xepoj73 2 Napisano Octobar 10, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, ja sam Xepoj iz Mladenovca, koji ne znam, ali zelim da mi se objasni da me pojedini priuceni majstori ne vortaju.. tri godine sam vozio Piaggio NRG mc3 2005.g., i sada sam presao na Peugeot Elyseo 2003.g. Pre par dana sam kupio ovaj drugi i vec je u garazi. Nije bilo problema u gradu, ali na obilaznici sam vozio 70km/h punih 5 minuta i tormo se odjednom ugasio kao da nema goriva.. nakon toga nije hteo da upali.. dogurao sam ga kuci, a odmah zatim kod ''majstora''.. svecica baca, gorivo slabo ide iz slavinice, vergla, nece da upali.. izvadjena svecica, uspricano malo mesavine, i opet nece, a NRG je hteo, par sekundi, pa se ugasi.. i sad me boli lobanja.. i metar oko nje.. citam po forumima, CDI, KARBURATOR.. A ''majstor'' svo vreme prica klip i karika, kompresija ne vuce gorivo, a imam osecaj da ne zna???? zna li iko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2419 Napisano Octobar 10, 2014 Andragog, 4990 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno ti je zalepila karika ili karike za klip. Trebalo bi izmeriti kompresiju. Bar da ima 8-9 bara ako ima 2-3 onda otvaranje. Moze se i odlepiti pazljivo karika i malo srediti klip i cilindar sa sitnom smirglom i mozes se voziti ....jos malo Izbegavaj takvu voznju.... ako bas moras onda dvotaktol od 1500din a ne od 600.. :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 11, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan sacekacu u nedelju odgovor majstora, pa cemo videti.. u svakom slucaju hvala)) ulje je neko grcko sa EKO pumpe, kazu da nije lose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 11, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan upravo stigle plastike koje fale i novo sediste iz Kragujevca.. bice ok, samo da vidimo sta je sa agregatom../// Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Octobar 11, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan to za ulje rek'o, kaz'o za*ebi kupi mu neko provereno dobro ulje (motul, repsol, castrol, i pone itd...) i gledaj da kupis bas namenjeno skuterima a ne za 125ccm jer to ulje malo teze sagoreva i to grcko sa eko pumpe jel sintetika ili mineralno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Octobar 11, 2014 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak izmeri kompresiju, ako je ispod 4 bara skini usisnu granu pa proveri flater, vidi kako stoje listici, otvori CVT pa prekontrolisi semering radilice.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 12, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da ce me danas zvati majstor, sve cu Vam slikati, pa da vidimo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 13, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan niti me je zvao, nit poruku poslao.. eto.. pa Vi verujte majstorima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 13, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan zalepila karika za klip.. sad radi u fabrici, pa kad dodje probace da stavi novu kariku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 14, 2014 (promenjeno) U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan jos uvek nije zavrsio, neverovatan covek.. juce smo se culi i kaze da treba da nosim blok da mi obrade stubline, jutros me zove i kaze da je blok Gusani i da ne moze da se obradi, pa ce da stavi samo karike, i kaze da je specifican jer ima dve karike na klipu???????? dilea.. i da mogu da uzmem motor tek sutra po podne.. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zemljo ko sve sheta tobom, jadna si.. Promenio Octobar 14, 2014 član xepoj73 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 14, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan jos uvek nije zavrsio, neverovatan covek.. juce smo se culi i kaze da treba da nosim blok da mi obrade stubline, jutros me zove i kaze da je blok Gusani i da ne moze da se obradi, pa ce da stavi samo karike, i kaze da je specifican jer ima dve karike na klipu???????? dilea.. i da mogu da uzmem motor tek sutra po podne.. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zemljo ko sve sheta tobom, jadna si.. Toliko nelogicnosti u par recenica...gusani cilindar upravo moze da se obradjuje. Sta je specificno u tome da ima dve karike? Specificni su kitovi sa jednom karikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 14, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan tresem se od nervoze..////// Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Octobar 14, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan za 2t skuter 50ccm je normalno da ima 2 karike kompresionu i mazucu brisaca mu ne treba jer trosi mesavinu.... a frizirani skuteri nemaju ni drugu kariku da bi se smanjilo termicko naprezanje klipa karike i cilindra (da bi se manje grejali ti delovi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan oooo ljudi.. otisao sam juce po podne do njega, da vidim, kaze da je zamenio karike, upalio i , kao, sutra da dodjem po motor.. Onda me je pred utakmicu Srbija-Albanija pozvao i rekao da mora nov klip zato sto je ovaj elipsast.. bruka, ne znam sta da mu radim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Octobar 15, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan pitaj ti njega da li postoji mala strelica na celu klipa... ako postoji, onda ta strelica ide na dole prema izduvnom kanalu! ako je okrene klip suprotno, naopako moze da pukne klip ili da naprsne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 16, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan narucio je nov klip i cilindar.. ne znam kako ce se ovo zavrsiti../ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 16, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan Moze li cilindar da bude elipsast? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 17, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan gotovo.. radi dobro, ide dobro.. odjavljujem se.. suma,-80e.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Octobar 19, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan sad mu sipaj dobro ulje i teraj.... ali najpre ga fino razradi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 19, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Covece nakukao se ti a na kraju ceh 80 eura Ne kazem da je malo, verovatno bi manje ispalo da znas sam da uradis, sto ne znas, ali da ti dam primer, korektan kit za am6 masinu od 49cc (aprilia 50, tzr50 itd) dakle termo grupa klip sa dve karike, cilindar gusani nista specijalno kosta oko 150 eura pa navise. Mozes naci vise kubika za manje novce..odmah kupis dva da imas za rezervu. Motori su skupe stvari, spadaju u luksuz po vidjenju ljudi koji ne voze iste. Meni spada u osnovno prevozno sredstvo ali objasni to liku u servisu sto prodaje delove kojih nema iza svake bandere a saraf bude 200 din po komadu. Sipaj dobro ulje, prati masinu, slusaj je, oseti vibracije..motor sve kaze sta ga boli a vec kad stane onda je dusu ispustio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 23, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan dobro je.. razradjen je.. iponovo ulje sipam i u rezervoar.. nisam zadovoljan poslednjim stelovanjem karburatora, mnogo je podigao tu iglu, i mnogo trosi i prpce dok ne dostigne obrtaje.. morace igla da se vrati malo.. a preko zime sredjivanje plastikica..))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 27, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan kako sam da spustim tu iglicu na karburatoru??? imam utisak kao da se davi pri manjem gasu.. cim dam veci gas on ide extra.. ipak, po gradu mi treba da ide lepo i pod manjim gasom.. zna li iko?? ili opet moram kod defektasha??)))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 27, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Za manji gas ti je vise zaduzen ler gas nego iglica. Povecaj malo vazduh na sarafu za smesu na karburatoru. Pazi samo da ne pomesas saraf za ler i saraf za smesu. Ovaj za smesu ti se verovatno nalazi blize filteru vazduha. Okreni ga prema levo (odvrces saraf) pola kruga pa probaj. Ako ne, probaj jos cetvrt kruga. Pazi samo da ne preteras jer je hladno a ako mu das previse vazduha ribace ti masina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xepoj73 2 Napisano Octobar 28, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Shumadija Motocikl: Peugeot Elyseo 50ccm Prijavi odgovor kao problematičan ma vreme mu je za podrum, ne vredi vise, ledeno je.. to cu na prolece.. sad je vreme za plastike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 28, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ledeno nego batica nema opremu ako ces voziti tek u prolece onda ga ostavi i ne cackaj sad oko karburatora nista jer ces svakako kad otopli morati podesavati ponovo. Zimi ide bogatija smesa, leti slabija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...