DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ne bih dosao opet ovde s problem da nije stvarno veliki i da ne znam sta vise da radim Prolbem je sledeci: Motor u leru radi odlicno, u prvoj brzini ubrzava bez trokiranja ali cim dodje do nekih srednji obrtaja (ne znam tacno) i sve sto je manji gas motor trokira i imam osecaj kao da ce da stane il kao da ga koci nesto. (sto mi i ilici da je do struje nesto) proverio sam sva 4 kabla svi daju otpor od 5 do 5.4. sto mi izgleda da je normalno, a i pre toga sam otarao kapice i cistio ih. Karburatori sam cistio vise puta i mislim da su okay. probao sma bez filtera sa filterom, bez pumpe sa pumpopm sve je isto. ne znam vise sta da radim.. ? Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla. HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Мени то личи да он остане без горива. На леру ради добро али кад му даш гас он потроши из лонца карбуратора гориво а ново нема времена да стигне па зато трокира (неће без бензина)... Низак ти је ниво горива, тј. карбуратори су зрели за један добар сервис (шта подразумеваш под "добро чишћење карбуратора"?). Из твог поста закључујем да се врло брзо испољи проблем - већ у првој брзини. Симулирај гасом у месту вожњу (давај му гас онако као кад возиш у првој) чисто да се увериш . Ако ти се поново деси исто онда оно што сам ти написао. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cudno je to sto u mestu prilikom velikog ili malog gasa ne primecuje se nikakvo trokiranje. Pokusacu danas u prvoj brzini pod malim gasom pa cemo videti da li ce trokira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ако ти у првој брзини то почне да се дешава после, лупам, 500-700 метара онда у месту треба да га задржиш мало дуже на гасу. Не знам, није ми баш најјасније како и шта радиш зато што и не објашњаваш баш опширно. Није исто истурирати га у месту, тј. мало заврнути гас до већих обратаја па га пустити. Треба му дати време да потроши гориво из лонаца карбуратора па видети како ће се понашати. Ако почне да трокира онда гориво дотиче недовољно брзо (сервис) или имаш низак ниво горива (подешавање). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan da da razumem. evo upravo sam ga probao i trokira on i maloj brzini i pod manjim gasom samo sto se manje to primecuje ali osecam da ga zakoci, kao kad bih kocio malo po malo.. Cudno mi je to sto motor radio sasvim normalno dok nisam skinuo jedan kabal da promenim i onda je sve pocelo odatle, pa sam skidao karburatore itd itd tako da ne znam ni ja vise sta bi moglo da bude. Najgore je to sto u mom mestu nema ni jedan dobar majstor da mi servisira karburatore zato sve i sam moram.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Najgore je to sto u mom mestu nema ni jedan dobar majstor da mi servisira karburatore zato sve i sam moram.. Види колега, не бих да ти солим памет, профил као твој у најмању руку сматрам неозбиљним... У ком то твом месту? Кад погледам профил онда стекнем неки утисак о особи са којом причам. Шта да закључим на основу твог профила?! Кад човек не напише одакле је, кад је рођен, дал' је мушко или женско и кад нема никаквих интересовања и занимања, ко је он?! А од података у профилу често зависи и савет, што доста често можеш прочитати на Форуму. Схвати ово као добронамеран савет. Ниси ти једини са оваквим профилом има вас много, превише... Али, ако имаш нешто да кријеш о себи шта ћеш онда овде? А сад о мотору. Ниси написао да си мењао кабал свећице. Зашто си га мењао? Пробио? Ниси имао варницу? Да ли си пробао да вратиш тај кабал па да видиш како се мотор понаша? Да ли си ставио друге свећице да видиш како се понаша мотор? Позајми их од неког ако си у могућности за пробу. Да ли си проверио да ли имаш нормалну (јаку) варницу на сва 4 цилиндра? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Razumem sve ja to, aktivan clan nisam, administrator nije stavio da se moraju ta polja ispuniti tako sto se opterecivati ? Ako neko vidi odakle sam mozda ima veca interesovanja da mi pomogne.. ? ako hoce da mi pomogne, pomocice bez obzira odakle sam. Sto se tice motora. Otvarao sam opet karburatore i procistio i proverio sve. Sve izgleda da je na mestu i da funkcionise kako treba, ne vidim razlog zasto bi nesto zezalo, moracu izgleda kod majstora nekog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Razumem sve ja to, aktivan clan nisam, administrator nije stavio da se moraju ta polja ispuniti tako sto se opterecivati ? Ako neko vidi odakle sam mozda ima veca interesovanja da mi pomogne.. ? ako hoce da mi pomogne, pomocice bez obzira odakle sam. Sto se tice motora. Otvarao sam opet karburatore i procistio i proverio sve. Sve izgleda da je na mestu i da funkcionise kako treba, ne vidim razlog zasto bi nesto zezalo, moracu izgleda kod majstora nekog Та поља се не морају попунити и ту си у праву, али попуњавање тих поља умногоме доприноси озбиљности наступа самог члана. Дешавало ми се да се упустим у озбиљну расправу са "колегом" на Форуму (нисам погледао профил и то је моја грешка) о неким врло озбиљним стварима у вези мотора а на крају се испоставило да он има 17 година и да не разликује виласти од окастог кључа а све што је користио у расправи је негде прочитао на интернету и никад уживо није видео брегасту осовину...?! Зато служи профил, да се види са ким се има посла. Празан профил такође нешто казује ако онај ко га погледа зна шта да гледа. Не мораш ме схватити озбиљно јер то је само моје скромно мишљење. Што се помоћи тиче, можда некоме значи да види одакле си из разлога које си навео (подебљано) мада ја ти помажем из оног другог разлога (подвучено). Прави разлог што желим знати одакле си је тај што ти можда могу препоручити неког мајстора из твоје околине за кога ти ниси ни чуо али ја јесам (или неко од 29000 чланова). Како си подесио - проверио ниво бензина у лонцима, с'обзиром да су ти карбуратори постављени (чини ми се) под углом? Да ли си враћао стари (скинути) кабал? Да ли си мењао свећице? Да ли си контролисао варницу и како? Промени свећице иако имаш варницу зато што може да се деси да кад је извадиш на мотор ради али кад је у цилиндру под притиском неће да ради. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nivo plovka nisam ni dirao od pocetka tako da mislim da nema potrebe da remetim to. Sto se tice kablova, kupio sam nove kablove a kapice sam ocistio tj osmirglo od korozije. nakon toga proverio sam sa ispravljacem kakvu struju daje i na sva 4 kabla daje od 5 do 5.4 sto znaci da su kablovi dobri. svecice sam menjao sve 4 vratio sam na prosle pre nego sto sam radio mali servis. Bobinu sam promenio cisto da proverim da li je ispravna jer imam 3. i nista. da diram smesu ne znam da li je pametno s obzirom da nisam ni na pocetku dirao. Ne znam stvarno sta bi moglo da bude. Usput iz jagodine sam i imam 21god i razumem se u mehaniku radi moje potrebe, jer ne verujem majstoriama i od uvek sam radio sve sam. Ali ovo je prva veca masina 4 karb. tako da sam jos neiskusan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Пошто си добар део око струје одрадио остаје још само гориво. Онако како ти описујеш проблем ја то видим на следећи начин: Кад му даш гас и возиш он троши бензин из лонаца, као што је и нормално, јел'те. Проблем се, по мени, манифестује тако што додатна количина бензина (који треба стално да је до одређеног нивоа) не дотиче довољно брзо. Кад му зафали горива тада он почне да штуца, сеца и трза (трокира) како ми волимо да кажемо. Проблем може проузроковати недовољан довод горива тзв. Float Valve - вентил за регулацију дотока горива или пренизак ниво који диктирају пловци. То значи да пловци прерано затворе довод горива а мотор тада услед недостатка горива почне да штуца, сеца и трза (трокира). Да сам на твом месту, прво бих елиминисао ова два могућа узрока пре него што се крене даље. Елиминација тих потенцијалнох узрока је услов да се крене на другу страну. Е сад да се вратимо на карбураторе. Како си их чистио - проверио? Да ли си их комплетне раставио и прво ручно очистио а после потопио у ултразвучну каду? Имаш ли уређај за синхронизацију карбуратора? Да ли су твоји карбуратори VG-L4/32mm и имају идентификациони број: VG22A? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Karburatore sam kompletno rastavljao i prao nitrom. izduvao dizne i rupice i to bi bilo to. nisam dirao nivo goriva u loncu kao ni smesu... Proao sam bez filtera ali nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Према мом личном искуству, карбуратори не могу бити добро очишћени без ултразвучне кадице. Ја сам их раставио и опрао карбклинером и лепо прочачкао све отворе. Затим сам у кадици ставио воду и дерџент за судове пар капи (савет са нета). Одрадио сам сваки на 8 минута и био задовољан резултатом. А онда ми је колега @štampar ничим изазван послао раствор. Кад сам их поново расклопио и одрадио у кади са раствором за карбураторе течност је била црна као црна фарба. Толико о томе колико је кадица са правим раствором важна за тај посао. Кад се то ради под обавезно се морају променити све гумице јер ретко која се скине неоштећена. Онда се наштелује ниво пловака јер је он под обавезно промењен (ако си све лепо раставио) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ево ти да погледаш у мојој теми како сам се ја изборио са карбураторима. : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super je sve to, ali ja nemam odgovarajucu opremu niti tu tecnost da bih tako isprao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Super je sve to, ali ja nemam odgovarajucu opremu niti tu tecnost da bih tako isprao.. Онда имаш проблем... Нисам је ни ја имао али: "Без алата нема ни заната!". Знам да је свима проблем новац али кадица као моја је 5 - 10€ на еБај-у а раствор је око 20€. То мораш имати ако мислиш да одрадиш посао како треба. Има још један начин: Колега @bokilic је добар мајстор али је још 4 дана на одмору. Код њега можеш послати карбураторе брзом поштом. Он их среди и врати их назад. Ти намонтираш и возиш. Не би био ни први ни последњи који би тако користио његове услуге. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Постоји још једна могућност, а то је да ја нисам у праву. Тема има доста прегледа али још нико осим мене не проговара. Можда не желе да ти помогну (како ти рече) или пуштају да виде шта ћу ти ја рећи (и то је једна од могућности). Ипак је ово Форум отвореног типа а стрпљење је овде врло важно. Ајд' да видимо шта ће други да кажу... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro to je jedna od solucija. Narucio sam pre par dana nove ngk kapice i kablove pa cu pricekati da mi to prisitgne da namontiram da vidim da li ima neke promene, ako ne, onda moracu da posaljem nekome po preporuci jer druge ne znam. Hvala na pomoci naravno. Ako neko moze da pomogne jos ili da predlog samo neka izvoli, jer bukvalno 10 dana pokusavam da resim problem ali bez napredtka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 17, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan I meni deluje kao problem sa gorivom, ali ja bih pre karburatora ipak proverio dve stvari : Možda ti se zapušila oduška na čepu od rezervoara, pa se u rezervoaru stvori vakum i gorivo sve slabije i slabije curi, a možda je problem i u samoj slavini za gorivo ( raspadnu se gumice u njoj, popreče i slično. Probaj da se provozaš sa otvorenim rezervoarom ( samo malo podigneš poklopac ) pa da vidiš hoćeli šta biti bolje. Ako imaš običnu slavinu - skineš crevo za gorivo sa karburatora, gurneš ga u staklenu flašu, otvoriš slavinu, pa gledaš kako curi. Ako curi normalno - ok. Ako usporava - znači da se stvara vakum ( ovo probaš sa zatvorenim poklopcem ). Ako imaš vakum slavinu - crevo od goriva staviš u flašu, a drugo crevo od vakuma u usta pa povučeš na njega i gledaš hoće li gorivo krenuti - možda ti je propala membrana u slavini. Takođe je moguće da ti se nakupilo kojekakvog đubreta u rezervoaru i začepilo sito na slavini . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 17, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Тако је друже Лале! Ја никако да запамтим за тај вакуум... Хвала ти на допуни и савету! Ово може човеку много да помогне и ништа не кошта да се једноставно провери. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan provericu to sto se tice vakuma. rezervoar sam skoro cistio tako da ne verujem da se nakupila prljavstina. videcu sta i kako pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 17, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Тако је друже Лале! Ја никако да запамтим за тај вакуум... Хвала ти на допуни и савету! Ово може човеку много да помогне и ништа не кошта да се једноставно провери. Pa, uvek treba poći od najjednostavnijih stvari koje se lako provere , a ništa ne koštaju, a ako to ne uspe onda ići na složenije ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Avgust 18, 2014 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno su karburatori nesto..danas sam ih opet skinuo i skinuo sam vakum membrane promenio malo redosled i malo rastego feder i sta se desava, probam ja motor radi odlicno i taman kazem fala bogu konacno sam resio kad ono sad u velikim obrtajima trokira i trese ko lud.. daje li vam neki nagovestaj ovo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 18, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Druze, ne mozes dirati karburatore bas tako jednostavo... Posle svakog rasturanja Mora se uraditi fino podesavanje i sinhronizacija. Da li si pogledao kako sam radio karbove? Mnogo mozes odatle nauciti.... Da li si pogledao zadnju stranu moje teme kao sto sam ti savetovao? Imas li odgovarajucu dokumentaciju? Sve sto radis radi se po knjizi a ne napamet!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 18, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Nisi mi odgovorio na pitanje koji su tvoji karburatori? To si mogao da vidis sad si ih sad skidao... Ja pokusavam da ti pomognem ali ti ne saradjujes?! Nisu ti to karburatori od Jave ili MZ-a. Ovo je malo kompleksnije... Ako neces da slusas kazi, da ne gubim svoje vreme. Imam ja dovoljno svojih krseva da popravljam ne trebaju mi jos I tvoj motor... Ja u klin, ti u plocu... K'o gluv I mutav... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Avgust 18, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa neide to tako.prvo treba da znas dali je do karbova uopsteno kvar.ili do neceg drugog.njeni karbovi nisu bas komplikovani ali ja verujem da nisi 25%onoga sto je trebalo da se odradi odradio.cekaj polako. mozda je i struja.daj malo opsirnije o tim simtomima.kako si nastelovao pilot dizne.dal si bas sve kanale odradio lepo.procistio itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...