Jump to content

Moto Zajednica

Ruma - jednim udarcem - 7motora + biciklista

Recommended Posts

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Ljudi, bahati smo preko svake mere i granice - izgubili smo generalno kao nacija opštu i osnovnu kulturu i to je problem svih problema.

U svim medijima u poslednja dva-tri dana idu vesti o ovim teškim saobraćajkama. I juče, krenem oko 8 naveče po ženu na posao. Od Miljakovca do Slavije, video sam 3 i slovima TRI prolaska kroz čisto crveno! I to ne prolaska gde su vozači hvatali žuto pa nisu mogli da koče i slično, nego NAJBAHATIJIH mogućih obilaženja više automobila preko pune linije koji stoje ispred raskrisnice u kojoj se crveno već uveliko upalilo. Ja sam se naježio, jer kroz dve od te tri raskrsnice, praktično svaki dan prolazim. Sve neki mladići, sve je to nešto nafurano, nadrkano, žure, jure... Ne pričamo o nekim sporednim ulicama (mada je nebitno), nego o Borskoj i o Bulevaru Oslobođenja. Da ga j*bem dokle ćemo ovako dogurati...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

To se ne moze nigdje i nikad potpuno iskorijeniti. Prolaze tako i u Holandiji i Njemackoj.

Ali tamo se dosta u ulaze u edukaciju, pa je zbog toga vjerovatno to dovedeno do nekog minimuma.

• Podržavam 2

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

Ja svaki dan vidjam na Bulevaru Oslobodjenja, posle 00:00 casova, da se kolima juri podosta preko 100km/h, kroz tu istu raskrsnicu, verovali ili ne.

Zato kazem, ovaj sa Audijem je isao sporo, oko 100km/h, sto je "nista" naspram mnogih koje znam i vidjam da voze preko 150km/h kroz istu tu raskrsnicu.

Ljudi se zalete na Mostu Slobode sa jacim kolima, oko 200km/h, ima i vise, ima i manje, jer je spust, svaki auto moze da postigne maksimalnu brzinu na spustu, znaci ako auto ide 200, sigurno ce dogurati 200 na mostu zbog blagog spusta, ako auto ide 250, dogurace 250 bez problema., ako ide 150 i to ce dogurati.... Motorima i do skoro 300km/h, spuste malo brzinu pre ulaska u grad, i propice sve te semafore do Puba kod Brace Ribnikar - Maksima Gorkog, svi znate gde je to.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Istog momenta izgradnja kružnog toka!

Čisto sumnjam da će to ovde raditi, pošto su upravo tu završili novi asflat (skidali stari i stavljali novi)..

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Gledajući ove snimke uglavnom mi je sve bilo jasno. Jedino bih, iz čiste znatiželje, voleo da znam kojim dobrom se putarsko vozilo pod rotacijom pojavilo u 3 ujutro na onoj raskrsnici i zašto je lik izašao iz njega, došao do semafora i odmah ponovo ušao, te odoše kao da u tom trenutku ne izginuše ljudi na pet metara od njih.

Evo, na ovo ću ti ja odgovoriti jer živim na ovom bulevaru pa znam o čemu se radi . Vozilo sa rotacijom nije putarsko vozilo već vozilo gradske čistoće. To je jedan mali kamionet koji ide biciklističkom stazom, a jedan radnik izlazi iz njega kod svake kante za đubre, vadi kesu sa đubretom i baca je u kamionet a stavlja novu praznu. A kod nas čistoća radi u tri smene i nije ništa čudno videti njihova vozila u bilo koje doba dana i noći .

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Bicikla

Ja svaki dan vidjam na Bulevaru Oslobodjenja, posle 00:00 casova, da se kolima juri podosta preko 100km/h, kroz tu istu raskrsnicu, verovali ili ne.

Zato kazem, ovaj sa Audijem je isao sporo, oko 100km/h, sto je "nista" naspram mnogih koje znam i vidjam da voze preko 150km/h kroz istu tu raskrsnicu.

Ljudi se zalete na Mostu Slobode sa jacim kolima, oko 200km/h, ima i vise, ima i manje, jer je spust, svaki auto moze da postigne maksimalnu brzinu na spustu, znaci ako auto ide 200, sigurno ce dogurati 200 na mostu zbog blagog spusta, ako auto ide 250, dogurace 250 bez problema., ako ide 150 i to ce dogurati.... Motorima i do skoro 300km/h, spuste malo brzinu pre ulaska u grad, i propice sve te semafore do Puba kod Brace Ribnikar - Maksima Gorkog, svi znate gde je to.

Išao je sporo u odnosu na 200km/h, ali po lokalu je 100+km/h velika brzina...Ne branim nikoga, ali do ovoga ne bi došlo da Polo nije prošao na crveno, a i sami ludimo kada u hronici pročitamo da je tako neki motociklista poginuo. Da je neko vozio motocikl 60km/h umesto audija, skidali bi ga špaklom sa afalta. Velika tuga u svakom slučaju i iskreno saučešće nastradalima.

Eto, sada ispade da idemo off, kada napišemo komentar o ovom kretenu koji je pukom srećom izbegao da "pobije" kolege na putu. Ja bih to na psihijatrisku procenu, pa da se doživotno oduzimaju dozvole.

Promenio član Takashi Amano
  • Podržavam 1

Išao je sporo u odnosu na 200km/h, ali po lokalu je 100+km/h velika brzina...Ne branim nikoga, ali do ovoga ne bi došlo da Polo nije prošao na crveno, a i sami ludimo kada u hronici pročitamo da je tako neki motociklista poginuo. Da je neko vozio motocikl 60km/h umesto audija, skidali bi ga špaklom sa afalta. Velika tuga u svakom slučaju i iskreno saučešće nastradalima.

Eto, sada ispade da idemo off, kada napišemo komentar o ovom kretenu koji je pukom srećom izbegao da "pobije" kolege na putu. Ja bih to na psihijatrisku procenu, pa da se doživotno oduzimaju dozvole.

Zato sam stavio pod navodnike "nista".

Mogu moderatori, na ovu temu da prerade naslov, da dodaju +AUDI Novi Sad.

Da vide i druge kolege na forumu, da se ovde to pise, da ne pisu po drugim temama.

• Drug član, 980 postova
  • Motocikl: Lep

@gagi-racer

Ja mislim da njemu treba sada platiti odstetu? Cim je "drugar" ili poznaznik ili sin ovog i onog, odmah komentari "100khm nije nista", nije vozio on.. bla bla bla. Tuzno je to sto ce on ovako ili onako i biti oslobodjen.

I dalje ne mogu da verujem koliko su mnogi od vas u kurcu, pricati o 150khm kao da nije nista??

Prvo, ko vam kaze da je taj semafor radio, pa je on prosao na crveno?? Jeste li se zapitali?

Drugo, on je platio to glavom + 2 skroz nevine devojke.

Trece, ne moze me niko ubediti da se ovo nije desilo na ovoj reskrnici da bi ovaj tatin sin pokupio nekoga drugog ili pesaka, u "najboljem" slucaju bi se sam zakucao negde, samo je bilo pitanje vremena!

Super su ovi forumi, podsete me svaki put da nostalgiju oteram u tri lepe...

• Podržavam 5

@gagi-racer

Ja mislim da njemu treba sada platiti odstetu? Cim je "drugar" ili poznaznik ili sin ovog i onog, odmah komentari "100khm nije nista", nije vozio on.. bla bla bla. Tuzno je to sto ce on ovako ili onako i biti oslobodjen.

I dalje ne mogu da verujem koliko su mnogi od vas u kurcu, pricati o 150khm kao da nije nista??

Prvo, ko vam kaze da je taj semafor radio, pa je on prosao na crveno?? Jeste li se zapitali?

Trece, ne moze me niko ubediti da se ovo nije desilo na ovoj reskrnici da bi ovaj tatin sin pokupio nekoga drugog ili pesaka, u "najboljem" slucaju bi se sam zakucao negde, samo je bilo pitanje vremena!

Vozac AUDI-ja je bio priseban, isao je u bolnicu, jeste popio, ali nije isao da jurca, vec je vozio druga u bolnicu, ali ako vec izazivas, znam momka i u GOLFU, momak je poznat po tome sto dosta pije i drogira se, ali to vec nisam hteo da pisem, jer za mrtve sigurno necu sada nesto ruzno da govorim. Ali eto ti. Kada bi se malo raspitao, video bi da je vozac Golfa bio nadrogiran i pijan kada je prosao kroz crveno, pogotovo sto je tada, isao kod mog dobrog druga, koji mi je ispricao da kada su ga zvali, jedni su rekli da ne dolazi, drugi da dolazi, jer je bio odvaljen, ali on je ipak hteo da dodje.

Svi gledate uzu sliku, i ono sto vi vidite, i sto vam serviraju mediji, a postoji MNOGO vise faktora nego sto mislite.

Inace VOZAC AUDIJA, je poznavao vozaca GOLFA, znali su se dobro, a ni to nigde ne pise ?

Toliko od mene.

EDIT : Ja ni u jednom trenutku nisam reko da je 100km/h normalna voznja, stavio sam navodnike, iz razloga, sto se ne slazem sa time, ali to je "normalna brzina"| za taj Bulevar u tim casovima, jer POLICIJE nigde nema posle 23h u Novom Sadu.

• Podržavam 3

• ., 437 postova

Evo, na ovo ću ti ja odgovoriti jer živim na ovom bulevaru pa znam o čemu se radi . Vozilo sa rotacijom nije putarsko vozilo već vozilo gradske čistoće. To je jedan mali kamionet koji ide biciklističkom stazom, a jedan radnik izlazi iz njega kod svake kante za đubre, vadi kesu sa đubretom i baca je u kamionet a stavlja novu praznu. A kod nas čistoća radi u tri smene i nije ništa čudno videti njihova vozila u bilo koje doba dana i noći .

Fala najlepše. Eto na jednu misteriju sam dobio odgovor, a za ono drugo što mi je bilo nejasno videh da se angažovao Rodoljub Šabić, pa će možda i to da se razjasni.

• Podržavam 1

• U prolazu, 83 postova

@gagi-racer

Vozac AUDI-ja je bio priseban, isao je u bolnicu, jeste popio, ali nije isao da jurca, vec je vozio druga u bolnicu, ali ako vec izazivas, znam momka i u GOLFU, momak je poznat po tome sto dosta pije i drogira se, ali to vec nisam hteo da pisem, jer za mrtve sigurno necu sada nesto ruzno da govorim. Ali eto ti. Kada bi se malo raspitao, video bi da je vozac Golfa bio nadrogiran i pijan kada je prosao kroz crveno, pogotovo sto je tada, isao kod mog dobrog druga, koji mi je ispricao da kada su ga zvali, jedni su rekli da ne dolazi, drugi da dolazi, jer je bio odvaljen, ali on je ipak hteo da dodje.

Svi gledate uzu sliku, i ono sto vi vidite, i sto vam serviraju mediji, a postoji MNOGO vise faktora nego sto mislite.

Inace VOZAC AUDIJA, je poznavao vozaca GOLFA, znali su se dobro, a ni to nigde ne pise ?

Toliko od mene.

EDIT : Ja ni u jednom trenutku nisam reko da je 100km/h normalna voznja, stavio sam navodnike, iz razloga, sto se ne slazem sa time, ali to je "normalna brzina"| za taj Bulevar u tim casovima, jer POLICIJE nigde nema posle 23h u Novom Sadu.

Dzaba pises, da nema Audi A8 nekako bi se i slozile kockice krivice, ovako nema sansi da ga opere ni Dunav ni Sava u ocima vox populi.

A sud kao sud, uradice vec onako kako najbolje zna da radi.

Uglavnom tragedija, a pritom opet nekako olaksanje da u tom trenutku umesto teskog Audi-a nije naisao neki kolega bajker ili skuteras, jer bi tada opet bio kriv onaj koji je prosao na svoje zeleno, samo zato sto je bajker.

• Podržavam 1

• Drug član, 980 postova

@gagi

Ja ne znam ni jednog, ni drugog. Meni je samo neverovatno kako ljudi olako pricaju "isao je 100-150khm kroz grad" kao da je to najnormanije?! Ovde su krivi obojca isto po mom licnom misljenju, ali sam ubedjen i da ovaj nije sada izasao ovako, da bi ovaj lik pokupio nekoga ako ne to vece, neko drugo vece ovakvom voznjom. A ovo mu ocigledno ako je za verovati (a ne znam zasto, verujem) nije prva ovakva voznja. A to, prebili drugara pa je on zurio u bolnicu... molim te...

Vidim da je onaj kreten dal u Nisu ili gde, pokupio kliknu na pesackom, nagazio ga je frajer...

@Hattrick

Meni ne igra ni najmanje dal je Audi, Porsche ili Yugo.

• Podržavam 2

• U prolazu, 83 postova

A eto meni ne igra ulogu da li je ovog lika pokupio Audi, Sleper ili Autobus...

Nepaznjom, pijanstvom ili dejstvom narkotika, presao je bas drsko na crveno svetlo, isekao drugog ucesnika kojem je bilo zeleno svetlo i koji se iskljucivo prema tome i kretao u saobracaju, i time izazvao tesku saobracajnu nezgodu u kojem su zivote izgubile njegove dve saputnice, i na kraju i on sam.

Da je tu bio autobus koj je isao 50km/h, epilog bi bio isti.

Koliko konja ima Audi, odakle klincu taj auto, koliko isti ima kubika ili konja, i da li je postovao slike sa fotosopiranih 290km/h po FB ili ne , da li je mali antipatican jer trenira, i da li je sve to zaradio on licno ili otac za njega, mene apsolutno ne zanima.

Takodje istraga i vestaci, a ne "svedoci" i novinari, ce utvrditi da li je zaista isao 160kmh, ili manje, ili pak vise, i u skladu sa time on ce odgovarati za prekoracenje brzine, ako se ispostavi da jeste.

U ovom konkretnom slucaju krivac za udes, i izazivac udesa je iskljucivo vozac Golfa 5, jer da nije presao na crveno svetlo, do udesa ne bi ni doslo.

• Podržavam 3

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

@gagi

Ja ne znam ni jednog, ni drugog. Meni je samo neverovatno kako ljudi olako pricaju "isao je 100-150khm kroz grad" kao da je to najnormanije?! Ovde su krivi obojca isto po mom licnom misljenju, ali sam ubedjen i da ovaj nije sada izasao ovako, da bi ovaj lik pokupio nekoga ako ne to vece, neko drugo vece ovakvom voznjom. A ovo mu ocigledno ako je za verovati (a ne znam zasto, verujem) nije prva ovakva voznja. A to, prebili drugara pa je on zurio u bolnicu... molim te...

A nisi ubjedjen da bi vozac Golfa na sledecoj raskrsnici ubio nekoga (bajkera npr.) sa takvom njegovom voznjom?

A to "olako o 100 kroz grad" prica samo gagi-racer (na cijelom internetu sto ja do sad nadjoh), pa cak i on sa "". Dok uglavnom "laganica" vlada po pitanju prolaska kroz crveno.

• Podržavam 2

• Drug član, 980 postova

Ja ne vidim da sam negde napisao da je super sto je ovaj prosao kroz crveno? Kao sto sam vec napisao, platio je glavom to. Ali mi je i dalje neverovatno koliko niko ne kapira i da je voznja 100++khm kroz grad isto sranje...

Necu ni da pisem vise, ocigledno sa mnom nesto nije ok, cim vecina misli drugacije.

@Hattrick

Ok kada je po tebi normalno cepati 2-3x vise od dozvoljene brzine kroz grad.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ma nije normalno, naravno, ali ni težina svakog prekršaja nije ista i takođe zavisi od situacije. Ovde je prolazak na crveno glavni problem, pa onda sve ostalo. Ne možeš da iskočiš pred kamion i onda on da bude kriv što je išao 60. On treba da odgovara za prekoračenje, ali si ti glavni krivac, kapiraš? Dobro, ne moraš baš ti da budeš, samo sam naveo kao primer :D

• Podržavam 3

• Drug član, 980 postova

Ma kapiram, nego niko ne kapira da ja ne osporavam sto je ovaj prosao kroz crveno, niti kazem "e kriv je ovaj u Audi-u i to je to". Verovatno sam malo skrenuo sa time ovime, ali gde god pogledam komentare, stvarno imam utisak da je svima ovo normalna voznja... A kada vozis tako kad tad ces se zakucati u nekoga, koliko je samo takvih primera bilo? Pa cak i sada ovaj u Nisu.

Kada sam video da je prosao kroz crveno prvo sto sam pomislio sta da sam ja naisao na motoru? Ne osporavam taj deo ni najmanje, najvise mi je zao te dve devojke koje su bile u kolima, a ne za volanom.

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Prolazak na crveno je uzrok nesrece, prebrza voznja je pojacavanje posledica nesrece. Da je znao da ce mu neko izaci na crveno da li bi usporio i na vreme stao? Da je ovaj znao da mu neko ide preko 150 km/h u susret da li bi prosao na crveno? Tako moze u krug do sutra. Krivi su oboje ali inicijalno je klupko pocelo da se odmotava proslaskom na crveno. Nesrece nikada nije jedna stvar vec skup stvari koje kada se spoje uzrokuju negativan sled dogadjaja iliti nesrecu. Dovoljno je jedna stvar da se izuzme iz tog lanca i do nesrece ne bi doslo, bila bi izbegnuta.

Kada bi imali moc da premotamo vreme i videli koliko puta je nasa defanzivna voznja ili mozda cesce tudja upravo sprecila nesrecu da se dogodi koje nismo ni svesni da se mogla dogoditi, dakle ne close call kada si za dlaku umakao nego nisi ni svestan da se oko tebe razvija situacija, mislim da bi svi vozili mnogo mnogo obazrivije. Jedna noga u zatvoru, druga u grobu, uvek bilo i uvek ce biti.

• Podržavam 3

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ovo postaje priča o tome šta je starije koka ili jaje. Da nije on prošao kroz crveno ne bi audi imao prilike da ga udari. A da ovaj nije išao tako brzo ne bi stigao da ga udari već bi prikocio i ne bi stigao da ugrabi zadnji delić sekunde zelenog svetla. Činjenica je da je energija koja je usmrtila njih troje i zamalo i momka u audiju proizašla iz prebrze voznje. Da je vozio propisno kao prvo ne bi nikad stigao na zeleno a kao drugo ili bi skroz uspeo ukociti ili bi minimalizovao energiju.

A prolazak kroz crveno je svakako za svaku osudu i iako ovde nije bio uzrok tragedije, na drugom mestu i pod drugim uslovima i te kako može biti tragičan poduhvat.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

• Podržavam 2

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Prebrza vožnja je u ovom slučaju zaključena odokativnom metodom. Samo je radar merodavan,a u ovom slučaju konačnu reč daće sudski veštak. Da li je popio ili ne utvrđuje dreger ili laboratorija. Ako je popio odgovaraće.

Na snimku se vidi da je da je vozač Golfa prošao kroz raskrsnicu dok Audiju trepće zeleno. Po meni to je ključni momenat ove nesreće.

Ostale čaršijske priče da je to tatin sin i slično su tipične za naše podneblje. Niko nije rekao ko je ovom detetu od 20 godina dao golfa peticu u ruke... I odakle mu pravo da prodje kroz crveno sa tudjih dvoje dece u autu...

• Podržavam 8

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja