Jump to content

Moto Zajednica

sta je potrebno od papira za cro & put za umag

Recommended Posts

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Aprilia atlantic 125

Zelena karta ti je obavezna to znam jer cem prelazis granicu traze ti obavezno, nju vadis kod osiguravajuceg drustva gde ti je izdata polisa npr. ddor samo zelena karta od ddor, takovo samo zelena karta od takova, ona ti kosta svugde 1000din, a medjunarodnu su trazili ako je na tudje ime vozilo i menjunarodnu punomoc koju vadis u amss...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Često prelazim preko i uvek mi traže zeleni karton, a medjunarodnu vozačku mi nikad nisu tražili.

I motor i auto su na moje ime tako da nemam iskustva sa tim da li treba punomoć ili ne. Predpostavljam da je obavezno.

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 600

Posto letujem na Hrvatskom primorju uvek kada sam prelazio granicu trazili su mi pasos, saobracajnu i vozacku dozvolu kao i zeleni karton. U slucaju da imas ovlascenje za vozilo na latinici, mislim da je dovoljno samo da pise da vozilom mozes da upravljas i u inostranstvu. Medjunarodna vozacka dozvola ti nije potrebna ako boravis manje od 3 meseca.

• Zainteresovan, 494 postova

Pre 3 meseca sam ishao u Cro ... Zaustavili su me , redovna kontrola , dao sam im srpsku dozvolu i pasos srpski i saobracajnu ( a kola sam uzeo od rent a car-a ) pogledali i dovidjenja ...

Nikakav problem .... dozvola ti je na latinici ... i jako je slicna njihovoj ... nema potrebe za medjunarodnom

Kazne su prevelike samo da znas .... znaci vezi se obavezno , ne telefoniraj i drzi upaljena svetla ... mada ovo za svetla treba da ukinu sad ne znam dal je na snazi i dalje to al ipak ti upali ;)

To ti je to

• Svrati ponekad, 471 postova

cisto da znate

ako vozite vozilo na ovlascenje potrebno je da izvadite medjunarodno ovlascenje u AMSS

mozda vam niko nece traziti ali meni su pravili 2 puta problem na granici sa RS

mislim da medjunarodna ne treba za CRO ali nije na odmet je imati, jer ona vazi par godina pa nikad ne znas kad ti moze zatrebati

• Svrati ponekad, 323 postova

Isao sam vise puta (ali kolima) i nosio sam standardno: saobracajna sa zelenim kartonom (medjunarodna punomoc), pasos i vozacka.

Ove godine idem prvi put motorem.

E sad meni nije jasno da li je potrebna medjunarodna vozacka? Do sad mi niko nije pravio problem pa nisam siguran da li je obavezna.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Moraćeš da poneseš i nešto novca

Sta ce ti to? Prosle godine u ZG-u nismo nista potrosili  ;)

ono sto ti treba je BJB majica

• , 1322 postova

1.pasos

2.zeleni karton i papire od motora

3.vozacka dozvola

4.naljepnica SRB

5.prva pomoc i onaj prsluk

6.nemojte ici sa izlizanom zadnjom gumom jer vas mozda nece pustiti preko granice

7.na svakoj benziskoj i naplatnoj rampi mozete placati u Eurima,ali ne u kaficima,tgovinama,restoranima,tako da na granici zamjenite i nesto u kune

8.pazite na presretace na autoputu

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

U prinicpu, međunarodna dozvola je potrebna za sve ostale države osim matične države. U prevodu, čim izlaziš iz Serbije, potrebna ti je međunarodna vozačka. To je po slovu zakona. Ono što nije po slovu zakona, je da ti ta ista međunarodna vozačka nije prijeko neophodna i da ti to uglavnom zavisi od toga na koga naletiš.

Ja sam ljetos išao motorom u Hrvatsku i nisu me tražili ništa osim pasoša. Možda je to zato i što sam im dao hrvatski pasoš na ulasku. Jedino me na izlasku milicajac pitao da li imam papire od motora - saobraćajnu, polisu, ovlašćenje... Ja rekao da imam i pitao ga da li hoće da mu pokažem, a on mi reče: "Sretan put!". A imao sam sve - i saobraćajnu, i polisu, i ovlašćenje, i međunarodnu. Jedino što ovlašćenje nije bilo iz AMSS.

Ono što je obavezno, pored toga, jeste prva pomoć, komplet sijalica i "maskirni" prsluk. Čuo sam da za to znaju da odvale kaznu... Da ponovim da sam čuo, tako da "ako su lagali mene i ja lažem vas" ™ by  Đorđe Balašević.

• , 1322 postova

Isao sam vise puta (ali kolima) i nosio sam standardno: saobracajna sa zelenim kartonom (medjunarodna punomoc), pasos i vozacka.

Ove godine idem prvi put motorem.

E sad meni nije jasno da li je potrebna medjunarodna vozacka? Do sad mi niko nije pravio problem pa nisam siguran da li je obavezna.

koliko ja znam ,ne treba

• Svrati ponekad, 118 postova

1.pasos

2.zeleni karton i papire od motora

3.vozacka dozvola

4.naljepnica SRB

5.prva pomoc i onaj prsluk

6.nemojte ici sa izlizanom zadnjom gumom jer vas mozda nece pustiti preko granice

7.na svakoj benziskoj i naplatnoj rampi mozete placati u Eurima,ali ne u kaficima,tgovinama,restoranima,tako da na granici zamjenite i nesto u kune

8.pazite na presretace na autoputu

Ako nam nešto zafali rećićemo da poznajemo tebe Sale

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja