Jump to content

Moto Zajednica

Šlepanje motora drugim motorom.....?

Recommended Posts

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

Moguce je..........ali samo ako je NEOPHODNO!!!!!!!!!

ako ikada to budete radili, iskljucivo pomocu uzeta, kanapa ili sl. NIKAD ne vezujte motor koji vucete, vozac drzi kanap u ruci (po mogucstvu u levoj) i istom pridrzava upravljac motora.U slucaju bilo kakvog nepozeljnog cimanja, PUSAJ kanap...

Proces uopste nije lak....znam iz iskustva :(

srecan put drugari!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ako vec mora da se vuce mislim da je bolje da se veze za vrat viljuske(tj rama),ovako ako vuces kanap koji drzis u ruci velika je poluga tako da je nemoguce zadrzati pravac,,,mada ako su neki mopedi 50-60kg hajd i nekako,ali neki tezi motor mislim da je gotovo nemoguce zadrzati taj kanap

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ma sve je moguće... samo je pitanje da li je pametno. Naročito to sa vučom van ose... povuče ti upravljač i ćao. "Neophodno" je diskutabilna kategorija.

• Drug član, 1372 postova

Ja sam slepao druga od Kosmaja do mladenovac posto mu se pokvario elektronik. Ja sam vezao kanap pozadi za drzac kofera a on je vezao za vrat volana. Put je bio oko 10km i prosli smo ga bez problema a isli smo od 20-40kmh. Nemoguce je drzati kanap rukom po gotovu na tezem motoru...

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Za te namene "ruska kuka" ili kako se vec zove ono sto koriste za vucu jedrilica je extra, drzi dok je zategnuto, cim popustis, raskida vezu.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

cini mi se da je bas naglaseno u testovima za obuku da je slepovanje motora zabranjeno.

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

Mene je slepao drugar kolima od stadiona FK Zemun do Takovske. On je isao kolima a ja sam se drzao za vrata (otvorili smo prozor). Kod Arene naleteli na policiju... Samo su pitali da li smo normalni... i mi produzismo.

Svasta je moguce....

Ali sam imao upalu misica od ovoga...

A i Brankov most je zesca uzbrdica... ;D

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Da bi se motori slepovali, potrebna su dvojica koji se odlicno razumeju, tj, slicno misle, a i da im pamet bas ne smeta. Slepovao sam sve kombinacije /motor-motor; auto-motor; motor-auto; naravno i auto-auto/. Bas mora covek da bude ocajan da bi slepovao motor, previse je rizicno. Ne savetujem nikome, a ako vec radi, neka vezuje u motore u centru prednje siluete, najbolje za vrat rama, mada i tu nagli trzaj moze da dovede do nekog zakrivljenja. Nikako, i nikako za viljusku. Em moze da se iskrivi stap, mnogo lakse nego sto se misli, em se jos smanjuje i ono malo upravljivosti.

Naravno, ko se usudi na to, nek ne prelayi 30, 40 na sat i nek ima punu opremu, kao da ce da se vozi 300. Nikako bez opreme, neuporedivo je veca sansa da se malo padne nego kad se normalno vozi.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

cini mi se da je bas naglaseno u testovima za obuku da je slepovanje motora zabranjeno.

Zabranjeno po zakonu, ali ko još u Srbiji poštuje zakon  :(

• Drug član, 1372 postova

Necemo sad o zakonu, mnoge stvari sto mi radimo nisu zakonite... Ne mogu ostaviti druga u sred neke vukohedine, nismo prelazili 40kmh i lagano uz stalno gledanje u retrovizor sta se desava iza...

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Sto se mene tice samo u extremnim situacijama ako imas nekog da ti prenese motor zovi ga ili ga guraj malo,bolje nego da rizikujes sebe ili motor.

• Drug član, 1414 postova

Svi znaju da je po zakonu zabranjeno, ali po zakonu moranja je dozvoljeno (kao u Azerbejdzanu, ili nekoj nedodjiji)! Izvodljivo je, samo brzina ne sme biti veca od 30KM/H, iskustveno govoreci ;D ;)

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

;D  moze opushteno .. nije problem ..  samo ne prelaziti 100 km/h  ;D i po mogucstwu izbegawati inter. granice ...  ;D

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Dogodine opet...

Mene je slepao drugar kolima od stadiona FK Zemun do Takovske. On je isao kolima a ja sam se drzao za vrata (otvorili smo prozor). Kod Arene naleteli na policiju... Samo su pitali da li smo normalni... i mi produzismo.

Svasta je moguce....

Ali sam imao upalu misica od ovoga...

A i Brankov most je zesca uzbrdica... ;D

znam kako ti je bilo tebra..i meni su ruke bile otpale kad sam se slepao od centra do kuce..a meni je kuca brat bratu 5,6 km od centra :'(

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

jes zabranjeno al i ja sam par puta slepao,,,,bilo je uspesno sa konopcetom vezanim za ram,nikako za viljusku,,i polako bez zurbe

• U prolazu, 94 postova

Mene je brat vukao automatikom a ja sam bio na 18-o brzincem bez  ikakvih problema samo sto je zeni nestao strik za ves iz dvorista!

Naj bezbednije je kraj kanapa drzati u zubima,vucna sila je u osi simetrije a i veza se moze raskaciti po potrebi u momentu!!! ;D

• Svrati ponekad, 385 postova

Sve moze,gledao sam proslog leta lika na bajsu kod usca,kako slepa

vespicu neku sa vizirom,i pokidao se od smeha.Lik na vespi uziva dok ovaj pedala li pedala

............ ;D ;D ;D ;D

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Andrey kad si spomenuo to setio sam se jednog lika iz mog mesta koji je nocu iz drugog naselja(oko 12km) slepao lika na apn-cu sa biciklom,a slepao ga je tako sto ga je ovaj drzao za rame. :D

• Svrati ponekad, 113 postova

Prosle godine na vencu drugaru na xtx pukao lanac ,slepali smo ga tako sto smo posudili ogroman debeo kanap vezli smo njemu oko struka i drugaru koji ga je vukao ,stigli bez problema

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Au ljudi o čemu vi to pričate?!  :o :o :o

Meni je to isto kao da pričate da redovno i bez problema bez ruku balansirate po krivinama!  :o

Zar vam je baš toliko malo stalo do glave na ramenu? Onaj ga vezuje za vile, ovaj ga vezuje za ram, naj biser je da su se dvojica vezali oko struka  >:(

Kaže jedan, neću valjda da ga ostavim u vukojebini?! Pa ne živimo u pustinji gde nema nikoga na 300km! Pa čemu služi AMSS? A čemu ovaj forum i svih skoro 3000 članova od kojih ko zna koliko je ostavilo telefone za ne daj bože?!

Nije da ne bih pomogao ljudi da se razumemo ali se naježim od slika šta sve može da se desi u toj ludosti!

Pa mi ovde bitku bijemo da se kaciga nosi na glavi a ne na laktu, a vi se hvalite kako ste nosili glavu u torbi... Ma nemam reči...

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Meni je to isto kao da pričate da redovno i bez problema bez ruku balansirate po krivinama!  :o

Kakve veze ima balansiranje motora bez ruku u krivini sa vezivanjem vozaca i slepanjem???

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Kakve veze ima balansiranje motora bez ruku u krivini sa vezivanjem vozaca i slepanjem???

Ako ne znaš, ne vredi da objašnjavam...

Ima neke veze sa bezbednom vožnjom, nemanjem pameti, ne daj bože povredama... a ti probaj da zamisliš šta sve može da se desi u takvoj ludosti.

Ako nemaš mašte nek ti pomognu i drugari...

Još jednom nemam reči!

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

markone,

da sam te poznavao barem preko foruma, prosle godine, ja bih te pozvao. Jer mi se motor ucutao na Klisi.... :-\.ali kad nemas izbora slep je vrlo dobra alternativa. Samo ne bih nikad vezao kanap za motor....ako "prigusti" da mogu da ga pustim. Lako ce drugar da se vrati po mene .... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja