ferenca 0 Napisano Jun 27, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Ponekad citam forum i vidim ima interesantnih tema pa sam resio da se prijavim, da zatrazim pomoc za moj problem. Jesenas sam kupio virago 535 godiste 2000. Malo vozio, dosla zima, sad pred sezonu doterivanje, voznja. Pre par dana sasvim slucajno primetim da se greje kardan- odnosno onaj deo gde su kupasti i tanjirasti zubcanik. Nije to neka velika temperatura, (moze ruka da izdrzi) ali ja nemam iskustva stim, zato pitam Vas dali je to mormalno? Posle predenih odprilike 20km je ta temperatura i dalje ostaje tako. Nema sumnjivih zvukova, sem ono "sviranje" karakteristicno za virago- vise iz bloka i menjaca. Ulje i filter sam promenio u motor - motul 5100 10-50 u kardan, motul 80w api: gl4 mineralni. Jos nesto, dali je moguce, da prilikom menjanja gume matica na zadnjoj osovini nije zategnuta kako treba (prejako stegnuta) i zbog toga se javlja grejanje. Druga, desna strana tocka (kod kocnice) je skroz hladna. Dali ja panicim nepotrebno!? Moze to biti "radna" temperatura tog prenosa?? Vi sto vozite virago sa kardanom duze vreme sigurno znate vise o tome. Nadam se da sam opisao problem i da moze razumeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 29, 2014 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Za svaki sraf na motoru postoji specifikacija na koliko se steze, uputstvo i kilo kljuc u ruke pa proveri. Sto se kardana tice, sasvim je normalno da svaka mehanicka naprava , pa i sam kardan, ima svoju radnu temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jun 29, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Nista strasno, dobro ulje, vozi i uzivaj. Sve gde ima sile trenja ima i temperature. Prvi kvarovi kardana(retki) se dijagnostikuju zvucnim promenama... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ferenca 0 Napisano Jun 30, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kljuc imam ali nigde nisam nasao na koliko se steze zadnji tocak. Ja isto sve vise mislim da nista strasno, mada juce koliko je bilo toplo vreme, posle 50 km ugrejalo se da jedva ruka izdrzi. Ima ulje sve po fabrickom uputsvu, pa ce vreme da pokaze. Vozim i bas uzivam u voznji. Hvala na savetima. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Jun 30, 2014 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Подигни задњи точак, избаци из брзине и провери да ли се лако окреће. Могуће да ти блокира задња (добош) кочница. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...