Jump to content

Moto Zajednica

Solo ride 6 - Furlanija i Koruška

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Sve pročitao u jednom dahu! Vrlo lepi predeli i dobar, inspirativan, putopis. :takoje: Hvala za karte koje si priložio. Sigurno će dobro doći onima koji planiraju ići u te krajeve.

Kako je sa smeštajem? Da li je problem naći prenoćište za jednu noć? Koliko sam zaključio ti nisi unapred planirao gde ćeš spavati, već kamo te put naveo. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Versys 650

Fantastični predeli. Ove godine sam imao prilike da na kratko posetim Villach, Hermagor i Kranjsku Goru, i bio sam potpuno oduševljen kako sve ono izgleda, kako priroda, tako naselja. Prilikom prelaska granice ka Kranjskoj Gori, prvi put sam uživo video kako se naziru dolomiti u pozadini i zanemeo sam. Čim se malo sklope kockice, moram tamo otići ponovo, ovog puta bez poslovnih obaveza. Svaka čast na turi.

• Zainteresovan, 283 postova
  • Motocikl: Stelvio.

Od Kranjske gore do Dolomita je oko 100 kilometara prema zapadu. Vjerujem, da si Julijske alpe ili Karnijske alpe (zapadno od Villacha i K. gore) zamjenio za Dolomite.

• Drug član, 2374 postova
  • Motocikl: T100 / DB6

@ all - hvala ...

@ jovan.v - Da, dobro si uočio ... smještaj nikada ne planiram unaprijed. Nema nikakve potrebe za tim korakom ... ne želim da me rezervirani smještaj forsira da u određeno vrijeme budem na određenom mjestu.

Nije nikakav problem pronaći smještaj, naročito u tako "popularnim" područjima. Usput da spomenem, svi ovi izleti su "odrađeni" iz Podkorena. Podkoren je na tromeđi SLO-ITA-AUT tako da su sva ova zanimljiva područja lako dostupna.

Pozdrav!

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Versys 650

Od Kranjske gore do Dolomita je oko 100 kilometara prema zapadu. Vjerujem, da si Julijske alpe ili Karnijske alpe (zapadno od Villacha i K. gore) zamjenio za Dolomite.

Pošto si iz Slovenije, a ja sam tamo bio prvi put, verujem da znaš o čemu pričaš :D U svakom slučaju, predivan kraj.

• Zainteresovan, 283 postova
  • Motocikl: Stelvio.

Kad si prešao granicu i preko Korenskog sedla (Wurzenpass) se počeo se spuštati prema Kranjskoj gori, ugledao si ovo (Julijske alpe):

https://www.google.si/maps/@46.498382,13.761117,3a,75y,178.18h,87.87t/data=!3m4!1e1!3m2!1ssQtYiwOXhNE8VFltZCBUsw!2e0?hl=sl

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja