Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima!Imam jedan jako cudan problem koji niko nezna kako da ga resim... naime,u ponedeljak sam uredno odjavio motor i platio porez u Zrenjaninu za moj motor,i sutradan otisao u Vrbas sa ugovorima i probusenom saobracajnom da ga registrujem ali u Supu mi kazu da nemogu sa tim ugovorom da registrujem motor Evo gde je problem(u Vrbasu).Na poledjini ugovora pise sledece: Prodavac: Moje ime i prezime,a podaci od vlasnika vozila Kupac: Moje ime i prezime i moji podaci Samo ovako sa ovim podacima u Zrenjanini moze da se odjavi motor,a u Vrbasu nemoze da se registruje isti jer ja nemogu sam sebi da prodam motor kako oni kazu!!!! U Vrbasu traze da pise u ugovoru(sto je i logicno) : Prodavac: Vlasnikovo ime i prezime i njegovi podaci Kupac: Moje ime i prezime i moji podaci Kako moze u Zranjaninu nemoze u Vrbasu i obrnutoPoludecu ako do sl.vikenda neregistrujem motor,jer ako propustim moto skup u Zrenjaninu i trku na Ponikve ili cu razbiti motor ili cu nekog da tuzim od nadleznih organa jer neznaju kako da mi rese problem!!Ako je neko zna kako da resim ovu budalastinu ima od mene mnogo piva kad se vidimo na moto skupu bilo gde Srbija je jos jednom dokazala da nista u njoj nije lako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Maj 3, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da ti imas ovlascenje od vlasnika motora da ga mozes otudjiti i regustrovati. Isto kod mene ne mozes sam sebi da prevedes motor. Jedino resenje posto su ti vec odjavljene tablice da pravis novi ugovor sa vlasnikom motora (on tebi prodaje motor) pa ponovo placas porez, ili ad ga ti prevedes na trece lice koje ce registrovati motor ( opet ponovo placas porez). Ja bi se prvo obratio nekom zastitniku gradjana ili pravniku u Supu u tvojoj opstini da ti obrazlozi ceo postupak i da napismeno po kojoj tacki zakona ne mozes sam sebi prevesti motor ako u ovlascenju pise da mozes. Moj drugar je imao identican problem pa je auto preveo na suprugu samo sto nije platio porez,a ti ces izgleda morati jos jednom da castis budzet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 3, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa nemožeš ti na ugovoru da budeš i prodavac i kupac . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Maj 3, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan U nekim gradovima (npr. Novi Pazar , Cacak ...) to prolazi ako na ovlascenju pise da vozilo mozes da prevedes na trece lice, produzis regtistraciju i registrujes vozilo na svoje ime. Samo sto ovo boldovano ne pise u klasicnom ovlascenju vec se dopisuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar 1123 Napisano Maj 3, 2014 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Beogard Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Nasa birokratija - oni nece ni kako oni hoce... Mislim da su ti se zeznuli u Zr. Ja sam kupio GPZ-a u Zr, odjavio i platio porez i nije mi pisalo da sam prodavac vec najnormalnije - kupac. Ugovor su ti verovatno napravili u nekoj agenciji u blizini opstine, e pa idi i "pozdravi" ih, pa onda opet po pecat u opstinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan U ugovoru pise da mogu sam da ga registrujem,prevedem na svoje ime......vec sam bacio 1000 din jer je na poledjini prvog ugovora pisalo prodavcevo ime a na kupcevo moje,i u poreskoj su mi rekli da nemoze tako nego da mora moje ime da pise i na kupcevo i prodavcevo mesto!!!!! preko agencije u Zrenjaninu sam radio ove proklete ugovore.neko ce sve mi se cini da plati taj porez opet i novi ugovor(ali to necu biti ja sigurno)!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro ako su ti u poreskoj rekli znaci nisi platio porez.Napravi ugovor sa prodavca na sebe pa plati porez i registruj.Ili igranka sa isterivanjem pravde u birokratiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar 1123 Napisano Maj 3, 2014 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Beogard Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Zdravorazumski - pošto si ti kupac,zašto bi tvoje ime bilo tamo gde piše prodavac?! Ja bih to proverio sa nekim drugim službenikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Daj toj agenciji da ga registruje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Maj 3, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Zdravorazumski - pošto si ti kupac,zašto bi tvoje ime bilo tamo gde piše prodavac?! Ja bih to proverio sa nekim drugim službenikom. Koliko ja razumem zato sto prodavca uopste nema. On je kupio motor ranije i uzeo ovlascenje , tako da je on sa tim ovlascenjem prodavac motora i moze ga prodati trecem licu ali u nekoj opstini ga moze prodati i sam sebi. U opstini nisu mogli da mu overe ugovor gde je prodavac pravi vlasnik vozila zato sto on uopste nije prisutan i po ovlascenju on ima pravo da proda motor i odjavi tablice bez prisustva pravog vlasnika. Greska je napravljena u startu sa ovlascenjem. Treba se odmah napraviti kupoptodajni ugovor a porez se moze platiti kad istekne registracija uz neku smesnu kamatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan U ugovoru pise da mogu sam da ga registrujem,prevedem na svoje ime......vec sam bacio 1000 din jer je na poledjini prvog ugovora pisalo prodavcevo ime a na kupcevo moje,i u poreskoj su mi rekli da nemoze tako nego da mora moje ime da pise i na kupcevo i prodavcevo mesto!!!!! preko agencije u Zrenjaninu sam radio ove proklete ugovore.neko ce sve mi se cini da plati taj porez opet i novi ugovor(ali to necu biti ja sigurno)!!! Znaci poreska je adresa za sva tvoja pitanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan , pre par godina, kolega sa bivšeg posla, čovek sa Kosova; da bi svoj lični auto registrovo na Bg, gde živi, moro je za carinu da pravi kupoprodajni ugovor, i nije bilo moguće drugačije, već da kao vlasnik prodaje samome sebi auto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Zdravorazumski - pošto si ti kupac,zašto bi tvoje ime bilo tamo gde piše prodavac?! Ja bih to proverio sa nekim drugim službenikom. Koliko ja razumem zato sto prodavca uopste nema. On je kupio motor ranije i uzeo ovlascenje , tako da je on sa tim ovlascenjem prodavac motora i moze ga prodati trecem licu ali u nekoj opstini ga moze prodati i sam sebi. U opstini nisu mogli da mu overe ugovor gde je prodavac pravi vlasnik vozila zato sto on uopste nije prisutan i po ovlascenju on ima pravo da proda motor i odjavi tablice bez prisustva pravog vlasnika. Greska je napravljena u startu sa ovlascenjem. Treba se odmah napraviti kupoptodajni ugovor a porez se moze platiti kad istekne registracija uz neku smesnu kamatu. Registracija je istekla 18.04.Motor je odjavljen,tablica vracena,porez placen,saobracajna probusena! Sve je regularno odradjeno u Zrenjaninu ali nemogu sa tim ugovorom da ga registrujem u Vrbasu Sve mi se cini da cu morati nekom sve po spisku..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Maj 3, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj, čekaj... prvo: kupio si od nekoga motor iz Zrenjanina. drugo: kada si kupio motor, niste pravili kupoprodajni ugovor, nego samo ugovor o "zajmljivanju" tj ono standardno mućenje da možeš da ga voziš i registruješ bez prisustva vlasnika? Ako prvo i drugo, onda mislim da ipak moraš da radiš pravi kupoprodajni ugovor izmedju stvarnog (prethodnog) vlasnika i tebe, gdje je prodavac prodavac a kupac kupac. Mislim da ovakva zapetljancija koju si ti pokušao da napraviš u normalnim uslovima bi bila tretirana kao pokušaj obmane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan kad sam prosle godine kupio motor od vlasnika napravili smo ugovor o totalnoj punomoci u upravljanju motora na mene,da mogu da ga registrujem i sve ostalo bez njegovog prisustva!!! E sada pre 2 nedelje smo napravili kupoprodajni ugovor gde je on prodavac a ja kupac i nisu u Zrenjaninu prihvatili u poreskoj i supu takav ugovor! Rekli su da prema punomoci moram da budem i prodavac i kupac,i onda sam napravio takav ugovor i sve regularno odjavljeno u Zrenjaninu ali Vrbasani takav ugovor nepriznaju!!!! Uf odma mi skoci pritisak kad pomislim na Vrbas Joj Srbijo dokle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1406 Napisano Maj 3, 2014 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan kad sam prosle godine kupio motor od vlasnika napravili smo ugovor o totalnoj punomoci u upravljanju motora na mene,da mogu da ga registrujem i sve ostalo bez njegovog prisustva!!! E sada pre 2 nedelje smo napravili kupoprodajni ugovor gde je on prodavac a ja kupac i nisu u Zrenjaninu prihvatili u poreskoj i supu takav ugovor! Rekli su da prema punomoci moram da budem i prodavac i kupac,i onda sam napravio takav ugovor i sve regularno odjavljeno u Zrenjaninu ali Vrbasani takav ugovor nepriznaju!!!! Uf odma mi skoci pritisak kad pomislim na Vrbas Joj Srbijo dokle... Ako si napravio ugovor sa prodavcem (pre2 nedelje) kakve veze ima ta punomoc od ranije. Trebao si da sve radis sa tim ugovorom. Koliko znam punomoc je samo obican papir koji to daje pravo da se vozis i registrujes motor. Nisi njega trebao uopste da uvodis u pricu sa SUP-om i poreskoj. Sta boli uvo ove iz poreske za tu punomoc ako vec imas ugovor sa prodavcem? Ovo ja ne razumem: E sada pre 2 nedelje smo napravili kupoprodajni ugovor gde je on prodavac a ja kupac i nisu u Zrenjaninu prihvatili u poreskoj i supu takav ugovor! Sto si uopste pokazivao punomoc pored valjanog ugovora? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Maj 3, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pravnik. vidi, Punomoć nema nikakve veze sa kupoprodajom. npr: ja sam vlasnik motora i tebi dajem punomoć. Ta punomoć može da sadrži šta hoćeš i da traje koliko god hoćeš. Na primjer dajem ti punomoć da u neograničenom trajanju upravljaš mojim motornim vozilom i da tokom upravljanja vozilom izvršavaš sve obaveze proizašle korištenjem vozila (održavanje, kazne, parking, putarine, registraciju? hmmm čini mi se da više bez vlasnika vozila ne možeš ni da registruješ vozilo jer su se dešavala razna čuda i zloupotrebe ...). Nakon smrti vlasnika vozila punomoć prestaje, jer se vlasništvo nad vozilom mjenja. Po naslednom pravu ga nasledjuje neko iz porodice ili posljednje želje vlasnika. U punomoći NE MOGU da te ovlastim da preneseš vozilo na sebe. Ne mogu da ti dam ovlaštenje da nešto prelazi iz mog u tvoje vlasništvo. To može da se uradi po ugovoru o poklonu - poklonim motor, zalogu - ali mislim da pojedinac može da da zalog samo registrovanim pravnim licima, kompenzaciji ili po kupoprodajnom ugovoru - prodam motor. Po svim ovim mogućnostima, tj uslovima prenošenje vlasništva sa jedne na drugu osobu, država mora da se ogrebe i uzme porez, osim u direktnom poklonu izmedju roditelj - djete, supružnici, brat-sestra (mada i tada ide neki simbolični porez, koliko se sjećam) Znači Zrenjaninci krše zakon, Vrbašani rade po zakonu. jbg. MORAJU da ti po REALNOM, STVARNOM kupoprodajnom ugovoru odrade posao. Nikako drugačije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Mora da se pokaze punomoc i ugovor u poreskoj i supunerazumem se bas najbolje zbog cega.... 8200 din je uzela agencija da to odradi(uklucen je i porez odjave motora),1000 din prvi ugovor koji nije valjao,1000 drugi ugovor koji je valjao,put do Zrenjanina..... Kad se sve sabere 10 000 za sve ovo sranje,a motor evo 2 nedelje nemoze da se registruje a Supovci nemogu da se dogovore sta da radim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Maj 3, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ti napravio valjani ugovor, tj ugovor o kupoprodaji izmedju bivšeg vlasnika kao prodavca i tebe kao kupca? to i samo to je JEDINI i OSNOVNI ugovor koji dokazuje tvoje vlasništvo nad motorom. Ovlaštenje posle toga postaje bezvredan dokument, pošto je kupoprodajni ugovor hjerarhijski "stariji". 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Znači Zrenjaninci krše zakon, Vrbašani rade po zakonu. jbg. MORAJU da ti po REALNOM, STVARNOM kupoprodajnom ugovoru odrade posao. Nikako drugačije. Ko krsi zakon saznacu sledece nedelje nadam se! Vidi,ovaj lik iz agencije mi kaze da tako mogu po Beogradu i ostalim opstinama da se registruje motor kako sam ja uradio,ali nas Vrbas je specifican po svemu!!!!! Sve je shvatam sta mi ti govoris i slazem se sa tobom u potpunosti,ali neko me dribla i nemam pojma gde je lopta.... Ali kad saznam gde je lopta sledi klizenjak u koleno sa obe noge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Maj 3, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ti napravio valjani ugovor, tj ugovor o kupoprodaji izmedju bivšeg vlasnika kao prodavca i tebe kao kupca? to i samo to je JEDINI i OSNOVNI ugovor koji dokazuje tvoje vlasništvo nad motorom. Ovlaštenje posle toga postaje bezvredan dokument, pošto je kupoprodajni ugovor hjerarhijski "stariji". Pa rekoh vec da je prvi ugovor uradjen da je on prodavac a ja kupac i takav ugovor poreska i sup nisu prihvatili u zrenjaninu!!! Kod novog ugovora stoji Prodavac:Moje ime,a njegovi podaci a kupac sam ja i to je tek onda tako priznato u Zr i odjavljeno.Totalno bez logike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Maj 3, 2014 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Ko je ovde lud, a ko zbunjen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 4, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na pocetku gde se navode prodavac i kupac pises vlasnika iz saobracajne i sebe, dole ili na poledjini gde se potpisuje sebe stavljas kao kupca a gde je prodavac pises ''po ovlascenju br (pises br ovlascenja sa pecata)'' i potpisujes ti. Ovako je 99% a ti ipak pitaj jos nekog, ali ja sad trebam tako auto da prenesem pa su mi tako objasnili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1617 Napisano Maj 4, 2014 Drug član, 978 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da ti jos stajem na muku, ali cisto da znas, ne nadaj se da ce oni platiti nesto i pokriti ti troskove, vec ces trebati do budes "srecan" kada ti budu rekli "dobro... ajde daj da sredimo to nekako", naravno, platices ponovo sve sto treba itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Maj 4, 2014 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Reci ti jel prodavac bio prisutan tamo pri pravljenju ugovora ili je to radjeno po punomoci.Ako je po punomoci onda idu tvoji podaci ALI Prodavac po ovlascenju ti Vlasnik taj i taj Kupac TI Predmet kupoprodaje ko placa porez Tako treba po ovlascenju i verovatno su oni to hteli a vi napisali polovicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...