VooDooKV 0 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, resio sam da kupim sportski motor, ali problem mi predstavlja moja visina i tezina. 195cm i 120kg. Citao sam razne komentare o istom problemu koji imaju ljudi visoki poput mene i vidim da se svi saveti svode na to da kupe enduro motor. Meni se enduro uopste ne svidja. Gledao sam ih i gledao i ubedjivao sebe da nabavim endura, ali jednostavno nije to to. Da budemo jasni ne jurim ja za brzinom. To me u ovom trenutka uopste ne zanima. Resio sam da kupim motor iz razloga sto radim jako stresan posao i zelim da pobegnem od realnosti jedan dan u nedelji. Zelim da sednem na motor i da odem tamo gde me niko ne zna, jednostavno da sednem u neku kafanu pored puta i da popijem kaficu, pre nego sto se vratim u svoju realnost. Tako da bi Vas zamolio da ne dajete savete oko endura. Elem pocetnik sam u ovome tako da ne mogu reci ni da znam da vozim. Polozio sam pre neki dan za A kategoriju. Zanima me da li je pametnije za start da kupim neki manji motor od 125 kubika, ili odmah da kupim nesto do 600 kubika... Budzet mi nije nesto preterano ogranicen, ali posto sam pocetnik sad bi kupio neki jeftiniji motor do nekih 1000-1500e i onda ulozio u njega odmah da uradim kocnice, nove gume, servis, generalnu na motoru,... da bi jednostavno bio siguran u taj motor. Hvala Vam u napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Odavno je poznato i jasno da na enduro motoru ne možeš da odeš gde te niko ne zna, i jednostavno da sedneš u neku kafanu pored puta i da popiješ kaficu, pre nego što se vratiš u svoju realnost. Tako da beži od endura koliko te noge nose. Moj ti je savet da odmah kupiš nešto od 600 ccm sobzirom da si skoro položio i da praktično i ne znaš da voziš. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 30, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, resio sam da kupim sportski motor, ali problem mi predstavlja moja visina i tezina. 195cm i 120kg. Citao sam razne komentare o istom problemu koji imaju ljudi visoki poput mene i vidim da se svi saveti svode na to da kupe enduro motor. Meni se enduro uopste ne svidja. Gledao sam ih i gledao i ubedjivao sebe da nabavim endura, ali jednostavno nije to to. Da budemo jasni ne jurim ja za brzinom. To me u ovom trenutka uopste ne zanima. Resio sam da kupim motor iz razloga sto radim jako stresan posao i zelim da pobegnem od realnosti jedan dan u nedelji. Zelim da sednem na motor i da odem tamo gde me niko ne zna, jednostavno da sednem u neku kafanu pored puta i da popijem kaficu, pre nego sto se vratim u svoju realnost. Tako da bi Vas zamolio da ne dajete savete oko endura. Elem pocetnik sam u ovome tako da ne mogu reci ni da znam da vozim. Polozio sam pre neki dan za A kategoriju. Zanima me da li je pametnije za start da kupim neki manji motor od 125 kubika, ili odmah da kupim nesto do 600 kubika... Budzet mi nije nesto preterano ogranicen, ali posto sam pocetnik sad bi kupio neki jeftiniji motor do nekih 1000-1500e i onda ulozio u njega odmah da uradim kocnice, nove gume, servis, generalnu na motoru,... da bi jednostavno bio siguran u taj motor. Hvala Vam u napred. Pozdrav kolega. Ne bih ti preporucio supersport RR motor za pocetak, moze ali s obzirom da ne vozis na stazi ne vidim poentu. Predlozio bih ti FZS 600 2002-2004 jer su 2002 godine redili redesign pa recimo ima tzv. fox eye farove koji izgledaju lepse a lepota je bitna, mozda ne kao funkcionalnost ali je bitna. Motor ima dobar agregat, sa dosta snage, 4 cilindra, dobre kocnice, solidne amortizere, podesive. Ako hoces jos novije FZ6 S2 ali mislim da je FZS 600 prava masina, ima karburatore, nema injection to je jedini "minus" ali s obzirom da ces ici na vikend voznje, neces prolaziti milione kilometara i taj motor ce da te posluzi sigurno a i potrosnja mu nije nesto preterano velika. Mozes naci kao bombonicu za oko 2500 eur a mozda i manje. Nemoj uzimati najjeftiniji. Odradis servis i vozi. Ima i centralni nogar pa ce ciscenje i podmazivanje lanca biti mnogo jednostavnije (ne moras kupovati garazni stender). Pogledaj malo na YT klipove, ima 4 cilindra, stenje kao sportak a udobniji je i malo pitomiji. Ovo ti sve govorim jer planiram sebi sledece godine da uzmem FZS 600 Fazer 2002 godiste i dosta sam citao o tom motoru. Neka alternativa bi bio Kawasaki GPZ 500S ali sam se u medjuvremenu predomislio za Fazera. Imam 100+ Kg i 196 cm tako da razumem tvoju muku. PS. evo ovako izgleda FZS 600 2002 godiste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje kolega ! Sto se tice tvojih dimenzija, imao sam slicnu dilemu sa 188 cm i 90 kg i spakovah se nekako na ovo moje cudo. Svaki super sport motor ima polozaj sedenja neudobniji i napetiji od ostalih motora a i dimenzije su mu male, tj 600 ccm, a 1000 ccm je nesto veci. Mocices ti da vozis svaki, sednes i ubacis u prvu i teras pravo. Ali problem ce ti biti sa tvojom visinom i tezinom kada budes prelazio vece kilometraze, i kada pokusas malo ostrije da vozis krivine(to posle par godina kad stegnes nesto iskustva ). Voznja motocikla je pravi izduvni ventil, tako da ides u dobrom pravcu. Sto se tice motocikla za pocetak, imas bas dosta tema na forumu o tome, tako da pretrazi malo. Da se ne zapocinje ovde bezveze standardno prepucavanje I kad uzmes motor ne mora odma generalna covece, nadjes nekoga ko se razume, povedes ga sa sobom i uzmes nesto u sto boljem stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam visok 190-191 i imam 115-120kg i vozim naravno enduro. Moj drug je veoma slicnih gabarita i vozi vec nekoliko godina R1. On jednostavno ne voli nista drugo osim R motora i spreman je da trpi zbog toga. Ljudi su razliciti, kupi ono sto ti se svidja i uzivaj ako mozes, ali ipak prvo probaj malo razne tipove motora.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4689 Napisano April 30, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 5995 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna tema Garant Canyon otvorio novi nalog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vecina ima slicne probleme ovde. 100kg 200cm Na svakom manjem sam kao mecka na bajsu. Imas dosta lepih putnih motora koji mogu da ti rade posao. FJR Yamaha , VFR Honda, To niti su trkalice niti su enduro. Tebi treba Sport Turing serija. Obrati malo paznju na tu kategoriju. Po meni vrhunska kategorija. A sto se tice jacine to mislim da ti ne predstavlja problem. Ako si debil i 125cc ti je puno. Ako si normalan lik neces imati problem ni sa 1300cc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano April 30, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan E muke muke, MOj predlog kad odes da vidis neki motor neka te slika drug ili neko sa strane da vidis kako izgledas. Ja izgledam kao na trotinetu kada vozim moj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4689 Napisano April 30, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 5995 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 191 cm 91 kg A opet, vlasnik je brat SuperPOP koji je i viši i teži od mene i uživa na njemu za sve pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano April 30, 2014 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To sa visinom je malo preterano. Obicno se sa krupnim ljudima povezuje enduro mada postoji i niz drugih motora iz razlicitih klasa na kojima mozes lepo da se vozis, radi se o ergonomiji, tj. polozaju upravljaca, fuzastera i sl. Moj savet ti je da kupis ono sto ti se svidja a ne sta forum kaze da ti treba. BTW, cime se bavis ako nije tajna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 30, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Kad vozimo japanske masine a nismo japanci. Ne mogu oni da shvate 2 metra i 100 kila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 30, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna tema Garant Canyon otvorio novi nalog :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano April 30, 2014 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna tema Garant Canyon otvorio novi nalog :lol: 'oce da preceslja covek sve kategorije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 30, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, resio sam da kupim sportski motor, ali problem mi predstavlja moja visina i tezina. 195cm i 120kg. Citao sam razne komentare o istom problemu koji imaju ljudi visoki poput mene i vidim da se svi saveti svode na to da kupe enduro motor. Meni se enduro uopste ne svidja. Gledao sam ih i gledao i ubedjivao sebe da nabavim endura, ali jednostavno nije to to. Da budemo jasni ne jurim ja za brzinom. To me u ovom trenutka uopste ne zanima. Resio sam da kupim motor iz razloga sto radim jako stresan posao i zelim da pobegnem od realnosti jedan dan u nedelji. Zelim da sednem na motor i da odem tamo gde me niko ne zna, jednostavno da sednem u neku kafanu pored puta i da popijem kaficu, pre nego sto se vratim u svoju realnost. Tako da bi Vas zamolio da ne dajete savete oko endura. Elem pocetnik sam u ovome tako da ne mogu reci ni da znam da vozim. Polozio sam pre neki dan za A kategoriju. Zanima me da li je pametnije za start da kupim neki manji motor od 125 kubika, ili odmah da kupim nesto do 600 kubika... Budzet mi nije nesto preterano ogranicen, ali posto sam pocetnik sad bi kupio neki jeftiniji motor do nekih 1000-1500e i onda ulozio u njega odmah da uradim kocnice, nove gume, servis, generalnu na motoru,... da bi jednostavno bio siguran u taj motor. Hvala Vam u napred. Kao prvo glavni problem je estetika- znaci verovatno neces biti zadovoljan ni sa jednim motorom koji nije R. Po meni to predstavlja problem. Opet, mislim da se vremenom to prevazidje i da sama voznja bude na prvom mestu a ne izgled motocikla. Kazes da si pocetnik- na 125ccm ces izgledati smesno sa tom visinom i kilazom tako da preskoci. 600ccm moze, ali ne bih ti preporucio R jer kazes da si pocetnik. Nikad nisi seo na R motor- kako znas da ce da ti prija voznja na njemu? Mozda ces zazaliti nakon samo par km... Sto se tice kupovine- jeftiniji pa ulaganje u potrosne delove, ja ti preporucujem da trazis u startu ocuvaniji i skuplji motor a ne da ti naknadno ulazes. Inace, visina ti nije ekstremna za R motor ali neces se bas nesto lepo spakovati na njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 30, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, resio sam da kupim sportski motor, ali problem mi predstavlja moja visina i tezina. 195cm i 120kg. Citao sam razne komentare o istom problemu koji imaju ljudi visoki poput mene i vidim da se svi saveti svode na to da kupe enduro motor. Meni se enduro uopste ne svidja. Gledao sam ih i gledao i ubedjivao sebe da nabavim endura, ali jednostavno nije to to. Da budemo jasni ne jurim ja za brzinom. To me u ovom trenutka uopste ne zanima. Resio sam da kupim motor iz razloga sto radim jako stresan posao i zelim da pobegnem od realnosti jedan dan u nedelji. Zelim da sednem na motor i da odem tamo gde me niko ne zna, jednostavno da sednem u neku kafanu pored puta i da popijem kaficu, pre nego sto se vratim u svoju realnost. Tako da bi Vas zamolio da ne dajete savete oko endura. Elem pocetnik sam u ovome tako da ne mogu reci ni da znam da vozim. Polozio sam pre neki dan za A kategoriju. Zanima me da li je pametnije za start da kupim neki manji motor od 125 kubika, ili odmah da kupim nesto do 600 kubika... Budzet mi nije nesto preterano ogranicen, ali posto sam pocetnik sad bi kupio neki jeftiniji motor do nekih 1000-1500e i onda ulozio u njega odmah da uradim kocnice, nove gume, servis, generalnu na motoru,... da bi jednostavno bio siguran u taj motor. Hvala Vam u napred. Pozdrav kolega. Ne bih ti preporucio supersport RR motor za pocetak, moze ali s obzirom da ne vozis na stazi ne vidim poentu. Predlozio bih ti FZS 600 2002-2004 jer su 2002 godine redili redesign pa recimo ima tzv. fox eye farove koji izgledaju lepse a lepota je bitna, mozda ne kao funkcionalnost ali je bitna. Motor ima dobar agregat, sa dosta snage, 4 cilindra, dobre kocnice, solidne amortizere, podesive. Ako hoces jos novije FZ6 S2 ali mislim da je FZS 600 prava masina, ima karburatore, nema injection to je jedini "minus" ali s obzirom da ces ici na vikend voznje, neces prolaziti milione kilometara i taj motor ce da te posluzi sigurno a i potrosnja mu nije nesto preterano velika. Mozes naci kao bombonicu za oko 2500 eur a mozda i manje. Nemoj uzimati najjeftiniji. Odradis servis i vozi. Ima i centralni nogar pa ce ciscenje i podmazivanje lanca biti mnogo jednostavnije (ne moras kupovati garazni stender). Pogledaj malo na YT klipove, ima 4 cilindra, stenje kao sportak a udobniji je i malo pitomiji. Ovo ti sve govorim jer planiram sebi sledece godine da uzmem FZS 600 Fazer 2002 godiste i dosta sam citao o tom motoru. Neka alternativa bi bio Kawasaki GPZ 500S ali sam se u medjuvremenu predomislio za Fazera. Imam 100+ Kg i 196 cm tako da razumem tvoju muku. PS. evo ovako izgleda FZS 600 2002 godiste Pravi izbor Ivane Fazer mi se jako svidja. Inace nikako gpz za 196cm. Prvo izgledao bi bas smesno , i verovatno bi te hvatali grcevi u nogava sto se meni sa 183cm zna desiti sa suvozacem iza. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 30, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, resio sam da kupim sportski motor, ali problem mi predstavlja moja visina i tezina. 195cm i 120kg. Citao sam razne komentare o istom problemu koji imaju ljudi visoki poput mene i vidim da se svi saveti svode na to da kupe enduro motor. Meni se enduro uopste ne svidja. Gledao sam ih i gledao i ubedjivao sebe da nabavim endura, ali jednostavno nije to to. Da budemo jasni ne jurim ja za brzinom. To me u ovom trenutka uopste ne zanima. Resio sam da kupim motor iz razloga sto radim jako stresan posao i zelim da pobegnem od realnosti jedan dan u nedelji. Zelim da sednem na motor i da odem tamo gde me niko ne zna, jednostavno da sednem u neku kafanu pored puta i da popijem kaficu, pre nego sto se vratim u svoju realnost. Tako da bi Vas zamolio da ne dajete savete oko endura. Elem pocetnik sam u ovome tako da ne mogu reci ni da znam da vozim. Polozio sam pre neki dan za A kategoriju. Zanima me da li je pametnije za start da kupim neki manji motor od 125 kubika, ili odmah da kupim nesto do 600 kubika... Budzet mi nije nesto preterano ogranicen, ali posto sam pocetnik sad bi kupio neki jeftiniji motor do nekih 1000-1500e i onda ulozio u njega odmah da uradim kocnice, nove gume, servis, generalnu na motoru,... da bi jednostavno bio siguran u taj motor. Hvala Vam u napred. Ko igra za raju, zanemaruje taktiku, karijeru ce zavrsiti u nizerazrednom Vratniku?!? Druze nije motor modni detalj ( a mozda tebi jeste ) , vec nesto u cemu ces ti uzivati,a za druge te zaboli.... Nadjes R-cinu na koju se mozes "spakvat" da te ledja i ruke ne bole i razguli. P.S. Da nisam slusao druge odavno bi bio u penziji kao pilot RV, zato sad do penzije valja riljati jos 10 godina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano April 30, 2014 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gsx 750 f Čudo jedno kako mogu da ga voze i oni sa 170 i oni sa 200 cm. nije skup u nabavci lepo ćeš da se navozaš i dovoljno ide i ne troši puno i nije skup za održavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SchnitzelWagooon 10 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 38 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Suzuki DR 650 RSE '95 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto? Odavno je poznato i jasno da na enduro motoru ne možeš da odeš gde te niko ne zna, i jednostavno da sedneš u neku kafanu pored puta i da popiješ kaficu, pre nego što se vratiš u svoju realnost. Tako da beži od endura koliko te noge nose. Moj ti je savet da odmah kupiš nešto od 600 ccm sobzirom da si skoro položio i da praktično i ne znaš da voziš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Zasto? Odavno je poznato i jasno da na enduro motoru ne možeš da odeš gde te niko ne zna, i jednostavno da sedneš u neku kafanu pored puta i da popiješ kaficu, pre nego što se vratiš u svoju realnost. Tako da beži od endura koliko te noge nose. Moj ti je savet da odmah kupiš nešto od 600 ccm sobzirom da si skoro položio i da praktično i ne znaš da voziš. Zato što sa enduro motorom "jednostavno nije to to" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da si početnik neki od 125 bi bio neki najbolji početak , lakše je ući u fazon sa 14 konja nego 70+ ali sve to košta . Ima od 600 ccm koji su pogodni za početnike neki Er5 ili Bandit i sl. Moram da se složim sa Ivanom oko Fazera , na kraju krajeva i on ima 95 konjića malo li je . Nisam nikad vozio R-a ali mi nekako ne izgleda kao motor na koji bi seo i otišao samo da se vozikam negde ali ako voliš.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi TDM 4TX i cepaj nije R ali moze da bude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opusteni 155 Napisano April 30, 2014 . . ., 172 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Japaner Prijavi odgovor kao problematičan Moje skromno misljenje je da covek negubi vreme vec lepo sedne na 1000 odma pa posle 1300 ili 1400. Za pocetak R1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VooDooKV 0 Napisano Maj 1, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav prijatelji, FZR 600 i FZR S2 imaju prelepu liniju, bas mi se svidjaju,... ali moj stav prema svemu je da kada kupujem nesto da kupim nesto jeftinije, da probam, pa prodam i doplatim za nesto kvalitetno... Tako da nebi kupovao jedan od ova dva motora. Za razliku od ova dva GPZ je jako lep motor i mogu ti reci da mi se svidja. Samo me zanima koliko je veliki... Ali mislim da je pravi izbor... Maximus, hvala na savetu... mislim da ja nikad necu ni imati vremena za neke vece kilometraze... daj boze da imam vremena za 300km dnevno jednom nedeljno... mada verovatno je Pa Paja u pravu... treba da kupim ono sto mi se svidja a to su sportski modeli... Dzaba gledam vec 5 dana endurce, kad kad vidim Rovku bocne srce da mi lupa i kez mi sam na licu izlazi... Alekre, kad mi je cale umro pre 2 godine prezueo sam njegovu firmu za odrzavanje industrijske opreme (kompresori, hidraulika, pneumatika, kocna tehnika, mehanika),... nisam hteo da ljudi (radnici) zavrse na ulici.... ali nisam znao koje breme to nosi... Non stop neka jurnjava, zurba, kratki rokovi,... mnogo prevaranata... Svako gleda kako da te zajebe... onda je pocelo manje vremena za spavanje, pa srani problemi itd,... Svi misle ako imas firmu da nemas problema i da je sve super, izdrkavas se na radnicima a oni ko robovi zaradjuju za tebe... ali situacija nije bas takva... svima zelim da budu bogati, ali nikom ne zelim ovo breme koje nosim... Iskren da budem, estetika motora mi je bitna,... ja sam licno picaner, i mora sve da bude na svom mestu, ne sme da bude ogrebotina, ili nedja boze neki zardjali zavrtanj!!! ali moj izgled na motoru je skroz nebitan... bitno mi je da nije motor premali, pa da meni bude neugodno.... Ali opet, kao pocetnik moram da pitam koji je od Rova i najlaksi za voznju... da li mi je 125kubika dovoljno? Iskreno nebi uzimao 600 ako je 125 dovoljno za moju kilazu. Ne planiram da jurcam nigde... Druga stvar potrosnja goriva je isto jako vazna... Onda odrzavanje, nabavka delova... To su neke stvari koje me jako zanimaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Maj 1, 2014 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu Znam o cemu pricas, jedno je sta ti ko kaze a drugo je ka cemu te srce vuce ( R je to ). 125 je mala mashina za tebe, imaces problem i da se spakujes na njega i da ga vozis. Picajzla, perfekcionista, volis izgled motora, mehaniku, pedantnost,,,sve kapiram....Ali problem nastaje u tome sto imas malo iskustva i sto uopste ne moras da divljas a R moze da te iznenadi. Ne postoji laksi i tezi R za voznju, razlike su u nijansama. Radi se samo o brojkama 600 ili 750 ili 1000 ccm, ili 126 KS ili 180 KS itd..Mada honda vazi za malo mekseg R-a, yamaha je nesto kruca i nabijenija, suzuki tu i tamo. Sve u svemu kompleksna prica. Pogledaj malo i neku F varijantu, to su jako slicni motocikli, razlika je u snazi motora, ogibljenju i visini heblova. Izgleda kao R, a malo je pitomiji od R-a. Recimo Honda F3,F4 ulazi u tu pricu pa cisto pogledaj kako ti se dopada. Cene su im od 1500 do 2500 e. Mozemo mi ovde 2 meseca da ti tralatamo na kraju ces sam da prelomis. Samo polako, nemoj da se zaleces, i jos jednom da te podsetim povedi coveka koji se razume kad kupujes ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VooDooKV 0 Napisano Maj 2, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu Znam o cemu pricas, jedno je sta ti ko kaze a drugo je ka cemu te srce vuce ( R je to ). 125 je mala mashina za tebe, imaces problem i da se spakujes na njega i da ga vozis. Picajzla, perfekcionista, volis izgled motora, mehaniku, pedantnost,,,sve kapiram....Ali problem nastaje u tome sto imas malo iskustva i sto uopste ne moras da divljas a R moze da te iznenadi. Ne postoji laksi i tezi R za voznju, razlike su u nijansama. Radi se samo o brojkama 600 ili 750 ili 1000 ccm, ili 126 KS ili 180 KS itd..Mada honda vazi za malo mekseg R-a, yamaha je nesto kruca i nabijenija, suzuki tu i tamo. Sve u svemu kompleksna prica. Pogledaj malo i neku F varijantu, to su jako slicni motocikli, razlika je u snazi motora, ogibljenju i visini heblova. Izgleda kao R, a malo je pitomiji od R-a. Recimo Honda F3,F4 ulazi u tu pricu pa cisto pogledaj kako ti se dopada. Cene su im od 1500 do 2500 e. Mozemo mi ovde 2 meseca da ti tralatamo na kraju ces sam da prelomis. Samo polako, nemoj da se zaleces, i jos jednom da te podsetim povedi coveka koji se razume kad kupujes ! Hvala na savetu. Problem je sto i nemam sa kim da krenem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...