CAJA 1171 Napisano Septembar 11, 2015 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da sam sve video do sada u oglasima,ali sam skoro naleteo na narezivane moto gume...od slik guma praviti redovne. Koliko je ovo bezbedno uopšte,ima li neko iskustva sa ovim? P.S. Ako sam omašio podforum neka admini premeste temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 11, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne bi zezao sa tim. Znam da se radi za kamione, al kamion je kamion, a motot je motor ! Kamion ima od 6 do 18 točkova, pa ako mu eksplodira jedna guma i nije strašno, al motor ima samo dva točka . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 11, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma ludost.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
begec 96 Napisano Septembar 11, 2015 U prolazu, 94 postova Lokacija: begeč Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan čemu uopšte služe tek tako rasporedjene šare? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Septembar 11, 2015 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bezbedno je, al za kontejner Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10625 Napisano Septembar 11, 2015 Hronični Motociklopata, 7371 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je na Apriliji RS 125 vozio rezane slik gume i nije se zalio, osim sto im je kraci vek od redovnih putnih guma 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorance85 52 Napisano Septembar 11, 2015 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL-650 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ih je odradio ako je iz ruke ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Septembar 11, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da sam sve video do sada u oglasima,ali sam skoro naleteo na narezivane moto gume...od slik guma praviti redovne. Koliko je ovo bezbedno uopšte,ima li neko iskustva sa ovim? P.S. Ako sam omašio podforum neka admini premeste temu. Odlične su, posebno za velike brzine. Ne zezaj se sa tim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Septembar 11, 2015 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pneumatik ima vezivni i habajući sloj pojednostavljeno gledajući. Zato postoji propisana dubina šare obeležena markerima i kad se oni poravnaju sa spoljnim prečnikom guma nije više za voženje iako ima još dubinu jer tad se zadire u sloj koji nije predviđen za vožnju. U praksi se to projketuje, recimo guma pređe 30K i ima još pola dubine ali se ta fizička polovina pohaba za par hiljada km. Jednako važi i za slik koji isto imaju indikatore pohabanosti. Gazeći ili habajući sloj bilo kog pneumatika može da se osvežava što se i čini ali ne narezivanjem već nanošenjem novog. Geometrija same šare je visoka nauka i nema savršene a o ručnom rezanju čak i preko šablona da ne govorim, mada se to radi ali mahom na reli takmičenjima i za specijalne uslove na kolovozu. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 11, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj čovjek treba da se sakrije jer kada njegov patent otkriju proizvođači guma postoje samo dva scenarija. 1. Smaknut će ga da se ne bi otkrila istina, da gume namjenjene za stazu mogu da se voze i u normalnom saobraćaju, pogotovu po kiši. Da je samo fora proizvođača što proizvode gume za više namjena i sezona i da sve to možete imati ako kupite samo jednu gumu. 2. Kidnapovat će ga da od njega izvuku tajnu, kako je postigao da guma, koja inače treba biti prilično vruća da bi radila na stazi, može dobro da funkcioniše po kiši 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8651 Napisano Septembar 11, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pisalo se o tome. Ima i ona kao "mašina", točak se okreće a noževi iseku šare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13205 Napisano Septembar 11, 2015 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pneumatici su potrosni materijal. Potrosis, kupis nove i gotovo. Sve ostalo je bezveze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Septembar 11, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan @ CAJA Brate, ovo si trebao da staviš u smešne slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Septembar 11, 2015 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan da li ovo neko zeza ili je ozbiljan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Septembar 11, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan ozbiljno su narezane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1171 Napisano Septembar 11, 2015 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Ma vidim lik ima brdo ovih guma kupuju ljudi ovo i to za nekih sto i kusur evra,daleko od toga da sam hteo ovo da pazarim nego me samo interesovalo koliko je ovo bezbedno za upotrebu a i da vide ljudi šta se sve budži kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12024 Napisano Septembar 11, 2015 Drug član, 1301 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan kupuju to za sto i kusur evra svega ima svasta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2626 Napisano Septembar 11, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Dodaš još 100E i kupiš nove dobre gume i ne stavljaš glavu na panj. Ovo ne bih kupio nikad pa makar mi motor stajao u garaži dok ne sakupim pare za nove pa i lošije malo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 11, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan NIje problem u tome što su ove stare, što je pod znakom pitanja, moto gume nemaju baš puno "mesa" ispod svog habajućeg sloja, pa sumnjam da bi potrošeni slik imao dovoljno gume da se u njoj narežu šare, ali to ne možemo znati. Ali ako je to slučaj ovo onda valja jedino za tehnički pregled a i to je pitanje, jer dosta tih guma ima oznaku da nisu za uličnu upotrebu, samo što to na tehničkom kod nas niko ne gleda. Glavni problem je u tome da slik(guma za stazu) dobro drži samo dok je vruć, ko i dosta supersport guma, treba mu dosta dok se ugrije, a ne može se ugrijati od normalne vožnje, osim ako je neka ekstra meka komponenta i neka oštrija varijanta normalne vožnje, u kom slučaju drži slabije pod velikim opterećenjima i topi se ko sladoled. Za kišu je jednostavno previše tvrd. A kada su mu još ovako vješto narezane šare smanjena mu je gazeća površina, pa više ne valja ni za stazu. Znači nije napravio, nego upropastio par guma, pod uslovom da su prije zahvata uopšte išta valjale. A da ovakva sranja ljudi kupuju meni je odavno jasno, pa ubjeđeni da su potpuno ispravni stavljaju na kocku svoj život(velike štete), a i tuđi, zato me od saobraćaja sve više podilazi jeza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3065 Napisano Septembar 11, 2015 8-bit, 1893 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Šare su trgovci izmislili da uzmu sirotinji pare 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13205 Napisano Septembar 11, 2015 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sara treba da istisne vodu izmedju pneumatika i podloge, na pravcu i nagibu. To sto je ima ne znaci da radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Septembar 11, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Svi zajedno nemate pojma! Narezivanje slikova je sasvim ok, ali kao što je slik isključivo za grejač odnosno za stazu, tako su i narezani slikovi isključivo za stazu. U našem Road Racing šampionatu na primer, zabranjeno je korišćenje slikova i zato oni koji prosto imaju slikove, narezuju šare da bi ispoštovali regulativu. Ovo na slikama su najverovatnije Dunlop slikovi jer je narezana šara od Dunlop D212 koja je full race guma i nije pogodna za vožnju na putu, a tek božemeoprosti po kiši, kako neki ovde pišu. Nisu šare samo za odvod vode. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Septembar 11, 2015 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj čovjek treba da se sakrije jer kada njegov patent otkriju proizvođači guma postoje samo dva scenarija. 1. Smaknut će ga da se ne bi otkrila istina, da gume namjenjene za stazu mogu da se voze i u normalnom saobraćaju, pogotovu po kiši. Da je samo fora proizvođača što proizvode gume za više namjena i sezona i da sve to možete imati ako kupite samo jednu gumu. 2. Kidnapovat će ga da od njega izvuku tajnu, kako je postigao da guma, koja inače treba biti prilično vruća da bi radila na stazi, može dobro da funkcioniše po kiši Kralju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera kameni 17 Napisano Septembar 11, 2015 U prolazu, 49 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha fz 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gledao kako vulkanizer iz ruke narezuje gume za automobile, ali ovo prvi put vidim. Onda sam video da smo dotakli dno, kada ljudi donose gume od jugića da narezuju, a nova guma za njega 3000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 11, 2015 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Moze i prst u oko..BOLI ☺ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...