Alp 2246 Napisano Avgust 18, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno.. Videću proceduru sa Arakisom oko re-instalacije, već je pomagao ranije. Ja baš i nisam nešto vičan digitalnim tehnologijama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Avgust 22, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Rajac - Ravna Gora - Koštunići - Suvobor - Rajac / oko 50 km. Nekoliko sati vožnje sa lepim motivima i na momente zahtevnim deonicama. Od Rajca grebenom kao za Divčibare, na Ravnog Gori skrenete za jug za Koštuniće, siđete u dolinu sa leve strane i popnete se nazad istom dolinom prema Ravnoj Gori. Uz put svratite na Suvobor. Kombinacija već viđenog i par pikantnih detalja. Kad izađete na greben prema divčibarama, vrlo brzo ponovo na jugo-istok.. Ravna Gora.. Greben prema Koštunićima.. A onda levo u rupu i nazad na sever.. Na par mesta ima blatnjavih detalja ali ništa strašno. Pri izlasku na greben (i asfalt prema Ravnoj Gori), je put razlokan od kiša, pa na toj relaciji od cca 200-300 m, malo usporiš.. Svatiš na Suvobor. Vreme lepo, nije više ni tako vruće, izkuliraš malo.. I opet Rajac.. I odeš kući miran. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Avgust 29, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Zlatibor - greben Čigote do uzletišta ( i nazad ), oko 50 km Od poznatog Zlatiborskog vidikovca se pruža nekoliko lepih zatalasanih grebena koje je prosto greota ne obići. Ja sam se odlučio za šetnju enduro motorom (šta ću kad sam lenj..) Staza je uglavnom ok za enduro motor, na par mesta možda malo strmija Ribničko jezero svetluca u daljini. Od vamo.. ka tamo.. I na kraju dođeš do "uzletišta". Momci baš uživaju.. Vratiš se sa druge strane do sedla i levo u dolinu, uglavnom šumskim putevima delimično razlokanim od kiša. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 30, 2016 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi..jes da nije u opisu teme.. ALI RUMUNIJA JE FANTASTIČNA Čim se uđe iz Bele Crkve počinje enduro..putevi su ima katastrofa..ali zato priroda fantastična..od kanjona Nere pa gdegod da krenete..sve je dobar makadam..i ko zna koliko kaljavih puteva sa strane..ako gledate na karti gde je to..videćete koliko tu zelenila ima.. Definitivno se mora opet tamo u istraživanje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Avgust 30, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Otvori temu i puni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 5, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Zlatibor, Semegnjevo, Tara, Kršanje (malo do jezera Zaovine), Mokra gora, Zlatibor - oko 100 km. Kad kažem Zlatibor, odmah pomislilm na kič, gužvu, dranje turista, besne automobile i momci sa kajlama, lokalne i Bg sponzoruše, miris pljeskavica, đubre iza kuća, narodnjaci po kafanama i prodavci smeštaja koji te saleću na svakoj raskrsnici (kojih srećom ima samo par komada). E, pa ne mora da znači.. Malo okolo samog sela (jer to selendra i jeste), ima mirnih i prijatnih mesta do kojih komercijalno ludilo još nije stiglo, cvrkut ptica i blejanje ovaca te bude ujutro, preko dana sediš na verandi gde pogled puca kilometrima a uveče piješ pivo, igraš bilijar i slušaš "svoju" muziku. Takvo mesto je "Ljubin Dom" Rustična i prijatna atnosfera, ljubazni domaćin, dobra rakija, jeftin i čist smeštaj, lep vidik.. https://sr-rs.facebook.com/Planinski-dom-Ljubin-Dom-Zlatibor-157480754313755/ Montažni most na rečici Obudovice (pre uliva u Rzav), I stari most, nije baš za upotrebu.. Nekoliko kafana na lokaciji "Zlatiborska Jezera". Mesta su ok, kafane rade, turista nema bog-zna-šta, ali mi nije jasno gde su tu jezera? Kupališta su u stvari par veštački stvorenih jezerceca, sa dubinom otprilike do kolena.. Iza toga konačno makadam i lepota.. Sa brda se spustio pored same granice sa R.S., i dalje prema kanjonu Rzava.. Kroz kanjon Rzava se ne može proći motorom (u stvari možda neki junaci i mogu, a ja nisam taj..), pa se vratih malo nazad i šumskim putevima uz brdo. Na momente su dosta strmi, pa je zalet poželjan. Zaovinsko jezero na vidiku, vreme je za povratak. Na par mesta malo problema u vidu pešadijskih prepreka.. koje sam rešio jednostavnim ravnanjem podloge kako bi točak prošao bez previše truckanja.. I pali dalje.. Malo pre Mokre Gore izađeš na asfalt, ali srećom ne traje dugo. I nazad lepim šoder putem prema Zlatiboru. Do već spomenutog Ljubinog doma, gde me je sačekao ručak od ljubazne domaćice. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 5, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Divota Kako pripremaš trase, kako si siguran da je prohodno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 5, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Što bolja priprema, to manje problema na terenu. Tako je svuda pa i u ovom hobiju. Buljim u male plave linije i vremenom shvatiš gde je tvoja granica. Isto tako "operativna fleksibilnost" se podrazumeva, pa je dobro imati i varijantu "B" za neke deonice. Takođe, neka osnovna oprema (testerica i sl..), i tvrdoglavost se uglavnom ispati. Osim kad ne, tad obično najebem 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Septembar 10, 2016 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 13, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Lisine, Vitanovača, Ras Vakaluci, Bape, Uviralo/Prskalo, Vakaluci, Velika Brezovica, Mikulj, Krnja Jela, Votanovača, Lisine. oko 115 km. Još jedna varijanta Kučajskih klasika, opuštena za skoro sve vrste enduro motora, da se nebih ponavljao, samo par slika.. Uviralo, trenutno bez vode tj, voda uvire malo ranije pa je ovaj jamski kompleks neatraktivan.. Tu je obično nadolazeća voda prilično silovita u proleće. Prskalo.. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17013 Napisano Septembar 13, 2016 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi..jes da nije u opisu teme.. ALI RUMUNIJA JE FANTASTIČNA Čim se uđe iz Bele Crkve počinje enduro..putevi su ima katastrofa..ali zato priroda fantastična..od kanjona Nere pa gdegod da krenete..sve je dobar makadam..i ko zna koliko kaljavih puteva sa strane..ako gledate na karti gde je to..videćete koliko tu zelenila ima.. Definitivno se mora opet tamo u istraživanje.. Bili prošlog vikenda. Komarnik, Semenik i kanjon Nere. Looodlilo od puteva, od makadamskih auto-puteva do kozjih staza u kanjonu Nera i na Smeniku. Zabava počinje 500m iza granice, od Najdaša, pa uz Neru On-topic: Alp, tema ti je prosto fenomenalna. Svaka čast , metodično, pregledno, pravi biser foruma! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 13, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, Taj deo Rumunije (i još po neki grebenom Karpata na severo-istok..), merkam dosta dugo ali nikako ne privolim svoje sapatnike za tu turu. Ako bi neko organizovao nešto slično (samo da nema puno asfalta), rado bi se priključio. Ovako, moram da budem strpljiv.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 21, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Juhor (brdo iznad Jagodine), oko 70 km. Juhor (774 mnv, planinski greben koji se prostire okvirno sever-jug, malo južno od Jagodine), mi je početni deo Šumadijskog trip-tiha (pored Gledičkih planina i Crnog Vrha), i moram da počnem sa njim. Odmah da kažem da nisam posebno oduševljen ovim brdom, najviše iz razloga što sam se stalno borio za vidike i vozio kroz gustu listopadnu šumu, pa je nekako teško i shvatiti ceo ambijent. Ali pošto sam centralnu Srbiju u ovom postu nekako zapostavio, čitalac bi pomislio da u Šumadiji i nema dobrih lokacija za enduro zaljubljenike, što nije istina. Moj doživljaj je verovatno dopunjen jako raskvašenim terenom (posledica obilne kiše od predhodne noći), ali pošto se nisam previše obazirao na to, dobio sam šta sam i zaslužio. Malo po izlasku iz Jagodine sam zažalio što nemam lakši motor.. I taj put se (srećom), posle nekog vremena unormali.. Ali ne za dugo.. Pa mi se učinila privlačnija varijanta da brdo napadnem sa druge (zapadne), strane. Kao mislim, možda tamo nema toliko blata... (ma važi..) Mitasi protestvuju.. Pogled prema Jagodini.. Sa druge strane sam napao šumskim putem iz mesta Dragoševac, i to mi je u početku izgledalo prilično korektno.. Jedan od redkih vidikovaca pri vrhu grebena.. Velika Morava na vidiku.. I onda napred (ili u ovom slučaju nazad), prema severu.. Na nekim mestima ima i malih pešadijsko-diverzantskih prepreka.. I grebenom nizbrdo prema Jagodini, što logično opet me dovodi do kaljuga koje sam izbegao sa te strane.. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ Evo kako to izgleda u živom snimku. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 21, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kako god okreneš, dupe pozadi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Septembar 22, 2016 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 28, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Kučaj, krug oko (i na), Beljanice, 75 km. Odlična tura, mogu i veći motori. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Octobar 3, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Sopotnica i okolina, oko 110 km. http://www.klubputnika.org/servis/odredista/jugozapadna/3515-sopotnica Jugozapadna Srbija i deo koji se naslanja na Crnu Goru je jedan od očuvanijih bisera koje nam je majka priroda ostavila u amanet na postepeno uništavanje i degradaciju. Brdsko-planinsko područje bogato rekama i rečicama, kanjonima, kraškim poljima, jamama, pećinama, gustim šumama i prelepim visoravnima. Biljni i životinjski svet je možeš zamisliti kakav.. Obilje srednjovekovnih manastira daje tom kraju posebnu mistiku. Ja sam proveo par dana u kraju i evo delova koji će vas verovatno interesovati: Planinarski dom u Sopotnici je na cca 1.000 m visine, nisam se na vreme najavio, dom je pun. Srećom nosim šator i to se pokazalo kao dobar potez. Noć je vedra i neobično topla. Tabla ispred doma me upoznaje sa domaćim živuljkama.. Na 50 od doma je i simpatična lokalna crkvica.. Slapovi Sopotnice su jako blizu.. U okolnim šumama ih ima još sličnih, ako ste voljni da pešačite. Dalji teren je kao stvoren za hajduke. Motor uživa na ovoj podlozi.. Pri vrhu spazih srnu koja je greškom ušla u ograđeni posed i traži izlaz.. Nisam prilazio kako je ne bih previše uplašio dok se nije snašla.. Kod vrha Jadovnik.. Pogled ka Sjenici prema istoku.. Tu sam izašao na kraću asvaltnu deonicu, ali sam brže-bolje ponovo skrenuo na šoder kod mesta Aljinovići.. I spustio u manastir Mileševo. Nisam ljubitelj velikih komercijalnih manastira, a i malo sam kaljav.. Tako da nisam ulazio. U produžetku je kanjon Mileševke, tu sam par puta dolazio zimi jer se na par mesta formiraju zaleđeni vodopadi.. Neko vreme se vozi trasom velikog soc-realističkog projekta stare Jugoslavije koji nije zaživeo (ali je dosta toga napravljeno), gde su za potrebe filma "Lepa sela lepo gore", snimane neke karakteristične scene.. Savina isposnica.. http://jadovnikmarathon.com/atrakcije.html - "Idem kući kume.. dosta je bilo.." Ispod manastira se može puteljkom na drugu stranu.. do tvrđave Hisaržik.. https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%86 I dalje nazad prema Sopotnici.. Taman kad sam pomislio da stižem, kad me onako već umornog sačeka jedna zahtevnija deonica.. Pa čovek od silnog napora ogladni.. Ručak na lepom mestu. Šućur isped doma. Nastaviće se.. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Octobar 9, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Bučije. Okolina Prijepolja, tromeđa Srbije, Crne Gore i Republike Srpske / oko 75 km Ovaj trek počinje sa prevoja Jabuka, poznavaocima istorije poznat kao rodno mesto Boška Buhe, a ostalima kao tački na putu Prijepolje - Pljevlja. Vrlo interesantan teren sa stanovišta enduro aktivnosti ali i alpinisti, speleolozi, mnbajkeri sigurno ne bi zažalili. Trećina ove ture je na žalost po asfaltu, ali je isti loš, iskrpljen i u rupama, pa vam i za njega treba enduro motor. Ali da krenemo redom. Jutro u Sopotnici je sunčano, magla je još uvek u dolini. Pravo vreme za slikanje. Do prevoja Jabuka ima oko 20 km. Na prevoju Jabuka ima par kafana, lepo mesto za jutarnju kaficu ili doručak. Odatle vodi uzak i pristojan asfaltni put. Negde kod sela Gornje Babine pređete na makadam. Ušuškani zaseok, kao iz filma.. I mestimično strmim putem se spustite u kanjon Bučije.. Meštani rečicu zovu Sutjeska, pa je i ovo u stvari kanjon Sutjeske, ali nemojte se zbuniti, to nije isti kanjon Sutjeske kroz koji prolazite kada vozite preko Tjentišta.. Alpi? Ne, Srbija. Tim putem se spustite u selo Sastavci. To je u stvari selo u Bosni (polu-ostrvo BiH teritorije u Srbiji), pa pošto nemam zeleni karton, nisam nastavljao dalje, već sam odmah skrenuo desno uz brdo nazad prema Prijepolju.. Zemlja endura.. I opet na jug prema Jabuci. Teren svakako preporučujem. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Octobar 10, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Molimo za track, ako moze gpx format. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Octobar 10, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, dodat ispod slike treka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Octobar 14, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Valjevski kraj Bukovi - Crna Reka - Damiraj - Brezdje Bukovi-C.Reka-Maljen-Brezdje.kml 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Octobar 14, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Valjevski kraj - Debelo Brdo Pasna ravan - Drina - Pasna ravan, krug. pasna ravan__20141106_1103.gpx 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Octobar 14, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, dodat ispod slike treka.Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Octobar 17, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Đerdapska tura. Dugo sam planirao ovu vožnju. Ostali su mi neki dugovi od pre par godina (vidi: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104261-srbija-bez-asfalta/#entry1667602 ), i to je ostalo da me žulja kao konja mrva starog hleba pod sedlom. Drugi razlog je što se taj prostor jednostavno ne može shvatiti (kao i većina drugih), samo gledajući kartu i buljeći u male plave i crvene linije koje crtaš na G.E. Duboke, mračne, mestimično teško prohodne i vlažne šume našeg najvećeg nacionalnog parka su mi izgledale kao avantura koju nikako ne treba preskočiti. Samo je pitanje da li sam za njih dorastao? Tako sam satirao sve raspoložive tekstove sa ovom tematikom. A njih nema puno. Što više čitam, sve sam gluplji, i osim spoznaje da tamo nije pametno ići sam (kao i uvek uostalom), ostalo je kombinacija u skali od „super-odlično“ do „sačuvaj bože“. Nadao sam se prvom a spremao za drugo. Pravilnim izborom vremena i prilagođavanjem situaciji na terenu smo uzeli ono lepo i prohodno. Tura vijuga između Đerdapa i platoa na jugu, provlačeći se spletom šumskih puteva i makadama uglavnom u pristojnom stanju, stalno se vraćajući u okrilje velike reke. Ja sam predhodnih godina prošao neke delove ove ture a u prošlom životu sam bio na nekoliko karakterističnih tačaka koje su me interesovale (uglavnom gde god je bilo nekih stena), tako da sam u glavi već imao kostur. Trebalo je samo tačke spojiti u logičnu liniju. Tim se nekako lako formirao: Icatenej, Lord_Obvilion i ja. Par pripremnih sastanaka je pomoglo da se kolko-tolko upoznamo i predstavim turu. Nismo vozili ranije zajedno ali pošto su oni relativno uigran par, nadao sam da ćemo se prilagoditi jedni drugome. U zadnjem momentu su Icatenej-a zavrnuli na poslu, tako da smo na turu otišli nas dvojica sa lakim motorima. Ukupno oko 360 km, od toga 50-60 km po asfaltu. Dan 1: Brnjica (kamp Toma), - Dubočka pećina – Lepenski Vir – Boljetin – Rajkova Pećina (ali skoro..), oko 100 km Desetak km od Golupca, sa leve strane puta je malo peščano polu-ostrvo. Sa asfalta Đerdapske magistrale vas opominje znak "Kamp Toma" i upućuje na mali, neugledan makadam prema reci. Kamp je u toku leta prilično posećen ali sezona je završena i kamp je prazan. Gazdarica (broj dobijete u kafani "Toma" par km ranije ili na web strani), kaže da su imali gužvu prošlog vikenda, da od kućica još ništa nije sređeno, eventualno možemo spavati u šatorima. Inače kamp je za ovu godinu zatvoren. Nema veze, uzećemo šta možemo. Umesto razvlačenja šatora, ušli smo u prvi bungalov koji je bio u relativno pristojnom stanju, uvukli se u vreće i zakuntali. U toku noći me je par puta budilo grebanje pacova po tavanu i grebanje našeg psa čuvara po vratima i tremu. Naš noćni čuvar. Kombi kojim smo dovezli motore smo ostavili na parkingu pored kafane "Toma", par km ranije na magistrali. Kelnerica kaže da je bezbedno. Ok. Ujutro se prepakovali, platili noćenje po 300 din (za šator, pošto su bungalovi bili nesređeni), i pali.... Sve do prilaza Dubočkoj pećini nismo imali skoro nikakvih problema, onda smo morali malo da se skoncentrišemo po uskoj i strmoj stazi koja vodi prema pećini.. http://www.tokucevo.org/dubocka-pecina/ Na desnom zidu pećine (gledano prema izlazu), je i serija sportsko-penjačkih smerova prilične težine, zgodno za zimski period jer je unutra temperatura konstantno oko 08 st.c. Malo lokalnih vlaških vradžbina na pristupu pećini.. U nastavku su putevi u rasponu od odličnih.. do malo lošijih, ali bez nekih problema.. Ponovo se vraćamo reci: Lepenski Vir Kanjon Boljetinske reke, desna pritoka Dunava.. Na uređenom parkingu je gužva. Nekoliko automobila i autobus pun Slovenačkih turista. Nismo išli do samog arheološkog nalazišta (tj postavke), nekako nas gužva nije dojmila.. Ali smo na čistom i pokošenom travnjaku seli na klupicu da ručamo. Keruša žicari. Mirno čeka, čita psiho profil potencijalnih donatora za jučerašnju gibanicu. Zna da neće ostati gladna. U nastavku vozite preko sela Boljetin u šumu.. Ćumurane. Karakteristične su uglavnom za istočnu Srbiju. Jedan deo šumskog puta koji sam planirao je u korovu i neprohodan zbog klizišta, pa smo skrenuli na kraću asfaltnu deonicu i ponovo se uključili na planiranu liniju.. Na 1 km od današnjeg cilja (Rajkova pećina kod Majdanpeka), smo napravili grešku i zagrizli putem za koji se videlo da nas neće lako pustiti. Taktički uzmak ili neslavan poraz? Ma de bre?!, malo kaškanja po blatu i evo nas opet na dobrom putu.. Kamp smo postavili na lepom i skrovitom mestu blizu glavne džade. Noć je mirna i topla. Laku noć.. Baza sređenih trekova na: https://www.enduro-balkan.com/ 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 19, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Znam sa kim se vozim dogodine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...