch. Krecemo oko 9h. Pauze pravimo za sipanje goriva. Austija je prelepa drzava. Gde god da se okrenes, predeli su kao iz bajke. Prolazak kroz Salzburg, ogromna guzva i ulazak u Nemacku. Vozimo dalje i stizemo u Minhen. Idemo iz Minhena prema Garmisch-u I konacno dolazimo na cilj. Zavrsne pripreme su u toku i sve se sprema za sutrasnji pocetak. Posto smo malo i ogladneli, ulazimo u kamp i odlazimo do satora sa klopom. Naravno, jedu se Bavarske kobasice Imaju jedan dobar fazon, kad kupis vodu platis je 5e i dobijes jedan zeton, kada popijes vodu vratis flasicu i zeton, a nazad dobijes 2e Posto mi je i 3e bilo malo puno za flasicu vode, posle smo kupovali u prodavnici Posle klope javljam se Argentincu da se nadjemo kod smestaja da ostavimo stvari. Vracamo se u BMW kamp i onda krecemo u obilazak. Gledamo kako se raspakuju i uredjuju standovi za sutra. Predvece se nalazimo i sa Rakelom na Akrapovom standu. Uvece povratak u smestaj i odmor pred sutrasnji pocetak zurke. Nas smestaj Zajednicka slika. Ja, Leandro i Nikola Petak ujutru, budimo se I ja vidim da je tmurno I samo sto ne krene kisa. Mi se oblacimo i odlazimo do McDonalds da doruckujemo nesto. Tu ima i Wi-Fi. Odlazimo do kampa I pocinje kap po kap. Obilazimo standove. Jaka kisa je padala jedno 45 min. Posle toga je stala, sve se prosusilo I naravno posle kise ide sunce 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim samo nastavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Novembar 24, 2015 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Lepo si sve uklopio...jos ako/kad stigne XR bice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pored standova ima i jedan veliki teren (kao za mali fudbal) gde su bili izvodjeni razni preformansi, izmedju ostalog svoj tacku je imao i cuveni Stunt vozac Kris Fajfer. Bilo mi je drago sto sam ga upoznao 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Tu se jos motamo po satorima, standovima i razgledamo sve i svasta zanimljivo. Postavicu sada random slike 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, bravo! na dobrom si putu da postaneš BMW fan. XR1000 je odličan izbor, jako mi se sviđa, vožnja je poezija. Samo da ima malo viši vizir... Puno pozdrava i za Nikolu (GTL), upoznali smo se letos u Splitu kod Rakele Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pavle druze, puno hvala, prenecu imenjaku pozdrave A, moja Dijana i ja vas puno pozdravljamo Baza nam je uvek na Akrapovicevom standu. Tu smo cesto, druzimo se sa Rakelom i divnim osobljem, a slusa se i dobra Akrap muzika iz auspuha izlozbenih motora Veoma prijatno, ali kratko druzenje bilo je i sa vlasnikom cuvenog Touratech-a, gospodinom Herbertom Schwarz-om 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Zeljan Rakela nam je lepo rekao da kad se sve otvori u petak da odmah pokupujemo sta zelimo, jer ce u subotu pola stvari nestati. Tako smo I uradili. Pokupovali smo neke majice, sitnice I stvarno u subotu su npr. od majica ostali sve neki S ili XXXL brojevi. Subota je bio dan za defile od neki 100 km po Bavarskoj I obilazak Garmish-a. Prvi put sam se vozio u defileu gde nas iznad kolone prati I helikopter Ja nisam zeleo da idem u defile, jer je to naravno BMW defile, ali mi je imenjak rekao da sednjem sa njime na motor I da sve snimam I slikam. Zaista je prelep osecaj biti u defileu od par hiljada motora, a I predeli su fenomenalni. Evo I jedan video sa pocetka defilea Predvece smo isli u razgledanje grada I polako smo odlazili do smestaja. Pakovanje, jer ujutru (nedelja) krecemo nazad. Grad je stvarno vrhunsko mondensko mesto. PRELEPO. Rekao sam da dolazim I sledece godine, makar u prolazu na pice 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru ustajanje oko 8, spremanje stvari I polazak. Na Nikolin nagovor odlucujemo da stanemo u Zagrebu, tu prespavamo kod neke njegove familije I da u ponedeljak nastavimo dalje za Srbiju. Tako smo I uradili. Nemam slika u povratku. Imam ove dve. Prva je sa granicnog prelaza Bregana (Slo-Hr) I druga je kada smo se svi nasli u ZG u nekom Bajk pabu, gde je dosao isto I Zeljan Rakela da se jos malo druzimo Ostali smo do kasno u noc, jer kako se kaze, dobrom druzenju nikad kraja Zelim ovom prilikom da se zahvalim nasem clanu Acimu, sa kojim sa trebao da se nadjem, ali je imao nekih obaveza, tako da nije uspeo da dodje na BMW skup. Drugarski se ponudio da Nikola I ja svratimo kod njega u Minhen na dorucak u nedelju u povratku. Posto smo mi imali jos nekih obaveza usput, puno sam mu se zahvalio na predlogu I obecao sam da cemo se OBAVEZNO videti kad sledeci put budem tuda prolazio. Naravno zelim I da se zahvalim PRIJATELJU Zeljanu Rakeli, na gostoprimstvu na Akrapovicevom standu I svom osoblju sa kojim smo se druzili tih dana. Za mene je ovo bilo prelepo I nezaboravno iskustvo. Prelepe voznje od nekih 2400km po vrhunskim putevima u jos lepsim zemljama. Sledece godine pravim neku slicnu turneju, sa vecom kilometrazom I vise dana. Ima jos punoo slika, ali nisam zeleo vise da navaljujem, jer je u principu to ono najvaznije. Nadam se da sam uspeo da vam prenesem bar mali delic onoga sto sam ja video I doziveo. Zelim svima puno lepih I bezbednih kilometara. Pozdrav I svako dobro. Nikola – K_A_W_A 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2466 Napisano Novembar 24, 2015 Andragog, 5040 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni kle 34 Napisano Novembar 25, 2015 U prolazu, 80 postova Lokacija: beograd Motocikl: bmw r1250 gsa Prijavi odgovor kao problematičan sjajno iskustvo, odlicno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Novembar 25, 2015 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Nikola! Pričao si mi, ali sa slikama je to još bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Novembar 25, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi se izuzetno svidelo, lepo napisano i slikama potkrepljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Novembar 25, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nidzo 10+. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Novembar 25, 2015 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan za sldecu godinu vec dogovorena voznja,hvala na lepom uvodu u putovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 25, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima, drago mi je da vam se svidelo moj tip putopisa Iskreno, nisam od onih sto razvlace pitu, pa da pisem putopis tipa Novi Sad - Zaltibor na 10 strana, sa pocetkom pisanja od detinjstva i jos stavim one male slike, pa da se linkuju na druge sajtove da budu velike slike Napravim neki uvod, onda u kratkim crtama pripreme i pocinjem pisanje od dana kad krene avantura. Uvek se trudim da uz svaku sliku bude i kraci tekst u kome opisujem te slike. Mislim da je tako preglednije i lakse za pracenje putopisa. Na tim duzim putovanjima ima 1000 nekih situacija, anegdota, sreces u upoznajes raznorazne ljude, ali ja to uglavnom preskocim, jer bi se onda mozda izgubio smisao i srz putopisa. Ovako mislim da sam opisao ono najbitnije i najvaznije, a to je naslov mog putopisa. Svidja mi se stil putopisa koje pise Marokanac, Nemo, Gliga, Quasaar i tako slicni. Evo sada trenutno najzanimljiviji od Kawazokija. Covek otisao za srednju i juznu Ameriku. Prosle godine otisao za Japan. To skoro niko nije uradio sa ovih nasih Balkanskih prostora. Putopisi fenomenalni, malo teksta, pa red slika i svi pratimo i uzivamo, kao da smo sa njime na motoru 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19351 Napisano Novembar 25, 2015 Integrisan, 8551 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svidelo nam se, fina destinacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 25, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Svidelo nam se, fina destinacija Hvala ti druze Garmisch je tih dana prava "Meka" u Evropi za vas vlasnike i velike ljubitelje BMW motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Novembar 26, 2015 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, vidi se da si uživao u događaju, a slikama si dočarao pravu atmosferu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bato ADV 409 Napisano Januar 7, 2016 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nidžo, vidim ja...brzo ćeš nam ti doći u sektu...Zovi da idemo zajedno po Bavarca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Januar 8, 2016 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nidžo, vidim ja...brzo ćeš nam ti doći u sektu...Zovi da idemo zajedno po Bavarca... Ja u junu palim opet za D. Mozes samnom ako hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bato ADV 409 Napisano Januar 11, 2016 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nidžo, vidim ja...brzo ćeš nam ti doći u sektu...Zovi da idemo zajedno po Bavarca... Ja u junu palim opet za D. Mozes samnom ako hoces. Idemo, ako Bog da!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Februar 5, 2016 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko te je kostalo to zadovoljstvo u trajanju od pet dana, sa sve spavanjem, gorivom i poklonima....da znam da stedim kintu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Februar 5, 2016 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa izracunas kilometrazu koju ces napraviti, pa to pretvoris u litre benzina + smestaj koji kosta od nekih 40e pa na vise + putarine HR-SLO-A. Klopa moze biti i u Meku gde cizburger kosta 1e, a mozes i nesto drugo za oko 8-12e. Majice sam placao od nekih 30e do 50e. Kupis jos neke suvenire (magnet za frizider) od nekih 5-10e. Pa sam onda malo pazario nesto i u Louisu u Vilahu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...