Jump to content

Moto Zajednica

Najlepse molim za pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Keeway Flash

Keeway Flash 50ccm, kupljen maltene nov sa 2500km i do sad bukvalno srafciger nije video. Vracao sam se sa proslave 1.Maja jos tad mi je davao znake da nesto nije u redu, nije drzao ler ni malo, pri povratku mi je prelivao karburator.Sikunio sam mu samo flansnu na karb. posto nisam imao nista od alata. Progutao je nekako gorivo i dovezao me kuci. Od tad totalno drugi motor gasi se, nema motorno kocenje, trosi kao nezdrav, vozim ga 30km/h pustim gas ide isto. Ler gas i ako uspe da drzi to su velike oscilacije. Smatram da je karburator pobrljavio, skidao sam cistio gledao sve ali ja ne vidim sta tu ima da se pokvari?? Amaterski sam stelovao ler i vazduh al stvari su jos gore.

Svaki dobar majstor mi je predaleko, Vasa pomoc bi mi veoma znacila. Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 6 postova

Krnjaca, preko puta PKB skole.Danas sam opet rasturao karb. sa drugarom i on mi je rekao da je 100%  leptir na usisu, da se opruga rastegla i ne zatvara. Sad ja to prvi put cujem da to nekom crkne, a uhvatio me mrak pa nisam mogao da se licno uverim.

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Da ne drzi zatvoren leptir, odnosno da ga ne zatvara kao sto kaze tvoj drugar onda bi ti skuter sam ubrzavao i dodavao gas a ne nemao ler...

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Pre ce biti da vuce fals vazduh, ili je negde zapuseno nesto pa ima manjak goriva....

Sent from my iPad using Tapatalk

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Kazes trosi kao nezdrav,ide lose.. :stabre:

Problem je najverovatnije veca kolicina goriva koju dobija zbog prelivanja karburatora ili je filter vazduha prljav.Za pocetak proveris filter vaduha i ako je prljav onda ga lepo operes i dobro osusis pre vracanja.Ako je pocepac onda je najbolje da kupis nov.

Sledece proveri sauh dal radi.Uzmes najobicniji subler i izmeris duzinu iglicu,onda das kontakt i sacekas oko minut i onda ponovo izmeris duzinu iglice.Trebalo bi da izadje bar 10-ak milimetra.Ako ne izlazi onda ti je neka zica u prekidu ili je jednostavno crkao.

Sad je bas otoplilo i trebalo bi malo cacnuti karburatore jer mu zimi odgovara malo bogatija smesa a sad vec moze da mu pravi problem,da se gusi.

Proveri ovo pa javni..Sledece ti je stelovanje nivoa goriva u loncetu..

• U prolazu, 6 postova

Juce sam se uputio sa njim do drugara, nije hteo da primi normaln ogas neko samo na seckanje gasa je isao kad bi mu dao normalno do pola kao da se ugasi. Isao sam 30 tak na sat kad sam pustio da prikocim isao je bez gasa 30 (to je verovatno od mog amaterskog stelovanja lera). Ostao je bez goriva ( na svega 5-6km potrosio je 1l goriva) sipao i jako je tesko upalio morao sam ruku na filter da stavim, zatim je digao ler nenormalno vrteo je tocak mal osam mu smanjio ler i unormalio se opet vuce kao prvog dana, pali odma nema veglanja po 3-4s, ler mu je opet problem al bori se pa se tek onda ugasi. Samo da me veceras ne ostavi opet negde.

Druze, sto se sauha tice sa njim ne znam sta se desava od kad sam ga kupio, upali samo kad su bas niske temp. i daj boze da drzi 5s i spusti u ugasi se, uvek kad je ladan drzim mu ja gas, ler radi samo kad se zagreje. Taj problem je imao i drugar koji ga je kupio novog.

• U prolazu, 6 postova

https://plus.google.com/u/0/102989652384979250486/posts/D61bUFF1QLW?pid=6146506941647470482&oid=102989652384979250486
Evo ovaj link, ako je vidljiv, mozete videti sta se ponovo desava. Na snimku je upalio tako sto sam mu dao pun gas i verglao i kada je upalio takodje sam mu drzao pun gas inace bi se ugasio.

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Koliko mogu da vidim njemu iz karburatora kaplje benzin i dok je ugasen.Bice da mu je slavina otisla i da ne zatvara a izgleda da ni ventil u karburatoru ne zatvara ili je plovak lose podesen pa preliva..Nije valjda da nema ni jedan majstor u blizini ili bar neko sa malo vise iskustva da pogleda.

• U prolazu, 6 postova

Jedan poznanik mi je detaljno pogledao skuter i dosao do zakljucka da je crkla vakum pumpa da isprekidao i samo pod punim gasom salje gorivo. On ima spoljnu pumpu sa 3 pipka i takvu na internetu nigde ne mogu da nadjem sem jedne koja je za 150/200ccm ali se plasim da ce mu ta biti prejaka i da ce prelivati. Jel zna neko ko ima delove za Keeway Flash 50ccm? .. pumpa izgleda ovako samo sto su pipci drugacije rasporedjeni. file:///C:/Users/pc/Desktop/AC%20pumpa%20Piaggio%20Beverly%20125_200%20RMS.html

• Drug član, 1383 postova
  • Motocikl: SMC 300

Mozda ti iglica plovka ili plovak zaglavljuje pa zato preliva. To su mu simtomi. Cukni malo karburator, ili iskljuci crevo dovoda goriva sa pumpe, a na njega prikljuci bocicu sa malo benzina pa probaj..

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Slaven

Ma.ta slavinica hoce da ode,membrana njoj i ako je.pritisak poveci rezervar pun i to iglica u karb.nece zatvarati,a znam kakva ti je pumpica,imas jedno crijevo sto ide iz.rezervara u pumpicu pa onda vakum ti se kaci na nju iz karburatora,tako i dovod goriva ide iz nje u karb imas tri prikljucka za crijevo na nju,to je kinesko crkava a ovdje kod nas se nadje to jeftino.Imas li koga u Bijeljini toga ti tamo dosta ima nije skuplja od 7-8 e.srecno sa radovima

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

To o cemu ti pricas nije vakuum pumpa, nego slavina. Po mojoj proceni imas kombinovan kvar. Prvo je crkla, ili zaglavila slavina tj membrana , ali je karburator drzao iako je imao stalan dotok. Sad je verovatno pdletelo nesto pod iglu plovka i preliva. Postoji jos jedan uzrok ovakvog rada. Kad se pocepa membrana na slavini i direktno kroz crevo za vakuum gura gorivo u motor mimo karburatora. Po tvom opisu stvari mislim da bi to ipak trebalo da uradi neko strucniji, a ubuduce probaj sam, oprezno i bez radikalnih zahvata. Ako motor odjednom trazi stelovanje, onda je to kvar ! Kad je u pitanju stelovanje simptomi su blagi sa tendencijom povecanja problema, tada trba uraditi podesavanje, a ako posle kratkog vremena trazi stelung ponovo, onda treba traziti uzrok. Puno srece, pozz

• Podržavam 1

Keeway flash 50cm kineski skuter nema slavine ima vakum pumpicu ispod rezervara i plasticni rezervar,doduse mozda si i ti druze u pravu ,ili.je.netko karabudzio neorginalnu slavinu ili vec sta ,al otom potom zelimo srecan rad i da se kvar odkloni srecnooo

• U prolazu, 6 postova

Meni je rezervoar u podu( tamo gde stoje noge) a vakum pumpa neje prikacena za rezervar nego je da kazem spoljna povise rezervoara i ima 3 pipka i na crevima 2 filtera za gorivo. Cuo sam da motori koji imaju podni rezervar da moraju da imaju jace vakum pumpe da bi mogli da navuku gorivo i karburator. Na internetu sam nasao samo jednu nalik mojoj ali je za Piaggio Beverly 125/200ccm i sta mislite da li cemu to biti prejako?
http://www.motobikeshop.rs/product/ac-pumpa-piaggio-beverly-125-200-rms_121660020.aspx#Pumpa izgleda ovako samo SU PIPCI KOD MENE DRUGACIJE RASPOREDJENI da li i to ima veze ili samo prikacim kao sto je kod mene?

Ma spoji si tu pumpici i vidi kako radi,nebi trebalo biti problema,sam vakum motora odredjuje koliko goriva vuce ,msm koliko mu treba normalno da radi,spoji je kao kod sebe,pali i javi sta se desava

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Ne, nikakav vakum motora ne vuce gorivo(jedino plovak odredjuje koliko ce goriva biti u loncetu, vakum vuce jedino iz lonceta u motor ali je to nebitno za ovu pricu), ako je rezervoar u podu mora da ima ili vakum pumpu ili elektricnu, tamo gde je rezervoar iznad ide slobodnim padom a vakum pumpa je obicna automatska slavina i samo otvara i zatvara u zavisnosti od toga da li je motor upaljen tako da si dobro cuo, slikaj slavinu koju si planirao da stavis i staru i okaci ovde.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja