smiljke 316 Napisano Maj 4, 2015 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ruta:Učesnici:Čika Miki- Yamaha Diversion 900Vapa- BMW K 75Crven Ban- BMW K 100Smiljke+ supruga- Versys 650Fotografije- SJCAM SJ5000 WiFiVersys, žena mi i ja stižemo na mesto okupljanja. Srdačno se pozdravljamo sa ekipom koja je već ispila kaficu.Ljute mašine jedva čekaju da se krene.Prvu krivinu, na putu ka Divčibarama, napadamo brzinom od skoro 45 km/h ! Čika Miki je vrlo pametno i iskusno odredio tempo i zahvaljujući tome nije bilo nikakvih neprijatnih situacija tokom cele ove vožnje. Uspešno smo izlazili na kraj sa ovakvim uslovima puta.Dok su neki radili, mi smo uživali u lepoti okoline Valjeva.Počinju krivine. Za neke su noćna mora a za neke uživanje. Čika Miki, zbog toga što ja imam suvozača, i dalje uspeva da održi relaksirajući tempo a mi uživamo u pogledu i čistom vazduhu.Nailazimo na kolonu vozila i dešava se nešto na šta nisam navikao u Srbiji, gde god je širina puta dozvoljavala, bilo je dovoljno samo kratko da svirnemo i vozači kola su nam pravili prostor da prođemo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Maj 4, 2015 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Do Divčibara ima još lepih krivina I lepe prirode.Primećujemo da Vape i Crvenog Bana nema . Pre nego što smo stigli da se uplašimo, pored nas staje BMW i vozač nas obaveštava da su stali da dotegnu nešto na jednom od motora i da ne brinemo, već su krenuli. Hvala mu! Opušteno dočekujemo našu braću i krećemo dalje.Sa livada se već vidi dim i oseća miris roštilja.Srećemo jednog kolegu.Odmah tu, iza ove krivinepojavljuju se lepote Divčibara Divčibare pune ˝k´o oko˝, jedva čekamo da se izvučemo iz ove gužve i skrenemo ka Tometinom Polju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Maj 4, 2015 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Izvukli smo se iz gužve i skrenuli ka Tometinom PoljuEh da nije te rizle u krivinama, put je onakav kakav motoraši zimi sanjaju!Vidim grupu automobila i pomislim da je došlo do laganog ˝čvrkanja˝.Ono ljudi, isto kao i ja , skupljaju prolećne fotografije za zimnicu .Ovaj deo puta, Tometino Polje- Duškovci, od srca preporučujem svakom vlasniku dvotočkaša, bez obzira na kubikažu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6224 Napisano Maj 4, 2015 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike, lepa voznja, da dodam da je put zaista dobar za voznju motorom, da su rupe sanirane , ali da pripaze malo na decicu - komsijice mi se voze biciklicima(mozda buduci motoristi) i setaju glavnim putem.. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Maj 4, 2015 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ˝slave74˝ Mi smo vozili pažljivo, do 50 km/h baš zbog ovoga što si napisao. Primetili smo da se ljudi sa decom i sama deca šetaju i uživaju na biciklicama. Našom vožnjom smo svuda izazivali prijateljske pozdrave i ispraćani smo osmehom! Biću slobodan da ponovim tvoj apel svima koji reše da obiđu ovaj prelepi kraj: Pripaze malo na dečicu - komšijice mi se voze biciklicama (možda budući motoristi) i šetaju glavnim putem! Prođosmo Duškovce i dolazimo do putokaza koji pokazuje 2 smera a put se račva u 3 Posle kratke konsultacije, odlučujemo se za krajnji levi smer, najviše ˝miriše˝ na avanturu.Lepa priroda, uzana vijugava nizbrdica, pravi izbor!Još jedno račvanje. Odluka je pala- idemo desno.I na kraju nam se ukazala naša prvomajska livada. Lepa trava, nema nikoga, drvo pravi hladovinu, rečica i mostić- TO JE TO!Parkiramo mašine, raspakujemo mezence, Vapa kuva kafu i započinje kulišica .Uz meze pada dogovor da posetimo etno domaćinstvo Koštunići. Sa livade krećemo desno ka Pranjanima. Pratimo pravac ka Gornjem Milanovcu.Ulazimo u Leušiće i tu negde se odvajamo desno ka Koštunićima. Automobilisti su i dalje neverovatno ljubazni prema nama, pozdravljaju nas i pomeraju da prođemo.Posle par kilometara uzanog, krivudavog asfalta, stižemo u Kožtuniće.Na parkingu se već nalazi jedan fenomenalno sređen DR 650.Čika Miki i Crven Ban u iščekivanju konobara.....al´ dođe konobarica....i to plavuša. Kako život zna da iskušava. Koštunići su jako prijatno i lepo mesto i zaslužuju da se posete još koji put. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan KG 34 Napisano Maj 5, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strider 333 Napisano Maj 5, 2015 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: NBGD Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast valjevci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Maj 6, 2015 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast zemljaci vrh slike i vrhunsko prvomajsko razgibavanje :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Maj 6, 2015 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan DOšlo je vreme da napustimo Koštuniće. Par na DR-u kreće sa nama.Kolega na DR-u, sa suvozačem, sjajno izlazi na kraj sa uzanim i oštrim krivinama, odličan vozač. Veliki pozdrav od valjevaca! Bilo mi je uživanje voziti iza vas. U retrovizoru više ne vidim Vapu i Čika Mikija, obaramo tempo da bi ih sačekali i rastajemo se s´ parom iz BG-a. Dolazi Čika Miki i obaveštava nas da je Vapi pukla sajla od kvačila ali da on neće da stajemo sada nego u prvom mestu na koje naiđemo. Vozimo lagano da bih držao Vapu u retrovizoru. Nezgodno je provesti ove krivine bez šaltanja. Krivine su iza nas, ulazimo u Beršiće gde nas dočekuje loš put (par kilometara- ništa strašno). Automobilisti su nam i dalje naklonjeni i pozdravljaju nas mahanjem. U Beršićima stajemo preko puta prodavnice i Crven Ban i Vapa menjaju sajlu. E sad, da Vapi nije pukla sajla, da je odmah stao da je zamenimo mi ne bi stali u Beršićima. Ne bi pričali sa meštanima i oni nas ne bi uputili na odličan put preko Rajca a mi bi propustili,možda, najlepši deo puta i prirode na ovom delu rute. Put preko Rajca: Priroda je toliko lepa da oduzima dah i čini nam se da bi brza vožnja ovuda, bila čista glupost. Sa Rajca smo se, preko Veliševca, uključili na Ibarsku magistralu, do Ljiga. Posle Ljiga, pored Vrujaca pa preko Mionice, nazad u Valjevo, na oproštajnu kafu u kafić Knez. Ovde mi se ispraznila baterija na kameri i odredila da ovo bude kraj ˝slikopisa˝. Ovu vožnju je obeležilo sjajno raspoloženje učesnika, neuobičajena ljubaznost vozača automobila, prelepi predeli i potrošnja od 4.5 l/100km mog Versysa (sa suvozačem i punim koferom). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Maj 6, 2015 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznjica....Svaka cast momci. Va-pa je sigurno imao rezervnu sajlu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Maj 6, 2015 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je nekoliko sajli u opticaju ali ni jedna original, pa je pao valjevski ˝skarabudž˝ koji je odradio posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...