Ferty_ 570 Napisano Decembar 8, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Oxford inace ima da se kupi svaka komponenta posebno. Ali van Srb. 30-35e po rucki sto je ok cena. Takodje ima da se nadje komplet za 70ak umesto 100e kod nas. Popusta niđe. Definitivni oxford najbolje greje, bolje i od mnogih fabrickih, koso itd, a nalazio sam isto brdo primedbi da se znaju pojesti rucke kao primer iznad. Da li je do fabrike i trzista na koje se plasira ili je do vozaca...znacu kada se budem rukovao sa Nemanjom korona zeza dijagnostiku Elem..Nemanja, vidim nemas handguard. Kako je kad greje dole, a duva gore, da izvines? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 262 Napisano Decembar 8, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam, nego je Darko skinuo radi montaže grejaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 262 Napisano Decembar 8, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni cak nije ni bilo szo su se izlizale, nego he jedna prestala da greje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 8, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je trljas bice da ti nju grejes Trenje bato.. Elem..ako neko ima viska podizac kormana, a zeli da proda, neka se javi. Jos uvek trazim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18551 Napisano Decembar 9, 2020 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Jedna ideja za T-shirt majice 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2524 Napisano Decembar 9, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @Justicije je predlagao majice, ali ga iskuliraše... Inače, u Kragujevcu sam skoro radio neke majice, i cena je bila početni trošak 700din za otvaranje sita, o onda 470din po majici (majica 400din + otisak 70din). Majice su imale jednobojni logo. Isto sito može da se korisiti i ako se logo radi u nekoj drugoj boji, tako da mogu da se prave kombinacije (crna majica sa belim logom, bela majica sa crnim logom...). Majice su inače dobrog kvaliteta i lepog kroja. Firma je CT media Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 9, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Majice tek na leto. Da su dzemperi mozda bi neko reagovao. Ide zima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Decembar 9, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, 83120033 je napisao: Jedna ideja za T-shirt majice @83120033 jesi ovo i napravio ili samo dizajnirao? Ja se prijavljujem, može i dugi rukavi, šta god. Ja sam stara škola kad nam kao klincima nisu bile tako dostupne te stvari, nije bilo štamparija na svakom ćošku i digitalne štampe, pa smo bili presrećni kad se dočepamo nečega što nije na prodaju u radnjama i možeš se praviti važan u društvu. Koliko god da sam nabio godina u dupe, i dalje sam srećan kad imam nešto ovako. Ja sam za ovakvu majicu iz Pontisa koje su stvarno kvalitetne i onda štampa na leđima. Majica HONDA - crna WWW.PONTISMOTORI.COM Garantujemo za kvalitet pamuka, izrade i štampe. Sito štampa je bolja opcija jer je postojanija od digitalne koja je u biti nalepnica na tkanini, a jedan sito nisu milioni. Ponavljam, ja sam i za duks ako se složimo da radimo i spreman sam da se angažujem oko toga. Blesavo mi raditi samom sebi. U Pontisu nažalost nema dukseva sa moto logoima već samo sa auto iako su smešteni u odeljak sa opremom za motocikliste. Inače, ovaj dizajn kolege je sjajan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18551 Napisano Decembar 10, 2020 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Justicije je napisao: @83120033 jesi ovo i napravio ili samo dizajnirao? Ja se prijavljujem, može i dugi rukavi, šta god. Ja sam stara škola kad nam kao klincima nisu bile tako dostupne te stvari, nije bilo štamparija na svakom ćošku i digitalne štampe, pa smo bili presrećni kad se dočepamo nečega što nije na prodaju u radnjama i možeš se praviti važan u društvu. Koliko god da sam nabio godina u dupe, i dalje sam srećan kad imam nešto ovako. Ja sam za ovakvu majicu iz Pontisa koje su stvarno kvalitetne i onda štampa na leđima. Majica HONDA - crna WWW.PONTISMOTORI.COM Garantujemo za kvalitet pamuka, izrade i štampe. Sito štampa je bolja opcija jer je postojanija od digitalne koja je u biti nalepnica na tkanini, a jedan sito nisu milioni. Ponavljam, ja sam i za duks ako se složimo da radimo i spreman sam da se angažujem oko toga. Blesavo mi raditi samom sebi. U Pontisu nažalost nema dukseva sa moto logoima već samo sa auto iako su smešteni u odeljak sa opremom za motocikliste. Inače, ovaj dizajn kolege je sjajan. Ja sam tu majicu slučajno video na Facebooku i pošto znam da planirate da ih izradite, nalepio sam vam ovde, možda kao jednu izmedju ideja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoHonda 10 Napisano Decembar 10, 2020 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Saito rucke brzo crknu ako duze stoje na maksimumu, ove oxford rade dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojanko 106 Napisano Decembar 10, 2020 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750xa Prijavi odgovor kao problematičan Kisna voznja 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 10, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ahahahahaaaa pa kako kroz pešačku zonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 499 Napisano Decembar 10, 2020 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zgodno mesto za drift Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 11, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavim di sam stao.... na prvu nisam primetio da zadnje plocice nisu odgovarajuce. sve se gadja sem sirine dela gde naleze na nosac momci iz Motolenda svesni svoje greske, nisu pravili pitanje oko zamene i ako je Nemanja ne tako skoro kupio plocke kod njih kad je vec lakse prici taman iskoristiti i zameniti na red dolazi kuciste spolj-iznutra ocisceno tako da se moze ugraditi na desnoj strani vidno ostecenje moram ubaciti jos jedan klip od mora klipova kako ne treba raditi u nastavku cete videti i zasto je to tako ulje je slicne boje kao sa klipa lik je odradio samo zamenu ulja i misli da je to Ok.... greska valjalo bi sve rasklopiti, odmastiti, pregledati, zameniti potrebno evo kako to izgleda unutra novo ulje ne biva sipati u ovu stroku evo kako izgleda kad stroka izadje vani ovo isto (ako ne i gore) je bilo i kod lika sa klipa koji samo zameni ulje kod ribanja treba biti uporan, ne sme nista ostati, malo crno sto se vidi je lepak za navoj sa srafa donje strane cizme druga stvar je u podlosci tj njenoj hrdji Otkud hrdje na podlosci kad je tu ne bi smelo biti..... Obicno biva kad ispuca ili dodje do ostecenja prasinara, ne zaptiva valjano (posan/istanjen zid), pranje motora puskom uz blizi i usmeren mlaz vode. Ranije sam negde pisao.... ganc nov motor kad izvezes iz salona, odmah ga treba staviti na dizalicu i krenuti redom sa preventivom. Tockovi dole, dizanje semeringa zarad zastite lezajeva i osovina pre sklapanja (vidjeno nasta lici onomad vise puta). Amortizeri takodje dole, dizanje prasinara i zastiti ispod njih (mast) da voda ne bi mogla napraviti stetu dok ne dodje vreme za servis istih. punjenje +/- 517mL ulja staje po strani, dodati malo vise da bi vazdusni prostor doveli na tacno 101mm Kod Nemanje je bilo svega 385mL po strani, nek bude 400mL sa onim sto se zadrzalo unutra al okreni obrni opet fali do 514mL. Tako da, servis amorta treba raditi na 30k ako se vise pegla Off ili 40 max 50K ako se vozi drum. pakovanje uklopljena maska, vise ne strci sta radi ovaj covek, upire o rucke, grize gvozdje ... sanirace se podesen lanac, gume na propisan pretisak i ende ostaje da se proba, iskoce kocnice i toj bi bilo toj stari delovi To bi bilo to, nema vise.... impresije nekad-sad prenece gos'n taxi 9 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Decembar 11, 2020 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo. Od skorije sam postao vlasnik nc700xd, pošto nisam našao posebnu temu, ako nije frka pitao bih ovde neke stvari. Mašina je prešla 25000 km, zanima me šta bi trebalo da mu proverim i zamenim na toj nekoj km? U manualu sam čitao da se ulje menja na 10.000km, meni to deluje dosta, šta vi mislite o tome? Da li je potrebno kod svake zamene ulja menjati i filter menjača? Da li imate neke posebne savete na šta obratiti pažnju? Hvala na pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 262 Napisano Decembar 11, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa drugari ja da podelim utisak sa prve vožnje posle servisa amortizera kod Darka, i da ne bih dužio, sto se kočenja tiče, nista blize GS-u nisam probao, kod naglog bukvalno nos pada taman toliko da pod pritiskom guma napravi veci kontakt sa podlogom i zaustavi motor, a kod blagog do umerenog kočenja bukvalno kao GS, preko neravnina cvrsci nego pre značajno, i za prve utiske top, ostaje da sačekam lepo vreme za krivine i malo off ali kapiram da ce utisak isto biti cista desetka. Bukvalno drugi motor 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nc je i ovako suvise tvrd zbog basic oslanjanja. Kud sad jos tvrdji? Nije ti jos neudobnije? Ja gledam kako da ga napravim da bude soft, da upija neravnine jer puno km trpi guz'ca. Progresivne opruge za pocetak ili se isprstiti 500e za zadnji amortizer npr, sto mi ne pada na pamet dok ovi mogu da rade. Neka ideja za mekse oslanjanje slicno africi i teneri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Decembar 11, 2020 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Cudi me ovako ulje i toliko prljavstine. Ja sam na Tracer 700 mijenjao ulje i sve cistio nakon 30.000km (ok...kolege u servisu ). Daleko cistije je sve bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 262 Napisano Decembar 11, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ga napraviš da bude soft na svakoj rupi ces da ga sabijes do kraja a ne vidim da je to baš prijatno, inace nije tvrdje, nego čvršće i baš zato bolje koristi hod amortizera, al ja se ne razumem u mehaniku nista tako da samo prenosim utiske, malo bolje od nekog ko ne vozi motor uopste. E sad to je ono sto meni nije jasno a to su rebound & dampening, u sv slučaju subjektivni osećaj: sta je trebalo da bude bolje, bolje je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Decembar 11, 2020 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja sa tracerom 700 na temi za nc ali...u ptavu si. Nakon servisa viljuski i sipanja 15 umjesto 10 ulja razlika je velika. Tvrdje je ali daleko ljepse za voziti. Ne tone na kocenju i bolje lezi u krivinama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 11, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, mali_veseljak je napisao: Cudi me ovako ulje i toliko prljavstine. Ja sam na Tracer 700 mijenjao ulje i sve cistio nakon 30.000km (ok...kolege u servisu ). Daleko cistije je sve bilo. Nije isto zameniti ulje na 30.000km i 54.000km kao sto nije isto da li se vozi samo po asfaltu ili se cesto sidje van, takodjer nije isto kad se vozi 95% po lepom vremenu ili se pegla i kad pada kisa. Videli ste po soferci automobila koliko to zna biti prljavo kad se vozi po kisi, ne treba nista dalje pricati jer sve to ide na i po bajku. Uslovi exploatacije kao i nacin voznje odredjuje koliko ce nam nesto trajati na motoru i tu predjena km ne igra toliko bitnu ulogu. Banalan primer, neko podere gume za 8K dok neko opusteno predje 18K ili neko podere koc. plocice za 15k dok nekom traju 45K..... nema pravila. Vise sam za cvrsce vesanje jer ne volim da mi propada prednji kraj motora na ostrijem kocenju, tako se gubi na stabilnosti, kao sto ne volim da mi ljulja/zvace kad si u krivini i naidjes na neravninu. Motor krene da se ugiba, takva situacija moze te izbaciti iz krivine. Opet ne valja kad je ni previse tvrdo vesanje jer tad sve prenosi na vozaca, idealno je da sve sto se desava pod guzicom tamo i ostane ako me razumete sta hocu reci. Da vozim Off ondak bi me zanimalo mekse vesanje jer je tad potrebna suprotnost od gore pomenutog. Pre 5 sati, Ferty_ je napisao: Ja gledam kako da ga napravim da bude soft, da upija neravnine jer puno km trpi guz'ca. Jest tebi vise tako odgovara, mozes se igrati sa uljem, oprugama na OEM amortizerima za pocetak. Takodjer mozes prosiriti rupe na klipu kako bi povecao fluidnost ulja tj smanjio otpor ili odresiti kesu za druge dosta skuplje opcije. Iskren da budem, meni NC nikako nije za Off voznju al bas nikako iz dva jednostavna razloga. Prvi razlog je tezina, drugi razlog je oslanjanje ili ti amortizacija.... ni jedno a ni drugo se ne uklapa u tu pricu, bar ne sa OEM stanjem. Zna se koji tip motora je pogodan za djiranje po rizli, blatu, travi pa cak i uz masnu banderu ako treba. iskoristicu sliku naseg clana Marka.... to je to za Off Jbg jedno su zelje dok su mogucnosti nesto sasvim drugo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, shodno nasim potrebama. Jasno je sta je "tvrdo" oslanjanje i koje su prednosti. Nisam trkac i za moj stil voznje mi je ovo drugo potrebno. Ne za off nego za upijanje neravnina prilikom zdravorazumske voznje, neravnine, rupe, lezeci, sahtovi..regularne stvari. A nije i da se ne sidje sa asfalta kad se obilaze drzave, snimi se neki proplanak, planinski vrh, livada pa valja prici, a da mi ne otpadnu koferi.. Volim vozila koja plivaju i ne razbijaju bubrege (bele) Skoro sva kilometraza mi je sa putovanja tako da ceo dan truckanja bih rado zamenio malo lepsim osecajem. Zato spomenuh progresivne opruge koje na sitnim neravninama su sundjer, a sto ih vise sabijas vise i stezu. Mali kompromis negde mora biti. Da je izvodljivo sa basic oslanjamjem primer je Strom. Imaju isti hod ako se ne varam. A Stromina je preudobna! Takodje vazi za squidy ride iliti gnjecavo, mekano, a koci kad treba da koci i nikoga ne katapultira po krivinama. To za prosirivanje rupa i owerflow je jedino resenje koje svuda preporucuju. Manje grejanje i razbijanje ulja, duze traje, brze radi svoj posao itd itd.. Kad se bude radio servis bice sigurno makar opruge progresivne. Znacice P.S. Uostalom sta se radi sa klikovima na oslanjanju koje ima mogucnost kontrole dampinga.. upravo to da se sa fabrickog srednjeg predoptereti opruga i dobije cvrsce oslanjanje za takve uslove voznje. Kada ne treba hard ostavis na soft da landara i upija. Sve to inace tako radi samo mi to nemamo vec budzimo nekim oprugama, a na Africi kazemo jaaao sto je dobroo, a kada budzimo kazemo da soft nista ne valja. I kosta k'o bubreg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Decembar 12, 2020 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako već radiš, nemoj progresivne. Ništa nećeš da uradiš na bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 12, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hmm sta predlazes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1964 Napisano Decembar 12, 2020 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi afriku Treba naci meru. I kod ostre voznje previse tvrdo vesanje moze da bude problem. Postane mnogo nervozan bajk. Na nekim stazama ok, ali po nasim putevima c. Gledao drugar neki dan novu Multistradu. Kaze 8 modova ABS, 8 TC, 8 vesanje, 8 gas... kaze treb ti 20 minuta da krenes iz mesta i da ne mozes da se opustis u voznji razmisljajuci da l si podesio kako treba, mozda bi u nekoj drugoj varijanti bilo bolje. Sviknes to tako kako jeste i gas. Vozis malo pa promenis tip motora, pa opet. Zivot je jedan i kratak 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...