smiljke 316 Napisano Octobar 25, 2014 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Moja supruga se nikada u životu nije vozila na motoru. Pošto je videla da sam joj već kupio kacigu, reši da proba par kilometara, u fazonu ˝ako ti se ne svidi, lako ću prodati kacigu- nova je˝. U glavi prebacujem prekidač na ˝penzionerska vožnja˝ i krećem ka Platanima, kafana na periferiji Valjeva sa pristojnom hranom i odličnim točenim pivom koje cevima dolazi direktno iz valjevske pivare. Tura nešto jača od kilometar, od kuće, u jednom pravcu. Kada sam se spremao da skrenem na parking, čujem glas ˝ajmo još malo dalje˝. Prijatno iznenađen, dolazim do Bore u Rosuljama, na daleko poznata kafana po vrhunskom roštilju. ˝Lep je dan, ja još nisam gladna...a ti?˝ Kapiram da se ženi sviđa na motoru i prestaje da me grize savest što sam u ovoj krizi dao pare za 2 točka. E, to mora da se zapečati jagnjetinom u restoranu ˝Duga˝ kojii je poznatiji po imenu ˝kod Velinke˝. Ovde je pao komentar vezan za moju količinu holesterola i mirne savesti nastavim ka Debelom brdu. U Balinoviću nas nebo čašćava pravim letnjim pljuskom i stajemo ˝kod Goce˝ da popijemo kafu i sačekamo da stane kiša. Uz kafu se dobija i domaće slatko! Pre nego što smo popili kafu, kiša staje i pada dogovor da ručamo negde na Drini. Asfalt je dobar ali vlažan. Iznad puta su oblaci a sa leve i desne strane priroda je okupana suncem. Po vrhovima drveća se formira sloj magle, kao aura. Imam utisak da sedim u mraku bioskopske sale i gledam nacionalnu geografiju na platnu. Na nekim delovima puta vam se čini da kacigom dodirujete oblak. Na drugim, kao da je svanulo. Prevoj Debelo brdo čuva šljunak na istom mestu kao i kada je asfaltiran, pre nekoliko decenija. Počinje spuštanje ka Drini a za divno čudo, žena mi je potpuno neutralna na motoru kao da je odrasla na na dva točka i još joj se isviđa osećaj slobode. Kao da smo ušli u drugu klimatsku zonu. Sve biva polako, svetlije i vedrije. Pauza na vidikovcu sa kog se vide bosanske planine. Kratak pogled na put pred nama. Par lepih krivina i stigosmo pred restoran ˝Studenac˝, taman kad je ponovo počela kiša. To je onaj restoran s´ čije se terase vidi kućica kajakaškog kluba, na steni. Malo se okrepismo pred povratak. Zašto volim put preko Debelog brda? Iz sata u sat se menjaju uslovi na putu. Najveću grešku možete napraviti ako ga uzmete zdravo za gotovo. Stav ˝prošao sam tuda pre dva sata˝, može biti koban po motor i vozača. Vrlo često vam se mogu smeniti sva četiri godišnja doba na ovoj kratkoj relaciji, naročito u proleće i jesen. Idilični put je rešio da pokaže svoju ćud pri povratku i da stavi na probu moje sposobnosti. Prva ozbiljnija krivina, uzbrdo, otvorila se udarna rupa. Pa ide odron i nanos zemlje. Pa se smenjuju delovi suvog asfalta sa delovima sa vodom, zemljom, peskom čak i rekama blata. Svega toga nije bilo kada sam dolazio! Neobični prizori skreću pažnju a put postavlja zamke. Još par, mokrih krivina Za čas stigosmo kod Velinke. Kilo vruće jagnjetine je leglo kao desert na današnju vožnju. Razgovor pred kućom: - žena ˝ajmo još malo da se provozamo˝ - ja ˝mrak je, slabo je svetlo na motoru, dokle si htela˝ - žena ˝pa do Pariza˝ p.s Izvinjavam se za kvalitet fotografija, sve su napravljene mobilnim telefonom. 30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Octobar 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Octobar 25, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Octobar 26, 2014 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Super, divno je kad covek ima pravu suvozacu, sad kupovina ostale opreme za nju...Sretne ostale zajednicke voznje! Cisto pitam, ukoliko si zaboravio a kazes da joj je prvi put na motoru, jesi li joj objasnio pravila ponasanja suvozaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Octobar 26, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Ovaj kraj nadam se da cu konacno da obidjem sledece godine na prolece. Burazer ima devojku iz Bajine Baste, i cesto ode na Taru na godisnji i kaze da je vrhunski u tom kraju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Octobar 26, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast... Još puno zanimljivih i bezbednih zajedničkih vožnji vam želim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 26, 2014 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Smiljke, ti si pomesao u ovom lepom putopisu nekoliko tema: Fotografije dana (imaš par vrhunskih, koje bi i Mostarac pohvalio, samo da vidi temu), Drumska kafana (ukratko si ih opisao, kao i specijalitete), Hrana (kao da osećam miris ćevapa i pečenja). Kratko i sadržajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Octobar 26, 2014 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pravo da ti kažem u istoj smo koži , kud god da krenem hoce samnom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 26, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Друже, свака част и теби и супрузи! Ова тема би могла и да се зове "Кафане око Ваљева", с'обзиром да си их све врхунски навео... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Octobar 26, 2014 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast divno, imao sam slicno iskustvo, a sada svuda u paru, godinama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Digifotko 51 Napisano Octobar 26, 2014 U prolazu, 43 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R850R Prijavi odgovor kao problematičan Pravo da ti kažem u istoj smo koži , kud god da krenem hoce samnom +1 Samo da spomenem motor, odmah pitanje: "Kuda idemo?" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 26, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene slično..kad pomenem motor ona: a ja kući sa decom da budem?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Octobar 26, 2014 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Аууу!!! Смиљке, ала ти је ово добро. Фотке, па леп текст и духовит, па клопа по оним кафанама. Баш сам се изненадио и обрадовао. Нисам очекивао да ћу те овде срести. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Octobar 27, 2014 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Raduje me da vam se svidelo ovo moje pisuckanje. Posebno mi prijaju pohvale fotografija! @ Golub Kompletna oprema je stigla za par dana, posle ove vožnje. Pravila ponašanja su objašnjena i uvežbana u dvorištu- sve je odmah skapirala i bukvalno je ne osećam na motoru. @ hard_rock Tvoj brat je u pravu! To je i meni omiljena destinacija za vožnju (idem u taj kraj minimum dva puta nedeljno). Do Perućca može na proleće a Taru, mislim na Mitrovac, Zaovinsko jezero, ne pre juna. Često je, u maju mesecu, gore sneg. Božjim blagoslovom smatram to što supruga i ja uživamo u istim stvarima i što posle dosta zajedničkh godina uživamo kada smo zajedno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Octobar 27, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auuu...koja kolekcija elektricnih pljuga... Za tebe se otvara jedno sasvim novo poglavlje voznje na 2 tocka gde ce ti lepsa polovina biti jedan od najvernijih saputnika! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Octobar 27, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cek cek, jos niste krenuli za Pariz? Salim se malo, svaka cast slican slucaj i kod mene pre dve godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FckThWrld 47 Napisano Octobar 29, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad zaboravi da ćeš sam da se voziš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Septembar 27, 2015 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Прође годину дана од прве заједничке вожње. Јесте ли прославили? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Septembar 28, 2015 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...