Jump to content

Moto Zajednica

Verovatno pokusaj kradje motora

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65

Veceras oko 23.00 u mom kraju,na Karaburmi,krajnje sumnjiv dogadjaj,za koji verujem da je bio pokusaj kradje mog motora.Ovako je bilo,sedeo sam kao i uvek blizu prozora sa kojeg u svako doba mogu da vidim sta se dogadja napolju,tj ispod mog prozora je parkiran motor,pod ciradom je ,zakljucan je sa debelom sajletinom,i sa jos jednim lancem.Teren je prilicno nepristupacan za odvozenje jer je u pitanju park bez izlaza u saobracaj (naime,ja moram da odvezem pravu trajal voznju da bih uopste izasao na ulicu)...E,i pod takvim losim uslovima za lopove,dvojica nepoznatih su se pojavila iznenada,jedan je imao neki odvratan glas pun bahatosti ( nije ni svestan koliko se ovde i najmanji sum  cuje ),kao da je nesto komandovao drugom liku saradniku,koji se nasao pored samog motora. Izasao sam na prozor,ovaj se prenuo,nije ocekivao  nikoga,i jos kao stao da pisa,ne bi li  tako opravdao svoju lopovsku poziciju.Ja sam nesto opsovao i namerno snazno drmnuo  pleh od prozora da ceo komsiluk cuje,oni su odmah pobegli,bez traga. Izasao sam kod motora,naravno,pisacke nije bilo nigde .Verujte ljudi,poneo sam sa sobom alat koji moze da ubije ,i na to sam bio spreman ako bi naleteo na njih.Sad sam spremio citav arsenal za odvracanje potencijalnih povratnika,a imam i lak san,i prozore drzim otvorene i zimi i leti....Sta reci,Karaburci - bajkeri,a i svi ostali ,obratite vecu paznju ovih dana i noci  na vase motore koji nisu u garazama ili stanovima !!!..JBM im mater krvavu !!!

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Na zalost,nemamo svi dobre uslove za cuvanje motora,mislim garaze i slicno.Moj motor nije bas na ulici,bukvalno mi je ispod prozora da ga skoro mogu rukom dotaknuti,a i komsiluk je okolo. Imao sam cesto nocne more zbog toga, sanjam kako mi kradu i odvoze motor,a ja nemam glasa,pa kao slogiran nesto mutavim za njima,ono kao-"Staa-nnni -tee", "Upo moooc,policijaaaa",ma svasta bude u tim morama.Gledam ovde u kraju,ima ih koji uopste nemaju ciradu a stoje parkirani na ulici,onako na "Izvol'te".Jbg,strasno !

• Podržavam 4

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: R1100GS

Nego gde? U lift pa na peti sprat da ga popnu?

Ako se neko od matorijih još seća pokojnog Fiće Kovačevića - on je Laverdu 1200J penjao na četvrti sprat liftom, u bloku 19.

Laverda je još živa, viđam je redovno. A kad sam je prvi put video pre 7-8 godina prepoznao sam je bez greške.

Inače, nema te imovine zbog koje je vredno nekoga fizički napasti, raniti ili ubiti i sjebati svoj život, psihički mir, posao, karijeru, porodicu, Cv i kriminalni dosije... Zna da bude vrlo zajebano a na početku izgleda tako bezazleno. Ako može na frku, viku, baukanje, dozivanje, pretnje... sve što ne uključuje da nekom probušiš plućno krilo, oko ili bubreg - odlično. Ako ne, jebeš motor, čuvaj svoj život i mir!

• Podržavam 9

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

U ptavu si. Kad su mi maznuli novcanik u BG pre dosta godina bilo mi je krivo. Prva misao mi je bila kako nisam primetio,da mu prste izlomim. Posle shvatim,ko zn na cega bi izaslo. Da ga ubijem u tuci za 300 maraka? Da ubije on mene? Dobro je sto nisam ni primetio....

Ali ne radi uvek mozak. Nekad radi srce. I nije u pitanju samo vrednost motora od 500€,1000,dve,pet... Ipak nije to samo gomila gvožđa. ..

• Podržavam 1

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Na zalost,nemamo svi dobre uslove za cuvanje motora,mislim garaze i slicno.Moj motor nije bas na ulici,bukvalno mi je ispod prozora da ga skoro mogu rukom dotaknuti,a i komsiluk je okolo. Imao sam cesto nocne more zbog toga, sanjam kako mi kradu i odvoze motor,a ja nemam glasa,pa kao slogiran nesto mutavim za njima,ono kao-"Staa-nnni -tee", "Upo moooc,policijaaaa",ma svasta bude u tim morama.Gledam ovde u kraju,ima ih koji uopste nemaju ciradu a stoje parkirani na ulici,onako na "Izvol'te".Jbg,strasno !

Ako ti je već tako blizu, ispod prozora, ugradi reflektor sa senzorom pokreta (cena prava sitnica-što bi rekao sir Oliver) i to će odvratiti sve eventualne profesionalne pozajmljivače tuđih stvari.

• Podržavam 6

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Možda izgleda šašavo, upravo mu pade napamet kako da jednostavno namestiš nešto što će lopove spreciti/otežati im/odvratiti ih... posto već imaš ciradu preko motora možda možeš neke zvončiće sa unutrašnje strane da pričvrsti. Negde npr oko točka kako ne bi lak npr oštetio prilikom stavljanja i skidanja cerade.

To mu dodje nešto poput alarma koji će ga ometi da radi tiho a ujedno će ga i nervirati (mozda i odustane)a tebe možda probudi.

'Izgled šašavo ali mene ledja više ne bole'

• Podržavam 3

• Drug član, 1710 postova

E da si imao jos nekog drugara pa da pustis da krenu da diraju motor pa da bar jednog uhvatite bila je odlicna prilika. Znam da ovo zvuci zajebano onome ko se time ne bavi ali nije vise fora da ih teramo, moramo da ih nahvatamo, bar nekog. Male su sanse da jedna ekipa radi svuda po Srbiji ali mozda rade za istog otkupljivaca.

• Podržavam 1

• moto merkat °°, 4898 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Najlon za pecanje vezati za motor i palac!  :)

Ovo je definitivno situacija kada treba ugraditi alarm koji bi imao svoju pravu funkciju,da te probudi.

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Pa da, ako jos ima i ceradu trebace im malo vrmena da onesposobe alarma probudice te sigurno, vrlo su osetljivi ovi kineski a ima ih za 1500-2000din, ta daljinska paljenaj i ta sranja ti ne trebaju, samo vezes plus i minus da svira i nista vise, 10min posla

• Svrati ponekad, 363 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09

Ja sam razmisljao o gps lokatoru koji bi bio povezan na struju od motora pa da nema problema sa baterijama itd. Iako bi ne daj boze motor bio ukraden, moze se locirati lako. Naravno, lokator bi morao biti dobro sakriven da se ne moze bas lako naci..

S druge strane, ako bi motor isao u delove, vrlo verovatno bi taj koji rasklapa raskupusao i sam lokator.. za mene, to je poslednja linija odbrane da tako kazem..

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010

Ako ti je već tako blizu, ispod prozora, ugradi reflektor sa senzorom pokreta (cena prava sitnica-što bi rekao sir Oliver) i to će odvratiti sve eventualne profesionalne pozajmljivače tuđih stvari.

Doći će kad nestane struja

• Andragog, 4982 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ljudi kriminalci kradu motore i spremni su na sve. Ne zavaravajte se  da imate nekakve sanse da se sa njima kacite !!! Alarm je OK !!!

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Bicikla

Prijatelju krali tuje, one sadnice...Čovek posadi, oni pokradu. Pošto je bio inžinjerac, ono vojno lice, namesti topovski udar na potez, koji se aktivira prilikom čupanja. Kažu da se podobro čulo boom, ali znam da mu nikada više nije nestao ni cvet iz dvorišta. Može i mirnim putem da napune gaće, sačuvaš sebe od budala, znači alarm bi ti završio posao, ali da ga vežeš za ceradu, barem bih ja to odradio. GPS je odavno provaljen sa GPS ometačima, tako da to uopte ne pije vodu i nemojte da bacate pare na te stvari, jer prvo upale GSM/GPS jammer, pa kreću u operaciju.

• Podržavam 2

• U prolazu, 13 postova

Nekada su se prodavali neki jednostavni alarmi veličine kutije cigareta. Sistem je takav da se ta kutijica fiksira na najzgodnije mesto . U njoj su savijeni limovi kao neka opruga , koje razdvaja mali plastični klin koji je vezan pecaroškom strunom za pokretni deo koji u slučaju krađe mora biti pomeren. Pomeranjem tog pokretnog dela preko strune izvlači se plastični klin , u tom trenutku limići daju kontakt koji uključuje sirenu. Na motoru je to još lakše napraviti i povezati sa njegovom sirenom, . Ako neko skine ciradu ili pomeri nogaru čupa klin koji pali sirenu , problem je u tome što se može deaktivirati samo sa tim klinom pa dok ga ne postaviš na mesto probude se komšije i iz susednih ulica.

• Podržavam 1

Hvala vam svima na dobrim savetima,neke mere sam vec preduzeo.Inace ,osecaj kada  lopov nasrce na vasu imovinu,pogotovo motor,ma koliko bio vredan ili ne,izaziva takvu ogorcenost da ste spremni na sve , jeste, rizicno je,ali je to tako,bar kod mene.Potpuno je tacno da je ipak bolje biti hladne glave,i da treba zaplasiti lopova,jer i oni strahuju da mogu biti otkriveni u toku svog nedela....Jos da pitam,da li  neko ima iskustva sa koriscenjem masivnog katanca sa alarmom od 110 Db? Vredi li to ? Jos jednom,hvala na savetima,mozda bi bio najefikasnij topovski udar,ipak je ovo Balkan !  :-)

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Disk lock sa alarmom? Mislim da uz sajle i lance je ok resenje za ovakve amatere. Posto kazes da je nepristupacno pa kombi bi verovatno cuo ako bi pokusali da ga priblize.

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 2005

Bas sam i ja hteo da pitam za taj sistem. Ima tu na forumu  prodaje se jedan bas takav ako o tome pricate vezan motor lancem i za disk prilikom pomeranja motora pali se alarm pa sam hteo pitati o tom sistemu. ako ima neko iskustva moze neko misljenje.

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 2005

E sad samo da pitam da li je to, ja mislim na ovu pricu

ovo sam nasao na tjubu sigurno ima u drugih proizvodjaca

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja