wulfy 207 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Hm, fali mi podataka pa bih volio ako neko moze da dopuni. Ono do cega sam ja dosao vrlo je sturo. Suboticanin Ivo Saric je i posjedovao prvi motocikl. Inace druzio se sa bracom Puch od kojih je i naucio dosta toga. Kazu da je sam konstruisao i rucno napravio citav motocikl 1896 godine. Motocikl je napravljen do poslednjeg zavoja u Subotici (razne zanatske radionice). Radna zapremina motora je bila oko 500 ccm i ono sto je nevjerovatno, tada je mogao da postigne skoro 50 km/h. On se sa sopstvenim motociklom takmicio i u tadasnjim evropskim moto-trkama. Inace Ivan Saric je 1905 godine konstruisao i automobil, da bi godine 1910 letio iznad Subotice u avionu sopstvene konstrukcije. Zbog toga aero-klub iz Subotice nosi njegovo ime. Posto nas ipak interesuju motocikli, moze li neko nesto da napise ili da ,,iskopa'' ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...