termogedzo 57 Napisano April 14, 2015 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi neko ko može da mi napravi ovakav anker (slika u prilogu). Specifikacije: flah od 8 mm, 200x200mm. Šest rupa za fiksiranje, fi 8mm. Alka treba da bude od materijala debljine 10-12mm, zavarena za osnovu od flaha. Namera mi je da kroz alku mogu da provučem lanac sa karikama od 12mm. ponude mogu na PM ili termogedzo@gmail.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 14, 2015 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta osiguravas, ali ako nesto vrijedi, ta alka od 12 mm je, sto kazemo mi ubosni, p...n dim. Znaci alka bar 20 mm (ili deblja. :b). Sam anker nemoj prikaciti na zemlju nego na neku visinu (recimo pola metra), tako da lanac nije na zemlji. Lanac od 12 mm je isto p.d. i onaj koga bi zaustavio taj lanac, za njega ne treba ni anker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 897 Napisano April 14, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 2077 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan И мене занима ово исто Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano April 14, 2015 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta osiguravas, ali ako nesto vrijedi, ta alka od 12 mm je, sto kazemo mi ubosni, p...n dim. Znaci alka bar 20 mm (ili deblja. :b). Sam anker nemoj prikaciti na zemlju nego na neku visinu (recimo pola metra), tako da lanac nije na zemlji. Lanac od 12 mm je isto p.d. i onaj koga bi zaustavio taj lanac, za njega ne treba ni anker. Može i deblja alka, nemam ništa protiv. Anker će ići na zid, otprilike na tu visinu koju si rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 14, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan i mene interesuje ovo,ali ne znam sto na zid? kao u vazduhu ako je lanac teze ce preseci klestima za armaturu ili sta? izvini za off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 14, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Da teze je. Kad je na zemlji jedan kraj klesta stavis na zemlju a drugi kraj sa obe ruke guras na dole, kad je lanac u vazduhu to onda ne moze, znatno teze iseci.Mislim da je nesto u ovom fazonu najboljehttp://www.thebikebarn.net/images/security_1.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 14, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan nisam to znao , mada jeste logicno.. ali opet mozes da naslonis na zid jedan krak klesta **bes ga ! uuuuu ovo sa slike je ekstra ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1389 Napisano April 14, 2015 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ovo može da isturpija laganica, osim ako nije od titanijuma ? Da teze je. Kad je na zemlji jedan kraj klesta stavis na zemlju a drugi kraj sa obe ruke guras na dole, kad je lanac u vazduhu to onda ne moze, znatno teze iseci.Mislim da je nesto u ovom fazonu najboljehttp://www.thebikebarn.net/images/security_1.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 14, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ih jbt pa turpijao bi ga dva sata. Moze to i brusilicom al videce ga neko a i cuje se dosta Ovo sa slike mi daluje kao sa najmanje mana jer je kompaktno i nemo mnogo mesta da mu se pridje da se prchka oko njega... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ssone 76 Napisano April 14, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: BGD Dorcol Motocikl: piaggio beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta osiguravas, ali ako nesto vrijedi, ta alka od 12 mm je, sto kazemo mi ubosni, p...n dim. Znaci alka bar 20 mm (ili deblja. :b). Sam anker nemoj prikaciti na zemlju nego na neku visinu (recimo pola metra), tako da lanac nije na zemlji. Lanac od 12 mm je isto p.d. i onaj koga bi zaustavio taj lanac, za njega ne treba ni anker. Odlicna opservacija. Licno cu napraviti nesto slicno tome samo sto cu umesto alke postaviti dvoslojni ili troslojni flah. Da teze je. Kad je na zemlji jedan kraj klesta stavis na zemlju a drugi kraj sa obe ruke guras na dole, kad je lanac u vazduhu to onda ne moze, znatno teze iseci. Mislim da je nesto u ovom fazonu najbolje http://www.thebikebarn.net/images/security_1.jpg Potpisujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 14, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ih jbt pa turpijao bi ga dva sata. Moze to i brusilicom al videce ga neko a i cuje se dosta Ovo sa slike mi daluje kao sa najmanje mana jer je kompaktno i nemo mnogo mesta da mu se pridje da se prchka oko njega...a kako se klin zakljucava sa druge strane ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 14, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije bas najsrecnije resenje ni to...http://www.thebikebarn.net/security_physical.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 14, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan umesto ovog njihovog katanca ja bi stavio disc lock sa alarmom koji vec imam i eto resenja ako neko krene da dira oko toga ono pisti a opet nije to lako iseci jel je kao i kod ovog katanca sakriven pin koji se pomera i zakljucava... ja cu da napravim ovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 14, 2015 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ne izgleda ni malo lose. Bas me zanima kako se razvaljuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano April 14, 2015 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko razmišljao o tome gde se sme (i da li se sme) takva neka spravica fiksirati? Parking, trotoar,...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano April 15, 2015 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema! Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano April 15, 2015 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan A kako cete osigurati osovinu tocka? Da vam od mopeda ne ostane samo kotac! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano April 15, 2015 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro momci, a jel ume neko ovo sa mog nacrta da napravi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano April 15, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan A kako cete osigurati osovinu tocka? Da vam od mopeda ne ostane samo kotac! Pratim temu ali moram da prokomentarišem dexter-a Hihihih ....ostali samo dugmići Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano April 15, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Javi se clanu PancoKV . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano April 15, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan A kako cete osigurati osovinu tocka? Da vam od mopeda ne ostane samo kotac!Осигурамо и осовину точка, па од мопеда остане само виљушка. И тако можемо у недоглед. Ово је сасвим довољно да отера ситне лоповчиће, ако се неке озбиљне њушке намере, ништа му не помаже. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 15, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko razmišljao o tome gde se sme (i da li se sme) takva neka spravica fiksirati? Parking, trotoar,...? Vrv ne sme, pa saplesce se neko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 16, 2015 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ubacis neku hidrauliku na daljinski, pa kad dodjes, ono samo izroni iz zemlje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 722 Napisano April 16, 2015 Drug član, 1123 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Sa ovom varijantom osigurava se samo zadnji tocak. Moze da se iskoristi ovaj donji deo,anker pa onda debeo,debeo lanac oko zadnje viljuske ili negde kroz ram.Jeste malo zezancije oko odmotavanja ali je mnogo,mnogo sigurnije. Ili debeo lanac kroz neko crevo,pa ga samo 1 provuci kroz neku jaku tacku na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan transalp 220 Napisano April 16, 2015 Mica mala, 103 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA VFR Mica Mala Prijavi odgovor kao problematičan Druze sve sto ima veze sa lancem i ankerom u betonu moze se iseci sa malo boljim klestima za armaturu.Probaj disc lock ili nesto slicno ;-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...