Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT

Ekipa,

čuo sam se sa Ivanom u oko vizira, može me primiti tek sredinom jula. Iskreno, ne čeka mi se toliko, a i sviđa mi se Givi vizir svojim dizajnom. Viziri koji imaju one oštre linije, oblik dole kao vrh strela nisu baš u mom fazonu, više su za mlađe ljude.

Molim one koji imaju Givi vizir da mi prenesu svoja iskustva. Ja sam visok 186 cm. Givi je sad 7.900 din, a i kod Ivana su cca 50 eur.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Moj opsti zakljucak citajuci tonu materijala sa foruma je da tek stavljanjem wind deflectora resavas najvise stvar. Naravno imam isti.

Koji god vizir stavis sklonice vetar sa tela i mozda dela kacige i sav onaj sabijen vetar sa vrha vizira tuci ce te pravo u kacigu. 

Ako zelis svoje iskustvo probaj, a mogu da se kladim da ne mozes da sanjas koliko samo ono perce u kombinaciji sa aftermarket vizirom menja kvalitet voznje. 

Screenshot_2020-06-10-11-46-44-495_com.android.chrome.jpg

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA
Ekipa,
čuo sam se sa Ivanom u oko vizira, može me primiti tek sredinom jula. Iskreno, ne čeka mi se toliko, a i sviđa mi se Givi vizir svojim dizajnom. Viziri koji imaju one oštre linije, oblik dole kao vrh strela nisu baš u mom fazonu, više su za mlađe ljude.
Molim one koji imaju Givi vizir da mi prenesu svoja iskustva. Ja sam visok 186 cm. Givi je sad 7.900 din, a i kod Ivana su cca 50 eur.

470e46dc7bb519f7b975549c876f47ea.jpg
Imao sam ga na mom starom motoru, bio je puno bolji nego originalni Hondin. Ja sam 188 cm i mislim da mi je trebalo dodatno josh taj mali deflektpr ili kako se vech zove :)
Nisam stigao da probam. Prodao motor i uzeo drugi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ekipa,

konačno sam preuzeo motor. Nažalost, prilično kasno, valjda je bila gužva u Ljermontovoj, a ova devojka imala puno predmeta. U svakom slučaju, počeo se voziti i vidim kiša će, pa se vratim kući, taman krenule prve kapi.

Prvi utisci su neverovatni. Ne znam da li tazo što stvarno jeste tako ili zato što sam ja bio baš uzbuđen, ali motor ide lagano, mekano. Brzine menja gotovo neprimetno, a osećao sam samo promenu iz prve u drugu.

Ono što me očaralo jeste upravljivost i balans, tako lako se vozi i na minimalnom gasu. Potpisujem javno da se vozi lakše nego Burgman.

Sedište istina gura malo napred, ali za tih 40ak km što sam napravio, nisam osetio nelagodu. Naravno, isuviše je to malo, ali obećava na dobro. Vozio sam ga lagano, uglavnom u S-1 modu i to mi je prijalo više nego D mod.

Kočnice nisam imao prilike nešto testirati, prosto sam vozio lagano, a i pločice treba da se isprofilišu. Leva ruka je stalno posezala za ručicom, ali na kraju je već bilo prirodnije na nozi. Bilo je kratko, ali slatko. Sutra nastavak.

Dakle, ja sam oduševljen i nemam ni gram sumnje da sam uradio pravu stvar.

Kad me već kiša oterala u garažu, popodne sam proveo u montaži barova i nosača kofera. Vrlo lako i jednostavno ide sa GIVI opremom.

20200610_165613.jpg

20200610_200001.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Nek je sa srecom druže, sada samo lagano i pun gas....

Mnogo srećnih i sigurnih kilometara

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
10 minutes ago, Justicije said:

počeo se voziti i vidim kiša će, pa se vratim kući, taman krenule prve kapi.

Jel Dunlop guma na prvoj ugradnji? 

Samo oprezno po kiši i srećan put!

pre 14 minuta, X8 Vračar je napisao:

Jel Dunlop guma na prvoj ugradnji? 

Samo oprezno po kiši i srećan put!

Ne, Bridgestone Battle Wing

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Ma gde može da se pogreši sa Hondom NC, to je najbolja moguća kupovina, za malo para dobiješ vrhunski motor. Nek je sa srećom, i da nas bude još, a posebno sa 2020 modelima :jee:

Pre sat vremena, Yanco je napisao:

Ma gde može da se pogreši sa Hondom NC, to je najbolja moguća kupovina, za malo para dobiješ vrhunski motor. Nek je sa srećom, i da nas bude još, a posebno sa 2020 modelima :jee:

Hvala. Iz tvojih usta u Božje uši.

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Honda NC 750XD

Neka je sa srecom. Obavezno podizace kormana namontiraj, isti osecaj sam imao kao ti kad sam probao NC. Nekako polozaj sedenja gura na napred. Ali sa podizacima je druga pesma.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Pre 1 sat, bbocko je napisao:

Neka je sa srecom. Obavezno podizace kormana namontiraj, isti osecaj sam imao kao ti kad sam probao NC. Nekako polozaj sedenja gura na napred. Ali sa podizacima je druga pesma.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

https://voigt-mt.de/Honda-Honda-NC-750-X_2

Gledao sam ove, imaju od 20, 25 i 30 mm. Sad sam u dilemi koje poručiti, a probati se ne može.

Na aliexpresu je mnogo jeftinije, ali mi nešto nije jasno sa tim "smicanjem". kineti i podižu i pomeraju korman nazad.

• Drug član, 1063 postova
37 minutes ago, Justicije said:

https://voigt-mt.de/Honda-Honda-NC-750-X_2

Gledao sam ove, imaju od 20, 25 i 30 mm. Sad sam u dilemi koje poručiti, a probati se ne može.

Na aliexpresu je mnogo jeftinije, ali mi nešto nije jasno sa tim "smicanjem". kineti i podižu i pomeraju korman nazad.

Zavisi kako okrenes. Ako ovako onda udaljavaju korman, ako onako onda priblizavaju. I ja se lomatam vec godinu dana oko podizaca. Nalazim 2, 3 i 5cm na Aliji. Ne znam da li je dovoljno samo 3cm, a opet mislim da je 5cm previse zbog zatezanja creva, kablova...

Licno 2cm za moju visinu ne znaci mi nista kada stojim. Debljina djona cizama koje nosim

• U prolazu, 12 postova

Jutros oko 10 h kretah se iz Topcidera ka novom mostu ka N.Bgd-u. 

Na semaforu ispred mosta staje prelepi crveni NC, gospodin svirne,klimne glavom i pozdravi me.

Ja kao novi motorista,morah pogledati u sirenu,pa onda svirnem i otpozdravim. Tek pocinjem polako po gradu voziti.

I bese mi toliko drago sto i mene neko novoga uvazi.

Mislim da je bio Bg 30-030.

Zahvaljujem doticnom gospodinu na pozdravu i kada bude prilika zovem na kafu. Pozdrav svima.

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 593 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
Pre sat vremena, djnenad je napisao:

Jutros oko 10 h kretah se iz Topcidera ka novom mostu ka N.Bgd-u. 

Na semaforu ispred mosta staje prelepi crveni NC, gospodin svirne,klimne glavom i pozdravi me.

Ja kao novi motorista,morah pogledati u sirenu,pa onda svirnem i otpozdravim. Tek pocinjem polako po gradu voziti.

I bese mi toliko drago sto i mene neko novoga uvazi.

Mislim da je bio Bg 30-030.

Zahvaljujem doticnom gospodinu na pozdravu i kada bude prilika zovem na kafu. Pozdrav svima.

Pozdravlja  i tebe gospodin :) na crvenom NC-u  ...pa valjda mi iz NC sekte moramo posebno da obraćamo pažnju jedni na druge ;) 

Video sam da si baš oprezan i pažljiv, pretpostavljam nov na 2 točka :)  ...samo polako i bez preteranog rizika a iskustvo ćeš steći vremenom.

A poziv na kafu se ne odbija.... recimo na nekoj zajedničkoj vožnji kad se vreme prolepša :)

• Sviđa mi se 2

Pre 8 sati, Lucky George je napisao:

Pozdravlja  i tebe gospodin :) na crvenom NC-u  ...pa valjda mi iz NC sekte moramo posebno da obraćamo pažnju jedni na druge ;) 

Video sam da si baš oprezan i pažljiv, pretpostavljam nov na 2 točka :)  ...samo polako i bez preteranog rizika a iskustvo ćeš steći vremenom.

A poziv na kafu se ne odbija.... recimo na nekoj zajedničkoj vožnji kad se vreme prolepša :)

Pošto sam i ja sveži član NC sekte, kako je ti nazva, baš sam hteo pitati organizuje li sekta neke "seanse"

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Ako bog da mozda cu se pohvaliti i ja od sutra... prekosutra...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

pre 3 minuta, Chika Jimi je napisao:

Ako bog da mozda cu se pohvaliti i ja od sutra... prekosutra...

O čemu ovisi da "možda" preraste u "sigurno"?

Idem sutra videti beli iz oglasa sa 5000km iako je covek rekao da je moped rezervisan (telefonom) jer se javio lik koji nije iz BGa da ce doci u Ponedeljak, Utorak da kupi...

pre 1 minut, Chika Jimi je napisao:

Idem sutra videti beli iz oglasa sa 5000km iako je covek rekao da je moped rezervisan (telefonom) jer se javio lik koji nije iz BGa da ce doci u Ponedeljak, Utorak da kupi...

Ma slušaj ti mene, samo ponesi dovoljno love za kaparu. Pa ako ti je sve OK, zašuškaj ti njemu zelenim novčanicama ispred očiju i ne brini. Neće on razmišljati da li će se ovom u pon ili utorak svideti motor.

Ponecu! Hvala na podrsci. Javicu ishod.

pre 4 minuta, Chika Jimi je napisao:

Ponecu! Hvala na podrsci. Javicu ishod.

Srećno. Tako se kaže i rudarima kad ulaze u okno.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 593 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
Pre 9 sati, Justicije je napisao:

Pošto sam i ja sveži član NC sekte, kako je ti nazva, baš sam hteo pitati organizuje li sekta neke "seanse"

Naravno, svaki vikend  je potencijalna "seansa" ...kad se dogovorimo i organizujemo ....

Evo da javim ishod... Moped pogledao i stvarno nema sta da se zameri, ceka obecanog kupca do utorka. Postujem. Ako budem imao srece i obecani gdin se ne javi u Utorak moped je moj..

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja