Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc nakon udesa u Californiji, YAMAHA FZ1 curi benzin.. hitno

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1 2002

Pozdrav, zivim u Los Angelesu vec nekih 9 meseci, veci deo sacuvanog novca sam pukao na motor da bih imao prevozno sredstvo, nazalost nakon dugog mucenja bez  prevoza u gradu velicine vojvodine, ostao sam bez njega nakon sto sam imao udes od kad motor nije u funkciji. Generalno vozio sam motore kao klinac, ali nisam nesto popravljao, ovde su mehanicari jako skupii i nemam para za iste, u losoj sam poziciji trenutno tako da bi mi mnogo znacila pomoc ukoliko bih ovo uspeo resiti na svoju ruku..
Ovako curelo je gorivo iz pumpe za gorivo, ja sam uzeo novu online za 26$ i jednostavno povezao 2 creva sa 2 ulaza, ono crevo sto ide direktno iz rezervoara stavio gde pise IN, ovo drugo na drugi ulaz, nije neka nauka.. Ali na crevcetu dole, na slici rukom ga drzim(deblje) curi gorivo kako sipam u rezervoar, direktno izlazi dole sve sto sipam.. Sta bi mogao biti problem jel ima neko ideju ili neki savet?
za dalje probleme cu pisati kad ga upalim nekako ako uspem na kraju
Udes nije bio nesto, ali me je ubio jer sam tek uzeo motor i nemam osiguranje, obilazio sam sa desne strane dok su ostali cekali crveno svetlo, i lik je iznenada se predomislio i naglo smotao u desno i dao gas da parkira u parking mesto sa strane i pocistio mene usput, tako da po zakonu moje greska, imam sudjenje i u najavi je god dana rada za isplatu kazne :(

post-36533-0-36099200-1427056288_thumb.jpg

post-36533-0-85002500-1427056290_thumb.jpg

post-36533-0-53031900-1427056291_thumb.jpg

post-36533-0-04573300-1427056292_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 4 postova

ono sto je meni proslo na pamet, jer nemam akumulator na motoru, palio sam ga na gurku :D tj ima ali je skroz mrtav, a nisam u situaciji finansijskoj najbolji ni to da menjam, da nije mozda jer je nova pumpa pa ne dopusta prolaz goriva bez kontakta tj dok ne proradi pumpa i zato izlazi dole na odusku.. Nagadjam :/ ?

• moto merkat °°, 4898 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Da nisi povezao crevo od oduske na izlaz goriva iz rezervoara,trebao bi imati tri creva sa donje strane,dva za gorivo i jedno za preliv,takodje gorivo koje prolijes pored cepa da iscuri kroz to crevo.

• U prolazu, 4 postova

ne nisam dirao, odprilike sam provalio koje je crevo, oduska je ok, kad dunem cujem kako zubori gorivo u rezervoaru, ovo deblje sto izgleda kao da se iseklo je problem, koliko sam skontao kroz njega ide visak rezervoara koji se vraca iz karburatora? Samo je fora sto ne vidim odakle je ispalo, gde ide u karburator?

• U prolazu, 4 postova

Znaci kad podignem rezervoar ima ono glavno sto ide ka pumpi itd,  i onda ispod imaju 2 tanja creva, jedno oduska, drugo ovo, kao sto sam rekao koliko sam ja razumeo tuda se vraca visak gorivo, to nisam ni znao da ide tako :D Jbg neznanje.

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Imaš ne netu da skineš service manual,gde je sve lepo nacrtano gde šta treba da ide pa proveri natanane. :)

P.S. Iz ličnog iskustva ne bi ti preporučio da voziš sa totalno mrtvim akumulatorom,meni se desilo da kad sam imao loš akumulator da su mi neposredno posle toga crkavali regleri.(preventive radi pošto vidim da si u frci sa $)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja