sargeras 554 Napisano Jul 12, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan On 7/11/2018 at 6:36 AM, X8 Vračar said: Večito pitanje: Koje si ulje sipao? I ja mislih da ne bi trebalo da je ostalo mnogo,ali vidis, desi se. Uzeh Motorex Top Speed 10w30 da vidim kakav je kad ga svi hvale. Jos jedna opservacija, motor skroz natovaren sa roll bagom pozadi postaje uzasno nestabilan na copavoj. Umalo se nije prevrnuo danas na najblazi dodir. Bukvalno sumnjam da se copava iskrivila koliko ukrivo stoji. Kad parkiram, moram da poturim nesto ispod stope. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 13, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Copa da se iskrivi od natovarenosti motora..... nemoguce Proveri sraf cope da se nije popustio i ako si lanac cistio/podmazivao naginjanjem motora na copu.....eto moguceg krivljenja tj zajeba? Kod mene sam cak brusilicom skinuo deo granicnika cope ne bi li se vise nago motor na levu stranu, bas mi cudno to sto se kod tebe desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Jul 13, 2018 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno se nije iskrivila od težine, možda samo više utanja stopa u meko tlo? Video sam da ljudi ceo motor podignu na ćopu i zarotiraju ga za 180 stepeni (ovo je recimo respektabilan sajt https://www.revzilla.com/common-tread/how-to-turn-your-bike-on-the-sidestand ) Kad ja imam torbu na zadnjem sedištu i bočne kofere, na motor se penjem tako što stanem na fuzaster i prebacim nogu, pa tek onda dignem ćopu. Pravljena je ona da izdrži mnooogo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 13, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna mogućnost je da se težište pomeri tj. podigne kada se rep natovari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 13, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da li dolivate rashladnu tećnost i koliko često? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano Jul 13, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam delio vase misljenje i gledao ljude sto puta kako se penju na motor dok je na copi, vrte ga oko nje i slicno, ali od danas je nedvosmisleno da moze da se iskrivi. Epilog price je na slikama. Ukratko, stradao je samo malo kofer estetski i maglenka. Verovali ili ne, sve ostalo je potpuno netaknuto na motoru, a dobro je tresnuo. Pricacu detaljno u temi o putu, ali hvala Bogu da sam naleteo na dobre ljude u Becu koji su mi pomogli i izgrunfovali nesto da mogu da se dovucem do Praga. Ubacena je armatura u copu (ali ne celu) i zavarena je tako da motor stoji pravo. Dosao sam kod drugara i moracu da olaksam prtljag za dalji put da ne bih rizikovao. Znacilo bi mi ako imate ideju sta da radim, da li da probam da kontaktiram Hondu ovde ili mrka kapa. bBilo koji predlog je dobrodosao, jer se bojim da nogara ovako nece izdrzati ceo put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 13, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, X8 Vračar je napisao: Da li dolivate rashladnu tećnost i koliko često? Kontrolisem redovno tj kada radim servis, do sada nisam dolivao jer je uvek na maximum. Sam samo smanjio/razblazio jacinu antifriza na -20 il -25C, nisam siguran. @sargeras Neverovatno da se tako iskrivila copa, sta li se tu zbilo bas me zanima. duplo lepljiva traka za probu, stavicu drugu na cicak na donje kukice ce ici termo buzir, sta znam da vibracija ne napravi neko sranje to bi bilo to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano Jul 13, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan P.S. ako mislis na poslednju sliku, to je nakon popravke. Copa je isla na drugu stranu kad se iskrivila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano Jul 14, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Bio u Hondinom servisu u Pragu, nova copa 92 evra, ako ikome ikad bude bila potrebna ova informacija. (U sta sumnjam) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 16, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan @sargeras Da nije možda ćopava doživela neki udarac u kamen ili ivičnjak prilikom neke od prethodnih vožnji, pa je bila oštećena/ ulubljena/ iskrivljena ? Ali ako si imao centralni štender, mogao si njega da koristiš kada si video da ćopava posrće ... mada, znam, kada je natovaren motor teže je da se digne ... Inače, drago mi je da čujem da NC nije sklon potrošnji rashladne tečnosti, pošto su hod mene i hladnjak i posuda teže dostupni, pa mi se pričinjava stalno da se pregreva... Nisam siguran da su to u Delti gledali prilikom redovnog servisa, mada se nadam da bi morali ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 16, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se javim povodom stinika hladnjaka, hladjena agregata i tako to.....nema greske, juce ubi 500km raznoraznog tempa, bese laganica ali bese i przenica..... sve OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 28, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije se moglo cekati tacno 30K, radovi moraju poceti nesto ranije ili ti 29.448km kao i uvek, prvo rasklapanje plastika ne bi li dosao do f. vazduha kuciste nekad kuciste sad sve mora biti cisto filter sa alia, skroz skroz Ok stanje na njegovo mesto dolazi Hiflo HFA1715 prvi, laksi deo gotov, na red dolazi drugi a to je kontorla/stelovanje ventilla da bi se doslo do te operacije, treba skinuti hladnjak, pre toga ispustiti antifriz odviti zastitni srafic cepa hladnjaka, skinuti cep i odvrnuti M6 sraf sa donje strane cilindra voditi racuna o bakarnoj podlosci pustiti da sve istece, da se cedi zatim otkaciti creva sa obe strane odviti sraf gornjeg nosaca kao i sa donjeg, oba M6 zatim otkaciti crevo uljnih para, kabal bobine i instalaciju ventilatora i evo ga, jos malo i ventili su tu Nastavice se......... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 28, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan skinuti crevo ibera, odviti 3 imbus srafa (stezanje na 10nm) skinuti svecice (stz. na 22nm) i plasticni poklpac na desnoj strani (stz. 4nm) zatim skinuti mali (stz na 10nm) i veliki poklpac (stz. na 15nm) okretati radilicu zarad repera svaki mora na svome doc, leva strana desna strana, prvo cilindar br. 1 zazor na usisnim ventilima treba biti 0.17mm (+/- 0.02) dok je kod mene nesto preko 0.20mm zazor na izduvnim ventilima treba biti 0.28mm (+/- 0.02) dok je kod mene nesto preko 0.30mm sto znaci da smo izasli iz zone komfora, no bese ispravljeno, vraceno na normalu matice (M6 x4) srafa za stelovanje stegnuti na 14nm pa preci na cilindar br.2 okrenuti radilicu za 3/4 kruga ( 270 stepeni) Ista situacija bese i na drugom cilindru, veci zazor od dozvoljene zone komfora. Ispravljeno, tako da se moze obrnutim redosledom nazad sve do antifriza. isprati dest. vodom ceo sistem vise puta, jacina namestena na -20C sve mi je jasno ali da motor nema skalu za pracenje temperature agregata e to mi nije jasno ima glupu lampicu kao opemenu da je pregrejana masina ked je vec kasno tako da situaciju pratimo u 4 tacke, hladnjak, cilindar, glava i termostat (otvara na 80-84C) Sa temperaturom je sve Ok, pali ventilator na vreme, temp. normalna tako da gasim makinu da se ladi a mogao bi vala i ja jedno zajecarsko ladno, ladno pre nego pocnem instalaciju cesljati. Inace ovako radi rashladni sistem automat migavca ne da ima dve zice nego ima 4 zicke od obe strane migavca moze se naci tacno ovde, nandzara i plava su +12V nandjara je od leve, plava od desne strane tu ce se napraviti instalacija (+ 2 diode) i nakaciti zujalica da pisti pri ukljucenju pistalicu sam bacio malo dalje, ne mora bas pod nos da cvrci ma da ima fin zvuk zavukao ispod plastike da ne bi dosla u dodir sa vodom, ne bi valjalo zatim demontaza pokazivaca pravca leb te hebo pa jedva sam odvio ovaj mali usrani krstasti sraf pa tako x4 sad mi trebaju neki reduciri plasticni da bi to lepo zatvorilo rupu i imalo sve smisla sutra cu videti sta mi je ciniti po tom pitanju (videh da se ima kupiti jos da nadjem gde) instalaciju prebaciti sa stare na nove da bi konektor ostao tj bilo na klik Pozadi sam ostavio fabricke zbog probe, napred samo bocnuo ove led..... auuu sto lepo svetli (jedino kad se ukljuce sva 4), bice dobro kad se zavrsi Toliko za sada, nastavak za par dana........ 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 29, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Na jednom klipu za štelovanje ventila na NC, takođe nakon male kilometraže, je bio veći zazor (tamo gde je bio veći), a čak i manji zazor na jednom ventilu. Ovo jedva da je izašlo iz tolerancije. Svakako nedovoljno da bi se neko ko nije ljubitelj mehanike upuštao u otvaranje novog agregata ili plaćao servisu za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Jul 29, 2018 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uf, ovaj razvod našteluješ kako hoćeš. Milina za rad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 29, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I ako je nedelja, moralo se raditi jer ne bi stigao zavrsiti posao pre nego krenem na put. nakon sto je motor prenocio sa otvorenim cepom hladnjaka, antifriz je dodatno pao doliveno na max, vracen cep i sigurnosni srafic napadam zadnje migavce, nekad bese ovako sada su tu trkaci u medjuvremenu, mora se skinuti donja plastika repa odviti komada 7 (krstaci) tu je i instalacija tj dzekovi, plavi desno, nandzara leva strana rupe moram zatvoriti nasao sam plastiku od nekog usisivaca, savitljiva samo tako premeri, razbusi di treba posle ide farbanje, lepljenje da bi se ustrafilo sa unutrasnje strane je ubacena tvrda guma veca podloska, lepak za navoj i matica isto tako i na drugoj strani dok se susi za nepred, valja automat povezati + preko kontakta, - masa i L je izlaz ka potrosacu napravljena instalacija za tu namenu ima mogucnost stelovanja pa paralelno vezana za fab. instalaciju zelena je masa (-), siva je izlaz ka potrosacu (L), ljubicasto-plava je plus pr. kontakta (+) automat ususkan daleko od vode, odmah iznad akumulatora iskoriscena instalacija od org. migavca isti su teski naspram + dodati 40g za unutrasnji nosac moze se poceti s'prednjim krajem, tanko d. masa u krug jedna strana druga strana hopa cupa...... gotovo Zadovoljan ucinjenim, migaci bas dobro svetle. Videcu da napravim video zapis pa okacim ovde.........to bi bilo to za sada. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 526 Napisano Jul 29, 2018 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Dare, bas je picanski odradjeno! Izgleda Honda sa ovim migavcima dosta modernije i malo agresivnije. Jedva cekam da vidim uzivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 29, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Honda NC750X by Dare jos 2 prepravke i the end. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Jul 29, 2018 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dare, znaš i sam da tome nema kraja Više bi mi para ostajalo da sam narkoman, no što sam se uhvatio za motore 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Jul 30, 2018 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Doktorski 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 30, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Alekre je napisao: Dare, znaš i sam da tome nema kraja Više bi mi para ostajalo da sam narkoman, no što sam se uhvatio za motore Mislim da ima, jos vizir i sediste da prepravim i zavrsio sam. Imam negde zapisano, ne racunajuci gorivo, do sada je otislo oko 3Keur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 30, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan On 7/28/2018 at 11:14 PM, Satelis said: filter sa alia, skroz skroz Ok stanje Sada gledam detaljnije fotografije jednog i drugog filtera na većem monitoru, mislim da se filter vazduha sa alija ništa ne razlikuje od Hiflo. Svakako nije lošiji... ja sam ponovo naručio sa alija... Ne vidim razlog da po toj ceni ne menjam filter svake godine, pri tome se obezbeđujem da, ako odem u Deltu iz bilo kog razloga, ne stave višestruko skuplji originalni. Imam i ja ovaj laserski termometar, za druge namene sam ga koristio, tako da mi nije palo na pamet da sa njim prekontrolišem temperaturu motora. Mada, bez rasturanja plastika, kod sebe mogu hladnjak da izmerim, karter i izduvnu granu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 30, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sa Alia moze stici sa ostecenjem f.v. pa takav mogu samo baciti, kod nas je sigurnije i nesto jeftinije. Sledeca zamena f. v. ce biti na 20K tj kad mi na satu bude bilo 50K. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Jul 30, 2018 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Svi radovi su pedantno urađeni i na mestu....nema ništa lepše nego kad preprviš motor po svom ukusu i nabacuješ delove kako ti se ćefne i kako ti bolje izgleda motor... Samo treba imati granicu, jer odoše pare u nepovrat a moš potrošiti boga oca u sve i svašta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Jul 31, 2018 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Merak nema cenu Ovo mi je jedini izduvni ventil u zivotu, fudbal davno prestao pikati, ne pijem, ne pusim, kafana mozda dvaput godinje, ne drogiram se ko sav normalan svet....pa da ga hebem 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...