Rs2t 0 Napisano Octobar 13, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo naime imam problem sa apriliom rs 125 2007 god, motor trokira na 7000 obrtaja i kad ga roknem u nizu i malo kvacila on probije tu knedlu i bije do 12 k obrtaja, cudi me jer sam ocistio ceo karburator ocistio filter zamenio rc ventil, ne znam sta drugo jos preostaje sumnjam na cdi. POMOC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 14, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Takve simptome daje nenastelovan karburator.Nisi nam rekao kad je poceo motor tako da se ponasa,posle ciscenja karburatora ili si ga cistio iz tog razloga.Za pocetak probaj sa novom svecicom.Ako je u pitanju Dellorto karburator(a trebalo bi da je on) mogu ti reci da nije nimalo jednostavan sa podesiti ga pogotovu ako je neko pre tebe prckao sa diznama.proveri i mere svih dizni da li su u fabrickim vrednostima.Cesto umeju da zamene samo glavnu diznu vecom a onda nastaju problemi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 14, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Tako se ponasa kada je hladan dok se ne zagreje. Meni se ovi simptomi desavaju svako jutro (zahladilo) dok ga u prvoj na parkingu vozam i onda kad se zagreje krene da hvata gas i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rs2t 0 Napisano Octobar 14, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cistio sam ga najpre zbog toga kako bih omogucio da povlaci sve obrtaje, jer i pre je tako zezao, skinuo sve dizne lepo kompresorom sve izduvao i vratio nazad medjutim nije davao rezultate motor se isto ponasao kao i pre i posle ciscenja.Moguce da uvlaci previse vazduha sto si ti napomenuo nije nastelovan karburator verovatno je i do toga inace delorto je u pitanju. Jedno jutro sam ga oterao na pranje sa onom puskom pod pritiskom, lepo sam ga sve oprao sve do detalja, i kad sam ga upalio motor se ponasao mnogo bolje nije trokirao na odredjenim obrtajima vrteo je koliko je mogao, kada se ta voda osusila motor se vratio u prvobitno stanje... zvuci smesno ali nejasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 14, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno imas problem sa preslabom smesom onda (visak vazduha) jer kad udje voda u filter vazduha onda ga zapusi dok se ne osusi tj ulazilo je manje vazduha pa nije bilo viska vazduha. Namesti saraf za smesu na karburatoru. Kad podesis smesu da je kako treba (kad se zagreje mora da vuce u sve obrtaje i mora da spusta obrtaje bez pardona tj da ne pauzira nigde nego kad pustis gas padnu obrtaji na ler i to je to) onda namestis ler gas na koliko treba i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rs2t 0 Napisano Octobar 14, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ivane hvala na savetovanju, da sa tim pauzama pri spustanju obrataja je veoma ucestala, kad ga spustam u nizu i izbacim ga on drzi na 3 000 obrtaja i onda posle 15 sec on spusti. Verovatno je ta smesa vazduha i goriva. hvala jos jendom provericu to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 14, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Sredi ovo sto pre jer pri hladnom vremenu zbog temperature vazduha smesa postaje siromašnija pa je potreban zimski tuning inače će zakucati motor. Ako je već u startu bila siromašnija sada na hladnijim temperaturama je super siromasna sto je jako stetno za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShOnE Type^R 2 Napisano Octobar 14, 2014 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sabac Motocikl: prodat, trazi se drugi :D Prijavi odgovor kao problematičan Problem koji si opisao moze da bude do cdi-a pogotovo na modelu koji ti imas (u 90% slucajeva na novijem modelu rs-a od 2007 pa nadalje) .A resava se tako sto sa zadnje strane cdi-a prekines most na samoj pcb. Evo par slika kako to treba da izgleda... slika otvorenog cdi-a i polozaj pcb-a most koji treba da se odstrani obelezen crvenim slika posle odstranjivanja ovo je da odprilike znas gde treba da uklonis silikon kojim je zaliven cdi Kada sve to zavrsis, zalijes ponovo silikonom i pod uslovom da je karb nastelovan kako treba neces vise imati problema sa knedlom na 7k rpm.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rs2t 0 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem se na ponudjenim opicjama, probacu i jednu i drugu pocevsi od karburatora jer mi je to najlaksa i najednostavnija solucija trenutno. Javljam sta sam uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rs2t 0 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i klipa da vidite sta se tacno desava, naime kad mu dam pun gas on popne do 8000 i nece vise trokira, a kad mu dajem postepeno gas on nabije lepo do 12.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 15, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Kad namestas smesu na karburatoru motor mora biti zagrejan, dakle prvo odvozaj jednu turu pa onda kreni da cackas. Na karbu verovatno imas dva sarafa. Jedan je za ler gas a drugi za smesu (smesa je odnos vazduh-benzin). Ukoliko je saraf za smesu blize ulazu karba (blize filteru vazduha) tada taj saraf regulise koliko vazduha ce uci u smesu a ukoliko je blize izlazu tada regulise koliko ce benzina uci u smesu. Na mom motoru (tzr 50) je blize ulazu dakle kod filtera vazduha i da bih pojacao smesu (smanjio vazduh) moram da ga zavrcem (vrtim u smeru kazaljke na satu tj. desno) i kako saraf ulazi unutra tako smanjuje protok vazduha. Ovo podesavanje utice samo na pilot diznu tj kad motor radi na leru i niskim obrtajima. Ukoliko ti se cini da je jako siromasna smesa i pri visokim obrtajima (gubi snagu pri vecim obrtajima, cim malo smanjis gas krene da krklja) mozes podici iglicu (ima na sebi kruzic koji klestima skines, zapamtis na kojoj visini je bio kruzic i spustis jednu recku nize i tako podignes iglicu). Ovo ce pomoci motoru da u srednjim i visokim obrtajima ima vise benzina tj bogatiju smesu. Kod mene sam uradio i jedno i drugo tj smanjio vazduh sa sarafcicem za smesu i podigao iglicu. Motor se mnogo bolje ponasa, odmah spusta obrtaje kad pustim gas, nema krkljanja itd. Kada dodje toplo vreme verovatno cu morati staviti na letnje podesavanje tj vratiti kako je bilo pre zimskog podesavanja. Primetices da ti se ler gas smanjio kada pojacas smesu i nakon voznje kada isprobas nova podesavanja i zadovoljan si onda podesi ler gas (drugi saraf na karbu, sto nije za smesu) i tada ti je motor spreman za zimu bez bojazni da ce da zariba, pukne karika zbog pregrevanja itd. Rezultat je malo veca potrosnja (pola litre gore dole kod mene) i mnogo bolje povlacenje kako u startu tako i u visokim obrtajima. Takodje, kompresija ce se povecati na svoj optimum jer ce sada kompresiona karika imati dovoljno ulja da se podmazuje i automatski dobijas vise snage iz istog agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 15, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Savetujem ti da pomeris saraf za smesu od pola kruga do maksimum ceo krug i vozis jedno vreme, pratis kako se ponasa i pogledas svecicu. Kada se motor zagreje ako se i dalje dimi iz auspuha (jako) i oseti se benzin znaci da je prebogata smesa. Ovo je samo indikacija a svecica ti je najbolji pokazatelj. Ukoliko ce crna i jako garava znaci da je prebogata smesa. Ukoliko je bledunjava znaci da je preslaba. Ukoliko ima ravnomeran tanak sloj boje kafe ili zuckasto-crvenkaste boje (zbog aditiva u gorivu, lici na zardjano ali nije) znaci da je smesa dobra. Motor koji vozis moras poznavati tj nakon lepe kilometraze koje zajedno predjete vec mozes osetiti sta mu je. Zvuk, vibracije, miris, potrosnja goriva, sve su to pokazatelji koji govore sta se desava "tamo unutra". Sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rs2t 0 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ivane probao sam upravo to i nazalost postoje i lose i dobre vesti, lose su da ne ide vise preko 8 a dobre su jer sam ustanovio sta je u pitanju. sutra cu lepo u ovlasceni servis da mi oni to nasteluju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 15, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko ti je sve fabricko na motoru tj nisi ništa budzio i menjao, pronadji service manual za tvoj motor i pogledaj koliko krugova treba da bude odvrnut koji šraf i to ti je baza pa fino podesavas po potrebi. Ipak, možda najbolje odneti u servis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 16, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako i uradi odvezi motor nekome ko zna sta radi,neznam odakle si da bih ti nekoga preporucio ali se prvo dobro raspitaj ko od majstora u tvom okruzenju radi 2t 125-ice.Kao sto si i sam ustanovio(a ja ti i napisao) nastelovati taj karburator nije ni malo jednostavno pa cak i dosta majstora koji nisu cesto u dodiru sa 2 T masinama a posebno sa tim tipom karba nemogu da se snadju.Nije podesavanje karburatora vrteti jedan sraf levo desno ima tu puno vise od toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...