bmw 1849 Napisano April 10, 2006 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi da pitam i ja nesto.Cuo sam za neke akomulatore sa gelom pa me interesuje dali vam je to poznato?Svake godine kupujem akk za bmw i sledece nema nista ili slabo' date='ako prestoji dva tri dana nece da upali.Bata iz Milanovca nudi te akomulatore sa gelom ili zelatinom(tako nesto)pa me zato interesuje znate li nesto o tome.Hvala[/quote'] Pa to su ovi, kako ih kod nas zovu, suvi ili aku bez odrzavanja. Potpuno zatvoreni i imaju prozorce sa signalizatorom stanja. Ako je zeleno - sve je ok, ako je crveno u prozoru - zreo je za zamenu. to nisu ti akumulatori.....suvi akumulatori su u principu svi akumulatori (osim gel ili žele akumulatora), jer ih fabrika obièno dobavlja posebno akumulator a posebno kiselina.....pri kupnji takvog akumulatora je potrebno sipati tu kiselinu u njega, te ga puniti cca. 12. sati, pa tek onda upotrebljavati....obièno su ti akumulatori bez održavanja, jer kad se jednom istroši elektrolit, vreme je za kupnju novog.... puno bolji su gel akumulatori, koji umesto kiseline i ostalih hemikalija imaju meðu elektrodama gel,koji je ujedno i elektrolit...takvi akumulatori dolaze veè fabrièki zatvoreni, te i je potrebno samop dopuniti pre prve upotrebe (cca 3-5. sati)....kod takvih akumulatora nema isparavanja elektrolita (kao kod ostalih akumulatora), poèetna snaga im je veèa zato se akumulatori manje "troše", te im je vek trajanja duži..... bez problema se mogu zameniti kiselinski akumulatori sa gel akumulatorima......struja punjenja im je ista..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano April 11, 2006 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala bmw na objasnjenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1849 Napisano April 11, 2006 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan nema na èemu.....ako kupiš YUASA, FIAMM ili GP ne možeš pogrešiti.....i banner akumulatori su ok, mada je pre tri godine ovde u SLO bila cela frka zbog njih, jer je bila cela serija kvarna..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...