Satelis 15819 Napisano Octobar 24, 2015 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan ..... tj. iz Honde Jazz 1.4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11246 Napisano Octobar 29, 2015 Drug član, 1279 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Bobane ti verovatno mislis da je sto spicastije napred aerodinamicnije,ali to nije tako(prouci malo imas i na netu),kad bih ti rekao da F1 ima aerodinamiku goru od traktora verovatno bi se zabezeknuo,isto tako i motor,vazno je ono sto je napred i sto probija vazduh,ali je mnogo vaznije ono kako se nesto sto probija vazduh zavrsava na kraju i pravi kovitlac(turbulencije). Eto nadam se da je sada malo jasnije bar sto se aerodinamike tice(prostim narodskim jezikom objasnjeno da ne ulazim u mehaniku fluida). p.s.Opel Calibra je bila nenadjebiva sto se tice aerodinamike(malo stariji clanovi ce se setiti) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Octobar 29, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Znam za Opel Calibru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Octobar 29, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Јел због тога мечка има нишан? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Octobar 29, 2015 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Obrtni moment. Ako je nizi imacete duzi prenos, a ako je visok kratki prenosi, puno saltanja visi obrtaji a i visa krajnja snaga. Drugo zamajac, uporedite tezinu zamajca na motociklu i na autu iste kubikaze. Na autu je dosa tezi, govorim od redovnim serijkim automobilima. Tezi zamajac lakze odrzava brzinu obrtaja, mirniji je u radu ali nema skokova pri dodavanju gasa. Naravno da nisu isti agregatu u putnim i R motociklima i tu ima razlike, sve je u postavci od samog pocetka projektovanja tj zasta je motocikl namenjen. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
n5rovic 57 Napisano Octobar 30, 2015 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW R1100R BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Moj svaki motor troši preko 20 lit/100 km. Prosto u automobilu se vozimo nas četvoro a na mopedu samo ja,pa ti vidi bato moj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pc-monika 14 Napisano Januar 21, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Najblizi Laktasi Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Nisam puno o tome razmisljao jer mi u autu plin, pa se svakako dzaba vozim, no medjutim, primjetio sam da moj gpz precesto svraca na benzinsku, iako ja radim na jednoj, pa sam malo pisao i racunao. Ispalo je da mi auto trosi od 6-10 zavisi kako ga vozim, malo veca razlika al sam prihvatio matematiku. Zatim gpz, kako god sracunamo 9 ako pazim a ako cepam 10. Poslije stelovanja karburatora GPZ se drzi 8 litara na 100km, cepao ga ili pazio 200KM dosipam 16 litara. E sad GPZ je dva klipa i 500 kubika a reno je 4 klipa i 1400 kubika. Reno ima vise konjica i moze se voziti da trosi manje ili vise od GPZ. Smatram da je razlog jedino to sto je autoindustrija vise se posvetila dugotrajnosti i ekonomicnosti a motori agresivnom odzivu gasa, i slabo vode brigu o potrosnji, jer ih vozimo koliko god da trose. Meni nikad nije potrosio vise nego sam mu nasuo. Da ne pametujem puno, trosi vise nego auto slicne "konjaze" al i pruza vise zadovoljstva. Moze li podpitanje? Zasto GPZ500 trosi 8litara a ZX10R ispod 6 litara na 100 km? Zato sto ja drzim na 6-6,5k rpm a on ispod 3k rpm i vozimo se istom brzinom. 500ccm 60KS i 1000ccm blizu 200KS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Januar 21, 2016 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Moze li podpitanje? Zasto GPZ500 trosi 8litara a ZX10R ispod 6 litara na 100 km? Zato sto ja drzim na 6-6,5k rpm a on ispod 3k rpm i vozimo se istom brzinom. 500ccm 60KS i 1000ccm blizu 200KS Zato sto nije dobro nastelovan, GPZ500 moze da trosi i 4litra kad je sve kako treba ali neki prosek je oko 5 litara sve preko toga je znak da nesto nije kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Januar 22, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Moze li podpitanje? Zasto GPZ500 trosi 8litara a ZX10R ispod 6 litara na 100 km? Zato sto ja drzim na 6-6,5k rpm a on ispod 3k rpm i vozimo se istom brzinom. 500ccm 60KS i 1000ccm blizu 200KS Zato sto nije dobro nastelovan, GPZ500 moze da trosi i 4litra kad je sve kako treba ali neki prosek je oko 5 litara sve preko toga je znak da nesto nije kako treba. 4 ili manje na otvorenom, 5 do 6 u gradu, zavisi koliko ima semafora, 7 ili više na stazi, što je konstantno pun gas. Nešto tu nije kako treba koliko god da ga ti "cepaš", mada kod GPZ potrošnja nekako prati prosječne obrtaje na kojima držiš motor u vožnji, ako ga držiš na 4k troši 4 litra, ako ga držiš na 6-6,5k troši 6-6,5 litara, a ako ga držiš na 10k .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Januar 22, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga držiš na 10k pocece da troši jako malo, skoro ništa Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 22, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Nisam puno o tome razmisljao jer mi u autu plin, pa se svakako dzaba vozim, no medjutim, primjetio sam da moj gpz precesto svraca na benzinsku, iako ja radim na jednoj, pa sam malo pisao i racunao. Ispalo je da mi auto trosi od 6-10 zavisi kako ga vozim, malo veca razlika al sam prihvatio matematiku. Zatim gpz, kako god sracunamo 9 ako pazim a ako cepam 10. Poslije stelovanja karburatora GPZ se drzi 8 litara na 100km, cepao ga ili pazio 200KM dosipam 16 litara. E sad GPZ je dva klipa i 500 kubika a reno je 4 klipa i 1400 kubika. Reno ima vise konjica i moze se voziti da trosi manje ili vise od GPZ. Smatram da je razlog jedino to sto je autoindustrija vise se posvetila dugotrajnosti i ekonomicnosti a motori agresivnom odzivu gasa, i slabo vode brigu o potrosnji, jer ih vozimo koliko god da trose. Meni nikad nije potrosio vise nego sam mu nasuo. Da ne pametujem puno, trosi vise nego auto slicne "konjaze" al i pruza vise zadovoljstva. Moze li podpitanje? Zasto GPZ500 trosi 8litara a ZX10R ispod 6 litara na 100 km? Zato sto ja drzim na 6-6,5k rpm a on ispod 3k rpm i vozimo se istom brzinom. 500ccm 60KS i 1000ccm blizu 200KS Nasteluj karburatore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Januar 22, 2016 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan GPZ 500 Vazi za jedan od ekonomicnijih motora, mali potrosac goriva mala registracija jeftino odrzavanje po meni odlican motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Januar 22, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan cemu voziti gpz500 na stazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 22, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan cemu voziti gpz500 na stazi? Da bi odvalio pozere? Inace ovo je ninja250, mali burazer 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Januar 22, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan kako sad poredis motor od 250 i 500 kubika i 20+ godina razlike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 22, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan kako sad poredis motor od 250 i 500 kubika i 20+ godina razlike? Ne razumem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Januar 22, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja sam pitao cemu voziti gpz500 na stazi (kad nije trkacki motor ni malo) a ti mi kacis link ninje 250 koja je mladja 20 godina od gpz i duplo slabija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 22, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan ja sam pitao cemu voziti gpz500 na stazi (kad nije trkacki motor ni malo) a ti mi kacis link ninje 250 koja je mladja 20 godina od gpz i duplo slabija https://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Ninja_250R The Kawasaki Ninja 250R (previous generations had market-specific names) is a motorcycle originally introduced by Kawasaki in 1983 Ne treba ga voziti na stazi zato sto nije trkacki? Sto to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Januar 22, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Pusti stazu. Tema je potrošnja i objašnjenje zašto motor toliko troši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Januar 22, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan a izvini nisam video da je ovaj stari ninja... p.s na stazi je oduvek bilo da boj ne bije oruzje... mene ce neko da opere sa skuterom 50cc 4t a nek ja budem na r1 ja svakako ne umem da vozim to i isao bih polako meni auto i motor trose isto, honda1 trosi 6-6.5 litara dizela honda2 isto tako benzina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorance85 52 Napisano Januar 22, 2016 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL-650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda bi noviji motori mogli da se mapiraju drugacije pa da trose manje. I ono sa zamajcem mislim da ima velikog uticaja kod krstarenja istom brzinom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Januar 22, 2016 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Svaka masina trosi samo onoliko koliko joj treba Sent from my LG-D331 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Februar 13, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Pored dosada navedenih razloga, zbog kojih je motor kod motocikla veći potrošač od automobilskog, postoji još jedan suštinski , a to je konstrukcija motora. Tačnije motor za motocikl mora da bude što manji, a to je postignuto manjim-nižim blokom odnosno kraćim hodom klipa. U tom slučaju je koleno na kolenastm vratilu kraće. Obrtni momenat takvog motora je manji od motora sa dužim hodom klipa (automobilski i pogotovo dizel motor). Da bi motor sa malim hodom klipa ostvario potrebnu snagu mora da radi na povećanom broju obrtaja, a to znači da u jedinici vremena ima više radnih taktova tj. veću količinu potrošenog goriva. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slavo 59 Napisano Februar 13, 2016 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Iz prostog razloga sto motor u autu nije isforsiran i ima max 7-8k rpm , dok motor od 600ccm ima 15-16k rpm i na ler radi skoro pa kao motor u autu na puni gas. Sve u svemu vise isforsiran motor , vise obrtaja samim tim cesce ubrizgavanje u jedinici vremena Sent from my SM-G928F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Februar 13, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan To češće ne mora da znači količinski više. Osim učestalosti ubrizgavanja, parametar je i količina ubrizgavanja (vreme otvorenosti dizne). Npr. nijedan motor pri istom broju obrtaja ne troši isto na leru i pod opterećenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...