zool 230 Napisano Februar 8, 2008 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Molim za pomoc iskusnije kolege da se oglase . Elem dilema se sastoji u sledecem, dal uzeti Ducati 749s ili R6. Ducati je 2005 godiste i presao je 4500km, regularan. Sa njega je padano al je sredjen ko nov (ocesana desna strana). Cena 9200e R6 nov, 10500e izadje kad se uracunaju i kamate za kredit. Dajte mi neki savet posto nisam pametan, Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Februar 8, 2008 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan sto bi neki iskusni rekli... novo je novo, i ja koliko mogu se pridrzavam toga e sad, zavisi sto je tebi milije, sto ti vise pase uz tvoj ukus... ali i sto ti je isplativije za pu pu ne daj boze. sto se tice Dukca, ne znam ti reci za odnos kvalitet cijena jer je ipak Dukac malo rjedji kod nas, pa se ne srijecemo previse s njim. znaj samo da samim tim sto je rjedji, ako se nesto desi tipa kvar ili, ne daj boze opet velim, neki pad... onda ti je vece maltretiranje oko djelova, CIJENE... znaci vise para i vise izgubljenih zivaca. sto se tice R6, svi manje vise znamo kakav je motor, djelove i u pekaru imas da kupis isto kao i za Yugo... znaci ne moze prifalit`. Ducati jeste ljepsi, excluzivniji... ali gledaj ove parametre da uporedis pa vidi na kraju sto ti se isplati vise. ali ako KONKRETNO pitas, ja bi se odlucio za R6... ne zbog toga sto je Yamaha, nego zato sto nije padano i zato sto je nov motor. srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 8, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto Veci kaze, novo je novo, i moj izbor bi bio R6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 8, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan novo je uvijek novo,a i jeftiniji dijelovi i servisi. R6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Novo je novo...I onda kupis novog Yuga a mozes da uzmes za iste pare npr Passat 3 ili Audi jaje...A ne moze niko da me ubedi da je Yugo bolji! Ne kazem da je Dukac bolji od Yamahe ali ja bu se u ovoj sitvaciji pre odlučio za Dukca...749 je jedini Italijanski motor koji bi pre uzeo od bilo kog Japanca.Jedan od najlepsih motora.Al to je vec stvar ukusa...A i ja sam malo subjektivan, ne volim R6... Ako servis i odrzavanje, tj lova nije problem ja se ne bi puno razmisljao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Februar 9, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Novo je novo, dukati bez razmisljanja. ;D Salim se naravno. U sustini to su motori na izlgled, koncepcijski, slicni, a opet s druge strane se dosta razlikuju. Para nije mala, mozda je nov motor bolje resenje, u stvari sigurno je bolje, ali zavisi sta volis, ne verujem da volis i jedno i drugo podjednako, i 4 u redu i 2 u v. Sve zavisi sta se tebi svidja, a ako ti je bas svejedno pazari jamahu. Mada ja znam da bi uzeo Dukca, ne bi razmisljao uopste, jednostavno ne bi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Miki- 3 Napisano Februar 9, 2008 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto rece Nucleus sve je do tvojih afiniteta, ali ipak gledaj koliko novaca treba izdojiti za servise, delove itd...a i pogledas razlika 3 godine, cenovna razlika mala a za dukca padano... P.S. Kiro najjace da bi neko uzeo passata3 audija jaje ili yuga kada za te pare ima Civic 94 coupe ili sedan ko bombonica uh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Februar 9, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ducati definitivno. Jes da je padano sa njega ali pretpostavljam da nije urnisan tako da je to ne bitno. Mada definitvno treba uzeti u obzir sta ti vise odgovara da li R4 ili V2. Neznam koliko si upozant ali razlika je ogromna. BTW ako si malo snalazljiviji ni delovi za Dukatija nisu problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Februar 9, 2008 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam bas upoznat sa razlikom @Djusi. Bitni faktori su mi istrajnost,tj. da nemoram da pucam kesh sledece 2 godine na delove, lakoca upravljanja(pokretljivost po guzvi), da ne pije po 12l po gradu ako je moguce ..... Bike mi sluzi za zujanje po BG-u i neke lakse putice od 200-300km. Za delove mi nije neka frka posto mi drugar ide u Italiju na nedelju dve. E sada, ja sam vozikao RS 125 a na putu do 1098 treba i jedno 2-3 dine trositi 600-700cmm bar tako mislim , ispravite ako gresim. Dakle bike nece ici na trke , nije najvaznije da budem najbrzi u selo , mnogo mi je bitnije kao sto rekoh da nevisim po majstorima osim na redovnim servisima. Ajde ako ima ljudi koji su trosili 749s da bace neki info u korist Dukca,dal se kvari, kako se ponasa na putevima(dal se ukocis posle 200km pa ides na blokade ili ne ...). Hvala za dosadasnje odgovore i savete svima btw. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Februar 9, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, R6. Mani se dukca, padano, polovno, cesano. Jos treba da izmisljas toplu vodu da se snalazis za delove. A kad budes hteo da prodas, e tu onda nastaju muke, jer to vise nece niko da kupi. To ti je slican primer kao sao sa folksvagenom i nekog italijana. Folcika se uvek proda, ali zabar tesko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Februar 9, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Da krenemo ondak ispocetka. Razlika izmedju R4 i V2. V2 te cima iz malih obrtaja. Znaci na 2, 3.000 obrtaja on pocinje da vuce sa dobrim delom svoje snage. Kod R4 treba da malo sacekas da te povuce. Konkretno stari R6 (onaj prvi koji je izasao) sam vozio i to izgleda ovako 0 - 8.000 ladno, ladno, ladno, 8 - 12.000 mlako, 12.000 - + podivlja. Sto se mene tice ovo je za grad bas ne upotrebljivo. Ali o5 ukusi su razliciti. Posto kazes da tezis ka 1098 onda imas jos jedan razlog vise da uzmes 749, bolje ti je navikavanje, mada bi s' obzirom na tvoje iskustvo ja savetovao monstera 750. Uputice te u svet V2 onako kako treba. To je moj savet. Vise greska ce ti oprostiti monster nego bilo koji R. Ako nadjes dobrog Dukatija ne vidim razlog za neko pucanje kinte sem na redovne servise, ali kao kontra argument imas ipak nov motor. Znaci verovatno manje servisiranja i potencijalno laksa prodaja. Sto se lakoce upravljanja tice i pokretljivosti u guzvi, tu ti nema pomoci. Oba motora su pravljena za stazu ili otvoreni put, tako da je mrtva trka. Potrosnje neznam kolke su za koji motor, ali meni je to najnebitnija stavka, nesto sto je jako relativno. Moj Dukati je prilicno nabijan tako da sam imao malo vise frke da se naviknem i verovatno je malo zamorniji po gradu od Japanera ali mi nikad nije predstavljalo problem. Otvoreni put je druga pesma. Tu je, bar 998, na svome. razlika izmedju mog motora u gradu i na otvorenom je ko dupe i oko. Evo cisto za primer: otkad sam ga prvi put provozao na otvorenom izgubio sam volju za pozerisanjem (za sta je o5 Dukati bolji) Po svemu sudeci ja vise naginjem ka Dukatiju, ali ja sam pristrasan Moj najprijateljskiji savet ti ja da ispazaris monstera 620 ili 750 i tako da udjes u svet ozbiljnijih motora. Ja sam napravio gresku i sa NSR 125 i Varadera 125 seo direkt na 998. Trebalo mi je 2 god da se naviknem na motor, a za to vreme su mnogo vise napredovali oni koji su isli postepeno. Ako te jos nesto vise interesuje pitaj, a mozes i da potrazis u temi Motori moj text o 998 i tu ces naci jos neke odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Februar 9, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, R6. Mani se dukca, padano, polovno, cesano. Jos treba da izmisljas toplu vodu da se snalazis za delove. A kad budes hteo da prodas, e tu onda nastaju muke, jer to vise nece niko da kupi. To ti je slican primer kao sao sa folksvagenom i nekog italijana. Folcika se uvek proda, ali zabar tesko. Nije bas tako crno. Kolko se secam i ti si tesko prodao tvog ninju iako si ga novog pazario. Cinjenica je da se, zbog prisustva divljaka, svaki legalan motor tesko prodaje. A to da li se lakse proda Folkswagen od Italijana ... Stvar srece. Ja sam Pasata prdavao skoro 6 meseci iako je imao korektnu cenu i bio je u solidnom stanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Februar 9, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, R6. Mani se dukca, padano, polovno, cesano. Jos treba da izmisljas toplu vodu da se snalazis za delove. A kad budes hteo da prodas, e tu onda nastaju muke, jer to vise nece niko da kupi. To ti je slican primer kao sao sa folksvagenom i nekog italijana. Folcika se uvek proda, ali zabar tesko. Nije bas tako crno. Kolko se secam i ti si tesko prodao tvog ninju iako si ga novog pazario. Cinjenica je da se, zbog prisustva divljaka, svaki legalan motor tesko prodaje. A to da li se lakse proda Folkswagen od Italijana ... Stvar srece. Ja sam Pasata prdavao skoro 6 meseci iako je imao korektnu cenu i bio je u solidnom stanju Tako crno bas nije. Ali se ljudi pre opredeljuju za japanca nego za nesto drugo. Kao i za VW. Takav smo mi narod. Zato golf 1 iz 84 vredi 2000e. ja sam moj 636 prodavao 3-4 nedelje i prodao. Ako je to puno za prodaju, onda ok. Novo je uvek bolje od neceg polovnog, cesanog i lupanog. Misilm da se tu svi slazemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Februar 9, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ok je da je novo novo, ali treba uzeti u obzir i koliko se para puca kad se kupi nesto novo. Iskreno, ja licno nikad ne bi pazario nesto novo, sem da nije neki egzoticni maloserijski motor ili Dukati ;D. Cinjenica jeste da se Japanski motor bolje prodaje ali i dalje, bar ja, vise volim motor koji se ne vidja na svakom koraku. Iskljucivo stvar ukusa. A kad smo kod polovnog, cesanog, lupanog ja sam pazario havarisanog Varadera u Francuskoj pre nekoliko godina popravio sam ga vozio 4 god (padali sto ja, sto burazer sa njega u vise navrata i farbali ga svaki put nakon toga) i prodao za malu zaradu posle toga (prodao sam ga ortaku, pa nisam naplatio ful cenu). Moj najbolji argument protiv kupovine novog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Februar 9, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, u manjini si i to velikoj. Dobro si rekao da se japanac bolje prodaje. I ti to sam znas. A sto se tice tvoje pristrasnosti, nemam nameru da te ubedjujem u suprotno. Postujem svaki motor. Ali zna se sta je sta i sta je realno. Mi smo ovde da pomognemo liku, a ne da se ja i ti upustamo u dijalog i da jos decku nesto otezamo i da ga jos vencamo. JA vise ne komentarisem ovde. Sretno sa kupovinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Februar 9, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto ljudi sve moraju da shvate licno ne ide mi u glavu ?! Ja sam dao svoje argumenete i vidjenje stvari, a covek neka sam odluci sta da kupi. Cemu odma tenzija ko u svim temama gde se porede Japnci i ostali ? Moj finalni savet - ako planiras da vozis 1098 kasnije, onda pazari neki slabiji V2. Fala na paznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 9, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Realno gledano ovde ne bi trebalo da ima nikakve dileme.Dileme bi bilo da je u opticaju nov Ducati, mada.... veliki broj forumasa bi ti opet savetovao da kupis Jamahu i ne bi pogresili nimalo.Sa Jamahom nemas nikakav rizik sta kupujes u startu znas na cemu si dok sa tim polovnim Ducatijem kupujes macku u dzaku i ulazis u prevelik rizik a za svoje pare.Bices ekskluzivan i rado vidjen al u servisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Februar 9, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kakav servis za motor 2005 god koji je presao 4500 km ? Jos se nije posteno ni razradio. I ja se slazem da je bolje da uzme nov motor za tako malu razliku u ceni, ali dajmo malo realnosti u svojim komentarima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Neki lik koji se prijavio na forum mozzda pre 3-4 meseca reche da je imao bash dosta problema sa r6. Uzgred je kupio novu i posle ja mislim 2k km-a mu je stala na autoputu. A i Obelix je ja mislim (nisam siguran) rekao da su Yamaha-ini servisi puni novih r6-ca. Nemojte me drzzati za rech, ali 80% sam siguran. Ja bih izabrao Dukca, i ja sam pristrasan. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 10, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Neki lik koji se prijavio na forum mozzda pre 3-4 meseca reche da je imao bash dosta problema sa r6. Uzgred je kupio novu i posle ja mislim 2k km-a mu je stala na autoputu. A i Obelix je ja mislim (nisam siguran) rekao da su Yamaha-ini servisi puni novih r6-ca. Nemojte me drzzati za rech, ali 80% sam siguran. Ja bih izabrao Dukca, i ja sam pristrasan. Pozdrav I da je to tacno sto kazes a nije jer nisi siguran, za novu r- 6 postoji garancija , pa garantni rok u kome ce eventuali problemi da se rese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Februar 10, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan ...Au, garancija u Srbiji ;D :D ;D :'( :'( :'( Kad dodjes u servis diler ce lepo da ti zalepi etiketu "nisi savesno upravljao motociklom" i na to jos doda "vido sam te!" i ukopace te. Na polovinu delova i to bas onih koji se habaju ili su od gume ili su lanac, sijalice, svecice...itd... ne ide garancija (maltene ti je samo agregat u garanciji). A iako ti prizna kvar, delove ces da cekas 2 meseca a popravku jos mesec dana! Svi dileri su isti a pogotovo su govna ako im popravke idu "iz njihovog" dzepa, a sve to kod majstora - privatnog ima da bude odradjeno u roku od 10 dana - samo sto ond sve ide iz tvog dzepa! Sve u svemu, garancija moze da te izvadi ako ti pukne klip ili zbaci ventil a ostalo da nepricam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Neki lik koji se prijavio na forum mozzda pre 3-4 meseca reche da je imao bash dosta problema sa r6. Uzgred je kupio novu i posle ja mislim 2k km-a mu je stala na autoputu. A i Obelix je ja mislim (nisam siguran) rekao da su Yamaha-ini servisi puni novih r6-ca. Nemojte me drzzati za rech, ali 80% sam siguran. Ja bih izabrao Dukca, i ja sam pristrasan. Pozdrav I da je to tacno sto kazes a nije jer nisi siguran, za novu r- 6 postoji garancija , pa garantni rok u kome ce eventuali problemi da se rese. Ja se izvinjavam gosp. Pite ali ja nigde nisam rekao da se problemi necce reshiti. Evo malo sam trazzio i nashao tu temu. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=11076.msg147413#msg147413 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 10, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Neki lik koji se prijavio na forum mozzda pre 3-4 meseca reche da je imao bash dosta problema sa r6. Uzgred je kupio novu i posle ja mislim 2k km-a mu je stala na autoputu. A i Obelix je ja mislim (nisam siguran) rekao da su Yamaha-ini servisi puni novih r6-ca. Nemojte me drzzati za rech, ali 80% sam siguran. Ja bih izabrao Dukca, i ja sam pristrasan. Pozdrav Ne bih da se ovo i9zrodi u prepucavanje ali nije li malo preterivanje" Yamahini servisi puni r6-ca.Ipak je rec o jednom od najsavrsenijih motora danasnjice a ne o nekom kineskom skuteru. I da je to tacno sto kazes a nije jer nisi siguran, za novu r- 6 postoji garancija , pa garantni rok u kome ce eventuali problemi da se rese. Ja se izvinjavam gosp. Pite ali ja nigde nisam rekao da se problemi necce reshiti. Evo malo sam trazzio i nashao tu temu. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=11076.msg147413#msg147413 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Februar 11, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ako si "vozikao" RS125 i sada hoces da sednes na 749 ili R6, nemam sta drugo da ti kazem sem nemoj, jbg, jednostavno nemoj, to ti je najiskreniji i najdrugarskiji savet od mene. Kazes treba ti bajk za grad i krace ture, moj predlog je da ne uzimas nekog R-a, jer nije za grad, ako ce mu to biti prvenstvena namena kod tebe, pogotovo. Kao sto rece Djusi pazari nekog monstera, uhodaj se godinu - dve, pa onda odluci sta i kako posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
outlawbg 0 Napisano Februar 12, 2008 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma novo uzmi i nemoj da razmisljas, dve godine garancije .. itd ... Razradis svoju mashinu i znas bar sta vozis .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...