odem15 2 Napisano Februar 17, 2015 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Znači ovako: MOTOR SE GUŠI Motor je stajao duže vreme( 10 godina) ISKRA na svečici je smeđa i nije plave boje? Napravljeno je čiščenje Fergazera( komplet) i filter vazduha. 1. BRZINA vuče ( laganica - nema explozivnosti) tamo do 5.500 obrt. onda kao da se guši i onda opet oko 6.000 malo povuče ali nij to to! 2. BRZINA polako vuče sa dodajanjem gasa ( ako ga zavrneš do kraja uopšte ne vuče) nema snage 3. BRZINA ide oko 50km/h i tamo do 5000 obrt. i to je to.... 4. i 5. samo kažu MUUUUU, MUUUUU, MUUUU........ Šta kažete majstori ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
odem15 2 Napisano Februar 17, 2015 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan samo da kažem, da motor na leru radi odlično pali ko mina ler gas ok i obrtaji mogu do kraja i kada gas odmah odvrnem do kraja nema nikakvog Muuuu..... Uzrok: auspuh, svečica, platine....? Pozdrav ! Znači ovako: MOTOR SE GUŠI Motor je stajao duže vreme( 10 godina) ISKRA na svečici je smeđa i nije plave boje? Napravljeno je čiščenje Fergazera( komplet) i filter vazduha. 1. BRZINA vuče ( laganica - nema explozivnosti) tamo do 5.500 obrt. onda kao da se guši i onda opet oko 6.000 malo povuče ali nij to to! 2. BRZINA polako vuče sa dodajanjem gasa ( ako ga zavrneš do kraja uopšte ne vuče) nema snage 3. BRZINA ide oko 50km/h i tamo do 5000 obrt. i to je to.... 4. i 5. samo kažu MUUUUU, MUUUUU, MUUUU........ Šta kažete majstori ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Februar 17, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi proveriti paljenje i karburator da se ocisti i nasteluje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 17, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Skini crevo za gorivo sa karburatora i gurni u neku flašu pa pusti gorivo i gledaj kako teče. Ako krene dobro, pa počne da usporava i teče slabije - otvori poklopac rezervoara - ako krene da teče bolje - verovatno ti se začepila oduška na čepu. Ako nije oduška - možda ti se začepila slavina - skini pa očisti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Februar 17, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Ili struja (rastelovane platine) ili gorivo(prljav i rastelovan karburator) Mada mislim da je do karburatora jer da su platine motor bi trokirao na oko 3000-3500 obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 17, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Karburator ( Fergazer ) je več očistio. Motor je stajao 10 godina - postoji mogućnost da je rezervoar korodirao iznutra i da je rđa zapušila slavinu. To što na leru primi gas do kraja - to je na trenutak jer za toliko ima goriva u lončetu . Nisam baš za to da se odmah krene sa čačkanjem paljenja, ako je motor radio dobro i tako ostavljen - verovatno je i paljenje dobro podešeno. , zato sam i rekao najjednostavniju varijantu da skine crevo sa karburatora i prvo proveri dotok goriva. Druga stvar bi bila da proveri onu malu gumicu na klipu za saug - da li je uopšte ima, da se nije raspala ili da nije oštećena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Februar 18, 2015 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha možda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
odem15 2 Napisano Februar 18, 2015 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Sve sam ja to sredio: - gumica na klipu za sauhu OK - sredio, očistio karaburator Ok - dotok goriva - odličan - filter vazduha - izduvan Mislim, ako mi radi na ler gasu odlično, da je karaburator dobro naštelovan. Zanimljiva mi je boja iskre na svečici kad iskri, jer se ja kao klinac sječam, da je bila baš jako plave boje a sada je smeđa ? Možda ,da su stare platine ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Februar 18, 2015 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde probaj bez tog izduvanog filtera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Februar 19, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Boja varnice treba da bude plave boje, da probas sa novom svecicom pa da vidis hoce li se nesto promeniti. Filter vazduha ne znam kakav je ali bi ga zamenio, ipak je proslo 10-ak godina. Probas bez filtera pa ako se stanje poboljsa onda kupis nov filter. Nije bas dobro da se tako vozi ali mu nece nista biti ako se upali na 5 minuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...