Saša Jack 6651 Napisano Mart 26, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao u Rabat. Malo da presložim slike i utiske pa pišem kasnije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilimandzaro 38 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Vinca Motocikl: BMW 650 cs Prijavi odgovor kao problematičan Tu smo i cekamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 26, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć sam ispred hotela "navatao" jednog malog čikicu koji zna nešto engleskog,dogovor je pao da ujutro oko 8.30h krenemo u obilazak grada. On meni znanje,ja njemu za pivo. Laki smo za pregovore.Obojica. Uz laganu šetnju mi je ispričao da Tandžir ima 3 mil stanovnika(mislim da laže) i da je do 1956. god bio neka vrsta međunarodne slobodne zone. Od tada je u sastavu Kraljevine Maroko i tako će i ostati. Veliki broj Španaca dolazi i kupuje ili zida kuće. Gradu u zaletu i na sve strane se gradi. Velika mešavina raznih kulturana jednom mestu. Muslimani,Jevereji i Katolici. Svi zajedno. Još im samo nedostaju Srbi i Hrvati. I kompletan zaplet bi nastao. Veliki broj starih i oronulih kuća,uskih uličica i prodavaca razne robe daju poseban šmek ovom gradu. Najstarije pozorište u gradu. Ne radi! Hteli neki španci da ga renoviraju,ali odustali. Riblja i zelena pijaca Braća "bajkeri" Tkanje raznih odevnih predmeta i ćilima (nema letećih). Prva američka ambasada u Maroku. Sada muzej. Nomadska prodavnica sa raznim rukotvorinama i jednim turistom. Prodavac(nomad) se oduševio kada je čuo da vozim motor. Rekao je da mu je mnogo žao što nema više Dakar relija u ovim krajevima.I da je veoma ljut na pojedine "loše ljude"iz Mauritanije. "Mauritanija je dobra zemlja,ali ima loših ljudi." (2008-god na Dakar reliju je oteto i ubijeno nekoliko turista u Mauritaniji,zbog toga je reli otkazan i od naredne godine pomeren u J.Ameriku,prim.aut) Ovaj dedica mi je rekao da se saNomadima obavezno cenkam ako hoću nešto da kupim. Šta mislite,koje koga udavio? Dedica - vodič se na pojedinim slikama pojavljuje u crvenoj jakni. Obožava Mesija! I danas me je naučio sledeće: Merhaba - Dobrodošli! Čukram - Hvala! Salam -Zdravo! Nije loše,mada sam ovaj fond reči već imao. Nekao mi bolje ide nemački jezik. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freepartyman 420 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd-Cerak,Banovo brdo Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 26, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan U podne sam krenuo za Rabat. Oko 250 km. Ali pre toga sam otišao na jedno mesto. Na samom izlasku iz Tandžira se nalazi svetionik. Najdalja severo-zapadna tačka Maroka. Mesto gde se spajaju Atlanski okean i Sredozemno more. Savršeno! Takva dva imena se dodiruju dužinom od samo 7km. Neka slike govore. Ja sam iskoristio priliku da ručam na najlepšem mestu. Sunce je blago,vetar je topao,a prizor. Nacrtan! Stigao u RABAT. Hotel "Darma" U prevodu,"moja kuća",bar za noćas! 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Mart 27, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Mesto gde se spajaju Atlanski okean i Sredozemno more. Jedina stvar koja nedostaje kod ovakvih solo putovanja je kad dođeš naovakvo mesto, siđeš sa motora i kažeš : "Jeb.." A kolega se nadoveže : "Kakav pogled" Teraj dalje, pratimo... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Mart 27, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Prica je krenula odlicno. Saša uživaj u ovim stvarima i u moje ime. Onaj spoj oceana i Mediterana ostavlja bez daha. Iskreno malo ti i zavidim a i sretan sam da uživaš. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1089 Napisano Mart 27, 2015 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kaže Mile Fazer malo ti zavidim, ja kažem mnooooogo ti zavidim! One fotke pravog života sa ulica su fenomenalne, prosto fantastične. Kao da se šetam zajedno sa tobom. Pritom vraćaju mi se uspomene sa mog puta po Africi davnih dana. Samo guraj napred i predstavi nam pravi život. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Mart 27, 2015 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega merhaba.Potom cukram za sve preneseno.Meni srce ostade na onoj tezgi sa zacinima.Jaoj,ja bi tu napunio pola kofera.Ajd sa srecom neka je na dalje,SELAM. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 27, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari! Trudim se da dočaram realnu sliku svega. Sada i naredna dva-tri dana idu gradovi,a posle prelazim na onaj peščaniji segment. @Djuxy da nije loše,samo nekada je lakše sam. Veruj mi. Ne bih da objašnjava zašto. Shvatićeš kada odeš na neko veliko putovanje i shvatiš koliko je osoba koja je sa tobom tvoj loš izbor. Hvala na lepim rečima! Nisam napisao.... gorivo je 0.95 eur 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 27, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Rabat noću. Glavni grad Maroka. Ceo jedan kvart je pijaca koja živi do duboko u noć. Prodaje se sve i svašta. Ako sam dobro shvatio,noćas su glavna tema bile cipele. Na sve strane i svi su se otimali. O tome postoji i video zapis,pa će biti u filmu. Uživajte malo u slikama,a ja sam pozvan na čaj na jedno posebno mesto. NAŠE mesto. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
artic cat 2 Napisano Mart 27, 2015 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kolasin Montenegro Motocikl: africa twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Lijep putopis i puno srece,pozdrav iz Kolasina -Crna Gora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 27, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao u Casablancu. Samo da dam mali info gde sam bio danas,a ostatak pišem kasnije. Neka slika kaže. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Mart 27, 2015 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Немој Сале да те лажу да нема летећих ћилима, то је жвака за странце..... Донеси један! Очаравајуће фотке. Значи - завидим! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Mart 27, 2015 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Pomno pratim, samo napred i svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 27, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj komplet fotografija bih nazvao "krovovi Rabata" Odličan pogled sa vrha zgrade pokazuju deo gde živi sirotinja,a u daljini se vide moderne zgrade i ogromne kuće sa čuvarima i poslugom. Razlike su očigledne. Rabat kao glavni grad ima svoju lepotu. Ali više onu skrivenu. Tradicionalnu. Ovde je smeštena i glavna rezidencija kralja MUHAMEDA VI. Mnogo je učinio za i još uvek čini za Moroko. Narod ga voli. Na svakom koraku su njegove slike,a na svim novčanicama je njegov lik. Godinama unapred Maroko će postati,a donele to već i jeste,moderna zemlja sa svim što to donosi. Ono što je sigurno da će tom modernizacijom nestati i deo tradicije,ali se ovde baš trude da je očuvaju i nađu spoj između dve suprotnosti. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 27, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Po dolasku u Rabat poslao sam mail ambasadoru Srbije u Maroku. Tražio sam samo da se vidimo i popijemo čaj. Želeo sam da osetim malkice duh Srbije u Maroku. I da mi neko kaže "Dobar dan". U roku od 15min sam dobio odgovor da sam dobrodošao i da ako mi odgovara dođem sutra oko10h. u potpisu Ambasador, Slađana Prica Ambasadorka. Lepo. Biće mi drago. Od mog hotela do rezidencije ima 7km. Putovao sam sat vremena. Ogromna gužva. i jedan veliki zastoj od 10 min. Prolazio je neko bitan. Možda kralj. Policije ima baš mnogo,Na svakom koraku. I kada me vide svaku put mahnu u znak pozdrava. Primetio sam da lokalne "šumahere" dobro smiruju. Lep je osećaj kada vidite zastavu svoje zemlje,negde daleko,preko mora. Ono što nisam znao je da su za vreme I sv.rata u Maroku bili smešteni Srbi. Njih 60000. Stigli iz Albanije. Marokanci su se takođe borili rame uz rame sa našim vojnicima na solunskom frontu. Naša ambasada. Koja je ustvari deobom republika bivše YU pripala Sloveniji,tako da se uskoro seli odatle. Ambasadorka Slađana Prica i prvi sekretar Malo smo popričali. O svemu, O motociklima,putovanjima,Srbiji,Maroku,običajima,tradicijama i raznim prevarama. Popio sam odličan čaj od mente. Nisam hteo da ih zadržavam. Imaju ljudi svog posla. Ambasadorka mi je rekla da sam mogao da se javim ida prespavam u ambasadi. Ima slobodnih soba. Čak su mi ponudili da ostanem još jedan dan i budem njihov gost. Idem dalje. Hvala! Napomenula mi je da obavestim sve motocikliste da se jave i dođu. Ako su svi kulturni kao ja onda nema nikakvih problema. Malo sam pocrveneo. Ili je to bilo od Sunca. Na kraju sam dobio i mali poklon. Knjižicu "Srbi u severnoj Africi 1915-1919" Nisam ni ja ostao dužan. Slike razmene neki drugi put. U pitanju su bileteralni odnosi,pa da ne kvarimo iliziju. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 27, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Na putu za Kazablanku.... Vežbao sam malo off road,pa sam uspeo da snimim kako se talasi lome o stene. Šta da radim,inspiriše me okean! Benzinske pumpe kojih ima najviše u Maroku. Vlasnik - ministar poljoprivrede Kraljevine Maroko. Kakva slučajnost! Malo sam ogladneo,a ja nekao više volim da se opustim u hladu pored motora. Lep pogled u daljini. Pored puta ima veliki broj raznih tezgi. Kupio sam malo paradajza i luka. Sa tunjevinom,savršena kombinacija. Čak sam u jednom koferu našao i maslinovo ulje,so i biber. Zaturilo se 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Mart 27, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan pratim i zeljno cekam nastavak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 28, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko se dobro vidi na fotkama. Juče pored puta. Ja dolazim,a hitna pomoć odlazi. Grozan prizor. Čini mi se da je u pitanju neka Aprilia. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 28, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Hotel Maroccan House u centru Kazablanke. Da se nalazi u Srbiji,svi bi rekli kičerica. Ovde se savršeno uklapa u ambijent. Nikada kraći krevet! 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Mart 28, 2015 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Pored puta ima veliki broj raznih tezgi. Kupio sam malo paradajza i luka. Sa tunjevinom,savršena kombinacija. Čak sam u jednom koferu našao i maslinovo ulje,so i biber. Zaturilo se Sale, slike su super, a i njihov izbor je fantastican... Stvarno imam utisak kao da sam bio tamo. Samo napred. Nego, ne pomenu lebac? A vidim nesto na slici sto lici 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Mart 28, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan pa rekao sam ti šta treba jesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Mart 28, 2015 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan @ Unas. Hvala Dejane,potrudicu se da oprzim kvalitet do kraja puta. Hleb je neki domaci. Kukuruzni. @ Mile. Postujem predloge. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5988 Napisano Mart 28, 2015 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan K'o da si Leskovčanin Samo paprike da ima i miran si Pratim akcju pomno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...