radekoenig 20 Napisano Octobar 11, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari posto sam obavio veoma bitnu stvar u zivotu, ozenio se, dobio ceru Dunju i sledece na putu resio sam da se vratim na forum i motoru. Plan je da u toku zime pazarim neki motor i to obavezno EnDuRo jer planiram sa mojom lepsom polovinom osledece godine da bas proputujemo ( baba i deda cuvaju decu veoma uspesno :-) u pocetku krace rute pa kako deca jacaju sve vece rute :-) :-) :-) e sad ono sto sam hteo da vas pitam jeste trumim se izmedju ova tri motora yamaha TDM 850 1993god +- Yamaha Transalp Takode 1993+- i treci Super tenere 1990 +-. Citao sam o tim motorima po forumu ali mi treba vase misljenje koji da izaberem i naravni zasto da i zasto ne. E sad ono bitno visok sam 178 i 90 kg, hvala vam unapred... Znaci to mogu da prijustim budzet mi je oko 1200-1400max. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Octobar 11, 2015 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kada su pomenuti u pitanju najbitnije je stanje i kako odrzavano. Uzmi ono sto je cuvano od normalnog coveka i vozi se. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 798 Napisano Octobar 11, 2015 Zainteresovan, 773 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Transalp je Honda, nije Yamaha ali to je vjerovatno lapsus. Slažem se sa Alekreovim savjetom i dodao bih još nešto. Pošto planiraš da se voziš sa ljepšom polovinom neka ti i momenat udobnosti bude bitno prisutan u odluci. Vas dvoje i možda nešto prtljaga... meni to ide ka TDM-u. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Octobar 11, 2015 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam sva tri motora i po meni TDM,pošto ne volim baš nešto da silazim van asfalta,kod tenere mi je smetalo što je kabasta dosta al to je stvar ukusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 11, 2015 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kreni recimo od toga da tdm nije enduro. Pa onda preko Popadica koji je na svakoj voznji mastan do ramena ali sa osmehom na licu , pa do cika rajka arakisa koji godinama vozi neki plavi motor za decake 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Octobar 11, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ако нећеш силазити са асфалта, онда ТДМ. Преко 120 смета ми ветар са фабричким визиром, само мало кад се спустим боље је. Таман колико си ти нижи од мене. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Octobar 11, 2015 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Dobro se vratio! Mislim da bi ti i Honda Transalp 600V super legla, ja sam je na žalost samo malko vozao ali tako mi je bila povozna i allrounder što bi se reklo.Problem oko Transalpa je taj što drži cenu i za 1993+ ćeš ga teško naći za te novce.. TDM mi je takodje simpa, nije enduro ali jeste visok i udoban, pravi turer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Octobar 12, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan neka je sa srećom druže. Dugo se nismo videli i čuli. Sa dvoje dece planiraš u pustolovine sa lepšom polovinom? Ha, ha, ha... Hoće, ali jednom u dva meseca, možda. ovaj vikend ostavimo decu, zove tašta oko ponoći, mali ima temperaturu 38,8. Hajd sa pola puta nazad po malog... ovaj primer je najsvežiji, imam ih da napišem stručni savetnik za roditelje. Nego kupi ti lep motorić, pa ćete da se vozite za koju godinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radekoenig 20 Napisano Octobar 12, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mrle :-) i meni se najvise svidja tdm al opet bolje da pitam jer su mi ova dva bas lepa. Gulivere tek sam sad skontao sta sam napisao... Hehheeh yamaha transalp :-) :-) :-) Onda mrle vozi hondu gpz :-) :-) :-) Sto onda svrstavaju TDM u enduro ? Cak vidim da ga ima sa enduro gumama, mozda jer je ipak visok? Inace Mrle ovu malenu cuvaju moji mama i tata koji imaju po 65 i 63 godine i prvo im je unuce pa su vezani za nju haos i vec se desavalo da odem na ceo dan istavimo hranu itd i nema brige :-) :-) :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sether 33 Napisano Octobar 12, 2015 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd, Gornji Milanovac Motocikl: Suzuki V Strom Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se sto upadam u temu, ali sam i ja razmisljao o slicnom izboru motora... moze li neko da mi napise proverenu informaciju koliko kosta registracija za tdm 850 i transalpa 600v? gledao sam kalkulator registracije, ali mi se do sad cesto desavalo da se ne poklapa sa cifrom koju dobijem kad registrujem motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 13, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan ja sam za Tdm-a platio sa tablicom i saobracajnom 32000 registraciju.. tako da je oko 30000 regularna registracija, a za Transalpa bi trebalo da je 20-22000,al javice se vec neko ko ima TA. Tdm je fantastican motor ali ima mane 1. skupa registracija (ulazi u onaj opseg za motore od 750-1000 ccm) 2.akumulator mu je izuzetno nepristupacan 3.trose ulje kad zadju u godine,nista strasno,ali potrosnja postoji i mora se pratiti (inace ovaj problem imaju sva 3 navedena modela,vec su oni usli u godine,a zbog velikog kompresionog odnosa i velike zapremine cilindra i malog broja istih dolazi do te potrosnje usled pohabanosti sa godinama) 4. nema centralni stender 5.zadnji amortizer se lako moze pokvariti ako se ne koristi setovanje na pravi nacin,procitajte uputstvo. Ima i prednosti: 1. Nema decijih bolesti 2. Fantasticne kocnice 3. Jak agregat koj ako treba poteze od 2000rpm,vibrira ali cupa.. Sa Tdm-om u voznji ne mora se razmisljati dali moze il ne moze,dali ce uspeti da izvuce,pretekne i sl., i to skroz natovaren,sve sto je potrebno je da okrenete gas. 4.pogodan za krupne ljude i veliki tovar(3 kofera,vrece,satori,trte mrte...) 5. Mali potrosac, u rukama vozaca koji ume da oseti agregat,ovaj motor trosi oko 5 L/100km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaBgd 182 Napisano Octobar 13, 2015 The hunter, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je transalp za te pare najisplatljiviji. Motor pouzdan, veoma malo se kvari prilikom redovnog odrzavanja, a kilometraza koju moze da predje je na zavidnom nivou. Registracija ti je manja nego na TDM, a sa njim mozes i van asfalta. Istrazi malo po forumu o svakom motoru i videces da svako svoga konja hvali, ali tako je to. Probaj svaki ako mozes, stavi sve na papir i kupi ono sto je tvom srcu milo......po meni sa hondom transalp nemas promasaj (naravno ako uzmes neki ocuvan primerak, ali to se podrazumeva sa svakim motorom). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Octobar 13, 2015 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare TDM. Imao sam ga dve sezone, motor je OK, ide dobro, može sa R -ovima da se hvata u kostac ... Ako TDM nema u sebi ni malo endura onda BMW1200gs isto nema. Dobro gura po makdamu ko i svaki drugi motocikl sa uskom zadnjom gumom !! Ako je stariji od 95 godine onda je registracija 19 000 din. Tesko se prodaje kad ti dosdi ! Meni je lep, naročito zadnji kraj. farovi rade odlično, koči odlično, kočnice su od R1 . TransAlp Ok motor, ali nema snage, vuče se ko crevo.... trosi manje od TDMa, registracija 15 000din, lako se prodaje kad ti dosadi, ružan ko lopov, slabije koči ali za taj motor je dobro ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Octobar 13, 2015 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Za Transalpa je prodduzetak reg 18000,za model 600 iz 1999 god,bar kod mene u Raski. Inace iako vozim Transalpa moj glas ide za TDM,mislim da je on ipak realniji izbor za putovanje u dvoje,ja uglavnom vozim sam i meni je ok Trans ali treba tu snage jos za dvoje,opet kazem to je moje misljenje,pozdrav i srecna kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radekoenig 20 Napisano Octobar 13, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan Ovako kako stoje stvari vidim da mi se izbor sve vise suzava na TDM. Cuo sam to da mira rezervoar da se skida da bi se doslo do akumulatora. Ako jos neko ima neko misljenje dobro doslo je :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 13, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ovako kako stoje stvari vidim da mi se izbor sve vise suzava na TDM. Cuo sam to da mira rezervoar da se skida da bi se doslo do akumulatora. Ako jos neko ima neko misljenje dobro doslo je :-)Dobro si cuo, ako uzmes od '99-01 mora i benzinska pumpa da se skida da bi dosao do kucista akumulatora, ali sve se to lako prevazidje posto znas da u posedu imas jedan super motor.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Octobar 13, 2015 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Au bre napraviste nauku od akumulatora kojeg ce maksimalno skidati 2x godisnje, jednom pred zimu i jednom ako crkne. TDM je mnogo bolji izbor ako mozes finansijski da ga ispratis (veca registracija, veca potrosnja, vise diskova i paknova itd.), a za te pare ces lakse naci ok TDMa nego TransAlpa istog godista. P.S: Mene je registracija za motor od 900ccm iz 1999. kostala oko 26.000rsd, a buduci da zbog budzeta verovatno kupujes stariji motor od mog moze da te izadj samo isto ili manje, verovatno manje, pod uslovom da ne moras da menjas tablicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Octobar 13, 2015 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Za 1400e samo matorog TDMa nozes kupiti .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Octobar 13, 2015 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki DR 750 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radekoenig 20 Napisano Octobar 14, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan Zasto Dr 750? :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radekoenig 20 Napisano Octobar 14, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan Za 1400e samo matorog TDMa nozes kupiti .... Znam to. All tako je kako je. Opet ce nadziveti mnoge druge motore 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14123 Napisano Octobar 14, 2015 moto merkat °°, 4889 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Za 1400e samo matorog TDMa nozes kupiti .... Znam to. All tako je kako je. Opet ce nadziveti mnoge druge motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Octobar 14, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Две нелогичности и овој теми. 1. Како то да ТDM носи кочнице од R1 кад је овај почео са производњом 8 година раније? 2. Регистрација није 23-34 хиљаде, него 18-19. Човек је сигурно упознат да са тим буџетом може да купи само "маторог" ТДМа. И шта то фали матором? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radekoenig 20 Napisano Octobar 14, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Novembar 5, 2015 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan TDM 9oo ima prednje kocnice od R1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...