icatenej 2436 Napisano April 27, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da se vozim sa Transalpistima na Bobiju al' se na kraju ne dogovoriše da krenu ni ovog vikenda . Pošto sam u svakom slučaju planirao da celu subotu negde izblejim, predložih tamo na onoj temi alternativnu jednodnevnu rutu sa malo off road vožnje. Akteri: kolega Lemy, i moja malenkost Na putu od Stava do Drenajića... Na putu od Drenajića ka Platnu Medvednika... Pogled na Platno Medvednika. Medvednik u oblaku, desno Bobija takođe u oblaku Niz reku Zavojšnicu u senci Medvednika... Zeleni vir. Ušće Zavojšnice u Ljuboviđu.. Od Zelenog vira ka Rajnovači "Rimski" most (nema veze sa Rimom - radi se o mostu koji se nalazi na starom karavanskom putnom pravcu koji je povezivao Ljuboviju i Pecku i sagrađen je po proceni arheologa tokom XVI veka...) Par minuta vožnje nakon Rimskog mosta izbija se na asfalt u podnožju Proslopa sa Ljubovijske strane. Produžavamo do Ljubovije, odmaramo i nastavljamo dalje na Debelo brdo... Trešnjica Debelo brdo Meni lično, Debelo brdo ovoga puta nije baš "prijalo". Posle ovih poslednjih padavina ostalo je na asfaltu dosta nanosa i rizle. Nekoliko puta mi je otklizao prednji točak, srećom bez pada, tako da sam na kraju vozio u grču i kao po jajima skoro do Valjeva. Brana "Rovni" kod Valjeva Iz Valjeva smo produžili prema Koceljevi i Vladimircima, napravili kraću pauzu u kafani kod Lemyevog kuma, i onda nastavili ka Obrenovcu i Beogradu. Uskoro sledi i jedan video... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano April 27, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i video 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano April 28, 2014 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Extra, To Braćo Enduraši :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano April 28, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO... predivni predeli i lepa vožnja... U planu mi je da obiđem kanjon reke Trešnjice... i predele oko Ljubovije, Krupnja, Valjeva... Ako imate predloga i saveta, rado slušam... recimo dvodnevna vikend vožnja sa spavenjem negde ili možda jednodnevna... lepa priroda, neki lokalitet i sl. ... POZDRAV... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano April 28, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Profesore, šta voziš? Ako voziš neki enduro, i dolaziš iz pravca Šapca, predlažem za početak sledeće: Dan 1. Ideš uz Drinu ili do Loznice ili do Malog Zvornika. Ako odlučiš da drinsku magistralu napustiš u Loznici, okreneš prema Tršiću, posetiš rodnu kuću Vuka Karadžića i manastir Tronošu, a zatim produžiš prema Krupnju. Ako odlučiš da ideš do Malog Zvornika, malo ispred imaš odvajanje za Radalj. Odvoji se tu i opet okreni ka Krupnju. Iz Krupnja se popneš na Mačkov kamen. E sad, sa Mačkovog kamena okreneš ka Soko Gradu. Tu imaš dve mogućnosti: prva je da ideš "magistralnim putem" Krupanj-Ljubovija. Lep je kraj i lepo je tuda proći, sam put je sa lošim asfaltom i ima neizgrađeno jedno 5km ka gde je podloga krupan tucanik, znači, enduro to ne bi ni osetio. Druga mogućnost koju ja i predlažem je da okreneš ka selu Šljivova i onda se u jednom trenutku odvojiš sa tog puta direktno ka Soko Gradu. Motorom možeš praktično da dođeš do ruševina samog grada. Obavezno se spustiš i dole do manastira. Od Soko Grada nastaviš preko Sokolske planine za Pecku. Tu opet predlažem da ne ideš do same Pecke nego da se ranije odvojiš prema selu Carina i izađeš direktno na vrh Proslopa. Sa Proslopa se spustiš u Ljuboviju i tu otkuliraš Dan 2. Iz Ljubovije se popneš na Bobiju. Uživaš malo gore, i onda se spustiš u Gornje Košlje i odatle do kanjona Trešnjice koliko možeš i koliko se ti osećaš sigurnim. Ili jednostavno ostaviš motor kod nekog od seljaka gore i peške se spustiš i uživaš. Onda se vrneš nazad, pa preko Pašine Ravni produžiš na Debelo brdo. Sa Debelog brda produžiš na Divčibare. Sa Divčibara se spustiš u Valjevo i onda kako se već ti osetiš raspoloženim - nazad u Šabac preko Koceljeve (brža opcija ako si umoran) ili preko Osečine i Loznice (zanimljivija opcija za krivinarenje). Dobra stvar je da ako ti je malo off-a, uvek možeš neku od predloženih deonica proći i praktično van asfalta okolo-naokolo preko sela itd... Samo je pitanje vremena, umora itd. Valjevci sa foruma (npr. kolega Libero) mogu ti predložiti detaljnije rute po Valjevskim planinama (mislim na Medvednik, Jablanik, Povlen i Maljen). Da bi maksimalno uživao, predlažem da sačekaš da se malo stabilizuje i iščisti vreme i da se malo prosuše ovi seoski putevi (osim ako baš eksplicitno ne preferiraš blato ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 28, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno! Kako bi prijao neki track-log... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano April 29, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo! Citaoci kažu tracklog. Daj oma ili bar nacrtaj na mapi ako se sećaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano April 29, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam tracklog - ne trošimo te moderne tehnologije Elem, do Stava vam ne treba tracklog - iz Valjeva krenete magistralnim putem ka Loznici, Osečini itd. i u Pričeviću skrenete levo. Idete pravo i za deset minuta dođete u Stave. U Stavama se pre mostića skrene levo (ima putokaz za selo Suvodanje). Opet idete pravo kud vas put vodi. Na video snimku na 6:10 vidi se deo gde asfalt nastavlja oštro desno na gore, a pravo ide makadam. Tu nastavite pravo makadamom i opet idete kud vas put vodi. Izbijate na visoravan odakle puca pogled na Platno Medvednika i klisuru Zavojšnice. Tu ima jedno odvajanje levo kojim mislim da se stiže do doma na Medvedniku i tu samo treba nastaviti pravo. Ispred tog odvajanja ima i biciklistički putokaz kojim je označena trasa ka Drini, tako da nema šanse da se omaši ruta. Posle samo pratite put pored Zavojšnice i posle Ljuboviđe i stignete podno Proslopa. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Angell 15 Napisano April 29, 2014 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: BG Motocikl: GSR 600 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Odlične fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...