boban(guga) 293 Napisano Novembar 4, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Moram da odem do nekih strugara i glodaca da vidim sta ljudi mogu da naprave . Nesto mi se mota po glavi od raznih flansni do nekih nutova izmedju radilica ,Moram ih pitati da li mogu to da urade na kaljenim delovima ili mora da se otpuste pa se obrade pa ponovo okale Moja je zamisao da motor nebude preglomazan sa nekim prelaznim plocama vec da izgleda kao da je fabrika uradila neku malu seriju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Novembar 4, 2014 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan e ovo se zove pravo majstorisanje pratim I nadam se sledece godine probno paljenje i voznja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 7, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Posto svi koji su napravili MZ 500 kriju detalje ko zmija noge . Ja cu se potruditi da otkrijem sve detalje moga rada evo za pocetak dinstancer izmdju dekli zbog razlike u odlivku dekle A ujedno da bi znao tacnu meru sastava radilice . Od sutra cu biti redovan posetilac Argonskor Varioca pa cemo zajedno videti sta ce ispasti Opet sam zaboravio da smanjim slike izvinjavam se necu vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Novembar 7, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Значи почело је да ради бимбало. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 7, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 9, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Juce zavaren distanc (malo bilo problema iako su dekle od istog proizvodjaca ocigledno da legura Al nije ista pa var nije bas naidealniji sa jedne strane se dobro vari a sa druge kuva) ali sta je tu je idemo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 9, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imaš na desnoj srednjoj dekli oznaku ( otprilike tu negde iznad lančanika ) . Znam da je pisalo " Kokila 1 il Kokila 4 " i još nešto, možda upariti po oznakama ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 9, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Možda može da bude korisno ako pišeš pored "uradio sam" i ono što nameravaš da uradiš kao npr. "uradiću sledeće". Tako bi mogli da pomognemo makar mišljenjem, savetom dok ovako od nas nemaš vajde, samo gledamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Novembar 9, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imaš na desnoj srednjoj dekli oznaku ( otprilike tu negde iznad lančanika ) . Znam da je pisalo " Kokila 1 il Kokila 4 " i jošđ nešto, možda upariti po oznakama ? Kokila je naziv u mašinstvu za metalni kalup za visestruko livenje. Nema veze sa legurom koja korištena u datom momentu za izlivanje. Upisan je broj kokile kako bi se znalo koja kokila treba da se mjenja u slucaju da se pojave greske prilikom pregleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 9, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Istankov@ - znam ja šta je kokila i čermu služi, ali kao što sam gore napisao - pored oznake kokile piše još " nešto " - možda oznaka legure koja je izlivana. S'obzirom na ovo : " Juce zavaren distanc (malo bilo problema iako su dekle od istog proizvodjaca ocigledno da legura Al nije ista pa var nije bas naidealniji sa jedne strane se dobro vari a sa druge kuva) ali sta je tu je idemo dalje " , ja bolji savet nisam mogao dati. Ti ako imaš bolji - napiši ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Novembar 9, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Истанков, офујеш! Да ти помогнем, можда не знаш, али обојица којима си се у свом офу обратио су људи врло стручни по том питању. Не узми ми за зло. Било је из добре намере. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 9, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Juce zavaren distanc (malo bilo problema iako su dekle od istog proizvodjaca ocigledno da legura Al nije ista pa var nije bas naidealniji sa jedne strane se dobro vari a sa druge kuva) ali sta je tu je idemo dalje Ako i dalje bude to predstavljalo problem, na poslu kod mene imam inspektora za varenje. Mogu da se raspitam kod njega sta bi mogao biti uzrok. Iako mi nema logike da su 2 razlicite legure. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 10, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno se pričalo - zbog problema sa trećom brzinom kod prvih modela ETZ-a 250 ( bez diska )- da je uzrok bio u loše izlivenim blokovima jer su u to vreme u livnici gde su liveni blokovi radili zatvorenici. Možda je i to uzrok ovome. Možda uzeti blokove bar od istog godišta motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 10, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kod nas kako se to zove, ali PMI positive material identification može da isključi o kakvom materijalu se radi. Svodi se na to da neko prisloni taj aparatic koji izgledom podseća na radar pištolj na materijal i na ekranu izadje materijal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 10, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve je ok Na svakoj dekli ili odlivku posto se radi o PRAVOM MOTORU I PROIZVODJACU MZ motocikala pise koliki je procenat silicijuma u aluminijumu i to Si 9 ili Si 7 naspram toga se koristi i odredjena alektroda za varenje . Mozda su malo stedeli na silicijumu. A sto se tice sledece faze je da cekam da mi stigne jos jedna radilica pa da odnesem kod Glodaca da se dogovorim sta da mi napravi . Nasao sam unutrasnji nut od jednog srca od lamele od VW 1.9 tdi motora koji cu da iskoristim da mi na ravnom delu gde trci iglicasti lezaj koji nosi unutrasnji zupcanik u korpi kvacila nareze nuteve i to ce biti jedan sastav a sa druge da iskoristim konus alternatora. Zamislio sam da na tom delu za spajanje bude jedan prsten koji ce biti zasecen i na njemu ce da bude senzor za Rumunsko paljenje da nebi bilo gresaka u pred paljenju levog cilindra a desni ce da ima svoj senzor . Evo malo unapred moja razmisljanja ako neko ima neku bolju ideju dok nsam poceo da palim Brusilicu neka kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 10, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Za vikend idem kuci, pa me zovi, mislim da imam radilicu ili dve, obe su neispravne.. ali za projekat su odlicne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Novembar 10, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan predlog. Jer sam ranije dosta pratio sklapanje bicilindara, ali na skuterima. Evo ti par stvari koje mozes da pogledas. Ukucaj na Google "minarelli bicilindrico" ili "piaggio bicilindrico". Mozes i "Gilera Runner 180 bicilindrico". Videces razne nacine i resenja koja ti mogu pomoci, iako su blokovi od skutera, tj prenos od skutera, sto u mnogome olaksava spajanje. Ali moze ti dobro doci. I imas raznih foruma gde sve pise detaljno. Pisi ako sam bio od pomoci. Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 10, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ma lako je njima oni imaju mesta izmedju cilindara da zasrafe ceo sklop u mom slucaju nema mesta za zasrafljivanje jedino da se napravi neki prozor koji ce se posle vratiti na mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 18, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Stigli neophodni delovi za nastavak Sutra idem kod strugara da vidim sta se moze uraditi Hvala nasem drugaru Sumiju sto mi je ustupio svoje delove za nastavak naseg projekta PAMTI PA VRATI 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 18, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu! Treba da se pomazemo! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Novembar 18, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Шуми Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 19, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Danas bio u jednoj radionici ovde kod mene i traze da naprave nutove na radilici i adapter sa konusom ni manje ni vise nego 300eur Kazu ljudi zbog izuzetne cvrstoce i povrsinske cementacije da je veoma tesko ukopati nutove u radilicu . Iskreno ja znam da ce da me kosta ova ekskurzija ali malo mi je mnogo. Posle njih otisao sam do mog dugogodisnjeg strugara koji ce sutra da pokusa da napravi konus na ravnom delu gde trci iglicasti lezaj mada i on kaze da je mnogo tvrdo. Videcemo sutra da li je samo povrsinski ili celom dubinom. Neznam samo da li konus alternatora moze da izdrzi 20 konja moracemo da probamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Novembar 19, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Povrsinska cementacija je bas to sto si napisao. Na povrsini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6397 Napisano Novembar 19, 2014 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jednom prilikom mi je zatrebala intervencija strugara na cementiranom delu. Niko nije hteo da prihvati da radi da ne bi istupili nozeve, svi su mi rekli da nadjem nekog ko ima kao neko tocilo za obradu (ne bukvalno ali od tog materijala). Na kraju odustao od igranke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Novembar 21, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Dok cekam strugare da urade spojku ja sam pripremio blokove i ponovo moram kod varioca da mi sve lepo povari Fale neke ivice pa cemo dodati od ostatka bloka koji je sada visak Kad bude usao u zavrsnu fazu onda ce se iseci i bocna dekla da sve lepo zatvori da se nevide varovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...