Jump to content

Moto Zajednica

Put Lebane - Prolom Banja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Biće uskoro :)

Da li neko možda zna, postoji li put između Lebana i Prolom Banje preko Bojnika i Dobre vode, ili da idem okolo, preko Prokuplja i Kuršumlije?

Biću sa suvozačicom, propisno natovaren, pa mi se ne ide u neki preterani off-road.

Capture.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Prošle godine u proleće sam probao da prođem tim putem. Što se više penje uz Radan put je sve gori. Posle puno muka (delimično odnet put, oborena stabla...) došao sam do nekog vodopada koji je za vreme onih velikih kiša naprosto odneo 20tak metara puta u obližnju reku. Tu je ostao samo duboki krater. Radi se o putu koji ide uskom dolinom, koritom brze planinske rečice sa vrlo strmim stranama. Ne znam da li je do sada saniran taj deo puta. Dalje od toga nisam išao.

Umesto toga od Lebana do Prokuplja imaš lep asfaltni putić, doduše sa dosta rupa i zakrpa, preko Belog kamena. Evo ga, za TA je OK;

https://www.google.rs/maps/dir/Prokuplje/43.1241359,21.5624437/43.0136849,21.7196857/@43.1123574,21.629735,11z/data=!4m10!4m9!1m5!1m1!1s0x4755c2010f4c075f:0x2521c1c409d113fd!2m2!1d21.5915831!2d43.2367913!1m0!1m0!3e0?hl=en

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Biće uskoro :)

U međuvremenu nađoh ovde sledeći podatak: "Od Prolom Banje postoji dobar makadamski put do sela Dobra Voda na planini Radan (22km), odakle postoje asfaltne veze prema Leskovcu, Bojniku i Lebanu.", ali to očigledno nije tačno...

Hvala ti na informacijama i ideji za alternativu, sad sam gledao taj put preko Belog Kamena na street view i izgleda sasvim solidno :) , tako da bih pre išao tuda.

Inače, da li možda znaš da li je ovo trasa na kojoj je izražen ˝antigravitacioni fenomen˝ na Radan planini :) , kažu da je to kod mesta Ivanje?

Hvala puno :takoje:

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Izvini, ja sam kriv, pobrkao sam lončiće. Ja sam išao od Bojnika na Dobre vode i dalje prema Prolom banji, Na mapi je to 229, a tebi treba informacija o 431. Ono o putu preko Belog kamena važi, tu ništa nisam pobrkao. Poslednji put sam prošao tuda prošlog novembra. Izvini još jednom.

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA

A i taj put preko Belog kamena je prepun rupa tako  da ce ti biti zao sto nisi isao preko Pecenjevca ,Brestovca pa na Prokuplje ( kad vec put preko Radana ne postoji a nikad i nije !!!! ako pricamo o sumskim stazama to je nesto drugo ! ) razlika u kilometrazi je vrlo mala  . Ali kad krenes iz Lebana obavezno idi na Caricin grad pa zatim Bojnik i zatim  Leskovac  put je kvalitetan i prepun lepih krivina ...uzivaces !

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo

Pre 5-6 godina (dok sam imao TA) sam pokušao, natovaren i sa ženom, da iz Đavolje varoši pređem Radan i stignem u Lebane, jer sam znao da od motela sa te strane vodi asfaltni put preko Orana, Prekopčelice i Caričinog grada. Stigao sam šumskim stazama do Orlovog visa i dalje nisam mogao te sam morao da se vratim do Gajtana i Leca pa nazad za Lebane. Lokalci bi trebalo da znaju više.

Inače je tačno da instrumenti i elektronika u preletu polude preko Radana (i danas postoje okna za iskopavanje rude, naročito vidljiva u Đ.Varoši) zbog velike koncentracije rude gvožđa, a fenomen o kome pričaš i koji je obrađen u nekom dokumentarcu jeste u blizini Ivanja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja