Jump to content

Moto Zajednica

Zamena vozacke

Recommended Posts

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: BMW F650

Prijatelji,

Pre godinu dana sam se preselio u Nemacku i za sada nema izgleda da cu se vracati. Treba mi savet vezan za vozacku dozvolu. Imam srpsku vozacku dozvolu koja mi u Nemackoj ne vazi. Medjunarodna mi je vazila samo prvih 6 meseci. Koliko sam se ja raspitao, da bih nemacku dozvolu dobio moram ovde opet da polazem ispit sto bi izaslo na iznos sa previse nula. 

Druga opcija mi je da zamenim srpsku vozacku za hrvatsku jer imam i hrvatske papire. Hteo sam sad oko toga da vas pitam da li imate neki savet ili mozda uputsvo kako to da odradim jer mi je procedura malo nepoznata.

Hvala i pozdrav iz Bavarske! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65

Interesantno,postoji neka paralela i ovde,na primer,moj ujak je dosao iz Australije u Srbiju da se ovde skrasi,imao je Australijsku vozacku dozvolu sa svim kategorijama sem za motore. Ona je isticala,i posle toga nije imao pravo da vozi ,ali mu je receno da moze da je produzi samo  tamo odakle je dosao.Razmisljao on tako neko vreme, sta da radi,panicio,jer ako se vrati u Australiju samo zbog produzenja vazenja dozvole ima da ga kosta i previse. Na kraju mu u Ljermontovoj rekose da je najbolje resenje da polaze ponovo ovde kod nas za B-kategoriju,te da mu kao starom licu i penzioneru  nisu vise potrebne  ostale kategorije.I tako ti on polagao i polozi je iz prve,mada ja nisam video goreg vozaca od njega. Inace,vozio me je kroz grad x puta,cesto prelazio na crveno i jos jedno 10-tak razlicitih  prekrsaja pride napravio u svakoj voznji,jednom umalo ne pregazivsi jednog pesaka. Srecom, pa vise nije u BG, preselio se u unutrasnjost Srbije. :lol2:

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Druga opcija mi je da zamenim srpsku vozacku za hrvatsku jer imam i hrvatske papire. Hteo sam sad oko toga da vas pitam da li imate neki savet ili mozda uputsvo kako to da odradim jer mi je procedura malo nepoznata.

Hvala i pozdrav iz Bavarske! :)

A sa Hrvatskom dozvolom mozes da vozis? Ili mislis da Hrvatsku mozes da zamenis za Nemacku?

• Zainteresovan, 974 postova

Ma mi siljimo oko svega. Em mi nista ne priznajemo em nama nista ne priznaju. Kupis kola na plin sa atestom iz DE ili IT a onda nasi supci kazu to ne vazi! Ma sta znaju Italijani koji su to bukvalno izmislili, valjda bolje mi znamo! A naravno ni nas atest nista ne znaci preko.

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 350 postova

Ma mi siljimo oko svega. Em mi nista ne priznajemo em nama nista ne priznaju. Kupis kola na plin sa atestom iz DE ili IT a onda nasi supci kazu to ne vazi! Ma sta znaju Italijani koji su to bukvalno izmislili, valjda bolje mi znamo! A naravno ni nas atest nista ne znaci preko.

Sto se plina tice nas ni kod nas nije priznat,secas se da su skoro za vozila kojima je bio atest na 10 god smanjili na 5godina. :na_glavi:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 974 postova

Sto se plina tice nas ni kod nas nije priznat,secas se da su skoro za vozila kojima je bio atest na 10 god smanjili na 5godina. :na_glavi:

Aha, secam se vec dva puta! A za godinu dana cu i treci put. Tri auta u porodici su mi na plin! 3x6000din

Nemas ti pojma, brinu se za tvoju bezbednost, os da eksplodiras? :P

Pa znam, brinuu, kao i pandur kada te zaustavi da ti nesto napise i otme neki dinar.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja