Jump to content

Moto Zajednica

Shoei Neotec vs Schubert C3

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda NC700XA

Odlucih se da predjem na flip up kacige...naravno dilema :)

Sta odluciti, kupiti a ne pogresiti?

Nekako su mi ove dve najuzi izbor, sta vi kazete...predlazete?

Ono sto mi je bitno je naravno buka, udobnost, da ima obavezno suncani vizir i da kad stavim komunikaciju nesto i cujem na prosecnim brzinama oko 120 :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Nemoj pogresno da me shvatis ali samo sto nisi rekao "flat ekran I jedna plavusa". Salim se. Obe su odgovarajuce tvojim zahtevima. A ja bi ti predlozio da ih prvo probas I to barem jedan sat nosenja. I sesir bira glavu.

• U prolazu, 41 postova

Nemoj pogresno da me shvatis ali samo sto nisi rekao "flat ekran I jedna plavusa". Salim se. Obe su odgovarajuce tvojim zahtevima. A ja bi ti predlozio da ih prvo probas I to barem jedan sat nosenja. I sesir bira glavu.

:)))) realno :))) samo ne znam ko ce da mi da kacigu da drzim na glavi sat vremena kao lujka a pogotovo npr ne daj boze da progozam koji krug :( a nisu bas jeftine da bih tek tako uzeo...ovde mi pricaju da kao navodno c3 se nije nesto pokazala sa mehanizmom koji se dosta kvari :S

• Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2636 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

I ja sam isto čuo za C3 da postoji mogućnost kvara na mehanizmu ali nisam još nikog sreo ko ima takvu kacigu sa tim problemom. Ja sam emotivno vezan za Shoei brend.

• U prolazu, 41 postova

I ja sam isto čuo za C3 da postoji mogućnost kvara na mehanizmu ali nisam još nikog sreo ko ima takvu kacigu sa tim problemom. Ja sam emotivno vezan za Shoei brend.

prosto mi je neverovatno da su napravili takav propust, shoei sam imao priliku da metnem na glavu na sajmu :) ali nekako svi hvale c3 zbog buke bla bla bla

• U prolazu, 41 postova

Treba pogledati i Nolan n104evo

probao odlicno stoji ali kazu da je bas bucna...a i jednom se opekao sa n43air, djubre opasno

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Pogrešio si u naslovu teme. Nije li Šoi neotek, a ne Nolan?

jao boze vidi stvarno :( sada ne mogu da izmenim

Ispravljen naslov ... :)

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

probao i C3, i Shoei Neotec... C3 savrsena a Shoei jos bolja ! Shoei je daleko kvalitetnije uradjena, na 170 pricam preko komunikacije bez ikakvih problema, ventilacija odlicna, udobnost 10+ ! 

Dok neko ne napravi nesto bolje nosim Shoei Neotec

• U prolazu, 41 postova

probao i C3, i Shoei Neotec... C3 savrsena a Shoei jos bolja ! Shoei je daleko kvalitetnije uradjena, na 170 pricam preko komunikacije bez ikakvih problema, ventilacija odlicna, udobnost 10+ !

upravo krenuo do louis-a pa cu vec nesto da izaberem, mozda daju neki popust :)

• Drug član, 1090 postova

@ deejay

Ta Nolan je maltene Jet kaciga. Ne može da se upoređuje sa flipom jer i nije konstruisana za isti stil vožnje. To je gradska kaciga. Ja nisam gledao sve te modularne kacige ali kod onih koje sam gledao, ogroman nedostatak za neku ozbiljniju vožnju je izostanak "podbratka". A čim toga nema, uslovi u kaciga se drastično menjaju(to znam jer je na mojoj ful fejs kacigi podbradak mobilan pa sam bio u prilici da vozim i bez i sa njim).

@milomir

Ako pretražiš forum naći ćeš na utiske ljudi koji su prelazili vrlo ozbiljne kilometraže i koji su nosili kacige iz tog premijum segmenta a čije iskustvo baš i nije u skladu sa ovim što si rekao. Naprotiv, najzadovoljniji su SHOEI flipom. Ne kažem ovo da bih terao kontru ili se pravio pametan nego svi mi imamo neko svoje viđenje kako bi idealna kaciga trebala da izgleda pa je u skladu sa tim i ocenjujemo. Zato i nije baš zahvalno prenositi tuđa iskustva.

P.S. preteče me nik_sa015...i što je najvažnije, iz prve ruke čovek priča. To je isto rekao i Marokanac u jednom putopisi.

• U prolazu, 41 postova

@ deejay

Ta Nolan je maltene Jet kaciga. Ne može da se upoređuje sa flipom jer i nije konstruisana za isti stil vožnje. To je gradska kaciga. Ja nisam gledao sve te modularne kacige ali kod onih koje sam gledao, ogroman nedostatak za neku ozbiljniju vožnju je izostanak "podbratka". A čim toga nema, uslovi u kaciga se drastično menjaju(to znam jer je na mojoj ful fejs kacigi podbradak mobilan pa sam bio u prilici da vozim i bez i sa njim).

@milomir

Ako pretražiš forum naći ćeš na utiske ljudi koji su prelazili vrlo ozbiljne kilometraže i koji su nosili kacige iz tog premijum segmenta a čije iskustvo baš i nije u skladu sa ovim što si rekao. Naprotiv, najzadovoljniji su SHOEI flipom. Ne kažem ovo da bih terao kontru ili se pravio pametan nego svi mi imamo neko svoje viđenje kako bi idealna kaciga trebala da izgleda pa je u skladu sa tim i ocenjujemo. Zato i nije baš zahvalno prenositi tuđa iskustva.

P.S. preteče me nik_sa015...i što je najvažnije, iz prve ruke čovek priča. To je isto rekao i Marokanac u jednom putopisi.

sto se tice nolana naravno, za jet i pricam ali nazlost predao sam sa givi brenda koji je daleko jeftiniji nego nolan i palo je razocarenje bas za ti gradsku voznju...zalepio sam se za schubert jer je sada na popustu zbog c3 pro pa sam zato mozda ipak za nju a ne za shoei :) cena jbg...mada nikad se ne zna, prevagacu kad stignem :)

• Drug član, 1090 postova

Verujem da nećeš pogrešiti sa Schubert-om...daleko od toga. Ali moraš da imaš u vidu da ne voziš motor koji je baš lider u zaštiti od vetra :)

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Ranije sam imao Nolan 103 sad sam presao na C3 Pro, razlika je ogromna u korist C3 tiha zapanjujuce. Da problem pri zatvaranju nekada moras sa dve ruke da prihvatis da se zatvore obe "bravice"!?

sa tim se nosim,..

Pohvala i za ventilaciju!!! +5

post-2211-0-23415000-1432284123.jpg

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

sto se tice zatvaranja C3 - doneo sam drugaru iz Luisa C3-sa popusta i nije zatvarala desna strana...

Pin za zakljucavanje mora da se odvrne i da se nasteluje. Kad se nasteluje radi ko sat.

Inace ta na popustu je bez pinloka, on se doplacuje jos nekih 40eur ako se dobro secam...

Mehanizam za cvike je uzasno los.

Ali kaciga savrseno seda na glavu.

Ko god uzme obe kacige u ruke - videce da je Shoei za dve klase ispred sto se tice kvaliteta

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Kao dugogodisnji korisnik Shoei brenda i kao vlasnik Neotec-a ovo iznad sto je napisao moj imenjak potpisujem. I ja sam se razmisljao sta da uzmem, ali Shoei je ipak prevagnuo. To je odprilike isto kao poredjenje VW i Audija. Jeste to sve slicno, ali je Audi ipak za klasu bolji. Po meni, Neotec je trenutno najjaca flip-up kaciga. A, gleda se i gramaza i ventilacija i udobnost i sundjeri i velicina (oblik) kacige. Od starijih full face kaciga isto po meni nema jaceg modela od xr1000. HJC flip-up isto nije losa opcija, ali je ipak ispod Neotec-a, zato su takve i cene. Pantalone mogu da su mi i Vanucci i Dainese i Flm i Probiker i bilo koja marka, samo da mi je udobno. Na kacigu nikad nisam zalio para. Uvek kupujem najbolje, jer je moja glava najskuplja.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

Obe su te kacige dobre. Nosim notec jer mi vise odgovara. Probaj šta ti bolje leži. Neotec je više jajasta a c3 više okrugla. A imaš i c3+

• U prolazu, 41 postova

verovali ili ne ja jos kacigu nisam kupio :( bio u louis-u, probao sve zive varijante ali mrka kapa....c3 veliko razocarenje bas zbog otvaranja i zatvaranja....jednom rukom nikako ne moze da se izvede sto je malo glupo zar ne :( jedino sto mi je ok bilo to je neotec, ali kao sto rece clan cikamiroslav to je jedan polovan skuter :S

izgleda da ce na kraju da padne izbor na jednu full face za put i jednu jet za grad...drugo mi nista ne pada na pamet

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja