CAJA 1171 Napisano Jun 18, 2015 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme primetio sam da kada polako kočim tj. jedva dodirujem ručicu prednje kočnice pri veoma malim brzinama osetim da motor ne koči konstantno,već se javlja jedva primetno pulsiranje. E sada to je nekada izraženije a nekad ne...malo sam googlao po netu i došao sam do ovog videa i posle pregleda mojih diskova koji nisu previše istošeni tj. nisu ispod minimuma i nemaju riseve ali je slično "zapeklo". . Pa mene sada interesuje mišljenja vas iskusnijih da li ima smisla raditi ovo tj. da li je to znak da će diskovi uskoro morati da se menjaju ili ovo spada u "održavanje"? P.S. Ako ima slična tema ja se izvinjavam pošto nisam mogao da je nađem,pa reko možda nekom bude ovo od koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Jun 19, 2015 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Ti verovatno nemas plivajuje diskove....nego polu-plivajuce. To sto lik radi na snimku nema veze sa odrzavanjem i te nitne se inace ne okrecu. Polu-plivajuci diskovi su zanitovani ali im nitna dozvoljava da ipak malo "rade". Kad su novi samo na silu ih mozes pomeriti za nijansu levo/desno i napred/nazad.Kod polovnih diskova malo vise se pomeraju na tim nitnama. Plivajuci diskovi "landaraju" na sve strane kao nove kad ih kupis i te nitne imaju sa zadnje strane osigurac koji ih drzi. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1171 Napisano Jun 19, 2015 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Aham da,evo našao sam snimak gde je lepo objašnjena razlika izmedju polu plivajućih i plivajućih diskova...nisam ni znao da postoji tako nešto,hvala na informaciji . Inače uzeo sam malo pre očistio diskove i to,provrtio ih bilo je par koji su se jedva mrdnuli.Posle sam iskočio par puta žešće i ima razlike,nije baš da je skroz nestalo ali i ja jedva primetim sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...