Jump to content

Moto Zajednica

Razlika izmedju Qingqi QM250/Sprint Prince250/Kinroad XT250-16

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Tomos APN4,Qingqi QM250

Zdravo sektasi,posto planiram da kupim jedan od gore nevedenih motora,interesuje me razlike posto slicno izgledaju,ako neko zna da mi pomogne sa konkretnim argumentima,npr meni cini da qm ima drugaciju prednju vilu,bilo bi zahvalan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Ja sam imao XT250-16 i sve od delova sam narucivao iz Sprinta oni su najobskrbljeniji i najjeftiniji mada je i tamo moralo da se ceka, sto se tice masine pase sve, ono sto ne pase su prekidaci i instalacija, tipa na kinroada xt ne pase levi prekidac (migavci, dugo svetlo, itd) pa se mora prevezivati, u sustini isti agregat i sasija ostalo zavisi od fabrike koja lupi svoju znacku, ne znam kakva je razlika u ceni ali kod 125ica kazu da je qingqi za nijansu kvalitetniji i skuplji od konkurencije. Obzirom da vec 2 sezone ne vozim kineza ne znam kakva je situacija sa delovima kod nas, neki su pricali da ce sprint da se zatvori, ali sad sve sto ti treba mozes naci na netu i poruciti

• Podržavam 1

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Kao sto je kolega Velimir rekao, razlika je u sitnicama i zavrsnoj obradi i dodatnoj opremi kada se kupi nov motor, mislimo na prekidace, oblik farova, maglenke ima ili nema, obrtometra i voltmetra, bisage se razlikuju ako ih imaju.. Jedna od razlika koju si lepo primetio je ta viljuska prednja, tacnije vila je kod nekih duza a kod nekih kraca. Ja trenutno sredjujem jedan Princ 250 i upravo sam uzeo te krace stapove, imam neke planove pa cemo videti kako ce ispasti.. Masina 253FMM dva cilindra 233kubika, vazdusno hladjena, uglavnom bez kurble..

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Kinroad mogu da preporučim, izuzetno mala potrošnja, pali na dodir, izuzetno jeftino održavanje, pouzdan i za svoju namenu ima sasvim dovoljno snage. Mlađi sin ga još vozi i osim početnih, dečjih bolesti, koje su prevaziđene, (odvijanje šrafova) nikakvih problema sa njim ni ja, ni stariji sin, a sada ni mlađi, nismo imali. Za novac za koji se nudi, ako je dobro održavan, idealna kupovina, za par godina vožnje, dok ne porastu apetiti i stekne se dovoljno rutine. Posle toga te čeka veća kubikaža, jer npr mlađi je posle dve sezone vožnjeKinroada probao Yamahu i sada sledi promena motora  :neznam: A to i tebe čeka.

Imaš teme o oba motora, pročitaj i odluči i srećno sa kupovinom.  

Moj kinroad je trosio oko 2.5l kako god da ga vozis, ali naravno po cenu ekonomije tu su vibracije koje pocinju na nekih 60kmh, voznja na 80 vec pocinje da biva zamorna jos ako su ti otvoreni izduvi ima i da ogluvis hihihihihi, generalno ni je dan motor tog tipa nije aerodinamican pa ako nemas vizi ubija, al' za po gradu i okolo je puska, obzirom da je vazdusaa ne zahteva nikakvo odrzavanje sem ulja na nekih 5-6000, i tu cak nema ni filter ni sito  :lol2: samo rokas, svecice na 10 000 i teraj, decijih bolesti ima to su kao sto rece kolega srafovi koji se odvijaju usled vibracija, plastike i hrom koji su loseg kvaliteta, ako ti smeta jbg uzmi japanca, ali za te pare tesko, ja sad vozim kawu el 250, tek kad sam je kupio bilo mi je jasno zasto je japanc duplo skuplji od duplo mladjeg kineza. Ali ako ti je prvi motor dobar je jer ces sto-sta nauciti oko odrzavanja i samog motora (ako nisi tip koji za svaku sitnicu tera kod majstora), relativno ces ga brzo prerasti pa teraj dalje odnos ulozeno - dobijeno je 5+  :takoje: jer ako se zaletis pa uzmes japosa za te pare tj nekih 600-700e u 90% slucajeva ce biti rupa bez dna u koju ces samo bacati kintu i vise ce ti stajati kod majstora nego sto ces se voziti.

