mitri 1847 Napisano Februar 14, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Prema ovogodisnjem kalendaru Moto Saveza Srbije , svih 6 trka za Sampionat Srbije u brzinskom motociklizmu odrzace se u Batajnici !!? ??? Jos od prosle godine se ne vozi Vrsac , a ove ni Kraljevo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Februar 14, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan Veliki centri vuku sve, pa i moto-sport. Nista novo i nista cudno. vec smo se naviki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Februar 14, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan ma mislim da nece biti samo bg, ali nikad se ne zna...Mozda kule ponovo organizuje vs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Februar 14, 2008 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko upoznat sa razlozima ukidanja Vrsca ? Nije mi jasno, aerodrom ko i Bataja, samo sto je za civilnu upotrebu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Februar 14, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj je vojni, pa deluje "ozbiljnije" ;D Al` zato nemamu pravu moto stazu, smesan je sampionat na jednoj jedinoj staz. , ops` , aerodromu. Sta fali stazi u Kraljevu, ne razumem ih ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 14, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj je vojni, pa deluje "ozbiljnije" ;D Al` zato nemamu pravu moto stazu, smesan je sampionat na jednoj jedinoj staz. , ops` , aerodromu. Sta fali stazi u Kraljevu, ne razumem ih ??? Dosta toga, ponajvise asfalta. Mada, kada bi postojala zelja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Februar 14, 2008 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam neke vozace auto trka da su izjavljivali da je Kraljevo postalo suvise opsano. Mislim da je za motore Kraljevo opsano isto koliko i Miseluk, a tamo se ne vozi vec godinama. Nije mi jasno zasto se i to malo jada koji imamo ne iskoristi, cisto onako, iz zajebancije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9877 Napisano Februar 15, 2008 Drug član, 4456 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam neke vozace auto trka da su izjavljivali da je Kraljevo postalo suvise opsano. Mislim da je za motore Kraljevo opsano isto koliko i Miseluk, a tamo se ne vozi vec godinama. Nije mi jasno zasto se i to malo jada koji imamo ne iskoristi, cisto onako, iz zajebancije ? Slazem se da nebi trebalo dase vozi samo na jednoj stazi.Ali na motoru kao sto svi znamo je ljudski zivot vise ugrosen pri udesu nego u automobilu.Necu da komentarisem odluku saveza jer sam cuo sa ce biti velikih promena u samom vrhu.Ali ako je Batajnica njabezbednije mesto za moto trku neka bude tu. Pazite ovde u S.Americi se trke voze na klubskom novou samo na jednoj stazi.I malo koji klub jer vlasnik staze sve se iznajmljuje za tu priredbu.Mozda bi bilo najbolje dase sampionat odrzi samo na jednoj stazi i da bude kvalitetan. Djusi_998 iz zajebancije ljudi ginu i mislim da tome nije mesto na losoj stazi i pred par stotina ili vise gledalaca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan imam utisak da je naziv teme tendenciozan, ozbirom da razlog sigurno nije zavera ljudi iz beograda prema unutrasnjosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Februar 15, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan imam utisak da je naziv teme tendenciozan, ozbirom da razlog sigurno nije zavera ljudi iz beograda prema unutrasnjosti... Slazem se,jer koliko sam mogao da pohvatam,bezbjednost vozaca na stazi je kriva za tu "Beogradizaciju". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Februar 15, 2008 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam neke vozace auto trka da su izjavljivali da je Kraljevo postalo suvise opsano. Mislim da je za motore Kraljevo opsano isto koliko i Miseluk, a tamo se ne vozi vec godinama. Nije mi jasno zasto se i to malo jada koji imamo ne iskoristi, cisto onako, iz zajebancije ? Slazem se da nebi trebalo dase vozi samo na jednoj stazi.Ali na motoru kao sto svi znamo je ljudski zivot vise ugrosen pri udesu nego u automobilu.Necu da komentarisem odluku saveza jer sam cuo sa ce biti velikih promena u samom vrhu.Ali ako je Batajnica njabezbednije mesto za moto trku neka bude tu. Pazite ovde u S.Americi se trke voze na klubskom novou samo na jednoj stazi.I malo koji klub jer vlasnik staze sve se iznajmljuje za tu priredbu.Mozda bi bilo najbolje dase sampionat odrzi samo na jednoj stazi i da bude kvalitetan. Djusi_998 iz zajebancije ljudi ginu i mislim da tome nije mesto na losoj stazi i pred par stotina ili vise gledalaca Nismo se skapirali. Malo sam se lose odrazio priznajem . Pod to "malo jada" sam podrazumevao aerodrom u Vrscu. Cisto da bi bilo neke male razlike. Pa nisam ni ja toliki debil da zelim da se neko povredi ili da propisno nastrada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Februar 15, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Djusi, vrsac je ukinut zbog cene staze, ovi nasi deru... :S A kraljevo je opasno zbog loseg asfalta i IVICNJAKA Tako da me ne bi cudilo da ostane samo bataja,ali ne znam sto se ne bi videlo da se Kovin uvede Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Februar 15, 2008 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Djusi, vrsac je ukinut zbog cene staze, ovi nasi deru... :S A kraljevo je opasno zbog loseg asfalta i IVICNJAKA Tako da me ne bi cudilo da ostane samo bataja,ali ne znam sto se ne bi videlo da se Kovin uvede Zato sto je Kovin samo jedan pravac i nista vise, nema cak ni mogucnosi da se naprave krivine ko u Vrscu. Po meni to je ne realna opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 15, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Malo optimizma ne bi škodilo! Evo , ja nisam iz Beograda i imam neke svoje stavove u politici, ali ne mislim da je sve sračunata zavera. Svako vuče na svoju stranu što je i prirodno. Interes pokreće ceo svet, pa što ne bi i Srbju? Beograd je ogromno tržište i nje čudo da tamo svega ima... Ali je čudno da cela Srbija NIGDE nema auto-moto drom!? Dakle, ni Beograd nema stazu koja bi bla namenjena za to! Suviše sam neupućen da bih pisao o tome zašto je to tako, da nemam nekih drugih briga i da me to toliko boli, potrudio bih se da se napravi neka staza - naravno u Novom Sadu ili okolini. A da pljujem po drugima jer mene ne interesuje toliko, ne pada mi na pamet! Nadam se da razvojem tržišta i pojavom zainteresovanih ima rezona napraviti nešto što bi bilo za širu namenu. Pravljenje aerodroma i auto-moto droma nije jeftino. Da bi neko uložio u to mora mu se isplatiti. Inače bi svako od nas to imao u dvorištu. Najrealnije je do auto-moto droma doći obnavljanjem i proširenjem aerodroma kao što su sportski i vojni aerodromi. Ili pravljenjem novh. Da ima onih koji bi plaćali korišćenje ovakvih objekata po realnoj ceni neko bi to već iskoristo. Organizacijom trka, šou programa, test vožnji na poligonu i sl., iskoristili bi se potencijali takvih objekata. To je već stvar za one koji žele da ulažu i onih koji su stručni u proceni isplativosti. Mi ovde možemo da pišemo šta hoćemo ali se se broji samo uložena kinta. Zato, ako želite da pričate o politici a ne o konkretnim potezima, po meni ste pogrešili forum! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 15, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je resenje da se boris da ti zemlja u kojoj zivis, bude normalna, sredjena; da pokusas da popravis uslove u kojima zivis u svom gradu. Kad bismo svi tako radili, ne bi Beograd nikome smetao. Ovde se svi kao nesto bore za kojekakve stvari i hejtuju, a nisu promolili nos iz ove rupe od Srbije. i ove nase ku.ke kad im neko kaze da je iz bg-a one padaju u nesvest , jak ku.ac, prema tome braco koja zivite u potlacenom delu ove zemlje bori te se PROTV BEOGRADIZACIJE!!!!!!! Mislim ipak da je ovo najveci problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 15, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Malo optimizma ne bi škodilo! Evo , ja nisam iz Beograda i imam neke svoje stavove u politici, ali ne mislim da je sve sračunata zavera. Svako vuče na svoju stranu što je i prirodno. Interes pokreće ceo svet, pa što ne bi i Srbju? Beograd je ogromno tržište i nje čudo da tamo svega ima... Ali je čudno da cela Srbija NIGDE nema auto-moto drom!? Dakle, ni Beograd nema stazu koja bi bla namenjena za to! Suviše sam neupućen da bih pisao o tome zašto je to tako, da nemam nekih drugih briga i da me to toliko boli, potrudio bih se da se napravi neka staza - naravno u Novom Sadu ili okolini. A da pljujem po drugima jer mene ne interesuje toliko, ne pada mi na pamet! Nadam se da razvojem tržišta i pojavom zainteresovanih ima rezona napraviti nešto što bi bilo za širu namenu. Pravljenje aerodroma i auto-moto droma nije jeftino. Da bi neko uložio u to mora mu se isplatiti. Inače bi svako od nas to imao u dvorištu. Najrealnije je do auto-moto droma doći obnavljanjem i proširenjem aerodroma kao što su sportski i vojni aerodromi. Ili pravljenjem novh. Da ima onih koji bi plaćali korišćenje ovakvih objekata po realnoj ceni neko bi to već iskoristo. Organizacijom trka, šou programa, test vožnji na poligonu i sl., iskoristili bi se potencijali takvih objekata. To je već stvar za one koji žele da ulažu i onih koji su stručni u proceni isplativosti. Mi ovde možemo da pišemo šta hoćemo ali se se broji samo uložena kinta. Zato, ako želite da pričate o politici a ne o konkretnim potezima, po meni ste pogrešili forum! Nije da se ne slazem sa tobom oko toga da ne treba uvlaciti politiku u sve ovo, ali zar ne bi trebao urednicima da prepustis to odlucivanje ko je promasio forum, a ko ne. Sto se tice autodroma, citam u Motomagazin-u da je u planu izgradnja autodroma u narednih godinu-dve. U toku je potraga za lokacijom na kojoj bi bilo pogodno graditi autodrom. Navodno, jako je bitno da to bude blizu aerodroma, u krugu od 30-ak km. Tri lokacije su za sada interesantne, jedna je u Bubanj potoku, druga na raskrscu autoputa od Beograda prema Rumi kod Pecinaca, i treca lokacija je u blizini Kolubarskih rudnika. Ovaj autodrom bi se gradio u saradnji sa FIA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan opet u bg-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan miki, ja sam cuo da ce na BG stazu za trke biti dozvoljen ulaz samo beogradjanima a da ce svi iz unutrasnjosti placati dva ili tri puta skuplju kartu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 15, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan miki, ja sam cuo da ce na BG stazu za trke biti dozvoljen ulaz samo beogradjanima a da ce svi iz unutrasnjosti placati dva ili tri puta skuplju kartu ;D E, samo se ti sali, tako ce ti i biti. ;D Problem je u tome sto oni hoce da grade vrhunski autodrom, ali to ce biti jako skupo za odrzavanje, plus ce biti dostupno za obicne smrtnike samo radnim danima. Kako okrenemo, dupe nam od pozadi. Em ce biti skupo, em necemo doci na red nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 15, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan miki, ja sam cuo da ce na BG stazu za trke biti dozvoljen ulaz samo beogradjanima a da ce svi iz unutrasnjosti placati dva ili tri puta skuplju kartu ;D A uz to će morati i da nose majice sa natpsom: I love Belgrade ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma mi iz unutrasnjosti valjda necemo moci ni da udjemo....hehehehe, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simcee 0 Napisano Februar 15, 2008 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "Beogradizacija" kako je nazvano je planirana isključivo iz bezbednosnih razloga na prvom mestu a na drugom radi zadovoljavanja bezbednosno sigurnosnih uslova kao i ostalih uslova koji su postavljeni kao standardi UEM-a. Kod nas jedino za sada Batajnica ispunjava donekle te uslove. Mozda neki neznaju ali BMU mora od ove godine da zadovolji UEM uslove za staze a samim tim i Srbija kao član BMU. Sasvim prirodno je da se napreduje a ne da se stagnira - tako i u moto sportu. To je bila i ideja "odlazećeg vrha" Moto Saveza. Neko je pitao da li će biti promena - biće jer su ljudi koji su prošle godine pokušali da uvedu napredak u moto sport Srbije došli do toga da se više ne mogu nositi sa klevetanjem i stalnim opstrukcijama pa i ucenama. Do 2007 na Kružnim trkama nije bilo ni merenja vremena transponderima, nije bilo wc-a, organizatori su štedeli na bezbednosno sigurnosnim i higijenskim uslovima iz svojih ličnih interesa. Tako da Savez će ponovo voditi "novi stari iskusni" koji su svojim radom pokazali i doveli moto sport tu gde je bio do 2007, voziće se Kraljevo ....neko će se polomiti ali sta sad to su samo kosti... a ovi novi stu su pokušali kao nesto tu da menjaju i ne daj boze da animiraju javnost i tako pokrenu interesovanje novih mladih takmičara hvala bogu da odlaze pa će sve opet biti kao pre.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simcee 0 Napisano Februar 15, 2008 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Djusi, vrsac je ukinut zbog cene staze, ovi nasi deru... :S A kraljevo je opasno zbog loseg asfalta i IVICNJAKA Tako da me ne bi cudilo da ostane samo bataja,ali ne znam sto se ne bi videlo da se Kovin uvede Zato sto je Kovin samo jedan pravac i nista vise, nema cak ni mogucnosi da se naprave krivine ko u Vrscu. Po meni to je ne realna opcija. Neke informacije su da je i vojni poligon u Kovinu bio planiran ali se ništa nije pričalo unapred da ne bi bilo da su ljudi obećavali a nisu ništa uradili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 15, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Naslov koji je sadrzao termin "beogradizacija" je pogresno protumacen , pa sam ga promenio ... . Izvinjavam se svima zbog nepromisljenog naslovljavanja teme . A sad da se vratimo na temu ... Zalosna je cinjenica da nemamo nijednu pravu stazu , pa se trke silom prilika odrzavaju na improvizovanim stazama . Da li je moguce da se ni na jednoj drugoj lokaciji osim Batajnickog aerodroma ne moze improvizovati takva staza koja bi ispunjavala minimum bezbedosno-sigurnosnih uslova za odrzavanje moto trke ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 15, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Zalosna je cinjenica da nemamo nijednu pravu stazu , pa se trke silom prilika odrzavaju na improvizovanim stazama . Da li je moguce da se ni na jednoj drugoj lokaciji osim Batajnickog aerodroma ne moze improvizovati takva staza koja bi ispunjavala minimum bezbedosno-sigurnosnih uslova za odrzavanje moto trke ? Easy da me ne razumeš pogrešno... Da li i drugima kao i meni bode oči ova nelogičnost? IMPROVIZACIJA pa da zadovolji MINIMUM BEZBEDNOSTI!? Ja mislim da se improvizacijom postiže samo SMANJENJE BEZBEDNOSTI. Improvizacija može da se primeni negde gde nisu ljudski žvoti u pitanju. Pošto sam i sportski vazduhoplovac, donedavno su improvizacije na tom polju bile NEZAMISLIVE. Otkad su one moguće (nema se para jel), svedok sam (ne baš neposredni) sve više nesreća koje su bile skoro 100% posledica improvizacija, nemarnosti po sistemu lako ćemo... Da se ja pitam, bolje da se trke ne voze, nego da se voze na improvizovanim stazama. Ali pošto se ne pitam, ja apelujem da se izbegavaju improvizacije jer samo vode u štetu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...