Ika_Cagiva 20 Napisano Septembar 29, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ove sezone desava mi se stalno jedan problem. Do sada je to bilo ponekad ali sada je stalno. Kada krenem motorom(ETZ 250 83gd) iz prve lepo ubaci u 2 ali onda nece da ubaci u 3. Posle vise pokusaja nekako ubacu 3. Posle toga mogu da se vozim koliko god hocu izmedju 2i 3 ne pravi nikakav problem kao da je drugi motor.Ostale brzine menja lepo bez ikakvih problema. Kad opet stanem pa krenem iz 1 problem se ponovo javlja, dok ne stignem do 3 .Kad jednom ubacim u 3 opet bez problema i gore i dole menja brzine. Da li postoji neko resenje bez demontaze celog motora i menjaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Septembar 29, 2015 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Da , carobni stapic U stvarnosti NE . Mozda , probati : sraf na biracu brzina zategnuti , moguce da se on odkirnerisao pa popustio . Znaci , samo deklu kvacila skinuti i onda probati . Srecno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ika_Cagiva 20 Napisano Septembar 29, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno kajgana se pravi od razbijenih jaja.Provericu kad skinem deklu da li je sve stegnuto. U svakom slucaju hvala na savetu i interesovanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 29, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Možda, ako si ti il neko drugi menjao ulje, pa odvrnuo pogrešan šra sa donje strane motora - onaj u kome je kuglica sa oprugom , da je možda izgubio original kuglicu, pa stavio neku manju il je kuglica oštećena - valjalo bi proveriti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ika_Cagiva 20 Napisano Septembar 30, 2015 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan To sam proverio. Hvala na interesovanju. Veliki pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Septembar 30, 2015 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, da ne otvaram novu temu da pitam ovdje. I ja imam problem sa trecom brzinom, ali kod mene se normalno usalta, ali se onda na dodavanje gasa javlja vrlo neprijatno cimanje. Znaci jedan, odsjecan trzaj, i nakon toga sve funkcionise kako treba. Ovo se desava samo kad ubrzavam iz manjih obrtaja, ako izvucem drugu brzinu do kraja, pa presaltam, ovo se ne javlja. Ostale brzine rade bez greske. Nadam se da ste otprilike shvatili o cemu se radi... P.s. ETZ 251 je u pitanju Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 30, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Crkava ti menjač, to je početak, sledeće je da počne da ispada iz brzine. Ako ga voziš tako kao što kažeš ( izvučeš drugu, pa lagano ubrzavaš u trećoj ) - možeš tako da voziš motor još godinama. Problem je ako upadneš u neku situaciju il preticanje pa te tu izda menjač. Verovatno bi sad trebalo promeniti jedan zupčanik i jednu viljušku ( trošak oko 25 - 30 evra za delove i dihtunge ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Septembar 30, 2015 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je to u pitanju, ali mi je drago da mi je neko strucniji potvrdio. Hvala kolega. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_mz 12 Napisano April 4, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Nema Prijavi odgovor kao problematičan Etz 250. Kod mene se dešava sledeće: Motor pali kao mina, ide prva druga, u treću upadne kao i onda se pojavljuje jako trzanje. Prebacim dvaput iz druge i ide u četvrtoj. Promenio sam selektor brzina jer je imao neke tragove na donjoj strani. Primetio sam da su zupčanik uklopni 1. I 3. Brzine i 3 brzine izlizani a viljiška modra od vreline i izlizana jako. Zamenio sam ih kao i viljušku 010. U mašini je sve kao suza. Ali i dalje se vozi isto, takoreći nisam otklonio problem. Vidim da tema nije baš obimna ali čuo sam da se većini dešava da strada viljuška ali kada je zamene sve ide kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 4, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nešto si propustio. Kad kažeš da su zupčanici bili izlizani - na šta tačno misliš ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_mz 12 Napisano April 4, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Nema Prijavi odgovor kao problematičan Na uklopni deo, ona tri zuba i tri rupe. To gde mi je palac na slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...