Moj kinroad je trosio oko 2.5l kako god da ga vozis, ali naravno po cenu ekonomije tu su vibracije koje pocinju na nekih 60kmh, voznja na 80 vec pocinje da biva zamorna jos ako su ti otvoreni izduvi ima i da ogluvis hihihihihi, generalno ni je dan motor tog tipa nije aerodinamican pa ako nemas vizi ubija, al' za po gradu i okolo je puska, obzirom da je vazdusaa ne zahteva nikakvo odrzavanje sem ulja na nekih 5-6000, i tu cak nema ni filter ni sito  :lol2: samo rokas, svecice na 10 000 i teraj, decijih bolesti ima to su kao sto rece kolega srafovi koji se odvijaju usled vibracija, plastike i hrom koji su loseg kvaliteta, ako ti smeta jbg uzmi japanca, ali za te pare tesko, ja sad vozim kawu el 250, tek kad sam je kupio bilo mi je jasno zasto je japanc duplo skuplji od duplo mladjeg kineza. Ali ako ti je prvi motor dobar je jer ces sto-sta nauciti oko odrzavanja i samog motora (ako nisi tip koji za svaku sitnicu tera kod majstora), relativno ces ga brzo prerasti pa teraj dalje odnos ulozeno - dobijeno je 5+  :takoje: jer ako se zaletis pa uzmes japosa za te pare tj nekih 600-700e u 90% slucajeva ce biti rupa bez dna u koju ces samo bacati kintu i vise ce ti stajati kod majstora nego sto ces se voziti.

Apsolutno se slažem sa svim napisanim.

Ako ti je prvi, ili prvi ozbiljniji motor, odličan izbor i mislim da je prava stepenica ka jačim motorima, a uz to i odlično izgledaju. Sezona, ili dve na ovom, izuzetno jednostavnom i pouzdanom motoru i slobodno možeš da pređeš na znatno jače japance. Iz osnovne škole ne ideš odmah na fakultet. Po ovoj ceni nikako. Ni jednom od sinova nisam dozvolio da sednu na Yamahu, dok nisu ovladali rutinom (po mom mišljenju) za prelazak na višu kiategoriju. Nećeš pogrešiti, samo izaberi dobro održavan motor i uživaj i ne rizikuj za 100 ili 200 evra razlike u ceni, to će ti se vratiti višestruko.

• Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Ima jos jedno motorce sa tim istim agregatom, 253FMM, ali je po meni elegantniji, lepsi i svakako laksi od Sprinta i od Kinroad-a, to je Mondial 250 MCT.

Ima zbicane felne, sto je po meni za tu klasu motora neophodno, tanji i elegantniji prednji tocak, upside-down prednje vile i plitki blatobran. Ostalo manje vise isto kao i na ona predhodna dva.

Evo ga jedan u oglasima u Nisu, deluje mi kao solidno ocuvan ovako sa fotki

http://www.polovniautomobili.com/motori/7306753/mondial-250-mct

Ima jos jedno motorce sa tim istim agregatom, 253FMM, ali je po meni elegantniji, lepsi i svakako laksi od Sprinta i od Kinroad-a, to je Mondial 250 MCT.

Ima zbicane felne, sto je po meni za tu klasu motora neophodno, tanji i elegantniji prednji tocak, upside-down prednje vile i plitki blatobran. Ostalo manje vise isto kao i na ona predhodna dva.

Evo ga jedan u oglasima u Nisu, deluje mi kao solidno ocuvan ovako sa fotki

http://www.polovniautomobili.com/motori/7306753/mondial-250-mct

Ni jedan od ovih motora nema USD vile, a ni vaj mondial na slici, kod kinroada i sprinta imaju plastike koje su tu zastite i ukrasa radi pa vila izgleda kao USD inace je obicna

003.jpg

@sumadinac: ma naravno, to je pitanje ukusa kome se sta vise svidja, samo ti napominjem da postoji jos izbora u toj klasi. 

@sumadinac: ma naravno, to je pitanje ukusa kome se sta vise svidja, samo ti napominjem da postoji jos izbora u toj klasi. 

Naravno, treba pomoći kolegi savetima i preporukama, da odabere najbolju ponudu.

Meni su neko vreme u salonu stajali Kinroad 250, Junlun 250 i Mondial 250, sve iste masine. Svaki sam provozao samo po jedan krug, ruku na srce.

Jinlun je veoma slican Kinrodu, gotovo identican, ali je znatno kvalitetnije sastavljen, i komponente na njemu su finije, bolje odradjene. Malo ih je bilo na nasem trzistu, mislim samo jedan kontejner, i taj je stigao iz Engleske, tj. bio je namenjen za Englesko trziste, tako da nije bilo "fuseva" kao na Kirnoadu. Bio je jedno 200-250 eur skuplji od Kinroada i prodao sam samo jedan. Verovatno iz tog razloga.

Meni se Mondial 250 vise svidja od oba ova napred navedena, ali da batalimo ukus, i Mondial je pristojnije bio odradjen od Kinroada. Jedino sto je manji i laksi od ova dva, pa nekako nije za povelike ljude. A meni se i to nekako svidelo...

Sva tri sam dobio u kontejneru, i sva tri sam "sastavljao", tako da sam uglavnom "opipao" delove. Nije bog zna kakvo iskustvo, ali i to je vise nego videti ga na ulici... 

Da ne otvaram novu temu,koliki je naj siri,naj tanji guma koje moze da stane na felnama,vilama ovim motorima.

Generalno bi se trebalo pridrzavati fabrike znaci kinjozi su propisali za ovaj motor 130/90-15 zadnja i 110/90-16 prednja, kruzer gume su obicno 90, e sad sa visinom gume mozes setati ja sam npr imao pirelli sport demon komplet prednja 110/70-16 prednja i zadnja 140/70-15 i nisam imao problema, kontam da uzu gumu nikako ne bi trebalo da stavis a sira moze do 2cm bez problema, posle je vec pitanje da li ce da cese o viljusku

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

Negde davno sam procitao da je neko rekao da u Srbiji od kineskih motora naj bolji su kewwey I qm motori ali neznaju koji od ove dve marke je bolja. Ne kazem zato sto ja vozim qm25/ vec zato sto sam tako procitao. Kada sam citao o ovim motorima nigde nisam mogao da vidim qm250, ali video sam xt250-16 I bio soguram da je to moj motor sve dok nisam slucaj.o u oglasima nasao qm250, kewwey modeli mi se nisu nekako svidjali pa je ipak kupljen qm250

Ja sam sa XT-ovima (Kinroad) imao problema sa karburatorima, i sa 150 i 250cc. 

JL250 (Jinlun) nije pravi oproblema po tom pitanju. Ali da se ogradim, ovi koje sam ja imao u salonu su bili iz ture za Englesko trziste,i stvarno su izgledali bolje od onih koji obicno stizu do nas. 

I mondial MCT250 koji je kinez sklopljen u Turskoj mi je delovao bolje od ovih sto su nasi dileri prodavali. 

Ali uglavnom je to manje-vise isto, Ima detalja u kvalitetu opreme i zavrsnoj obradi, a sve to sa malo truda moze ispeglati. Vazno je da te masina dobro sluzi, sto je, cini mi se, kod svih pomenutih veoma slicno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja