wiggin 940 Napisano Maj 7, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas provozao ovu Sport Tracker verziju MT-09, malo poboljšani, mislim da je 2015 model. Ono po čemu se razlikuje u odnosu na originalni MT-09 je kvalitetnija oprema, a i ne oseća se trzanje na gasu, to je očigledno ispravljeno. Motor vuče ko nenormalan, toliko ti digne adrenalin, u sekundi postaneš huligan Šta reći drugo, najbolje da isprobate sami, iskoristite priliku, mislim da su i sutra ispred Ušća. Fuzasteri su mi se posebno svideli, razmišljam da takve naručim za Tracera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Maj 8, 2016 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, pošto smo bili među prvima kao "poštovani kupci", organizator, nam je omogućio 2 kruga po stazi "ušće" da provozamo MT 09. Hvala im na tome, i pored problema u vezi stranih reg.tablica. Moj utisak je kao da su Tracer i MT 09 potpuno različiti motori. Prvo ovaj je manji i lakši, i kada smo ranije rekli da se Tracer vozi kao bicikla, MT 09 se onda vozi kao "mala bicikla", ali zato povlači neverovatno, tako da je ubrzanje izazvalo u meni pokretanje adrenalina. E sad možda mi se to čini pošto sam u fazi razrađivanja mog Tracera, a ovog MT 09 sam vozio kao "tuđe". Bolje iskustvo može da kaže Wiggin, njegov Tracer je odavno razrađen, a ima i više iskustva. Naravno da se razlikuju jer su namene motora različite iako je motor triple od 847ccm isti. Vozio sam i jedan i drugi, tj MT09 Street Rally posedujem već godinu dana i šta znam kome treba ovako nešto što se tiče performansi motor je bomba. Ima nekoliko mana koje se teško nose sa tako superiornim motorom koji olako potera MT-09 dosta brzo pa onda kreću točkovi u vazduh Glavni problem (pričam o MT09 2014) je vešanje kako napred tako i pozadi, nema pojma nema dampinga štagod da uradiš tako da ako neko kupuje ovaj motor sa namerom da maksimalno koristi njegove performanse i da ga vozi nalik na mali Duke ili Supermotard ništa od te priče ali problemi su prepoznati tako da su se neki firme poprilično omastile za aftermarket delove. Gas ima trzaja na OFF/ON u pokretu u mapi A ali to se rešava ili bolje reći ublažava tuniranjem ECU gde se skidaju i razne druge restrikcije, biraš default mode, kod mene je A . Naravno kada treba u pomoć uskače Mode B i Standard dok se ne izvučeš iz šikana posle naravno samo hooligan mode A. Kočnice solidne, može da se koristi, motor je 171kg za nešto sitnije dečake. Meni nije važan parametar optički izgled jer motor je pravi dragulj, pogledajte malo na Youtube MT-09 drag race, kida pogon i gume samo tako. https://www.youtube.com/watch?v=AzxIG7J7l8Q https://www.youtube.com/watch?v=xYtP8-js93k Eh da, kako neki zovu fuzasteri stoje jako nisko pa one kljove kače po asfaltu u krivinama (ovo važi i za Tracer), zaista čudno nisko mada i OEM vešanje jako utiče na to jer dosta tone i ne zna da se brzo vrati i izvuče gore. Par slika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex11 15 Napisano Maj 8, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Zasto onakvi fuzasteri nisu stavljeni na Tracer-a ??? Nije logicno da su udobniji na MT-09 a na Tracer-u goli?? Ima li neko problema sa centralnim stenderom prilikom prolaska kroz krivine? Motor ne moze da se obori do kraja jel stender kaci asfalt. Izgleda da to nisu mogli da rese ili je tako na svim motorima sa centralnim stenderom? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 9, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Zasto onakvi fuzasteri nisu stavljeni na Tracer-a ??? Nije logicno da su udobniji na MT-09 a na Tracer-u goli?? Ima li neko problema sa centralnim stenderom prilikom prolaska kroz krivine? Motor ne moze da se obori do kraja jel stender kaci asfalt. Izgleda da to nisu mogli da rese ili je tako na svim motorima sa centralnim stenderom? Uštede, Yamaha je ponudila Tracer po odličnoj ceni, zato mislim da su bili prinudjeni na sitne kompromise. Što se tiče štendera, nisi ga zakačio ti si zaorao bogami asfalt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex11 15 Napisano Maj 12, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pa bice da je to u pitanju, sta ces, odmah si prinudjen da uzimas dodatnu opremu, al ima i tu nekih drazi Stender su malo zasekli fabricki da ne bi dolazio u kontakt sa asfaltom ali opet nista nisu uradili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braca1975 8 Napisano Maj 12, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Stepojevac Motocikl: KAWASAKI VERSYS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tebi cast na oranju drumova.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Maj 12, 2016 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, kratak i krajnje subjektivan osvrt na nedavno održan Yamaha MT-Tour 2016. Bio sam u svojstvu novinara i vozio Sport Tracker i Night Fluo verzije MT-09 za 2016g. Bili smo više puta u kraćim i malo dužim krugovima i vozio sam taman toliko da mogu da steknem neki solidan utisak . Snimali smo kraće video i foto priloge za Yamaha EU, Auto magazin i SAT grupu o samom događaju. Sport Tracker ima nešto viši položaj sedenja, nagnutiji je u napred i širi je korman od standardnog modela MT-09. Meni sa 175cm visine, noge su bile polu izdignute od tla – čisto da imate orijentaciju o visini motocikla koja je oko 850mm! Lepši je u detaljima – aluminijumska tabla napred koja služi i kao mini vizir, gripovi za kolena sa obe strane rezervoara, karbonski prednji branik, nešto širi fuzasteri i ravno dvobojno šire sedište samo ističu njegov super simpatični urban skrembler ili flet treker izgled. Ovogodišnji modeli imaju serijski Traction Control (TCS) sa tri pozicije - max, min i off. Takođe sam probao sva tri moda vožnje (STD, A i B) i potvrđujem da je u odnosu na prošlogodišnji model (koji sam pored Tracera i ostalih modela vozio na Navak stazi 2015.) ispeglano trzanje – modovi STD i B su vrlo slični ili isti sa odgovarajućim modovima Tracera 2016, dok je mod A priča za sebe treba probati definitivno, u trećoj baca na zadnji (TCS - off) a nema trzanja, ubrzanje je tečno i fenomenalno! Ovaj motocikl je adrenalinska bomba i voziti ga samo u ovom modu je najbolji doping mada treba biti oprezan… Standardni Night Fluo MT-09 za 2016g. je odlično balansiran - za jahače do 180cm idealan. Meni su noge bile u punom kontaktu sa podlogom, ruke su opuštenije, bliže telu, zbog standardnog kormana- a položaj sedenja nešto ispravljeniji u odnosu na Sport Tracker. Sedište je uže (možda i malo neudobnije) ali omogućava bolju kontrolu motocikla telom. Za „normalnu upotrebu“ prilagođeniji motocikl, ali ko još kupuje ovaj motocikl za normalnu upotrebu ..... ili negde grešim? Sa druge strane Sport Tracker-ov širi volan omogućuje bolju kontrolu motocikla ako želite da proplešete na zadnjem točku a šire i ravno sedište pruža bolji oslonac vašoj pozadini za realizaciju ove operacije. Takođe viši i nagnut unapred položaj sedenja omogućuje bolju kontrolu motocikla prilikom brzih kretanja. Imali smo dostupnu i verziju Night Fluo sa OEM Akrapović Titanium auspuhom +6KS i – 2,5Kg … CP3 je tako zabavan , ali nažalost zabavi je morao doći kraj. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto smo zapostavili forum, da li obaveze ili loše vreme? Ima li ko predlog za neki skup, upoznavanje, razmenu iskustva i kraću vožnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 408 Napisano Maj 19, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u subotu idem do Goca (Stanisinci) preko Divcibara. Ako neko hoce da se pridruzi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 19, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Ja u subotu idem do Goca (Stanisinci) preko Divcibara. Ako neko hoce da se pridruzi... jel se vracas isti dan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 408 Napisano Maj 19, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, vracam se isti dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 19, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za još kad bi uhvatili da odgledamo kvalifikacije negde.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Maj 20, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ja predložio da se skupimo, a vi jedva dočekali i odmah na Goč, preko Divčibara, nije baš usput, ali nema veze. Nažalost, sutra imam neke obaveze i ne mogu tako daleko. Odakle krećete, tj gde vam je skup i kada, pa da se barem vidimo, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 408 Napisano Maj 20, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Odlozeno zbog kise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 20, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Mogli bismo do Ralje makar, oko Beograda neće padati... Jel neko za? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 408 Napisano Maj 20, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ZA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 20, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan kad i gde je okupljanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Maj 20, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Sledeći predlog: 11,00 okupljanje na benzinskoj pumpi OMV na Vidikovcu 11,30 Idemo do Barajeva, Guberevac, Babe, Ralja, Avala (toranja), Banjica Na piće možemo u Babe, ili u Ralji ako su završili renoviranje, ili neko ima drugi predlog. U slučaju kiše, znaćemo ujutro, pa bi evntualno odložili. Ovo je moj predlog, ko je za, ili ima bolji predlog, neka se javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 20, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Može, samo od pola 12 da krenemo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 408 Napisano Maj 20, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Dolazim ako nema kise. Jel mislite na OMV na ibarskoj (malo pre Metroa)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Maj 20, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Tačno ta pumpa OMV pre Metroa. Andrija, ja sam i predložio u 11,30 da krenemo, a ko prvi dođe na pumpu neka čeka Samo da vreme ujutro posluži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 20, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Dogovoreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 408 Napisano Maj 20, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Dogovoreno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UberSerb 66 Napisano Maj 21, 2016 U prolazu, 35 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: bmw s1000xr (2017), Versys 1000 (2015), Yamaha x-city 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da smo se mimoisli ispod Avale pre pola sata - sat. Beli versys 1000. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Maj 21, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Lep ti taj Versys Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...