Arakis 5965 Napisano Maj 11, 2015 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moto sezona 2015. je već u zamahu , pravo je vreme za drugi ovogodišnji BJB kurs bezbedne vožnje! Teorija - subota 23. maj od 11h, praktični deo nedelja 24. maj od 9h.Kurs je namenjen kako za one koji ulaze u svet motociklizma, tako i za one koji žele da sistematizuju i utvrde svoje znanje. Ove godine podižemo kvalitet Kursa na viši nivo, odlučili smo da više ne improvizujemo vožnju po neadekvatnim poligonima već da zakupimo pravu moto stazu kao i na Prvom Kursu Dakle, ponovo vam se pruža sjajna prilika:Ovaj put teorijska nastava će ponovo biti u prostorijama Auto škole VIR, na adresi Jurija Gagarina 235, blok 45 Novi Beograd i to u subotu, 23. maja 2015. g sa početkom u 11h. Zbog manje sale, moguće je smestiti oko 20 polaznika Kursa, što je u skladu sa primedbama polaznika da je na prvom ovogodišnjem Kursu bilo dosta gužve i na teoriji i na stazi. Praktična nastava; Karting staza Ada Huja Praktični deo Kursa, kao i na prvom Kursu, podižemo na viši nivo tako da će biti održan na karting stazi Ada Huja u nedelju 24.maja! Staza je zakupljena po povoljnoj ceni na 3 sata. Plan je da u prvih sat - sat i po vremena vežbamo klasične poligonske vežbe - kočenje, kaunterstirng, izbegavanje prepreke na pravcu i u krivini.. a da ostalo vreme iskoristimo za vožnju po stazi pod budnim okom instruktora i BJB redara. Podrazumeva se da će polaznici Kursa biti snimani kamerama u toku vožnje, predviđeno je po završetku Kursa u opuštenoj atmosferi pregledamo snimljeni materijal i ukažemo na vožnju svakog polaznika Kursa sa savetima kako istu unaprediti i poboljšati Satnica: Datum održavanja teorijskog dela Kursa: subota, 23. maj 2015 od 11h.10:45h - Okupljanje ispred VIR-a11-15h - Teorijski deo Kursa Datum održavanja praktičnog dela Kursa: nedelja, 24. maj 2015 od 9h.8:30h - Okupljanje na parkingu kartodroma Ada Huja09-13h Praktični deo Kursa Vidimo se! Više o prethodnim kursevima bezbedne vožne i sadržaju pogledajte u istom ovom podforumu.Za ovaj drugi Kurs Bezbedne vožnje, zbog smanjenog broja polaznika nešto se uvećava kotizacija zbog plaćanja troškova zakupa staze i iznosi 2000 RSD po učesniku Kursa, na bazi pretpostavke od minimum 20 prijavljenih polaznika, Napominjem da smo dobili dobar popust od vlasnika staze tako da ova cena po polazniku samo pokriva troškove zakupa. Dogovor u vezi placanja kotizacije je da se početkom teorijskih predavanja plati i praktični deo. Tokom teorijskog dela bice napravljen spisak ucesnika sa plaćenom kotizacijom i to je lista za ulazak na praktični deo Kursa. Predavači: Severian, Pablo, TheLord, pomoć na poligonu Arakis i BJB redari. VAŽNE NAPOMENE: - Svi polaznici kursa su obavezni da imaju položeno za A kategoriju (zato što mi nismo ustanova koja je za to ovlašćena), da na poligonski deo vežbe dodju svojim motorom koji mora biti uredno registrovan i ispravan i finalno da pred početak kursa potpišu izjavu o prihvatanju rizika i odgovornosti tokom održavanja kursa. Ako vozite skuter od 50 kubika, mozete prisustvovati kursu, ali je potrebno da imate položen AM (bivši PSP).- Samo polaznici teorijskog dela kursa sa plaćenom kotizacijom moći će da vežbaju poligonske vežbe!- Prijavite se na kurs tek pošto ste sigurni da ćete doći na teoriju i poligon! - Ukoliko ste bili na teorijskom delu u VIR-u, 23. maja, platili kotizaciju a praktični deo se odložio zbog kiše, morate 7 dana ranije da tražite povraćaj novca u protivnom kotizacija ostaje (za kafu i sokove ostalim polaznicima )Obaveštenje za sve učesnike kursa:Kao i do sada, svi učesnici Kursa treba da odštampaju IZJAVU priloženu uz ovu poruku, te da je popunjenu i potpisanu ponesu sa sobom. U slučaju da u vožnji učestvuje i suvozač, na odgovarajućem mestu u formularu potreban je i njegov/njen potpis i podaci.Bez ispravno predate Izjave, vožnja u BJB grupi nije moguća. Vidimo se Izjava - BJB v3.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5965 Napisano Maj 11, 2015 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa izvolite sa prijavljivanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Maj 11, 2015 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan 1. Urban Cruiser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vićsa 57 Napisano Maj 11, 2015 RR rookie, 172 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Voza nas ovaj Arakis, pa to ti je 1. Vićsa 2. Urban Cruiser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Maj 11, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan .... ma lako je njemu da nas voza . . . to je iskusan..bajker Evo I ja da ponovim pitanje ovde... jer me u predhodnoj temi niko nije primetio : Ja sam odslušao teorijski deo prošli put ali zbog dva odlaganja ...treći put nisam uspeo da se organizujem I dođem na Adu Huju. Kakav je moj status ? . . . rado bih odslušao teoriju ponovo ali ne bih da nekome zauzimam mesto . . .a praktičan deo bih stvarno želeo da izvozim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Maj 11, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Voza nas ovaj Arakis, pa to ti je 1. Urban Cruiser 2. Vićsa Vićsa izgubio pol poziciju i mesto favorita Živ nisam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5965 Napisano Maj 11, 2015 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vićsa 2. Urban Cruiser U punom trku je izbiJo na prvo mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vićsa 57 Napisano Maj 11, 2015 RR rookie, 172 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno da sam prvi, već da sam bezbedan. Vi stariji bi bar to morali da znate 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Maj 11, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno da sam prvi, već da sam bezbedan. Vi stariji bi bar to morali da znate Samo ti budu kod Arakisa u grupi, ima da budeš i prvi i bezbedan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vićsa 57 Napisano Maj 11, 2015 RR rookie, 172 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Moram priznati da sam fan Severianovog GoPro pristupa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Maj 11, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vićsa 2. Urban Cruiser 3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Smatram da nije fer da se prijavljujemo mi koji smo bili na prethodnom kursu i na prakticnom i teorijskom delu, ali u slucaju da bude mesta ja se prijavljujem da opet dodjem Tj: 1. Vićsa 2. Urban Cruiser 3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta) ... ako ostane mesta: 20.Marko07 U slucaju da ne bude mesta gledacu bar da dodjem da fotografisem, moj "doprinos" akciji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cadu 1 Napisano Maj 11, 2015 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos par nas 1. Vićsa 2. Urban Cruiser 3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta) 4. Igor (troll) 5. Dusan (cadu) ... ako ostane mesta: 20.Marko07 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vićsa 2. Urban Cruiser 3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta) 4. Igor (troll) 5. Dusan (cadu) 6. Fikacu (za prakticni deo. platio 10eu prosli put) ... ako ostane mesta: 20.Marko07 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nazalost ne mogu eto i ja na svadbi 23eg ali bice valjda i treci i cetvrti kurs ove godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja da prijavim moju ekipu, alosto mi nije jasno jo je na kom mestu molim dobrog Rajka da prepravi kako treba. Nesa Bata Vadja Ivan Dare Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5965 Napisano Maj 11, 2015 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vićsa2. Urban Cruiser3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta)4. Igor (troll)5. Dusan (cadu)6. Fikacu (za prakticni deo. platio 10eu prosli put) 7. Nesa8. Bata9. Vadja10.Ivan11. Dare 12. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Totomoto 102 Napisano Maj 12, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Yamaha FZ1-SA, BMW R1200GS, Piaggio Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vićsa2. Urban Cruiser3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta)4. Igor (troll)5. Dusan (cadu)6. Fikacu (za prakticni deo. platio 10eu prosli put) 7. Nesa8. Bata9. Vadja10.Ivan11. Dare 12. Totomoto 13. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano Maj 12, 2015 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vićsa 2. Urban Cruiser 3. Lucky George ( za praktičan deo, jer prošli put nisam . . . a može I opet za teoriju ako ima mesta) 4. Igor (troll) 5. Dusan (cadu) 6. Fikacu (za prakticni deo. platio 10eu prosli put) 7. Nesa 8. Bata 9. Vadja 10.Ivan 11. Dare 12. Totomoto 13. Sargeras Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Maj 12, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Da li možda imate informaciju, da li će se (i kada) ponovo organizovati kurs, jer zbog obaveza ne mogu da prisustvujem teoretskom delu, a bez njega ne mogu na praktični... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1264 Napisano Maj 13, 2015 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, posto prvi put nameravam da se prijavim za kurs imam nekoliko pitanja u vezi kursa: 1. Sta se desava ukoliko neko plati ceo kurs a nije u mogucnosti da dodje u nedelju na prakticni deo? 2. Da li se novac uplacuje na neki racun ili se placa na licu mesta? 3. Da li je dozvoljeno snimanje prakticnog dela kursa? 4. Da li je za prakticni deo kursa potrebna "puna ratna oprema"? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Maj 13, 2015 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Iz mog iskustva sa prethodnog kursa nije neophodna full ratna oprema Kaciga se valjda vise nego podrazumeva, a ja sam imao jos jaknu i rukavice, dole farmerke i obicne patike :S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1264 Napisano Maj 13, 2015 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Meni u regularnu opremu spadaju kaciga, rukavice, pojas I jakna (osim ako je bas pakao), a u full ratnu opremu pored navedenog podrazumevam kornjacu I stitnike za kolena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Maj 13, 2015 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Opreme nikad dosta Iz nekog mog iskustva najbitnije je da kurs prodjes u opremi u kojoj se osecas bezbedno i komforno. Mislim da je u najavi kursa imas neke od odgovora na postavljena pitanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1264 Napisano Maj 13, 2015 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Problem I jeste u tome sto se ja najbezbednije osecam u punoj ratnoj opremi ali u gradu po vrucini je to vrlo opasno. Jednom mi se desilo da sam bio na ivici toplotnog udara... ali bukvalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...