FckThWrld 47 Napisano Avgust 12, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naslov putopisa bi mogao slobodno da glasi: “Alpi 2014 – prodajemo kisna odijela” Odluka pla prije par mjeseci…poslozile se sve kockice i , s’obzirom da je datum bio vrlo flexibilan – kad je najbolje da se krene ako ne u srijedu Tako i bi … a kako ne bi sve bilo previse ustogljeno i po planu , dogovor da se krene u 08:00 je takodje bio fleksibilan pa se poslije ispijanja kafe sa kolegom Slavkom koji se nesebicno ponudio da nam pozajmi Scala Rider komunikacije, krenulo u 10:00. Prilikom montiranja Scale na Rankovu kacigu, cekajuci da Slavko postavi i na moju …on …onako bratski….covjecanski ….ljudski …predlozi: “A zasto ti ne uzmes moju kacigu sa vec montiranom Scalom, da sad ne gubimo vrijeme oko toga”? Nisam znao sta me je snaslo ….SHUBERT….od tada za mene nema bolje na svijet! Do sada nisam imao prilike da koristim ovo cudo tehnike, ali tokom ovog putesetvija sam vidio koliko je korisna stvarcica. Topla preporuka!!! I tako krenusmo… Ovo je mapa naseg cjelokupnog puta: Odmah da napisem da nece biti nesto premnogo fotki…to sto je snimnjeno- bilo je telefonom, GoPro nije bio postavljen kako treba , tako da je ~700 fotki unisteno Nego…nema veze…vi ste vec siti fotki sa Alpa…. Prilicno dosadan put do Trebinja...stajanje ispod platana da se doruckuje i popije voda...oblacno i malo tmurno, ali sparno. Kise nema . Na samom izlazu iz Trebinja , “terorista” sa Golfom 2, da bi ugrabio da presjece magistralu prije nas , ne gledajuci desno, zakucava se u nekog nesrecnika …ni krivog ni duznog. Ta nas je slika pratila dugo I dugo….koliko samo ljudi znaju da budu glupi…nevjerovatno ! Dolazimo do Splita relativno brzo, kise nema, uz kratak predah za sipanje goriva , pronalazimo luku i nas trajekt. Karte smo rezervisali 2 dana ranije…dvokrevetna kabina + motori 160 eura….vrijedi svaku paru. Ferry : http://www.blueline-ferries.com/plovidbeni_red Kad su motori ostavljeni da odmaraju, red je da i mi malo prosetamo,da vidimo kakvog svijeta ima na brodu Poslije nekoliko Ozujskih...lagano u san...ljuljanje broda ili od piva ...ne znam Budimo se u Ankoni ...uz mio glasic Malezijske posade: WAKE UP CALL....WAKE UP CALL Ne,ne…nismo je psovali Pakuj stvari… otvara se brod…pali motore…Italija…nekako tek sad put pocinje Monotono na auto putu, ali u zelji da predjemo sto vise kilometara – vise je nego dobro. Pauza za dorucak I kafu ,i pravac Verona !!! Julija visi na onom balkonu, ne moze vise da ceka Kise nema pa nema Rucak – naravno LAZANJE Ostasmo mi malo duze nego sto smo smo mislili…dje se god okrenemo po neka Julija mase sa balkona Pravac Merano…da trazimo smjestaj. Tokom putovanja nismo rezervisali smjestaj unaprijed, jer nismo znali gdje cemo tacno zanociti, tako da nam je svako vece bio izazov naci hotel Prosjek svakog nocenja je bio ~40 eura sa doruckom. I to je neka draz http://www.schenna.com/ Mjesto fenomenalno…uostalom kao I svako u ovom dijelu Italije/Austrije…kao iz bajke. Raspakujemo se …I parkiramo masine...ne brinemo, u finom su drustvu Psihicki se spremamo za sjutra….Stelvio… 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolas02 37 Napisano Avgust 13, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan kakva dobra tura, za ovu godinu imao istu PLANIRANU rutu (samo iz Beograda) ali nista dace Bog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FckThWrld 47 Napisano Avgust 14, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svanuo suncan dan (ima li potrebe da kazem da je bio bez kise? ), budjenje u 08:00 i vec zakazan dorucak. Gazdarica, obucena u tradicionalnu nosnju upotpunjuje ambijent u kojem se nalazimo. Krecemo ka Stelviu koji je bio cilj za taj dan ....i jedan od dva , cjelokupnog puta Guzva na putu...na stotine motora, ali svi voze u savrsenom redu...i vrlo brzo se uklapamo u ambijent...tj, u "obilazenje"preko pune linije i to po "neeeekoliko" automobila u nizu Mnogo zanimljivih detalja uz put, od kojih je jedan ova "galerija" : Polako se pred nama otvara Stelvio...u citavoj svojoj ljepoti Na samom vrhu : ... i obavezno postavljanje naljepnice : Kad vec nema drugog rashladjenja, dobro je i ovako : ...i jos jedna panorama sa vrha : Mogli bi da sjedimo satima...ali poslije kupovine suvenira, po Slavkovom uputstvu, pri spustanju sa Stelvia, skrecemo desno, i na taj nacin prolazimo kroz jedan maleni dio Svajcarske...tek da se upisemo I nakon prelijepog spustanja, dolazimo do znaka na kojem pise nesto poznato : Cortina D'Ampezzo ! Naravno da odlucujemo da svratimo Dok priblizavamo Cortini, slijedi veeeeliko iznenadjennje....put je fenomenalan...komentarisemo da nije nista gori od Stelvia Fenomenalni Passo Tre Cime: http://it.wikipedia.org/wiki/Tre_Cime_di_Lavaredo nakon neocekivanog poklona, idemo ka smjestaju za tu noc: http://www.haus-gatterer.at/ o kakvom je mjestu rijec, neka vam poskaze jedna slika sa neta, ranijenapisah da je GoPro bio lose montiran Vecera...spavanje...sjutra je famozni Gross na redu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 151 Napisano Avgust 14, 2014 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlične slike pravi taj tvoj mobitel! Šta bi tek bilo sa pravim foto aparatom! Čudi me da je put po samom Stelviu tako reći prazan. A gde je kiša? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4944 Napisano Avgust 15, 2014 Ne silazi, 5584 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ove Alpe nikada da dosade... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Avgust 16, 2014 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan sine jesi ti na putu il ovo retroaktivno piseS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FckThWrld 47 Napisano Avgust 16, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Retroaktivno… nego nemam kad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
poka 43 Napisano Avgust 17, 2014 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: KTM ADV 990 Prijavi odgovor kao problematičan Retroaktivno… nego nemam kad. Znamo novinari te sad udavise, al nastavi Ovo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FckThWrld 47 Napisano Avgust 17, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga sjutra....svanulo...suncano i ... ima li potrebe da naglasim: BEZ KISE Toliko toga sam cuo...procitao....sad je red i na mene , na mojih "5"minuta Ako ni zbog cega drugog, ovamo se vracam radi fotografisanja - definitivno !!! Definitivno je potreban suvozac koji bi samo fotografisao, jedino tako je moguce zabiljeziti svu ljepotu Grossa...ili da sa stajanjem put do vrha traje 4-5 sati i na vrhu, takodje dobro poznata slika : E, sad ...kako ono kazu: pazite sta pozelite, mozda vam se i ostvari Do sada se ostvarilo, bilo je i realno, ali ovo sto sam na Grossu pozelio- tesko da ce se ostvariti To bi bilo to...pozdrav od moje malenkosti i od moje ljepse polovine Za sami kraj , jedna panorama sa Live Camere sa Grossa...mi smo ova dvojica ispred ove "narandzaste kockaste stvari" Do sledeceg "citanja" :zdravo: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 13220 Napisano Avgust 26, 2014 Drug član, 1356 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo, bezveze ze slike sto ste zeznuli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragon9103 16 Napisano Septembar 22, 2014 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ohrid Motocikl: BMW F650cs Scarver + Suzuki GSF650S Bandit k9 Prijavi odgovor kao problematičan odlicno ......i ja bi Multistradu ali .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Septembar 29, 2014 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam čast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...