Jump to content

Moto Zajednica

Chudan zvuk ispod rezervara

Recommended Posts

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Od kada samo ove godine"aktivirao" bike,chuje  se odredjeni zvuk ispod tanka,specifichno pishtanje koje je ochigledno zvuk neke stvarchice vezane za struju,jer menja ton na vishi(ako se mogu tako izraziti) pri dodavanja josh potroshacha,npr. paljenje dugog svetla ili paljenje shtop lampe.

E sad,majstor reche,da se chuje benzinska pumpa koja je zapushena shto sam negde i sam pretpostavio,pa se navodno muchi(shto ne razumem). I po preporuci sam naruchio kompletan ulozzak sa filterima u koji ide pumpa za gorivo a nalazi se u rezervaru.

Napomenucu da je u pitanju DL 1000 V-strom koji je preshao 30 000 km i to nije menjano nikada ali je proshle godine stavljen novi filter za vazduh,koji mi je takodje u mislima.

Moje pitanje je, da li je neko imao slichnu manifestaciju da budem siguran da je to to. I po mishljenju forumskog sveta,da li ce promena filtera za gorivo,uchiniti da neprijatan zvuk nestane?

Hvala svima na konstruktivnim odgovorima. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Mali up date

Sigurno je problem i zvuk sa pumpe za gorivo,jer danas kada sam usuo pun rezervoar(imase-mozze se :D)goriva zvuk iliti pishtanje koje je bio malo slabije do tada,se pojachao i postao izrazzeniji.

Dakle,komentari,saveti,trikovi,bilo shta?

• Drug član, 2756 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

I meni se cuje malo naglasenije pumpa,ali je u rezervoaru,pa me mrzi da je ocistim. Naime,na njoj se nalazi predfilter,i naravno - menja se.

A presao 21000.

• Drug član, 2143 postova

Nije vezano za motor, ne znam kakva je pumpa na V-Stromu, ali imao sam slichan problem sa pumpom na AUDI-ju 100 Quattro, jednostavno se potapajuca pumpa isprlja, i ne vuche- a zuji i pishti,  a od losheg goriva (za vreme sankcija) i vode u njemu, osovina pumpe se razloka i pishti i tandrce  kao luda, e tu onda nema vishe pomoci nego mora da se zameni.

Ciscenje dovoda goriva hoce da pomogne u inicijalnoj fazi problema, a mislim da bi i lepo temeljeno pranje i ciscenje rezervoara bilo delotvorno.

Srecno,

;)

Imamo epilog...

Dakle,juche odem kod mog majstora(to je servis gde mi je dopushteno da chaprkam sam u asistenciju choveka koji zna),i....svashta smo radili na mojoj maccini. Ali vezano za ovaj topic,ovako:

Skinuli smo rezervoar

lo4Xf_slika004ee6.th.jpg

fa4dq_slika002gl2.th.jpg

I izvadili komplet pumupu,a ona izgleda kod mene ovako 8):

jeSk2_slika005xw7.th.jpg

Te smo je rastalili na najsitnije delove i shrafchice. Nadzzalost,taj mozzda i najinteresantniji deo posla nisam slikao jer su mi ruke bile od benzina,ali...smo iz nje izbacili mnoooogo trunja i neke prljavshtine koja mene podseca ostatke od krupno mlevene kafe. Poshto smo je 100x nalivali sa benzinom,muckali i izduvavali sa kompresorom(ne savetujem,ali...  :-X) ovo su ostatci tog posla na asfaltu,pa ocenite sami..

pb1Kl_slika003aq0.th.jpg

Nadalje-sklopljena pumpa:

sa jedne i sa druge strane(na vrhu je plovak)

saInG_slika006tl5.th.jpg

GTTw5_slika007sw3.th.jpg

hY9jt_slika008sa8.th.jpg

Zakljuchak,

posle smo sve vratili na mesto i ja mislim da smo problem reshili. Neprijatan zvuk je nestao,sve ostalo se ponasha kao shto je i normalno. Moguce da je to to i da je ovo pricha sa happy end-om! :D

• Zainteresovan, 845 postova

imam isti problem na ATVu. ja cim sam ga uzeo, kad sam ga palio, i kad krenem da vozim, znaci cim dajem gas, cuje se to, kao neko skicanje, kao da pisti, ja sam mislio da to tako treba, a sad vidim da je tebi to isti bilo, i ne treba da se cuje to. ali ja neznam gde je meni pumpa na atvu, i kako da je skinem, ocistim i to sto vec treba... jel moze nesto da skodi kad se cuje, i ako se ne ocisti?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja