Jump to content

Moto Zajednica

Problem Sa Svetlima - Suzuki Gs 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Suzuki gs 500

Pozdrav,

Ja sam pre mesec dana kupio suzuki gs i imam problem sa svetlom i sa lampicom neutral.

Kad upalim motor i sa desne strane ima da se ukljuci pozicija svetla a sa leve strane ima dugme da se pritisne za svetla (zaokruzio sam na slici) http://prntscr.com/73qnrs, i kad pritisnem to dugme cuje se da cakne ali se nista ne desava,samo pozicija radi, i onda pritisnem ono dugme za blinkanje i tad mi se upali dugo svetlo i svetli ona plava lampica. BAs kad sam ga uzeo bio sam do druga i vracao se po mraku i ja upalim vidim samo pozicija ne vidi se nista ispred mene i ceo put sam morao da drzim ono dugme za blinkanje da bih video nesto,kad promenim brzinu pustim dugme,pritisnem kvacilo pa opet tako   :jok:  . Proverio sam sve "dzekove"koji su u faru,sve sam izvadio pa ponovo stavio,zamenio sijalicu i opet nista,ne znam zasto ne radi. Takodje i lampica neutral mi ne radi,kako nju da proverim ? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Десни прекидач позиција 1 позиција, 2 позиција укључена светла.

Овај прекидач што си заокружио доња позиција је за кратко светло, горња за дуго светло.

Провери инсталацију од прекидача до фара.

Не разумем како оће да пали дуго на абленд, а неће на прекидач за дуга светла?

• Drug član, 1710 postova

Na desnoj strani prekidac ima tri polozaja, iskljuceno, pozicija i svetla, znaci moras da ga pomeris dva puta pa na levoj menjas kratko dugo. A za neutral proveri prvo sijalicu.

NA desnom prekidacu moze samo pozicija da se ukljuci,znaci samo jedno polje u levo se pomera i to je pozicija,nema vise gde da se pomeri,pokusavao sam ali nece,samo to jedno polje ide u levo i posle toga nece,gurao sam i nece,strah me da ne pukne ono,a levi prekidac sto sam slikao ne reaguje ni gore ni dole kad se pritisne nista se ne desava a ono dugme za blinkanje radi. JA fakticki imam samo poziciju i mogu da blinkam

Десни прекидач позиција 1 позиција, 2 позиција укључена светла.

Овај прекидач што си заокружио доња позиција је за кратко светло, горња за дуго светло.

Провери инсталацију од прекидача до фара.

Не разумем како оће да пали дуго на абленд, а неће на прекидач за дуга светла?

Proverio sam sve dzekove cak sam ih sve izvadio i malo osmirglao one prikljucke i opet nista,sve je na svom mestu a samo pozicija mi radi

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cbr 500 f

Najverovatnije ti je taj levi prekidac slomljen iznutra. Trebao bi da klikne kad radi (stiskas gore dole)

Postavi sliku tog desnog prekidaca

Levi prekidac cakce kad ga pritiskam gore dole,cuje se da cakce normalno ali kad pritiskam ne desava se nista.

Evo slike desnog prekidaca.

http://prntscr.com/75sksx

http://prntscr.com/75sl45

i evo jos jedna slika levog prekidaca http://prntscr.com/75sl9r

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ma tebe zeza desni prekidac. On treba da ima 3 polozaja,off,pozicija,on. Kada je na ON polozaju tek tada levi prekidac dobija funkciju kojom odlucujes dali ces kratko ili dugo svetlo..

Ja koji sam god motor vozio to je bilo tako,osim onih motora gde se svetlo pali cim das kontakt(ako se ne varam,Francusko i Englesko trziste i jos po neko) u tom slucaju proveri osigurace..

• Drug član, 1710 postova

Pa sta da uradim,da rasturim prekidac pa da pogledam ?

Ma on ima jedan osigurac,to je sve prosto napravljeno

99% desni prekidac mora da se pomeri dva puta. jel dodje strelica na on kada ga poguras ili na tacku?

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Na desnom prekidacu ti je pozicija na "tackici", a na "ON" su upaljena svetla. Onda na levom prekidacu biras kratka/duga... Problem ti je u tom desnom prekidacu.

kad se ukljuci pozicija cuje se kao da cakne i onda ima jos malo prostora da se gurne u desno i ja pokusam da ga gurnem i gurnem ga skoro do kraja ali se nista ne desava,kao da nema nista posle te pozicije.

99% desni prekidac mora da se pomeri dva puta. jel dodje strelica na on kada ga poguras ili na tacku?

Dodje do tackice,tu se cuje da cakne i posle toga nema sanse da ga gurnem u desno,guram ga ali kao da nema nista,strah me da ga ne polomim. Gurnem ga skoro do kraja i nista. 

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

I ovaj levi prekidač deluje sumnjivo, kolko vidim na slici, dugme za svetla mi deluje malo ukošeno !

Dodje do tackice,tu se cuje da cakne i posle toga nema sanse da ga gurnem u desno,guram ga ali kao da nema nista,strah me da ga ne polomim. Gurnem ga skoro do kraja i nista.
Rasturi desni prekidac,ocisti kontakte vidi da ti se neki kontakt nije savio ili iskrivio i to ti je to.. ako posle ne bude radilo ponovi proceduru samo sada sa levim prekidacem.. mada ti je problem u desnom sigurno cim nece na ON.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja