Kawwa 0 Napisano Septembar 12, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sisak Motocikl: Kawasaki Kmx Prijavi odgovor kao problematičan Na početku da se izvinem ako sam promašio topic tražio sam al nisam našo za kvarove topica . Vozim Kawasaki KMX 125 2002 godina kupio ga prije tri mjeseca , od kako sam ga uzo u 4 i 5 brzini pod punim gasom i kad ubrza zagušivo se gubio jednostavno snagu i ako neću kvačilo i gas dodavati ugasio bi se , usporim vratim u manju i nastavi ići sve super dok opet u 4 ili 5 brzini ne ubrzam previše , i odjednom mi onda skroz stane i došljepam ga kući očistim karburator , rezervoar, nema šta nisam radio i upali , i kad je upalio nikad bolje nije išo vuče ko lud , i prešo sam tu noć negdje oko 6-7 kilometara i stanem kolegom i vidim trag od goriva za mnom sve po cesti i vidim da gorivo curi kroz crijevo za odvišak iz karburatora ako začepim jedno crjevo ide na drugo, ako drugo ide na treće , i opet došljepam kući očistim karburator zamjenim pipicu za gorivo , i sad ide ok ne baš najbolje ali ide samo što sad kad stanem ugasim nekad odmah počne nekad za pola sata nekad nikako izbacivati gorivo kroz crijevo za odvišak , kapće ono kap po kap ali nebi trebalo to uopšte , i danas se vozo i parkiram i ono opet počne curiti kroz crijevo , i pogledam i na svijećicu mi izbaciva ulje crno skroz kroz svijećicu , pa sad šta bi to moglo biti ako iko zna . Hvala unaprijed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Septembar 12, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Prebogata smesa, zbog plovka koji ne zatvara dobro dovod goriva, proveri da li iglica lepo zatvara gorivo kada skines karburator, nasipaj vodu pa proveri, ako dobro drzi, onda vidi da nastelujes plovak, imas na you tubu klip kako proveriti i ispitati i nastelovati plovak... tako sam ja imao problem na neravninama, kad krene da skace motor konstantno poremeti se plovak, pa me zezao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawwa 0 Napisano Septembar 12, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sisak Motocikl: Kawasaki Kmx Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj , prebogata smjesa jer sam previše nasuo ulja u gorivo pošto sam negdje pročitao da direktno mješam ulje sa gorivom a ne u rezervoar za ulje , ili je prebogata smjesa naštimana na karburatoru pa bih to trebao podesiti , i možeš li mi naći taj video kako se namješta igla i plovak, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawwa 0 Napisano Septembar 12, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sisak Motocikl: Kawasaki Kmx Prijavi odgovor kao problematičan Da nije to ovaj video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam te razumeo, u prvom postu, kada cistis karburator, trebas nastelovati plovak, da proveris da li lepo zatvara i propusta gorivo. Prebogata smesa znaci da ulazi vise goriva nego vazduha, ili obrnuto, siromasna, da ima vise vazduha nego goriva. Ako ga drzis na punom gasu, to je definitivno uzrok, a karburatorom imas problem, a ako na manjem gasu te zeza, dok ne otvoris do kraja gas, moguce da je struja, sa strujom moras proveriti isto... evo nekih klipova koje sam ja koristio... https://youtu.be/YxpQjDQzX7g https://youtu.be/aiexehn33kg ne mogu da nadjem jedan sa boljim objasnjenjem, ali ovi ce ti posluziti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan U principu, ako preliva karb, proveri plovak, nivo/visinu plovka(i drug i ja smo na KMXu imali problem sa nivoom goriva u soljici), iglicu koja zatvara dovod goriva. Svecica moze da bude crna od puno goriva(sto ima logike ako sve vreme preliva) ili od puno ulja(ako si sipao ulje u rezervoar a pumpa za ulje i dalje ima ulja i vrti). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawwa 0 Napisano Septembar 13, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sisak Motocikl: Kawasaki Kmx Prijavi odgovor kao problematičan Dizna koju zatvara igla sa plovka bila malo zaštopana nekim talogom crnim vjerovatno od nekog crijeva pa se tu skupilo , očistio sam to , sad curi idalje kroz crjevo , mikuni 28 je karburator zna li iko gdje pronaći kako vratiti karburator na tvorničke postavke samim tim i poziciju plovka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawwa 0 Napisano Septembar 13, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sisak Motocikl: Kawasaki Kmx Prijavi odgovor kao problematičan Ulje na svjećici nije zbog toga drug, ja mješam ulje u rezervoar direktno kako sam uzo motor a i onaj prije mene je tako radio jer može doći do kvara pumpe za ulje pa zariba motor zbog nedostatka ulja ili šta ti ja već znam , iglicu sam pregledo nije bila prljava jeste na dnu dole gdje završava iglica od plovka bilo tog taloga što kažem i očistio sam to ali idalje kad ugasim motor i stoji pola minute minutu kao da neki pritisak ili nešto izbaciva gorivo kroz odvišak , a i kad zavrnem gorivo na pipici i sklonim crjevo od goriva sa karburatora kapće i sa crjeva onog a zatvoreno gorivo , ali ajde to što i kapće ja udarim šerefcigerom ili ključem par puta u dnu karburatora i ono prestane , nego što ono motor gubi snagu pri punom gasu kad ubrza u 3-4-5 brzini i kako sporim tako dolazi sebi motor a nekad se i ugasi u vožnji kad ubrzam tako gubi gas jednostavno i džabe dodaješ gas ne prima ga , nekad hoće kad kvačilo precnem pa gas onda prima i onda moram usporiti u manju vratiti i onda nastavi ići kako treba, to je najveći problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Na KMXa fabricki ide Mikuni 26 karburator, a ne 28. Jesi probao bez filtera za vazduh da ga teras? Da li tako ima neke razlike? Jesi merio kompresiju? Visina plovka je izmedju 20 i 22mm, glavna dizna 102.5 ili 100 ili 97,5(zavisno od modela), ler dizna 20 ili 25(opet zavisno od modela). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan To sto preliva i kad zatvoris gorivo znaci da je slavina losa i da ne zatvara potpuno. Ako prestane da preliva kada ga kucnes, to je opet pokazatelj da postoji neka prljavstina ili nesto sto plovku ne da da zatvori diznu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Imaso sam takav problem sa jednom hondom , rezervar za gorivo je bio pun prljavstine i i sitne rdje ,,ocistim karburatore i posle kratkog vremena prelevaju..oprali rezervoar i stavio filter goriva i problem resen,,,, a to sto gubi snagu u visim obrtajima lici da nema dovoljno goriva u obrtajima siromasna smesa.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawwa 0 Napisano Septembar 14, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sisak Motocikl: Kawasaki Kmx Prijavi odgovor kao problematičan Rješio sam kad počne pustati gorivo opet iz karburatora uzmem šibicu i zapalim to sve malo šale, Dboss čistio sam rezervoar bilo je prvljaštine i taloga od ulja, goriva šta li već ali idalje je problem isti , sutra ću probati bez filtera da vozim pa da vidim šta će biti, a drug kako da mjerim visinu plovka to 22 mm od koje početne tačke do koje završne možeš li skicirati to malo ili objasniti bio bih zahvalan ,a na ovom karburatoru ima samo jedan šeraf za smjesu, zagrijem motor, zavrnem do kraja i odvrćem dok ne počne raditi kako treba i tad je valjda smjesa ok , koliko ja znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Septembar 17, 2015 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.google.rs/imgres?imgurl=http://www.splatshop.co.uk/wp/wp-content/uploads/2012/11/FloatSetting.jpg&imgrefurl=http://www.splatshop.co.uk/blog/2012/12/setting-the-float-height-on-the-keihin-pwk-28/&h=800&w=653&tbnid=wq7nxWEeAjtHTM:&docid=-GCmRNtPXI_Y5M&ei=De_6VfqOB4mxygPBv6SgBg&tbm=isch&ved=0CCYQMygLMAtqFQoTCLrJh5HD_scCFYmYcgodwR8JZA http://www.google.rs/imgres?imgurl=http://www4.picturepush.com/photo/a/10376992/img/Misc/floatlevel3.jpg&imgrefurl=http://www.allthingsmoto.com/forums/f-15/how-set-your-motorcycle-carburetor-float-level-more-commentary-13608/&h=480&w=640&tbnid=v0PvSuFV5vJWrM:&docid=qSz9i3WvVSd1LM&ei=De_6VfqOB4mxygPBv6SgBg&tbm=isch&ved=0CBsQMygAMABqFQoTCLrJh5HD_scCFYmYcgodwR8JZA Ja do sad svaki karb koji sam video ima jedan sraf za smesu, i jedan sraf za ler, osim karburator kod automatica a3, koji nema nista od pomenutog. Smesa se u principu steluje kad zagrejes motor, zavrnes sraf do kraja, pa ga odvrnes nekih 1 i po, 2 kruga, i odatle odvrces, ili zavrces(svejedno je) pola kruga po pola kruga. Ako pocne da podize ili zadrzava ler, dobro je, nastavi u tu stranu, a ako pocne da pada ler, okreci sraf na drugu stranu. Cilj je da ga nadjes gde ce mu ler biti najvisi, onda ostavis sraf za smesu i podesis ler kako valja, i tada bi motor najlepse trebao da prima gas. Ali time neces dobiti puno, jer tim srafom stelujes tek tih prvih par obrtaja, odziv na gas manje-vise. To sto se on gusi i davi nema veze sa ovim srafom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...