Jump to content

Moto Zajednica

Gear Indicator/Citac brzine :)

Recommended Posts

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750s

Posto na mom motoru ne postoji, hteo bih ga ugraditi (samo mi je jos to ostalo da sredim)

Gde se moze kupiti, koliko je komplikovano ugraditi?

U ponudi na netu sam nasao sledeci...

http://www.ebay.de/itm/ACUMEN-Ganganzeige-Gear-Indicator-Digiteller-E52003-/111319790379

$_57.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Je si razmisljao o varijanti uradi sam? Imas ovde na forumu ljudi su pravili.

Ima vise varijanti, jedna od pouzdanijih (ali i skupljih ) je Sure shift gear indicator. Radi na fazon uporedjivanja RPM i Brzine tako da uvek tacno pokazuje u kojoj si brzini jer prepoznaje odnos RPM / Km/h.

A imas i gomilu drugih koji rade na principu registrovanja pomeranja menjaca gore / dole. Neutralna ima sluzi kao referentna tacka polaska i ume da se zezne ako recimo na motoru koji ima 5 brzina pokusas da presaltas u 6-tu... (ovi su daleeeko jeftinij od onog prvog)

Ugradnja nije komplikovana ni za jedan od njih ako znas osnovno oko struje na motoru.

• U prolazu, 82 postova

Je si razmisljao o varijanti uradi sam? Imas ovde na forumu ljudi su pravili.

Ima vise varijanti, jedna od pouzdanijih (ali i skupljih ) je Sure shift gear indicator. Radi na fazon uporedjivanja RPM i Brzine tako da uvek tacno pokazuje u kojoj si brzini jer prepoznaje odnos RPM / Km/h.

A imas i gomilu drugih koji rade na principu registrovanja pomeranja menjaca gore / dole. Neutralna ima sluzi kao referentna tacka polaska i ume da se zezne ako recimo na motoru koji ima 5 brzina pokusas da presaltas u 6-tu... (ovi su daleeeko jeftinij od onog prvog)

Ugradnja nije komplikovana ni za jedan od njih ako znas osnovno oko struje na motoru.

Najlepse Hvala 0takoje.gif

Video sam ovaj iznad, pa razmisljam da ga kupim.Bitno mi je bilo da je stvar univerzalna i da ne mogu omasiti pri kupovini.Ovaj od 139e je bas skupa igracka!

Kupicu polovan, pa "kud puklo da puklo :D "

Nemacki mi nije jaca strana ali ovaj sa linka koji si ti okacio mislim da ti nebi odgovarao. Tj. fali delova nije sve u kompletu, trebalo bi da uz njega ide i senzor koji se kaci pored menjaca koji registruje pomeranje menjaca na gore/dole. Mozda gresim ali na slikama nigde nisam video senzor a nemacki ne umem da citam 1hmm.gif

Evo ti primer jednog takvog sa senzorom 6 speed universal gear indicator 17$ i to nov...

Komplet bi trebalo da sadrzi sledece:

2 Senzora (jedan za gornji polozaj menjaca i jedan za donji)

Magnet koji se kaci na polugicu menjaca

I Displej

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Posto na mom motoru ne postoji, hteo bih ga ugraditi (samo mi je jos to ostalo da sredim)

Šta će ti? Voziš 750 kubika a ne znaš u kojoj si brzini?

• U prolazu, 82 postova

Nemacki mi nije jaca strana ali ovaj sa linka koji si ti okacio mislim da ti nebi odgovarao. Tj. fali delova nije sve u kompletu, trebalo bi da uz njega ide i senzor koji se kaci pored menjaca koji registruje pomeranje menjaca na gore/dole. Mozda gresim ali na slikama nigde nisam video senzor a nemacki ne umem da citam 1hmm.gif

Evo ti primer jednog takvog sa senzorom 6 speed universal gear indicator 17$ i to nov...

Komplet bi trebalo da sadrzi sledece:

2 Senzora (jedan za gornji polozaj menjaca i jedan za donji)

Magnet koji se kaci na polugicu menjaca

I Displej

Hvala ti najlepse na odgovoru i bolje sto nisam licitirao za isti.Ovo sto si mi poslao je izgleda bas neka pijacna varijanta, pa je ne bi kupovao.Izgleda da bez "stotke" nema posla 0namigivanje.gif

@

Miloš A

Ma cesto zaboravim hemijsku i papir, pa me mrzi da zapisujem.

"Stotka" radi posao sigurno ali je za moj ukus (dzep 1hmm.gif) malo previse. Ako si voljan da se igras sa lemilicom imas ovde na forumu u "Sam svoj majstor" detaljno opisano kako da napravis sam Gear Indicator. A onaj sa linka je neki kineski cisto primera radi 0namigivanje.gif

I ja sam razmisljao da kupim sebi ali mi je puno 100e za tako nesto pa sam skontao bolje da kupim motor koji vec ima fabricki 1lol.gif

• U prolazu, 82 postova

"Stotka" radi posao sigurno ali je za moj ukus (dzep 1hmm.gif) malo previse. Ako si voljan da se igras sa lemilicom imas ovde na forumu u "Sam svoj majstor" detaljno opisano kako da napravis sam Gear Indicator. A onaj sa linka je neki kineski cisto primera radi 0namigivanje.gif

I ja sam razmisljao da kupim sebi ali mi je puno 100e za tako nesto pa sam skontao bolje da kupim motor koji vec ima fabricki 1lol.gif

Slazem se u potpunosti sa tobom.Ipak je "stojanka" stojanka :D

Bez toliko suski nema pravog posla.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja