Jump to content

Moto Zajednica

Mezler Gume - Da li Vam Se Ovo Cini Normalno

Recommended Posts

• Security Consultant, 342 postova
  • Motocikl: Aprilja Pegaso

Kakvi su zadnji amortizeri,da guma blago ne kaci neki deo dna sedista? To bi drasticno ubrzalo trosenje gume.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Mislim da je od mekanog compounda guma i da je možda u kombinaciji sa premali pritiskom u pneumatiku došlo do ubrzanog trošenja i da nazalost/nasreću nije primećeno na vreme. Da li su odgovarajuće mere gume? (Jel moze to da se omaši kod motora?)

Svakako odnesi nazad kod prodavca i ako postoji neki QC u toj firmi kao i u firmi proizvođača morali bi da mogu da proprate ceo taj batch. Možda je bila neka greška. A mozda je baš i zato dospelo na naše tržište.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

Odlično primećeno od studenta! Vredno provere svakako.

• Tvrdo kuvan, 472 postova
  • Motocikl: mi je mnogo glasan.

Ljudi, malo malo pa se vodi polemika oko Metzeler brenda. Jel valjaju, jel; se potrose, jedni hvale, drugi ih pljuju. Mislim da se vecina slaze da je to kurton guma. Nisam strucnjak za gume ali mogu da ti pomognem. Proveri geometriju motora i nemoj vise da kupujes Metzeler. Kupis provereni brend kao sto su Dunlop, Michelin, Pirelli... Ako vi gastarbajkeri nemate love za takvu gumu, onda da ga ebem :bljak:

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Baci skuter, kupi motor :) Šalim se.

Da li redovno kontrolišeš pritisak u gumama? Može li biti da zadnju kočnicu stiskaš jače i češće od prednje? Da li si imao neko jače kočenje? Ako je guma meka i ako često voziš u tandemu na auto-putu, a još ne kontrolišeš pritisak, onda me ništa ne čudi. Koliko si težak?

Mozda zadnji tocak nije "u pravcu" ili kako se vec kaze:

|

\

A i los amortizer zna da bude uzrok i ako ne dira sjediste.

Losa geometrija..pa to bi moralo dobro da se primeti u voznji? Na norm motoru bi mogao da vidis to na sarafima za zatezanje lanca? Da udaljenost od osovine nije jednaka?

Ali bi očekivao onda da i jedna strana bude nepravilno potrošena. Koliko mogu da primetim na slici to nije slučaj.

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Honda cbf 600
1401609914[/url]' post='1641537']
1401608004[/url]' post='1641523']

Ljudi, koliko sam razumeo coveka guma je simetricna ali, obzirom na to da je sada prazna, bez vazduha, izvitoperila se prilikom preparkiravanja zato sto je izduvana....

Druze, nesto nije u redu sa gumom, najbolje ti to reklamiraj, verujem da ce prihvatiti nakon provere.

Ko da mu prihvati reklamaciju na ovako potrosenu gumu ??? Jel bi mu ti prihvatio da si prodavac ?

Da, ako bi se dokazalo da je izdrazala svega 5,5k uz izvinjenje.

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: SV 650 S

Ja bih proverio felnu...

Da je osa tocka pomerena ili da je osovina kriva to bi se osetilo samo tako,

vibracije,lakse bi padao i teze izlazio iz jedne krivine

(leve ili desne zavisno od strane na koju je tocak pomeren iz ose vozila) itd, zar ne 1neznam.gif

• Zainteresovan, 570 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Metzeler je premium prozvodjac moto guma ali Metzeler ne pravi ni jedan model gume za Hondu Cn250 skuter.

Odes na sajt izaberes motor, rezultata 0.

http://www.metzeler.com/site/com/products/tyres-catalogue.html

Tako da moras da vidis koji proizvodjac guma odgovara indeksu opterecenja i koja guma se preporucuje za tvoj skuter.

• Lovely jubbly, 896 postova
  • Motocikl: CB 1300

Kakvi su zadnji amortizeri,da guma blago ne kaci neki deo dna sedista? To bi drasticno ubrzalo trosenje gume.

Odlično primećeno od studenta! Vredno provere svakako.

A i los amortizer zna da bude uzrok i ako ne dira sjediste.

Hvala kolege, provericu amortizere. To zvuci vrlo logicno :zdravo:

Ljudi, malo malo pa se vodi polemika oko Metzeler brenda. Jel valjaju, jel; se potrose, jedni hvale, drugi ih pljuju. Mislim da se vecina slaze da je to kurton guma. Nisam strucnjak za gume ali mogu da ti pomognem. Proveri geometriju motora i nemoj vise da kupujes Metzeler. Kupis provereni brend kao sto su Dunlop, Michelin, Pirelli... Ako vi gastarbajkeri nemate love za takvu gumu, onda da ga ebem :bljak:

Kada mi je u oktobru propala stara guma otisao sam kod jedinog lokalnog vulkanizera. On mi je ponudio ovu Mezler gumu kao odgovarajucu i jedinu koju ima na stanju. Bilo koju drugu sam morao da porucujem, preko njega ili samostalno, i cekam danima da stigne. Skuter mi je trebao svakodnevno u tom periodu tako da sam doneo jedinu mogucu odluku.

U pricu ko koliko ima love ne bih ulazio. A ni u to ko koga ebe :zdravo:

Baci skuter, kupi motor :) Šalim se.Da li redovno kontrolišeš pritisak u gumama? Može li biti da zadnju kočnicu stiskaš jače i češće od prednje? Da li si imao neko jače kočenje? Ako je guma meka i ako često voziš u tandemu na auto-putu, a još ne kontrolišeš pritisak, onda me ništa ne čudi. Koliko si težak?

Veliki saljivdzija si ti Acime :nanana: Licno preferiram motore i ovo mi je prvi skuter. Nisam ga izabrao dosao je do mene, kao sto vec spomenuh, sticajem okolnosti. Mada, ruku na srce, zavoleo sam ga i otkrio da skutaer ima svojih zanimljivih strana :moto3: Prvom prilikom pazarim motor ali se nadam da cu moci da zadrzim i skuter.

Ne koristim dominantno zadnju kocnicu, a posebno ne naglo. Razumem tvoje zapazanje jer ovo izgleda kao ostecenje na gumama bicikla koje smo pravili kao klinci koceci sumanuto :jee:

Ako se ne varam video sam te par puta u centru Pozarevca. Nismo u istoj kategoriji, ja imam 88 kg :P

Ja bih proverio felnu...Da je osa tocka pomerena ili da je osovina kriva to bi se osetilo samo tako,vibracije,lakse bi padao i teze izlazio iz jedne krivine(leve ili desne zavisno od strane na koju je tocak pomeren iz ose vozila) itd, zar ne 1neznam.gif

Koliko prekosutra kada vulkanizer bude menjao gumu cu da ga zamolim da proveri felnu :takoje:

Metzeler je premium prozvodjac moto guma ali Metzeler ne pravi ni jedan model gume za Hondu Cn250 skuter. Odes na sajt izaberes motor, rezultata 0.http://www.metzeler.com/site/com/products/tyres-catalogue.htmlTako da moras da vidis koji proizvodjac guma odgovara indeksu opterecenja i koja guma se preporucuje za tvoj skuter.

Kao sto spomenuh ovu gumu sam kupio kod vulkanizera, na njegovu preporuku. Na zalost, ponekad ljudi ne rade svoj posao bas savesno, pa sam ovaj put odlucio da se posavetujem sa vama pre nego sto odlucim sta dalje. :zdravo:

Malopre dobih poruku na FB da je motorrad izglasao metzeler sporten m7 i Michelin za 2 najbolje gume! Okačicu kasnije tabelu. Koliko sam skuzio taj nemački metzeler je odskočila od Michelin a na stazama a na mokrom putu je Michelin ubedljivo bolji. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

• Lovely jubbly, 896 postova
  • Motocikl: CB 1300

Vodjen tananon ironijom sudbine sinoc razresih ovu misteriju: guma koja mi je prodata nije bila nova; bila je protektirana ;)

Jos jedared vam se zahvaljujem svima i zakljucavam temu.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja