Nemanja NC750XD 263 Napisano April 9, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 9, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Dobar opanak. Zanima me samo kako drzi po kisi, na suvom msm da nema greskePa za kišu svi kažu da je Michelin neprikosnoven, a mogu i da se složim jer sam dosta kisnuo prethodne 2 godine. Ako/ kada budem menjao motor, sigurno ću opet Michelin staviti. Ovaj sada već poznajem, pa mislim da može bilo šta da bude ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 9, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Dobra je guma ali mislim da nije dvokomponentna zadnja guma kao kod Touring Force. Na dodir, kuckanje vidno je mekanija od TF tako da očekuj manju pređenu km. Videćemo. Svidelo mi se što ovako mesnato deluje, nije vizuelno dronjava kao Michelin. Ako bude prilike za puno km, biće prilike i za novo vozilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 9, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, ProMaster said: Ja sutra popodne pravac Divčibare, da provedem ovaj policijski vikend u prirodi.. A kilometri samo nek se nižu... brrrmm... Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk 6 hours ago, Nemanja NC750XD said: Alo Divcibarci brzo kratko...kakvi ste sa smetajem? Ima sta da se nadje ili nema izdavanja soba? Kampovanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10115 Napisano April 9, 2020 Drug član, 1991 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Ferty_ je napisao: Alo Divcibarci brzo kratko...kakvi ste sa smetajem? Ima sta da se nadje ili nema izdavanja soba? Kampovanje? Iznajmio sam vikendicu, od sutra do ponedeljka.. Bukvalno poslednju po normalnoj ceni 30e za noc. Sve ostale su oko 60,70e za nocenje. Ako ti odgovara ima dosta apartmana sa dvoristem, pa mozda i to mozes da razmotris... Booking ili KP pa izdavanje Divcibare.. p.s. - Nemoj trositi vreme sa upitima za vikendice, sto sto postoji sam pitao i dobio odgovor ili da je zauzeto ili da izdaju na minimum 10 dana. Ostaju ti apartmani ili kampovanje, ali mislim da je hladno za kampovanje, jutarnja temperatura koliko sam gledao moze biti i oko 0.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 9, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom kampovanje ili apartman. Jok cela vikendica. Hvala Pro. Bitno mi je da znam da li uopste iznajmljuju ljudi zbog korone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano April 10, 2020 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Nuspojava bi bila u nizim brzinama ranija promena stepena prenosa i jos vise gnjavaze za D mod. Resenje je voziti u nekom od S modova sto i nije neki problem i to je samo za grad gde najmanje prelazim km. Znaci racunar se ne buni. Mozes li nekom prilikom da vidis i zapamtis na koliko se obrtaja vrti pri 80, 100, 120, 140km/h pa da uporedimo sa stock varijantom? Hvala DraganeAko sam dobro zapamtio;- 80 kmh ~2500 obrtaja-100 kmh ~3000 -120 kmh ~ 3600-140 kmh ~ 4400Tolerancija +/- 100 obrtaja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano April 10, 2020 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro zapamtio;- 80 kmh ~2500 obrtaja-100 kmh ~3000 -120 kmh ~ 3600-140 kmh ~ 4400Tolerancija +/- 100 obrtaja Stock su ti 80kmh-2593 100kmh-3242 120kmh-3890 140kmh-4538Jel stavljao neko napred jedan manje ili pozadi vise?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano April 10, 2020 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni je jedan zub manje pozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano April 10, 2020 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni je jedan zub manje pozadi.Da da,video sam,tebi zbog toga ide na nizim obrtajima nego na stock,isao si na mirniji rad na otvorenom putu i vecu max brzinu a malo manji moment tj ubrzanje..ja bih obrnuto probao jer je moj 700 pa ima lenju 6brzinu..Ne znam neko je to pitao ranije da li moze mapa sa novijeg motora da ide na stariji..Inace od 2018 modela su pustili 1000 obrtaja vise i sad ide do 7500..Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano April 10, 2020 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam ja nigde išao već nije bilo zupčanika sa 39 već samo sa 38 u trenutku zamene. A ako ti treba 1000 obrtaja više, možda da razmisliš o jačem motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano April 10, 2020 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam ja nigde išao već nije bilo zupčanika sa 39 već samo sa 38 u trenutku zamene. A ako ti treba 1000 obrtaja više, možda da razmisliš o jačem motoru?Ma jok,nisam rekao da meni treba nego da su to uradili na tom modelu,a na ovim do 2018 u manual modu brzo dodje do blokade i to su svi korisnici kritikovali pa sam zato rekao,ali to su vrv stavili da bi motor bio dugotrajniji..Meni je super ovo samo sto za razliku od 750 kod mene se gusi u 6 za razliku od prvih 5 pa mi je to malo iritantno..Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 10, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dragane za cifre. Uporedicu od ponedeljka. Tanex ja imam 2018 model. Motor ti sve pruza do oko 4000rpm, pose toga se razvlaci kao zvaka. Nagura lagano brzinu daleko iznad zakona, ali sve preko toga je samo dranje motora. Vrti se, dernja i ne dobijas nista sa dodatnih 1000 obrtaja u realnim uslovima. Ja sam mu jos u podesavanjima namerno stavio blokadu na cini mi se 4500 obrtaja jer upravo zelim da sacuvam masinu posto za moju voznju nema potrebe da se vrti preko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano April 10, 2020 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dragane za cifre. Uporedicu od ponedeljka. Tanex ja imam 2018 model. Motor ti sve pruza do oko 4000rpm, pose toga se razvlaci kao zvaka. Nagura lagano brzinu daleko iznad zakona, ali sve preko toga je samo dranje motora. Vrti se, dernja i ne dobijas nista sa dodatnih 1000 obrtaja u realnim uslovima. Ja sam mu jos u podesavanjima namerno stavio blokadu na cini mi se 4500 obrtaja jer upravo zelim da sacuvam masinu posto za moju voznju nema potrebe da se vrti preko.Hvala na info.Jedan kolega sa nekog foruma je uzeo Integru 2018 i bas nahvalio to pa sam mislio da je to plus i zato sam i napisao..Ja najcesce vozim u D modu a tamo na normalan gas menja dosta rano brzine ali nekad imam zelju u s ili manualu malo da potegnem ali uglavnom je D mod.Ta 6 mi je lenja ali ne bih bas da menjam sad motor da bih uzeo 750 zbog toga..Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano April 10, 2020 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vozi više u S modu. Možda ti to reši problem. Svakako je S zabavniji. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 10, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U S modu lepo se vrti, manje trese, manje opterecenje na radilici i klipovima, prosto prirodnije radi u zdravim obrtajima glatko ide. Jer koliko su stetni visoki toliko su i preniski. D je sjajan bas za ravnicu, otvoren put ili po gradu za guštanje. Razlika u potrosnji... Uvek vozim u D ili S1. Milke vozi i druge S modove. Potrosnja nam je uvek ista do max 100ml razlike, ja ga tocim na copavoj on na centralnom pa tu bude mala razlika ispod cepa. Tako da S modovi ne uticu toliko na potrosnju vec kako privrces gas. Ako si grub na gasu i u D modu ga mozes terati da jako povlaci i naravno trosi vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedno tehnicko pitanje. Osnovni princip rada zadnjeg oslanjanja znam. Podesavanje se vrsi naprezanjem ili opustanjem pomocu navoja sa oni 6, 7 nivoa. Fabricki je na drugom-mekanom oslanjanju. Sta se desava unutar cilindra i koje se sile desavaju kada je na najmeksem i kada na najtvrdjem podesavanju? Jasno je ponasanje tocka i lepljenje za podlogu ili odskakivanje. Zanima me cista mehanika u sklopu. Da li vise amortizer trpi kada je stalno napregnut na najtvrdjem nivou ili na najmeksem pa dolazi do duzeg hoda klipa i veceg sabijanja do krajnjih granica unutar cilindra? Fino je voziti na udobnom podesvanju, ali me mnogo zivcira visina motora pa ako je iole neka kosina ne mogu da spustim copavu i bezbedno parkiram. Na najcvrscem modu se to redje desava. I to sve kad je prazan motor..da ne pricamo kad je sa koferima. Iz tog razloga bih ostavio na tvrdjem podesavanju ako nema nekih losih posledica po stalno sabijen ili istegnut klip amortizera. Sta vi mislite o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano April 11, 2020 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li ima "dog bones", ako da njihovim produzavanjem najlakše spuštaš motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 11, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Sta vi mislite o tome?Mislim da se uvek oprugom podešava tvrdoća i visina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Arakis said: Ne znam da li ima "dog bones", ako da njihovim produzavanjem najlakše spuštaš motor. Naprotiv...ne zelim da spustam motor jer je i ovako prenizak za ćopu. Zato i hocu da vozim na najtvrdjem/najvisem podesavanju (veci klirens), ali stoji pitanje da li smeta tolika maximalna istegnutost opruge, klipa u cilindru itd. P.S. Nekom logikom kad je na najmeksem, spusten je vise sto znaci da opruga manje pruza otpor, a svu silu dampinga primaju direktno cilindar i klip amortizera. Vise se opterecuje, vise radi, lakse dolazi do krajnjih granica hoda amortizera i naravno pritiska u njemu, trpi ulje, vise se zagreva, trpe dihtunzi. Po tome meksi mod je stetniji po amortizer od tvrdjeg moda. Ispravi me ako gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano April 11, 2020 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan U principu si u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Arakis said: U principu si u pravu Bas iz tog razloga i postoji na renomiranim amortizarima sa podesavanjem dodatni cilindar za ulje koji i sluzi da rastereti glavni cilindar, veca kolicina ulja pa dolazi do manjeg razlaganja i gubljenja svojstva, manje se pregreva ulje, veca povrsina koja trpi pritisak i rasterecuje cilindar... hmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13463 Napisano April 11, 2020 Ne silazi, 7549 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je što ti je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, Alekre said: To ti je što ti je. Hahaha...smislicu vazdusno oslanjanje kao A8 sto ima ili neki super automobili sa magnetnim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13463 Napisano April 11, 2020 Ne silazi, 7549 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima svega, samo pare Wilbers Suspension Manufaktur | NC 750 XA / XD | RC90 | purchase online WWW.WILBERS-SHOP.DE Honda - NC 750 XA / XD | RC90. Wilbers Suspension Manufaktur 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...