dinja90 0 Napisano Jun 11, 2014 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Potreban mi je savet kako da nastelujem, paljenje I bregastu osovinu. Zanima me kad je tacka paljenja, kada se crta na dekli pogodi sa tackom T (gornjom mrtvom tackom. Da li bregovi bregaste osovine moraju da budu slobodni , I da se tad steluju klackalice ili ne? Ili treba da usisni ventil bude otvoren pa da se tad steluje usisni , a kada izduvi bude u donjoj mrtvoj tacki da se tad on steluje ? Hvala unaped. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Jun 11, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Bregovi moraju biti slobodni,odnosno ventili moraju biti zatvoreni Prilikom stelovanja zazora i naravno mašina mora biti hladna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexbudva 6 Napisano Jun 11, 2014 U prolazu, 30 postova Lokacija: budva Motocikl: v-strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece kolega,ventili moraju da budu zatvoreni breg pod 90*u odnosu na ventil masina hladna. Ako hoces da malo eksperimentises po pitanju ranijeg otvaranja ventila imas temu od malog ćaće pa pogledaj ako imas iskustva i alata udri ako nemas nista od toga batali. poslato iz konzulata italije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Jun 11, 2014 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Podesavati zazor nekog ventila kada je isti otvoren je uspeh identican konstrukciji i komercijalnoj upotrebi Perpertomobila... Znaci, nista strasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dinja90 0 Napisano Jun 11, 2014 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ventili moraju biti zatvoreni kada je klip u gornju mrtvu tacku? Tako sam postupio, ali desava se da duva gde se ubada karburator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SchnitzelWagooon 10 Napisano Jun 11, 2014 U prolazu, 38 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Suzuki DR 650 RSE '95 Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi pretegao usisni? Znas li na koliko se steluju po prospektu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dinja90 0 Napisano Jun 12, 2014 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan na 0.05 - 0.06 I usisni I izduvni .Nisam podjednako su isto nastelovani. Ali desava se da kad okrecem magnet da on prvo otvara izduvni ventil ,pa onda onaj medju prostor pa tek onda otvara usisne. A desilo se da jedna seljacina od majstora kad mi menjala lagere na bregastoj ,I kad je vadila lanacanik na kom dolazi lanac ,nije zabelezio kako stoji ,posle ga vratio bezveze . A sad bi znao tacno kako da ga nastelujem , jer je imao one 2 male rupice I jednu veliku I po tome se stelovao , sad me totalno zbuinio. Hvala na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...