Savic019 14 Napisano Mart 14, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Vozim Cagivu mito evo vec 4 godina i uvek mi radila pumpa za mesavinu,nikad nisam imao problema. Medjutim prosle godine drugaru zakovala Honda Nsr,zeznula ga pumpa,sva sreca nije iso brzo mogo da se razbije. I od tad meni nije vise sve jedno,ipak je motor 92 god. nikad se ne zna dal ce da prestane da radi. Sad sam resio da je skinem i da pravim sam mesavinu,sta je sigurno sigurno,bolje 2min da potrosim da napravim mesavinu nego da dam 150e za klip-karike. E sad potrebna mi je pomoc ko zna kako se iskljucuje pumpa,da li je neko iskljucivao na Cagivi Mito,ne bih da platim majstora da mi iskljucuje kad mogu sam,cuo sam da nije zaguljeno pa evo ja da pitam ako moze neko da mi objasni. Koliko sam ja video ona ima jedno crevo koje ide iz posude u karb i tu na posudici ima neki kao automat i on mi pokazuje na kontrolnoj tablika kad nestane ulje-kad se spusti ispod granice. Sta ja sad treba da uradim da je iskljucim a da ne poremetim nesto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 14, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda unutra,da li treba tu nesto da se iskljuci ? Ili jednostavno da ispraznim bocu i da izvucem ono crevce a ovo sve da ostane isto i da iskljucim onaj prekidac da mi ne svetli da nema ulje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 594 Napisano Mart 14, 2015 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan I sta mislis..Cemu sluzi ova sajla koja je povezana sa sajlom gasa.Prestanite da pametujete i pravite gluposti..Koliko ces procentualno da napravis mesavinu?Sto vise dodajes gas i motor dobija obrtaje to se vise otvara pumpa i pusta sve vise ulja.Inace ove pumpe ne crkavaju bas cesto..Ne diraj nista.Vozi tako ali ne stedi na kvalitetu ulja.Samo Full sintetic i nema problema.. Pozzz.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 15, 2015 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da iskljucis pumpu samo ulaz i izlaz iz nje (to carb - from tank) prespoji crevom, vrte ce u krug i dalje ce raditi ako jednog dana odlucis da je ponovo koristis. Nadji gde ulazi crevo za ulje u karburator i zapusi taj deo da ne vuce fals vazduh (mozes napraviti od creva cep) Mesavinu stavi 2% i nemoj da brines. Ovo sam uradio na predhodnom motoru i nije bilo problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 15, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan A jer moze samo da se isprazni ona boca i da se samo izvuce crevo iz karburatora a ovo sve da ostavim kako jeste,posto kad je ispraznjen nece imati odakle da vuce. Dal moze tako ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 15, 2015 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Moze i tako, al ce klip koji pumpa ulje raditi u prazno (bez podmazivanja) sto nije preporucljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 15, 2015 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pravi 2.5% ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Mart 16, 2015 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si bas resio da obidjes pumpu, samo otkaci sajlu sa nje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panoramaturist 11 Napisano Mart 19, 2015 U prolazu, 28 postova Lokacija: sv.nikole makedonija Motocikl: bmw f 650 gs,mz 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan samo napravi bajpas(spoji creva)ulaz-izlaz i zacepi ulaz u karburator... 0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...